FC Twente Zondag, 24. November 2013
16:30 uur
NAC Breda
5:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Kyle Ebecilio 28. / Schot met rechts  (Luc Castaignos)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Kenny van der Weg 42. / Schot met links
2 : 1 Torinfos in de Ticker Dušan Tadić 45. / Penalty
3 : 1 Torinfos in de Ticker Luc Castaignos 53. / Schot met rechts  (Shadrach Eghan)
3 : 2 Torinfos in de Ticker Danny Verbeek 56. / Schot met rechts
4 : 2 Torinfos in de Ticker Quincy Promes 68. / Schot met rechts
5 : 2 Torinfos in de Ticker Quincy Promes 87. / Schot met rechts  (Dušan Tadić)

90'
Het is gedaan in Enschede. FC Twente scoort maar liefst vijf keer en wint zodoende gemakkelijk van NAC Breda. De uitploeg scoort ook nog twee keer, waardoor de wedstrijd eindigt in een 5-2 stand.
90'
88'
Na het doelpunt voert FC Twente meteen twee wissels door. Quincy Promes wordt vervangen door Jesús Corona en spits Luc Castaignos verlaat het veld voor Luka Đorđević.
87'
Wissel in bij FC Twente -> Jesús Corona
87'
Wissel uit bij FC Twente -> Quincy Promes
87'
Wissel in bij FC Twente -> Luka Đorđević
87'
Wissel uit bij FC Twente -> Luc Castaignos
87'
Doelpunt voor FC Twente, 5:2 door Quincy Promes
En daar is die vijfde treffer dan! Als de wedstrijd nog niet beslist was, dan is het dat nu wel. Quincy Promes wordt op links bereikt met een prachtige lange bal van Dušan Tadić en met een goede aanname helpt Promes zichzelf aan snelheid. Hij kapt naar binnen en haalt wederom met rechts in de linkerhoek uit. Jelle ten Rouwelaar kan er niet bij en moet dus voor de vijfde keer vissen.
84'
4-2 is een mooie uitslag, maar als FC Twente even aanzet maakt de ploeg het de verdediging van NAC Breda zo lastig, dat een vijfde treffer zeker tot de mogelijkheden behoort.
81'
Het lijkt alsof NAC Breda de hoop wel heeft opgegeven. Met genoeg aanvallend ingestelde middenvelders is dat nauwelijks voor te stellen, maar FC Twente lijkt de wedstrijd heel rustig uit te mogen voetballen.
78'
FC Twente houdt zich de laatste paar minuten vooral bezig met temporiseren. Zorgen dat NAC Breda niet in het aanvallende spel komt en de aansluitingstreffer kan maken. Zelf probeert het met snel tikwerk de verdediging van NAC Breda uit elkaar te spelen, maar grote kansen levert dit voorlopig niet op.
74'
Gele kaart voor Anouar Hadouir (NAC Breda)
Waar hij eerder deze helft zelf nog slachtoffer was, deelt Anouar Hadouir nu zelf uit. De middenvelder van NAC Breda is te laat en krijgt een gele kaart voor zijn vergrijp.
73'
Door de aanvallende instelling van NAC Breda is het zelfs bij 4-2 nog een wedstrijd. De keerzijde van die instelling is echter wel dat FC Twente zo op 5-2 komt. Bij die score lijkt mij de wedstrijd wel gespeeld.
70'
Al vroeg in de tweede helft is NAC Breda door de wissels heen. Tim Gilissen vervangt na zeventig minuten spelen Mats Seuntjes.
70'
Wissel in bij NAC Breda -> Tim Gilissen
70'
Wissel uit bij NAC Breda -> Mats Seuntjes
68'
Doelpunt voor FC Twente, 4:2 door Quincy Promes
Is dit dan wel de beslissing in de wedstrijd? Quincy Promes wordt aangespeeld op links en Gill Swerts grijpt gewoon niet in. Promes kapt naar binnen en schiet met rechts keihard in de linkerhoek. Jelle ten Rouwelaar kan er nog een hand tegenaan krijgen, maar zijn redding is niet afdoende om de 4-2 te voorkomen.
68'
De Eredivisie maakt zijn naam weer waar hoor. Er vallen gemiddeld per wedstrijden meer doelpunten dan in Engeland, Duitsland, Spanje en Italië. Ook FC Twente en NAC Breda maken er weer een sport van om zoveel mogelijk te scoren. Vijf doelpunten gehad en nog twintig minuten te gaan. Heerlijk.
