14.12.2013 22:34

FC Twente op halve kracht langs Go Ahead Eagles: 3-1

Zonder echte inspanning heeft FC Twente ruim gewonnen van Go Ahead Eagles. In eigen stadion kwam de ploeg op 2-0, voordat de uitploeg wat terugdeed uit een penalty. Twente besliste het duel uiteindelijke met een derde treffer.

De uitslag doet het niet vermoeden, maar Go Ahead Eagles was veel beter in het eerste kwartier. FC Twente oogde niet scherp en gaf veel ruimte weg. De Deventenaren konden hier echter niet van profiteren, omdat het overzicht niet werd bewaard of dat er niet zuinig met de kansen werd omgesprongen. Het eerste echte gevaar van FC Twente was direct raak. Een ingestudeerde corner kwam op het hoofd van Felipe Gutiérrez, die op doelman Eloy Room kopte. Hij was er echter ook snel bij om de rebound in te tikken: 1-0. 

De tweede helft begon in een traag tempo, maar toen beide ploegen weer warm waren gedraaid ging het snel. Luc Castaignos kreeg een doelpunt op zijn naam nadat Youness Mokhtar een voorzet van Dušan Tadić op zijn rug kopte. Direct daarna kreeg Go Ahead Eagles  een penalty nadat Rasmus Bengtsson Jarchinio Antonia naar de grond trok. Jop van der Linden faalde niet en leek de uitploeg terug in de wedstrijd te schieten. Niets was minder waar, want Tadić schoot de ploeg vergrootte de marge weer. De talentvolle speler van FC Twente schoot een vrije trap knap raak van een kleine twintig meter.

Door de overwinning is FC Twente tijdelijk koploper in de Eredivisie. Het staat gelijk in punten met Vitesse en heeft een beter doelsaldo, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld. Go Ahead Eagles kan door het verlies maar geen afstand nemen van de middenmoot die nog in de gevarenzone zit. Met twintig punten staat het slechts drie punten voor op ADO Den Haag en RKC Waalwijk.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner