1 : 0 Torinfos in de Ticker Michael Higdon 23. / Penalty
2 : 0 Torinfos in de Ticker Michael Higdon 37. / Penalty
2 : 1 Torinfos in de Ticker Sander Duits 63. / Penalty
2 : 2 Torinfos in de Ticker Aurélien Joachim 70. / Kopbal  (Ingo van Weert)

90'
NEC en RKC delen de punten. RKC slaagde erin om de 2-0 achterstand om te buigen tot een gelijke stand. Binnen een half uur troffen Sander Duits (penalty) en Aurélien Joachim (kopbal) doel namens RKC. Daarna waren er mogelijkheden voor beide ploegen om de overwinning over de streep te trekken. Zover kwam het niet, waardoor NEC het eerste punt van dit seizoen pakte.

Bedankt voor het volgen van dit duel! Ik wens U nog een fijne voortzetting van dit weekend!
90'
90'
Gele kaart voor Ingo van Weert (RKC Waalwijk)
90'
Corner levert niets op. Eind is in zicht!
90'
We zijn over de helft van de extra tijd, die drie minuten bedraagt. RKC nog met een corner.
90'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Romeo Castelen
90'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Denzel Slager
90'
Aan de andere kant is het bijna Damiano Schet, die na veel gedraai Kalle Johnsson op zijn pad vindt.
89'
Alireza Jahanbakhsh maakt zich bijna onsterfelijk! De ingevallen Iraniër heeft de bal voor het intikken na goed door koppen van Michael Higdon. Het schot van Alireza Jahanbakhsh gaat naar de rechterhoek, maar wordt ternauwernood gered door Jan Šeda.
87'
Gele kaart voor Michael Higdon (NEC Nijmegen)
De maker van beide doelpunten van NEC is het niet eens met de beslissing van de arbitrage. Dat laat hij in woord en gebaar weten. Dat wordt niet geaccepteerd door Jochem Kamphuis, die hem geel geeft.
85'
Schet probeert het van afstand, omdat het strafschopgebied overvol is. Het schot van de aanvaller gaat een meter of twee naast.
82'
De credits zijn op dit moment voor NEC. Na de dreun die RKC zojuist uitdeelde, komt NEC steeds vaker voor het doel van RKC. De thuisploeg moet wel oppassen voor de counter.
80'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Alireza Jahanbakhsh
80'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Søren Rieks
77'
Valt hij toch bijna voor NEC! Søren Rieks komt vrij voor Jan Šeda. Rieks lijkt de bal over de doelman van RKC heen te tikken, maar de Tsjechische doelman is net lang genoeg om de 3-2 te voorkomen.
75'
Met nog een kwartier te spelen lijkt er meer te halen voor RKC. Na de gelijkmaker van Joachim is de twijfel toegeslagen in de ploeg van NEC.
75'
Christoph Hemlein schiet verrassend aan de rechterkant van het strafschopgebied. Een hard schot belandt in het zijnet.
71'
Wat moet dit frustrerend zijn voor NEC-verdediger Rens van Eijden. De hele wedstrijd lang heeft hij Joachim in zijn broekzak. Even is hij de Luxemburger kwijt, waardoor hij meteen de deksel op zijn neus krijgt.
70'
Doelpunt voor RKC Waalwijk, 2:2 door Aurélien Joachim
Een heerlijk doelpunt van de Luxemburger in Waalwijkse dienst. Joachim komt voor Rens van Eijden en kruipt onder de uitstekende voorzet van Ingo van Weert. De kopbal verdwijnt in de linkerhoek en is onhoudbaar voor Kalle Johnsson.
69'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Robert Braber
69'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Kenny Anderson
68'
Castelen draait een vrije trap gevaarlijk het strafschopgebied. Via een NEC-hoofd scheert de bal over. Vanuit de corner kan Ivens vrij inkoppen. Dat doet hij slecht en kopt over.
66'
Ondertussen gaat de aanhang van NEC nog maar eens met man en macht achter de ploeg staan.
65'
Een flinke tegenvaller voor NEC, omdat RKC niet in staat bleek om gevaarlijke situaties te creëren. Door de strafschop is de wedstrijd weer een wedstrijd geworden. Hoe gaat NEC om met de zoveelste mentale tik van dit seizoen.
63'
Doelpunt voor RKC Waalwijk, 2:1 door Sander Duits
Ook de derde penalty van deze wedstrijd levert een doelpunt op. Duits is koel en schiet de bal in de rechterhoek.
62'
Gele kaart voor Tobias Haitz (NEC Nijmegen)
62'
Penalty RKC! Joachim wordt naar de grond gehaald door Tobias Haitz. Wederom een terechte penalty!
60'
Foor en Hemlein komen er met z'n tweeën uit. Tegen een overtal van RKC'ers schiet Foor aan de rand van het strafschopgebied. Zijn schot gaat naar de rechterhoek, maar gaat uiteindelijk twee meter naast.
58'
Ondertussen loopt de lange Franse RKC-spits Jean-David Beauguel zich al een tijdje warm. Wanneer wordt hij gebracht? Zijn collega Aurélien Joachim ligt namelijk aan banden bij de defensie van NEC.
57'
Langzaam kruipt RKC naar het doel van NEC. De thuisploeg trekt zich terug en hoopt op een counter.
52'
Higdon probeert Rieks weg te sturen. De lange pass is goed, maar net iets te scherp waardoor Rieks de bal net niet kan controleren.
49'
Gele kaart voor Sander Duits (RKC Waalwijk)
De aanvoerder van RKC vangt Rens van Eijden oogt geïrriteerd en besluit NEC'er Rens van Eijden hard op te vangen.
47'
Gezien het spelbeeld van de eerste helft is RKC helemaal niet kansloos. Hoewel de stand anders doet vermoeden, speelt NEC verre van groots. Als de Brabanders er een tandje bij doen, wordt het nog een leuke tweede helft.
46'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Frank van Mosselveld De arme Frank van Mosselveld, die twee keer een strafschop veroorzaakte, is uit zijn lijden verlost. De verdediger had ook al geel op zak.
46'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Jonas Ivens
46'
45'
Door twee fouten van RKC-verdediger Frank van Mosselveld kijkt RKC in Nijmegen tegen een 2-0 achterstand aan. Van Mosselveld incasseerde twee keer een strafschop, die tot twee keer toe benut werd door NEC-spits Michael Higdon. RKC, dat wel een licht veldoverwicht heeft, was van afstand gevaarlijk via Peter Jungschläger en Sander Duits.

