ADO Den Haag
3:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Steve De Ridder 41. / Kopbal  (Yoshiaki Takagi)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Yassin Ayoub 45. / Schot met rechts  (Tommy Oar)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Kai Heerings 53. / Schot met links  (Yoshiaki Takagi)

90'
Door een vroeg doelpunt van Heerings in de tweede helft was de wedstrijd al snel gespeeld. Pas in de laatste twintig minuten liet ADO zich nog even zien. Met name Alberg was een paar keer dicht bij een Haagse treffer. Gezien de kansen had ADO ook wel een doelpunt verdiend, maar was de ploeg niet scherp genoeg voor de goal. Iets wat Utrecht vanmiddag wel was.

Bedankt voor het volgen voor dit duel. Ik wens u nog een fijne zondag en graag tot een volgende keer!
90'
90'
Ook een eretreffer is ADO Den Haag niet gegund. De ploeg voetbalde vanmiddag af en toe behoorlijk, maar is niet scherp in de afronding.
87'
Gele kaart voor Gianni Zuiverloon (ADO Den Haag)
Zuiverloon belet Ayoub de doorgang en krijgt de gele kaart gepresenteerd.
83'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Mitchell Schet
83'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Tom Beugelsdijk
80'
Het is nu even eenrichtingsverkeer in Utrecht. ADO zet Utrecht even met de rug tegen de muur. Nu is het Cabral met een goede voorzet op Van Duinen. De spits raakt de bal niet lekker waardoor ook deze dreigende aanval gaan doelpunt oplevert.
79'
Gele kaart voor Kai Heerings (FC Utrecht)
Ook Heerings gaat op de bon, omdat hij Kramer naar de grond trekt.
77'
Wissel in bij FC Utrecht -> Timothy Derijck
77'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Elroy Pappot
76'
Gehrt raakt de paal! ADO Den Haag verdient op zijn minst een doelpunt. Nu staat de paal een treffer in de weg na een mooie volley van Gehrt.
75'
Rode kaart voor Mark van de Maarel (FC Utrecht)
Een ongelooflijke domme rode kaart voor Van de Maarel. Bij een 3-0 voorsprong zet hij een harde tackle in op de binnenkant van de enkel van Alberg.
74'
Alberg lijkt niet te willen scoren! Wat een grote mogelijkheid voor Alberg. Hij staat in het strafschopgebied helemaal vrij en krijgt een afgemeten voorzet van Meijers. Alberg is echter te onbeheerst en kopt over.
72'
Knal Alberg een prooi voor Ruiter! Utrecht staat achterin te prutsen en dat stelt Alberg in staat om maar een verwoestend uit te halen. Zijn knal gaat recht op Ruiter af, die hem verwerkt tot een hoekschop.
69'
Eerste mogelijkheid voor ADO!
Voor het eerst in de tweede helft komt ADO een gevaarlijk voor het doel van Utrecht. Alberg staat na een hoekschop helemaal vrij in het strafschopgebied. Hij krijgt de bal wat ongelukkig in zijn voeten en moet daarom schieten met de buitenkant van zijn voet. Hij wil hem hoog in het doel prikken, maar zijn inzet gaat over.
68'
Gele kaart voor Yoshiaki Takagi (FC Utrecht)
Een onhandige overtreding van Takagi op Gehrt komt hem op een gele kaart te staan.
66'
Toornstra! De oud-speler van ADO Den Haag toont zijn traptechniek. Een vrije trap gaat naar de rechterhoek van het Haagse doel. Het schot gaat net niet ver genoeg naar de hoek waardoor Coutinho een redding kan verrichten.
66'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Vito Wormgoor
66'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Dion Malone
65'
Een foutje achterin bij Utrechter Van der Maarel. Van Duinen weet niet te profiteren.
63'
Na ruim een kwartier in de tweede helft, is het gedaan met de dadendrang van ADO Den Haag. Door een vroege treffer van Heerings in de tweede helft kijken de bezoekers tegen een kansloze achterstand aan. Door de comfortabele voorsprong heeft Utrecht het balbezit en heeft het de regie in handen.
62'
Een staand ovatie voor invaller Duplan. De Franse aanvaller maakt vanmiddag zijn rentree na maanden blessureleed.
61'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Ricky van Haaren
61'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Danny Holla
61'
Wissel in bij FC Utrecht -> Édouard Duplan
61'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Tommy Oar
59'
Holla komt na een ongelukkig duel met Toornstra ongelukkig neer. Hij grijpt naar zijn hamstring en lijkt niet verder te kunnen.
57'
De huidige tussenstand is geflatteerd gezien het spelbeeld, want ADO doet absoluut niet onder voor Utrecht. De Domstedelingen zijn echter meer doortastend dan ADO.
53'
Doelpunt voor FC Utrecht, 3:0 door Kai Heerings
Het lijkt nu definitief gedaan in Utrecht. Heerings zet zelf een een tweetje op met Takagi. Heerings krijgt de bal terug en staat in het strafschopgebied vrij voor Coutinho. Zijn schot gaat via Coutinho binnen.
48'
Bulthuis heeft een uitstekende pass op De Ridder. De doelpuntenmaker kan vrij aannemen en je vraagt je af waarom hij niet in een keer uithaalt. Op dat moment gaat ook de vlag voor buitenspel omhoog.
46'
Nog geen nieuwelingen op het veld. ADO heeft afgetrapt en mag proberen de achterstand ongedaan te maken. Gezien het spel dat ADO in de eerste helft liet zien, is dat niet onmogelijk. Het is de vraag of ADO de mentale tik te boven komt.
46'
45'
Utrecht mag van geluk spreken dat het met een comfortabele 2-0 voorsprong gaat rusten. De thuisploeg laat aanvallend weinig zien en zag dat ADO Den Haag de betere kansen had. Behalve de fraai uitgespeelde 1-0 van De Ridder, had Utrecht nog geen fatsoenlijke aanval opgezet en kwam het gevaar alleen uit standaardsituaties.