65'
Het eerste balcontact van Youness Mokhtar betekent bijna de 4-2!
De invaller wordt bij de tweede paal bereikt met een hoge voorzet van Dušan Tadić, maar de kopstoot van Mokhtar is te zacht om Jelle ten Rouwelaar echt in de moeilijkheden te brengen.
64'
Shadrach Eghan legde een prima wedstrijd op de mat, maar wordt - zoals wel vaker - rond het uur spelen afgelost door Youness Mokhtar.
64'
Wissel in bij FC Twente -> Youness Mokhtar
64'
Wissel uit bij FC Twente -> Shadrach Eghan
62'
Nu gaat de wedstrijd heel interessant worden! NAC Breda wisselt al na een uur spelen ontzettend aanvallend. Henrico Drost gaat naar de kant en aanvaller Stipe Perica komt in het veld. Perica is een lange aanvaller die door NAC Breda gehuurd wordt van Chelsea. Jordy Buijs gaat nu centraal achterin spelen en Rydell Poepon schuift naar de positie van aanvallende middenvelder.
62'
Wissel in bij NAC Breda -> Stipe Perica
62'
Wissel uit bij NAC Breda -> Henrico Drost
60'
De wedstrijd gaat op en neer en Quincy Promes claimt na een uitbraak een penalty. Hij is door op links en kapt vervolgens Gill Swerts uit. Die houdt Promes tegen met de arm, maar omdat de middenvelder van FC Twente wel erg graag naar het gras gaat besluit Ed Janssen geen penalty te geven.
58'
Gele kaart voor Kyle Ebecilio (FC Twente)
De derde gele kaart van FC Twente is voor Kyle Ebecilio. De middenvelder gaat hard door op Anouar Hadouir, die de bal net breed speelde.
57'
Sepp de Roover raakte eerder al geblesseerd in de wedstrijd en wordt daarom vervangen door Gill Swerts.
57'
Wissel in bij NAC Breda -> Gill Swerts
57'
Wissel uit bij NAC Breda -> Sepp De Roover
56'
Doelpunt voor NAC Breda, 3:2 door Danny Verbeek
Wat een vreemd doelpunt van Danny Verbeek! De rechtsbuiten speelt Robbert Schilder makkelijk uit, maar schiet vanaf de zijkant in één keer de 3-2 tegen de touwen! Nick Marsman staat ver voor zijn doel omdat hij een voorzet verwacht en wordt dan verrast door de droge knal in de korte hoek van Verbeek.
56'
Het regent nu al een tijdje in Enschede en het veld wordt er daardoor niet beter op. Er beginnen zich al wat plassen te vormen op de rechterflank van het veld.
53'
Doelpunt voor FC Twente, 3:1 door Luc Castaignos
Een heerlijk doelpunt van FC Twente, dat nu weer op twee doelpunten verschil staat. Shadrach Eghan wordt ingespeeld op rechts en de middenvelder zet in één keer laag voor richting Luc Castaignos. De spits komt tussen de twee centrale verdedigers in en schiet met rechts direct richting de korte hoek. Jelle ten Rouwelaar kansloos, FC Twente op 3-1.
51'
Een gevaarlijke vrije trap van Anouar Hadouir! De rechtspoot schiet van ongeveer twintig meter richting de rechterhoek, maar Nick Marsman heeft zich dit seizoen al meerdere malen bewezen en houdt ook nu zijn ploeg op de been.
50'
NAC Breda speelt inderdaad meer naar voren en lijkt ook iets meer zelfvertrouwen te hebben. Meer individuele acties die lukken en de passing is ook een stuk beter.
47'
Nou, het begin is er in ieder geval! Anouar Hadouir speelt Jeffrey Sarpong in, die in één keer het strafschopgebied in kan lopen. Mats Seuntjes liep mee rond de penaltystip, maar Sarpong probeert het in één keer richting de korte hoek. Nick Marsman staat echter paraat en houdt de stand zo op 2-1.
46'
NAC Breda - en met name Jelle ten Rouwelaar - heeft vijftien minuten de tijd gehad om de klap van de penalty vlak voor rust te verwerken. Het is nu afwachten of NAC Breda iets meer van de eigen goal af kan spelen.
