24.11.2013 18:32

FC Twente wint doelpuntrijk duel van NAC Breda

Het is FC Twente gelukt om aansluiting te houden bij de top van de Eredivisie. Na puntverlies van PSV en Feyenoord wonnen de Tukkers wel hun wedstrijd. NAC Breda werd met ruime cijfers opzij gezet: 5-2. 

FC Twente overklaste NAC Breda in eigen huis. In het eerste half uur kwam de uitploeg nauwelijks aan bod en de 1-0 van Kyle Ebecilio was dan ook terecht. Henrico Drost leverde de bal bij de middenvelder in, waarna hij na een mooie combinatie met Luc Castaignos beheerst de 1-0 inschoot.

Ondanks het veldoverwicht kwam NAC Breda langszij. Dušan Tadić vergat aan te sluiten na een weggewerkte vrije trap, waardoor Jordy Buijs geen buitenspel stond. Met zijn linkerbeen probeerde hij te scoren, maar een redding van Nick Marsman stond de gelijkmaker in de weg. Kenny van der Weg kon echter in de rebound alsnog de 1-1 scoren. Dit leek ook de ruststand te worden, ware het niet dat Shadrach Eghan onderuit werd gehaald door Jelle ten Rouwelaar. De bal ging op de stip en vlak voor rust faalde Tadić niet: 2-1. 

Na rust leek NAC Breda vrijer te gaan voetballen. De ploeg kreeg zowaar kansen, maar vervolgens ook de deksel op de neus. Met een snelle combinatie werd Eghan vrijgespeeld op rechts en zijn voorzet werd door Castaignos goed binnen getikt.

NAC gaf niet op en tekende al snel voor de aansluitingstreffer. Danny Verbeek sprintte op rechts langs Robbert Schilder en verraste Marsman met een hard schot in de korte hoek. De goalie van FC Twente rekende op een voorzet en kon daardoor niet voorkomen dat de 3-2 werd gescoord.

NAC Breda ging vol op de aanval spelen, maar kreeg de rekening gepresenteerd door Quincy Promes. De middenvelder werd twee keer op links aangespeeld, kwam twee keer naar binnen en scoorde ook twee keer met het rechterbeen. Daarmee schoot Promes Twente naar een terechte 5-2 zege.

Door de overwinning blijft FC Twente in het spoor van AZ, Ajax en koploper Vitesse. Met 24 punten uit 14 wedstrijden staat het gelijk met AZ, 1 punt achter op Ajax en 3 op Vitesse. NAC Breda heeft geluk dat de concurrentie ook punten liet liggen, waardoor de tiende plek voorlopig voor de Brabanders is.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner