0 : 1 Torinfos in de Ticker Lucas Piazón 35. / Penalty
0 : 2 Torinfos in de Ticker Lucas Piazón 41. / Penalty
0 : 3 Torinfos in de Ticker Gaël Kakuta 65. / Schot met links  (Davy Pröpper)

90'
Vitesse is weer koploper in de Eredivisie na een 0-3 overwinning bij Go Ahead Eagles. Piazón was met twee benutte strafschoppen in het eerste bedrijf van waarde. Na de thee verzorgde invaller Kakuta het slotakkoord.
90'
90'
Invaller Valeri Kazaishvili puntert de bal vanaf vijftien meter hard op de lat. Scheidsrechter Makkelie fluit daarna gelijk voor het einde van de wedstrijd.
86'
Veel supporters van de thuisploeg verlaten inmiddels de Adelaarshorst. Wedstrijd al lang beslist, waardoor de amusementswaarde in de tweede helft flink gedaald is.
82'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Mawouna Amevor
82'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Doke Schmidt
82'
Wissel in bij Vitesse -> Valeri Kazaishvili
82'
Wissel uit bij Vitesse -> Davy Pröpper
78'
'Danny moet eruit, Danny moet eruit', zingt de aanhang van de thuisploeg. Arbiter nog altijd de gebeten hond.
74'
Wissel in bij Vitesse -> Giorgi Chanturia
74'
Wissel uit bij Vitesse -> Christian Atsu
72'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Joey Godee
72'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Marnix Kolder
72'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Lars Lambooij
72'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Erik Falkenburg
70'
Vitesse speelt de bal rond en lijkt het allemaal wel best te vinden. Eagles kan geen vuist maken en snakt nu al naar het einde van de wedstrijd.
65'
Doelpunt voor Vitesse, 0:3 door Gaël Kakuta. Pröpper met een fijne pass op de invaller, die zijn tegenstander passeert en in de korte hoek raak schiet.
61'
Havenaar schiet uit de draai met links net naast. Vitesse heer en meester.
59'
Room tikt een schot van Piazon uit de hoek en voorkomt op die manier een hattrick van de Braziliaan.
58'
Kashia verdedigt veel te laconiek en brengt zijn ploeg daardoor in de problemen. Vitesse ontsnapt aan een tegentreffer, want het schot van Falkenburg wordt geblokt.
55'
Vitesse heeft de bal en speelt het leder rustig rond. Go Ahead hoopt de schade te beperken en wacht af.
53'
Van Aanholt is weer binnen de lijnen en laat zich direct gelden. Een knal van de international vanaf een meter of dertig gaat maar net over.
52'
Vitesse even ook met tien man, want Van Aanholt zit buiten de lijnen. De linksachter wisselt van schoeisel.
48'
Gele kaart voor Jarchinio Antonia (Go Ahead Eagles). De buitenspeler is duidelijk gefrustreerd en schiet de bal tegen scheidsrechter Makkelie.
46'
Wissel in bij Vitesse -> Gaël Kakuta
46'
Wissel uit bij Vitesse -> Renato Ibarra
46'
45'
Vitesse leidt met 0-2 bij Go Ahead Eagles door twee benutte penalty's van Piazon. Thuisploeg in ondertal na de rode kaart voor Türüç.
45'
45'
Extra speeltijd bedraagt één minuut.
44'
Een cynisch applaus van de aanhang van Go Ahead Eagles, omdat scheidsrechter Makkelie fluit voor buitenspel. Arbiter is de gebeten hond in de Adelaarshorst.
41'
Doelpunt voor Vitesse, 0:2 door Lucas Piazón. Ook de tweede strafschop wordt feilloos benut. Doelman Room gaat naar de verkeerde hoek en is kansloos.
40'
De spelers betreden weer het speelveld. De wedstrijd wordt hervat met een penalty.
40'
Makkelie heeft de wedstrijdbal in de hand en geeft het signaal dat de wedstrijd hervat gaat worden.
40'
Gele kaart voor Xandro Schenk (Go Ahead Eagles). In alle hectiek is ook Schenk op de bon geslingerd. De verdediger had aanmerkingen op de leiding.
40'
De spelers van beide elftallen zitten in de kleedkamer, net als arbiter Makkelie. Onduidelijk is wanneer de wedstrijd hervat wordt.
40'
De penalty leidt tot chaos in Deventer. Een supporter betreedt het veld, vuurwerk wordt gegooid en de spreekkoren klinken. Scheidsrechter Makkelie besluit het duel te staken.
40'
Opnieuw een penalty voor Vitesse! Het schot van Piazon raakt de hand van Van der Linden en Makkelie wijst naar de stip.
40'
Gele kaart voor Jop van der Linden (Go Ahead Eagles)
38'
Atsu met de versnelling, waardoor Van der Linden gezien is. Het schot van de Ghanees wordt gepakt door Room.
35'
Doelpunt voor Vitesse, 0:1 door Lucas Piazón. De huurling van Chelsea weet wel raad met dit buitenkansje en jaagt de bal in de linkerhoek. Het is alweer de zesde treffer van de middenvelder.
34'
Rode kaart voor Deniz Türüç (Go Ahead Eagles). De middenvelder loopt de doorgebroken Havenaar in het eigen strafschopgebied onderuit en kan gaan douchen.
30'
Bijna de voorsprong voor Vitesse als twee spelers van de thuisploeg elkaar in de weg lopen. Vriends kopt daardoor bijna in eigen doel, maar Room tikt de kopbal uit de bovenhoek en voorkomt op die manier een achterstand.
26'
Een snelle counter van Vitesse levert een kans op voor Ibarra, maar het schot van de rappe buitenspeler is van een bedenkelijk niveau. Doelman Room is niet onder de indruk van het rollertje en raapt simpel op.
23'
De thuisploeg komt beter in de wedstrijd en heeft de laatste paar minuten veel balbezit. Gevaarlijke momenten voor het doel van Velthuizen levert dat niet op, maar Vitesse is het initiatief kwijt.
20'
Vrije trap voor Go Ahead Eagles op een meter of twintig van het doel van Vitesse. Specialist Jop van der Linden - hij scoorde ooit in één seizoen zevenmaal uit een vrije trap - legt aan, maar zijn inzet strandt in de muur.
18'
Vitesse geeft Go Ahead geen ruimte en zit er telkens kort op. Daardoor is het voor de thuisploeg lastig om tot een goede aanval te komen. Doelman Velthuizen is nog niet op de proef gesteld.
15'
Atsu draait fraai weg bij Overgoor en heeft alle tijd voor een goede voorzet. De pass van de Ghanees is echter onzorgvuldig, waardoor doelman Room redding kan brengen.
13'
Klein kwartier gespeeld en de ploegen zijn redelijk aan elkaar gewaagd. Spel speelt zich voornamelijk af op het middenveld, waardoor grote kansen nog schaars zijn.
11'
Gele kaart voor Doke Schmidt (Go Ahead Eagles). De rechtsachter torpedeert Vejinović en wordt bestraft.
9'
Gele kaart voor Piet Velthuizen (Vitesse). Weigert de bal aan Go Ahead te geven voor een ingooi en ontvangt een gele kaart van scheidsrechter Makkelie.
8'
Ibarra komt voor de tweede keer deze wedstrijd op de rechterflank goed door, maar de voorzet van de Ecuadoriaan is opnieuw niet goed. Dit leidt tot ergernis bij Havenaar, die helemaal vrij stond.
5'
Vitesse begint sterk aan het duel en dringt de thuisploeg direct terug. Trainer Peter Bosz kijkt vanaf de zijkant tevreden toe.
4'
Voor de doelman van Go Ahead Eagles, Eloy Room, is het een speciaal duel. De Nijmegenaar is door Vitesse voor één seizoen verhuurd aan de Eagles.
2'
We zijn iets meer dan twee minuten onderweg en de eerste grote kans van Vitesse is een feit. Havenaar wordt na een slimme pass van Van Aanholt alleen voor doelman Velthuizen gezet. De aanvaller probeert de bal over de sluitpost heen te wippen, maar die heeft dat doorzien.
1'
Aanvang wedstrijd. Vitesse heeft afgetrapt, de wedstrijd is begonnen.
Goedemiddag en welkom bij het duel tussen Go Ahead Eagles en Vitesse. Mijn naam is Joep van Run en ik doe vanmiddag verslag van deze wedstrijd. Onder de knop ‘opstelling’ zijn de opstellingen van beide elftallen te vinden.
Go Ahead Eagles verraste vorige speelronde nog door met ruime cijfers te winnen bij Roda JC. In Kerkrade zegevierde de formatie van trainer Foeke Booy met 1-4. De oefenmeester denkt dat zijn elftal ook vanmiddag tegen de koploper voor een stunt kan zorgen. “Het is een goede ploeg met een lange adem", zegt Booy op de officiële website van Go Ahead. "Toch denk ik dat wij kunnen verrassen. Zeker met de steun van ons fanatieke publiek."
Zijn college bij Vitesse, Peter Bosz, is onder de indruk van het spel van Go Ahead Eagles: “Het is leuk om naar te kijken. Ze speelden ook vorig seizoen in de Jupiler League al goed voetbal. Ze komen nu wat minder vaak aan voetballen toe, maar de intentie is er. Thuis en uit is alleen wel een verschil.”
Scheidsrechter bij het treffen tussen de Deventenaren en Arnhemmers is scheidsrechter Makkelie. Aftrap is om half drie.