Graag tot straks bij de tweede helft van NEC en RKC!
45'
43'
Paal! Sander Duits toont zijn traptechniek. Hij tilt een vrije trap over de muur van NEC. Via de handen van Kalle Johnsson ziet Duits zijn schot op de paal belanden.
42'
Rieks lijkt met een solo door het strafschopgebied op weg naar de 3-0. In zijn laatste actie passt hij de bal net te veel voor zich uit, waardoor hij vanaf de achterlijn niet tot een schot kan komen.
40'
RKC is het achterin even kwijt. Met veel gestuntel krijgt de Waalwijkse formatie de bal maar net weg van de eigen helft.
37'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 2:0 door Michael Higdon
Nu schiet Higdon de strafschop rechtdoor. Wederom kan doelpuntenmaker Jan Šeda geen potten breken en is de stand 2-0 in het voordeel van NEC.
37'
Penalty NEC! Frank van Mosselveld weer de schlemiel. Christoph Hemlein gaat in het strafschopgebied binnendoor bij de RKC-verdediger. De Duitser gaat over de knie bij Van Mosseld. Ook deze keer is het een terechte strafschop. Van Mosselveld mag nog van geluk spreken dat hij nog op het veld staat. Scheidsrechter Jochem Kamphuis houdt een tweede gele kaart voor de verdediger van RKC op zak.
36'
En weer scheelt het niets! Dit keer probeert Sander Duits het eens van afstand. Met een verraderlijke stuit verschalkt hij bijna Kalle Johnsson. De NEC-doelman krijgt er nog maar net een hand tegen.
31'
Dat scheelt een haar! Hard schiet Peter Jungschläger voorlangs. Een paar centimeters scherper en het was weer gelijk in Nijmegen.
28'
Higdon maakte zojuist zijn eerste doelpunt in de Eredivisie.
27'
Gele kaart voor Christoph Hemlein (NEC Nijmegen)
Hemlein wil de bal met de hand in het doel werken. En dat heet misleiding van het spel.
25'
Amieux komt over de linkerkant. Hij heeft alle ruimt om voor te geven, maar zijn strakke voorzet belandt in de handen van NEC-doelman Kalle Johnsson.
23'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 1:0 door Michael Higdon
Eindelijk reden tot juichen voor NEC. Higdon, die vorige week tegen PEC Zwolle nog miste vanaf de penaltystip, schiet goed raak in de rechterhoek.
22'
Gele kaart voor Frank van Mosselveld (RKC Waalwijk)
22'
Penalty NEC! Frank van Mosseveld schuttert in het eigen strafschopgebied. Onhandig haalt hij Marcel Stutter neer. Een terechte strafschop.
21'
Eindelijk vuur in De Goffer! Søren Rieks kapt net buiten het strafschopgebied zijn man uit en besluit uit te halen. Het schot kan maar net over de deklat worden getikt door RKC-doelman Jan Šeda.
18'
De poging van Schet is de eerste doelpoging van de Brabanders.
18'
Met een gelukje ontvangt Damiano Schet de bal in het strafschopgebied. Zonder na te denken haalt hij uit, waardoor de bal hoog over gaat.
15'
De spelers van beide ploegen zijn in ieder gretig. Na een kwartier voetbal beginnen de twee teams samen al acht overtredingen. Van echte serieuze doelpogingen is echter nog geen sprake geweest.
12'
Michael Higdon krijgt de bal in het strafschopgebied onder controle met zijn borst. Met de rug naar het doel probeert hij vanuit de draai uit te halen. Het schot wordt echter gekraakt.
10'
Een flinke tackle van Rens van Eijden op Romeo Castelen blijft onbestraft.
7'
Kevin Conboy probeert het met z'n rechter van afstand. Op het oog lijkt het een simpel rollertje. RKC-doelman Jan Šeda heeft echter twee pogingen nodig om het schot onschadelijk te maken.
5'
Aurélien Joachim sleurt en komt op karakter op de achterlijn. De Luxemburger ontbreekt het aan kracht om de bal goed voor te geven.
2'
Het duel tussen NEC en RKC wordt voor de achttiende keer gespeeld. Negen keer won NEC, terwijl RKC vier keer won. Vijf keer eindigde deze wedstrijd in een gelijkspel.
1'
NEC heeft afgetrapt en zoekt meteen de aanval.
1'
Goedenavond! In Nijmegen zijn NEC en RKC Waalwijk de eerste twee ploegen die aftrappen op deze zaterdagavond. Ik ben Steven Koelma en ik doe verslag van dit duel, dat om 18.45 uur aanvangt.