46'
45'
Het is meteen rust in Enschede, waar Dušan Tadić dus in de blessuretijd een penalty scoort en zo de 2-1 ruststand op het scorebord zette. Even daarvoor had Kenny van der Weg de 1-1 gescoord na een redding van Nick Marsman. De openingstreffer werd gescoord door Kyle Ebecilio, die na een fout van Henrico Drost combineerde met Luc Castaignos en de rechterhoek vond.
45'
45'
Doelpunt voor FC Twente, 2:1 door Dušan Tadić
Over de penalty kan gediscussieerd worden, maar Dušan Tadić benut zijn zesde strafschop van het seizoen en zet FC Twente op 2-1. Tadić schiet de bal simpel in de rechterhoek en laat daar Jelle ten Rouwelaar mee kansloos.
45'
Penalty voor FC Twente! Jelle ten Rouwelaar is te laat bij een afgeslagen bal en raakt de benen van Shadrach Eghan.
42'
Doelpunt voor NAC Breda, 1:1 door Kenny van der Weg
Geheel tegen de verhoudingen in komt NAC Breda op 1-1! Een afgeslagen vrije trap komt bij Jeffrey Sarpong, die de bal op goed geluk naar voren ramt. Daar staat Jordy Buijs nog op de rand van buitenspel. Buijs neemt aan, kapt en schiet met links, maar Nick Marsman brengt redding. De bal komt echter bij de linkerpaal, waar Kenny van der Weg volledig vrijstaat en de 1-1 kan intikken.
41'
Gele kaart voor Roberto Rosales (FC Twente)
Het probleem in deze wedstrijd is dat Jeffrey Sarpong na een klein half uur spelen een heel makkelijke gele kaart kreeg. Hierdoor moet Ed Janssen bij elk soortgelijk vergrijp ingrijpen. Hier kreeg Luc Castaignos al mee te maken en nu ook Roberto Rosales. De rechtsback probeert met een sliding de bal van Kenny van der Weg af te pakken, maar raakt zijn tegenstander.
40'
Wederom een prima poging van Shadrach Eghan, die niet vies is van een afstandsschotje. De middenvelder kan aannemen, mag ver komen en haalt onverwachts uit. Jelle ten Rouwelaar ziet het schot van ver komen en heeft daarom geen moeite met de poging.
39'
Quincy Promes is nu zo'n speler die er doorheen snijdt. Hij speelt Sepp de Roover gemakkelijk uit en wil vanaf links Luc Castaignos bereiken. Kees Kwakman steekt daar - zoals wel vaker vanmiddag - een stokje voor.
36'
Het is éénrichtingsverkeer in Enschede, waar FC Twente duidelijk de betere ploeg is. NAC Breda heeft veel spelers terug en houdt daarom veel tegen, maar het is wachten totdat FC Twente er een keer doorheen snijdt en de 2-0 scoort.
33'
Ook na de openingstreffer blijft FC Twente aandringen. Luc Castaignos is nadrukkelijk aanwezig bij elke aanval en werpt zich op als echte aanvalsleider.
30'
Gele kaart voor Luc Castaignos (FC Twente)
Typisch een aanvaller die probeert mee te verdedigen. Luc Castaignos maakt een sliding waar het eigenlijk niet nodig is en raakt dan zijn tegenstander. Een gele kaart is het gevolg.
28'
Gele kaart voor Jeffrey Sarpong (NAC Breda)
De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Jeffrey Sarpong. De speler van NAC Breda zet iets te fel druk en gaat dus uiteindelijk op de bon.
28'
Doelpunt voor FC Twente, 1:0 door Kyle Ebecilio
Daar is dan de verdiende openingstreffer voor FC Twente! Henrico Drost gaat gigantisch in de fout in de verdediging. Hij levert de bal zomaar in bij Kyle Ebecilio, die snel Luc Castaignos inspeelt. De spits van FC Twente kaatst met de middenvelder, die wel heel rustig blijft en met binnenkant schoen de bal in de rechterhoek stuurt. 1-0 voor FC Twente na een klein half uur spelen.
25'
Wat een belangrijke verdedigende actie van Sepp de Roover zeg! De verdediger voorkomt met een sliding dat Luc Castaignos één op één komt met Jelle ten Rouwelaar. De steekbal kwam van Shadrach Eghan, die het spel meer en meer naar zich toetrekt.