Graag tot straks voor de tweede helft!
45'
45'
Doelpunt voor FC Utrecht, 2:0 door Yassine Ayoub
Met een beetje geluk verdubbelt Utrecht de voorsprong. Coutinho twijfelt bij een vrije trap vanaf rechts. De bal gaat aan iedereen voorbij en bij de tweede paal is het uiteindelijk Ayoub die binnen tikt.
44'
ADO heeft het na de tegentreffer even heel erg moeilijk. En mag hopen dat het zonder verdere kleerscheuren op achterstand komt.
41'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:0 door Steve De Ridder
Een beetje tegen de verhouding in komt Utrecht op 1-0. De manier waarop dat gebeurt is fraai. Pappot zet op rechts van het veld een goede aanval op. Zijn voorzet gaat naar Takagi. Hij houdt het overzicht en kopt de bal terug op De Ridder, die goed naar de grond kopt en Coutinho het nakijken geeft. Daarmee rondt De Ridder de aanval af, de hij zelf opzette.
37'
Wat heeft Utrecht een problemen met de hoekschoppen van ADO Den Haag. In eerste instantie is het een complete warboel voor het doel van Ruiter. Omdat Zuiverloon onbeheerst schiet blijft het 0-0. Niet veel later kan Beugelsdijk frank en vrij inkoppen. Nu voorkomt Takagi een achterstand voor Utrecht, omdat hij de bal van de lijn haalt.
36'
Ruiter voorkomt een achterstand! Een vrije trap van ver door Holla wordt knap van richting veranderd door een Van Duinen. Ruiter heeft een uitstekende reflex en voorkomt daarmee een achterstand.
35'
Na een dik half uur laat Utrecht zich in aanvallend opzicht wat meer zien. Oar was met een vrije trap het dichtste bij de openingstreffer.
32'
Een ongelukkige Meijers leidt bijna de 1-0 voor Utrecht in. Hij heeft geluk dat Coutinho en Zuiverloon ingrijpen voordat De Ridder kan scoren.
30'
De vrije trap die Malone veroorzaakt levert problemen op voor ADO Den Haag. Waar iedereen een direct schot op doel verwacht, heeft Toornstra een variant in petto. Hij legt de bal op Bulthuis, die verlengt op Markiet. Hij moet de trekker uithalen, maar zijn schot wordt gekraakt.
30'
Gele kaart voor Dion Malone (ADO Den Haag)
Malone wordt terecht bestraft na een harde ingreep op Oar.
25'
Eerste echte doelpoging Utrecht is meteen gevaarlijk! Oar mag vanaf de rechterkant van het strafschopgebied aanleggen voor een vrije trap. De Utrechter heeft een prima indraaiende trap in zijn benen. De reactie van Coutinho is uitstekend. Met een duik tikt hij de bal over het Haagse doel.
24'
De Ridder probeert een strafschop te versieren door in duel met Beugelsdijk makkelijk naar de grond te gaan. Blom wuift het weg. Of het nou wel of geen strafschop is, het feit dat Blom niet mee gaat in de roep om een strafschop heeft De Ridder aan zichzelf te danken door zich eerder deze wedstrijd al een paar keer negatief te laten gelden.
22'
Gele kaart voor Steve De Ridder (FC Utrecht)
De Ridder onnodig door op Cabral terwijl er al gefloten is door scheidsrechter Kevin Blom. Een gele kaart is het vervolg.
19'
Hier had meer ingezeten voor ADO. Spits Van Duinen ontsnapt aan de defensie van Utrecht. Van Duinen gaat te ver door naar de rechter zijkant in plaats van over te steken naar het doel van Utrecht. Van Duinen is genoodzaakt een voorzet te geven en die is een makkelijke prooi voor doelman Ruiter.
17'
Utrecht-trainer Jan Wouters wilde strijd zijn bij zijn ploeg. Van strijd is allesbehalve sprake. Utrecht laat ADO voetballen en heeft zelf weinig aanvallende initiatieven.
15'
De grote kans voor ADO typeert het wedstrijdbeeld tot nu toe. ADO beschikt namelijk over een klein overwicht. De bezoekers zijn niet bang het spel te maken in de Galgenwaard en dat betaalde zich zojuist uit in de mogelijkheid van Kramer.
14'
Kramer krijgt hem er niet in! Twee gigantische kansen voor ADO Den Haag uit een corner. Kramer kopt de bal via het lichaam van Heerings op de paal. In de rebound vindt de aanvaller van ADO Ruiter op zijn pad. De doelman van Utrecht werkt de bal naast.
10'
Zo, Holla solliciteert weer eens naar kaarten. Niet voor het eerst deze wedstrijd begaat hij een overtreding. De harde tackle op Bulthuis is zo hard dat een gele kaart zeker op zijn plaats is. Blom ziet dat anders en houdt de kaarten op zak.
10'
Ayoub denkt vlak bij zijn eigen strafschopgebied veel tijd te hebben om een aanval op te zetten. Hij houdt geen rekening Gehrt, die hem de bal afsnoept. Het vervolg is niet goed genoeg om de laksheid van Ayoub af te straffen.
8'
De Ridder gaat met veel bombarie naar de grond na een duel met Zuiverloon. De Ridder kan moord en brand schreeuwen, maar van een overtreding is niet sprake. Hij gaat veel te makkelijk naar de grond.
6'
Gehrt komt aan koppen toe na een goede voorzet van Cabral. Gehrt, niet de grootste van het stel, kopt over. Het is de eerste doelpoging van deze wedstrijd.
4'
ADO eventjes in de problemen als Utrecht druk zet op ADO-doelman Coutinho. De goalie van de Hagenaars rekent op Beugelsdijk, maar de verdediger rekent op zijn beurt niet op de bal en dus levert ADO zomaar in bij Utrecht. De thuisploeg weet echter niet te profiteren.
1'
Utrecht heeft afgetrapt in de Galgenwaard. Opvallend is de aanvoerder van Utrecht. Dat is Jens Toornstra, die vorig jaar de overstap van ADO naar Utrecht maakte. Vorig seizoen was Toornstra als enige trefzeker in dit duel.
1'
Goedemiddag! Welkom bij het duel tussen FC Utrecht en ADO Den Haag. Ik ben Steven Koelma en ik doe verslag van dit treffen.

