19:45 uur
PSV
1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Lerin Duarte 6. / Schot met links  (Kwame Quansah)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Ji-Sung Park 86. / Schot met rechts  (Stijn Schaars)

90'
Samenvatting

PSV heeft met 1-1 gelijkgespeeld in het Polman stadion. Lange tijd was Heracles Almelo de betere ploeg, de Almeloërs leken dan ook de overwinning over de streep te kunnen trekken. Het was echter Ji-Sung Park die vlak voor tijd een punt voor PSV wist te redden, de Zuid-Koreaan verving Georginio Wijnaldum die in de tweede helft het veld met een op het hoog zware blessure moest verlaten.
Heracles Almelo wist in de tweede helft de lat en de paal te raken, maar zoals verwacht was één doelpunt van Heracles niet genoeg om de overwinning over de streep te trekken. Een mooi schot van Bryan Linssen belandde op de lat, terwijl Joshua Brenet een Almelose hoekschop via de paal uitverdedigde.
PSV komt goed weg met een gelijkspel, aangezien het zelf amper kansen wist te creëren.
90'
90'
De scheidsrechter trekt er nog drie minuten blessuretijd bij.
89'
Oef! Een vlammend schot van Duarte vliegt net naast het doel van PSV.
88'
Heracles was zo dichtbij de eerste overwinning in de historie op PSV, maar inmiddels is die overwinning heel ver weg.
86'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:1 door Ji-Sung Park
Hoe is het mogelijk? Park brengt PSV op gelijke hoogte. De Zuid-Koreaan krijgt de bal aangespeeld van Schaars en schiet uit de draai op het doel. De bal verdwijnt in de verre hoek en laat doelman Pasveer kansloos.
86'
Quansah is vandaag belangrijk voor de thuisploeg, hij werkt ontzettend hard en zit overal tussen.
85'
Het wordt steeds onvriendelijker op het veld, Heracles doet er alles aan om de overwinning over de streep te trekken.
83'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Jaroslav Navratil
83'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Oussama Tannane
81'
Gele kaart voor Jetro Willems (PSV Eindhoven)
Willems reageert geïrriteerd na de overtreding van Bruns en geeft de middenvelder van Heracles een duw. Wiedemeijer bestraft Willems met een gele kaart.
81'
Gele kaart voor Thomas Bruns (Heracles Almelo)
Bruns begaat een overtreding op Willems en krijgt daarvoor de gele kaart van de scheidsrechter.
80'
Opmerkelijk genoeg heeft Locadia in zeven basisplaatsen voor PSV nul keer gescoord, maar in elf invalbeurten zes doelpunten gemaakt.
79'
Opvallende wissel van Cocu, een spits voor een spits in plaats van een spits voor een verdediger/middenvelder.
79'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Tim Matavž
79'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
78'
PSV heeft ondertussen de wedstrijd enigszins onder controle, Heracles is met man en macht aan het verdedigen. Kan Heracles dit volhouden?
77'
Gele kaart voor Ben Rienstra (Heracles Almelo)
Ben Rienstra trekt aan het shirt van Toivonen en ontvangt daarvoor de gele kaart van scheidsrechter Wiedemeijer.
75'
Gele kaart voor Milano Koenders (Heracles Almelo)
Milano Koenders begaat een overtreding op Park en krijgt daarvoor de gele kaart.
74'
Bruma probeert, net als tegen AC Milan, van grote afstand de doelman te verrassen. Het schot vormt geen probleem voor Pasveer, hij heeft de bal klemvast.
72'
Bruns probeert van afstand het doel van PSV onder vuur te nemen, zijn schot verdwijnt echter langs de verkeerde kant van de paal.
70'
PSV heeft nog twintig minuten om minimaal op gelijke hoogte te komen. Een overwinning lijkt nog verder weg voor de Eindhovenaren.
68'
De paal voor Heracles! PSV ontsnapt weer aan een 2-0 achterstand. Een hoekschop van Heracles wordt door Brenet tegen zijn eigen doelpaal aangetrapt. Dat scheelde maar een haartje.
67'
Wijnaldum heeft het veld verlaten met een op het hoog zware blessure. De middenvelder kon het veld niet op eigen kracht verlaten. Park is zijn vervanger en maakt zijn rentree in de Eredivisie.
66'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Ji-Sung Park
66'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Georginio Wijnaldum
64'
Wijnaldum ligt geblesseerd op de grond na een duel met Te Wierik, hij lijkt niet verder te kunnen.
62'
Ook Jan de Jonge past zijn eerste wissel toe, hij vervangt aanvaller Mikhael Rosheuvel voor middenvelder Thomas Bruns.
62'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Thomas Bruns
62'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Mikhael Rosheuvel
61'
Heracles moet de 1-0 voorsprong nog een klein half uur verdedigen. Mocht het de Almeloërs lukken dan is dat de eerste keer in de historie dat ze van PSV weten te winnen.
60'
Waarschijnlijk heeft Cocu geluisterd, Toivonen is de vervanger van Depay.
59'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Ola Toivonen
59'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Memphis Depay
57'
Hoelang gaat het nog duren voordat Phillip Cocu gaat ingrijpen? Tim Matavž, Ola Toivonen en Park zitten tenslotte nog op de bank.
54'
De lat! Heracles is ontzettend dichtbij een 2-0 voorsprong. Linssen komt vanaf de rechterkant naar binnen en schiet met rechts de bal in de verre hoek. De bal raakt de deklat, heerlijke poging van Linssen.
51'
Heracles Almelo ontsnapt deze keer aan een strafschop. Schenkeveld begaat een lichte overtreding op Locadia, maar wederom fluit Wiedemeijer niet.
49'
Goede aanval van PSV. Depay weet Wijnaldum te vinden voor het doel. De middenvelder heeft de bal voor het intikken, maar tikt de bal naast het Almelose doel.
48'
PSV is tot dusver niet best aan de tweede helft begonnen. Een verkeerde kaats van Schaars levert balbezit voor Heracles op.
46'
We zijn weer begonnen in Almelo, PSV heeft afgetrapt.
46'
45'