23'
De spaarzame momenten dat NAC Breda uitbreekt handelt het niet snel genoeg om een overtalsituatie te creëren. Soms is het vier tegen vier, maar omdat de speler aan de bal meer dribbelt dan overspeelt kan het middenveld van FC Twente weer in positie komen.
21'
Overigens is Ed Janssen de scheidsrechter bij FC Twente - NAC Breda. Richard Liesveld was eerst de arbiter van dienst, maar Liesveld kampt met een rugblessure. Janssen verving eerder deze competitie ook al een keer zijn collega, toen zijn auto in brand vloog op weg naar de wedstrijd.
19'
Het is eigenlijk verbazingwekkend dat Jesús Corona nog maar zo weinig gespeeld heeft bij FC Twente. De aanvaller werd gehaald als verlosser van FC Twente en wordt gezien als één van de grootste talenten in de Eredivisie. Voorlopig blijft het optreden van Corona bestaan uit drie invalbeurten.
16'
De aanvalsdrang van FC Twente moet nu wel iets op gaan leveren. Het merendeel van het positiespel speelt zich af rond het strafschopgebied van NAC Breda, maar de beslissende pass komt er maar niet.
13'
Uit een heel moeilijke positie schiet Shadrach Eghan nog knap richting de lange hoek! De middenvelder staat aan de punt van de zestien en schiet richting de linkerhoek. Jelle ten Rouwelaar schrikt van het goede schot, maar ziet de bal net voorlangs rollen.
11'
FC Twente verloor de laatste elf thuiswedstrijden tegen NAC Breda niet. In 2002 wonnen de Brabanders voor het laatst van FC Twente (1-2).
8'
NAC Breda komt er niet makkelijk uit en staat met de rug tegen de muur. Het aanvalsgeweld van FC Twente - onder leiding van Dušan Tadić - is de verdediging van NAC Breda vaak te machtig. Wachten op de openingstreffer.
5'
Rydell Poepon staat bij NAC Breda vandaag in de basisopstelling. Hij is topscorer van NAC Breda met vijf doelpunten, maar zijn totale productie schoot hij binnen in eigen stadion. Buiten Breda scoorde hij nog niet dit seizoen.
2'
Al meteen een prima kans voor FC Twente! Felipe Gutiérrez zet vanaf rechts eerst slecht voor, maar krijgt een herkansing omdat Sepp de Roover de bal zo terug in zijn voeten kopt. Nu probeert hij het met een strakke voorzet richting Luc Castaignos, maar de spits komt net te kort om de 1-0 in te tikken.
1'
FC Twente speelt nagenoeg in de favoriete opstelling. Alleen Dico Koppers ontbreekt in de basisopstelling, omdat de linksback geblesseerd is. Hij wordt vervangen door Robbert Schilder.
1'
Feyenoord laat drie punten liggen en PSV voorkomt tegen tien man van SC Heerenveen een nederlaag. Classic Eredivisie. FC Twente kan met name profiteren van het puntverlies van Feyenoord en zodoende drie punten uitlopen op de Rotterdammers. Dit moet gebeuren tegen NAC Breda. Mijn naam is Jos Boesveld en ik doe verslag van deze wedstrijd.

FC Twente is lang koploper geweest van de Eredivisie, maar door de recente prestaties - in vier wedstrijden werd er niet gewonnen - is de ploeg iets teruggezakt op de ranglijst. NAC Breda lijkt dan de ideale tegenstander om het vertrouwen terug te winnen. In 37 eerdere edities wonnen de Brabanders slechts 5 keer in Enschede. Toch kan er in deze competitie weer van alles gebeuren. FC Twente mist in ieder geval Dico Koppers met een blessure.

NAC Breda lijkt dus de ideale tegenstander voor FC Twente, maar dat dacht PSV ook. En de Eindhovenaren liepen door twee doelpunten van Kees Kwakman tegen een gevoelige nederlaag aan. En NAC Breda heeft niet stilgezeten tijdens de afgelopen interlandperiode. Het organiseerde een oefenwedstrijd tegen Anderlecht en won dit duel met 2-4. NAC Breda in de winning mood kan het elke ploeg moeilijk maken. Anthony Lurling ontbreekt nog in de selectie van de Brabanders.

Een winnaar voorspellen in deze Eredivisie is een blinde gok. Iedereen kan winnen van elkaar en dat maakt deze wedstrijd juist weer zo leuk. Veel plezier!