De thuisploeg van vanavond, NEC, staat al weken in brand. Het rommelt al een tijdje bij de huidige hekkensluiter en dat kostte trainer Alex Pastoor afgelopen maandag de kop. Na de zoveelste nederlaag (1-5 tegen PEC Zwolle, red.) viel het doek definitief voor Pastoor. Assistent-trainers Ron de Groot en Wilfried Brookhuis nemen het roer voorlopig over in Nijmegen. De club hoopt op korte termijn een definitieve opvolger aan te stellen voor Pastoor.

Voor De Groot en Brookhuis is het vanavond de taak om de rust bij NEC voor even terug te brengen. Een overwinning daarvoor van harte welkom voor de Gelderse club. De ploeg pakte in de drie voorgaande duels nog geen enkel punt en staat daardoor onderaan. Überhaupt weet NEC nauwelijks meer wat winnen is, omdat de ploeg sinds februari geen wedstrijd meer won. Aan de andere kant zorgt een nieuwe nederlaag voor meer onrust en zal de woede van de fans alleen maar toenemen.

Het interim-duo moet het tegen RKC stellen zonder aanvoerder Ryan Koolwijk, omdat hij nog herstellende is van een kijkoperatie aan zijn meniscus. Ook Michel Breuer (hamstring) en Geert-Arend Roorda (knie) zijn niet inzetbaar. Pavel Čmovš keert na een blessure weer terug in de basis. Dit gaat ten koste van Daan Bovenberg.

Tegenstander RKC verkeert in veel rustiger vaarwater. De ploeg van trainer Erwin Koeman is met vier punten uit drie wedstrijden terug te vinden op een achtste plaats en presteert daardoor naar behoren. In Nijmegen tracht RKC, dat voor zeven seizoenen geleden voor het laatst verloor bij NEC, voor de derde keer op rij ongeslagen te blijven in een uitduel.

Dennis Rommedahl zal zijn terugkeer in de Eredivisie niet kunnen maken tegen zijn voormalige club. De huidige speler van RKC, die in seizoen 2008/09 bij NEC speelde, is nog steeds niet hersteld van zijn voetblessure. Ook de langdurig geblesseerden Mart Lieder en Imah Naja zijn er vanavond niet bij vanwege een knieblessure.

Voor de complete opstellingen kunt U op de button 'wedstrijdgegevens'aan de linkerzijde van deze webpagina klikken. Graag tot over een half bij de aftrap van RKC - Vitesse.