Heracles Almelo staat tot dusver terecht op een voorsprong. De Almeloërs zetten vroeg druk en brengt PSV keer op keer in de problemen. Lerin Duarte zette Heracles al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Memphis Depay ging gruwelijk in de fout, vlakbij zijn eigen strafschopgebied. Kwame Quansah wist hem door middel van een tackle de bal te ontfutselen. De bal kwam voor de voeten van Duarte terecht, de middenvelder twijfelde niet en schoot de bal achter doelman Jeroen Zoet.
PSV wist amper te creëren en was eigenlijk alleen maar gevaarlijk van afstand. Een vrije trap van Depay zorgde ervoor dat Remko Pasveer redding moest brengen, maar verder was het vooral Heracles dat in de aanval was. Met name Jason Davidson kreeg een levensgrote kans. De verdediger pakte de bal veel te simpel af van Georginio Wijnaldum en kon vervolgens het doel onder vuur nemen, zijn schot was echter te zwak. In de blessuretijd kreeg PSV alsnog een grote kans. Florian Jozefzoon bereikte Jürgen Locadia voor het doel. De spits had de bal voor het intikken, maar zag Mike te Wierik de bal op het laatste moment blokken.
45'
45'
Oei! PSV komt nog bijna op gelijke hoogte. Jozefzoon gunt Jürgen Locadia een grote scoringskans, Mike te Wierik kan het schot van de spits op het laatste moment blokken waardoor het 1-0 blijft.
45'
De scheidsrechter trekt er nog één minuut blessuretijd bij.
43'
Wat een kans voor Jason Davidson! Wijnaldum verliest de bal knullig in het eigen strafschopgebied, Davidson kan hem vrij gemakkelijk de bal ontfutselen. Het schot van Davidson is vervolgens niet krachtig genoeg om doelman Zoet te passeren. Wat een kans voor Heracles!
42'
Adam Maher, Stijn Schaars en Georginio Wijnaldum zijn nog niet in het stuk voorgekomen, kortom het middenveld van PSV is onzichtbaar. Wellicht dat Ji-Sung Park daarom snel zijn rentree in de Eredivisie zal maken.
40'
Gele kaart voor Bart Schenkeveld (Heracles Almelo)
Bart Schenkeveld is het niet eens met de beslissing van de scheidsrechter en laat dit merken, hij krijgt voor zijn protest de gele kaart.
39'
Depay probeert nog maar een keer het doel te vinden met een vrije trap, deze keer vliegt zijn zwabberbal de tribune in.
36'
Oef! Oussama Tannane ontvangt de bal in het strafschopgebied en probeert Zoet ineens uit de draai te verrassen. Het schot van Tannane gaat maar net over het doel heen.
36'
Karim Rekik probeert het maar eens van afstand, de verdediger van PSV produceert een afzwaaier.
35'
Heracles Almelo is tot dusver de betere ploeg, maar waarschijnlijk zal 1-0 niet genoeg zijn voor de overwinning vandaag.
32'
De statistieken zeggen genoeg. Zeven schoten van Heracles tegenover één schot van PSV. De Eindhovenaren moeten iets gaan verzinnen om terug in de wedstrijd te komen, op deze manier gaat het niet lukken.
30'
Eindelijk weer gevaar van Eindhovense kant. Florian Jozefzoon komt vanaf de rechterkant naar binnen en schiet met links. Pasveer moet redding brengen.
26'
Jetro Willems maakt tot dusver geen geweldige indruk, de linksback van PSV speelt vandaag overigens zijn vijftigste Eredivisieduel.
24'
PSV ontsnapt aan een strafschop. Joshua Brenet begaat een lichte overtreding op Linssen in het strafschopgebied, maar Reinold Wiedemeijer besluit om niet te fluiten.
23'
Het shirt van Jeffrey Bruma is aan vervanging toe, een groot stuk van de achterkant van het shirt van de centrale verdediger is kapot gescheurd.
21'
Linssen mag een vrije trap nemen aan de linkerkant van het strafschopgebied. Hij schiet de bal hard voorlangs het Eindhovense doel.
18'
Heracles Almelo zet vroeg druk en brengt PSV keer op keer in de problemen. De vraag is echter, hoelang kan de thuisploeg dit volhouden?
17'
Duarte probeert Zoet van afstand te verrassen, maar het schot vliegt bijna het stadion uit. Jammerlijke poging.
13'
Depay met de vrije trap! Inmiddels zijn we al gewend geraakt aan de vrije trappen van Depay. De aanvaller van PSV probeert het ineens van ongeveer 28 meter, doelman Remko Pasveer heeft veel moeite met het schot en moet de bal tot hoekschop verwerken.
10'
PSV keek dit seizoen nog niet eerder tegen een achterstand aan. PSV heeft twee doelpunten nodig om foutloos te blijven in de Eredivisie.
9'
Afgelopen dinsdag ging Depay ook al in de fout tegen AC Milan. Ignazio Abate ontfutselde toen de bal van de vleugelaanvaller waarna Stephan El Shaarawy een voorzet van de rechtsback tegen de touwen kon koppen. Depay moet zich snel herpakken.
6'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:0 door Lerin Duarte
Memphis Depay gaat gruwelijk in de fout! De vleugelaanvaller speelt de bal te ver voor zich uit, Kwame Quansah kan daardoor met een tackle de bal bij Lerin Duarte bezorgen. De middenvelder krijgt de tijd en ruimte om van net buiten het strafschopgebied uit te halen en laat doelman Jeroen Zoet kansloos.
4'
Het eerste gevaar komt van de thuisploeg. Bryan Linssen komt vanaf de linkerkant naar binnen en schiet met rechts, zijn schot gaat over het doel.
3'
PSV begint vandaag met elf Nederlanders in de basisopstelling.
1'
We zijn begonnen in Almelo, Heracles heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd Heracles Almelo tegen PSV Eindhoven. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe vandaag live verslag. Onder de knop wedstrijdgegevens kunt u de opstellingen voor deze wedstrijd bekijken.

Heracles Almelo is matig aan de competitie begonnen. De Almeloërs verloren twee keer met 3-1 van Vitesse en PEC Zwolle. Vorige week herpakte Heracles zich echter, in Heerenveen won het team van Jan de Jonge met 4-2 van de plaatselijke sc. Met name de doelpunten van Mike te Wierik en Bryan Linssen zullen ze niet snel meer vergeten in Almelo.
PSV is foutloos aan de competitie begonnen, de Eindhovenaren wonnen achtereenvolgens met 3-2, 5-0 en 3-0 van ADO Den Haag, NEC en Go Ahead Eagles. Ook in de voorronde van de Champions League maakte PSV indruk. In eigen huis werd AC Milan op een 1-1 gelijkspel gehouden. PSV had mogelijkheden om de overwinning te pakken, maar Stephan El Shaarawy werd eenmaal uit het oog verloren waardoor de Eindhovenaren genoegen moesten nemen met een gelijkspel.

PSV heeft nog nooit verloren in Almelo, de Eindhovenaren zijn vanavond dus de favoriet. Wel wisten de Almeloërs drie keer gelijk te spelen. Op 5 april 2012 gebeurde dit voor het laatst, het werd 1-1 dankzij doelpunten van Zakaria Labyad en Everton. Vorig seizoen was PSV veel te sterk voor Heracles, door doelpunten van Georginio Wijnaldum (2x), Tim Matavž, Jeremain Lens en Dries Mertens liep Heracles op tegen een flinke zeperd. Everton wist nog wel te scoren voor de thuisploeg, eindstand: 1-5.

Zowel Heracles als PSV moet het vanavond doen zonder een drietal spelers. Heracles Almelo speelt zonder Matthew Amoah (hamstring), Aleksei Kangaskolkka (voet) en Dario Vujičević (hamstring). Bij PSV is Luciano Narsingh nog altijd afwezig met een kruisbandblessure. De vleugelflitser is op de weg terug, maar moet nog een aantal weken toekijken. Ook Zakaria Bakkali kan nog niet in actie komen, de 17-jarige Belg is nog niet volledig hersteld van zijn liesblessure en de leiding van PSV wil geen risico nemen met het talent. Oscar Hiljemark kan vanavond ook niet in actie komen voor de Eindhovenaren, de controleur heeft een liesblessure. In tegenstelling tot het duel met AC Milan beginnen Tim Matavž en Ji-Sung Park op de bank, zij worden in de basisopstelling vervangen door Florian Jozefzoon en Jürgen Locadia.