FC Utrecht en ADO Den Haag zijn twee ploegen die zich momenteel in de onderste regionen van de Eredivisie bevinden. Utrecht staat met vijftien punten uit dertien duels op de dertiende plaats. ADO Den Haag, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld, heeft twee punten minder dan de Domstedelingen en staat daardoor op de zestiende plaats. Deze verhoudingen geven het belang van vanmiddag weer. De winnaar van vanmiddag gaat de onderste plaatsen verlaten en vindt aansluiting bij de middenmoot.

Utrecht heeft vanmiddag de beste papieren om die aansluiting te vinden. De ploeg van trainer Jan Wouters is namelijk al maanden ongenaakbaar in de eigen Galgenwaard. In de laatste twaalf thuisduels werd er niet verloren (W10, G2). Mede door die serie mag Utrecht zich dit kalenderjaar voorlopig de meest succesvolle Eredivisieploeg in thuiswedstrijden noemen. Omdat er in uitwedstrijden dramatisch gepresteerd wordt (V6, G1) maakt Utrecht tot nu toe geen deel uit van de grote subtop.

Ook ADO Den Haag heeft te maken met een uit-syndroom. Slechts een wedstrijd op vreemde bodem werd dit seizoen gewonnen. Halverwege augustus was de ploeg van Maurice Steijn te sterk voor NAC Breda (1-2). De vier uitwedstrijden die daarna volgden gingen allemaal verloren. In eigen huis presteert ADO Den Haag beter. Met name in de laatste thuiswedstrijden liet ADO Den Haag zien dat de huidige zestiende plaats een te lage notering is voor deze ploeg. Titelkandidaten FC Twente (3-2), Vitesse (2-1) en promovendus Cambuur Leeuwarden (3-0) keerden allemaal puntloos huiswaarts. Als ADO Den Haag zich aan die reeks vasthoudt, is er in Utrecht van alles mogelijk.

Utrecht treedt vanmiddag niet aan in de sterkste opstelling vanwege het nodige blessureleed. Willem Janssen (knie), Johan Mårtensson (knie), Cedric van der Gun (knie), Jacob Mulenga (bovenbeen), Marcus Nilsson (rug) en Adam Sarota (niet wedstrijdfit) zijn er allemaal niet bij. Door de afwezigheid van aanvallers Van der Gun en Mulenga gaat jongeling Elroy Pappot de plaats innemen in de spits. Een pluspuntje voor de Utrechters is de terugkeer van Edouard Duplan. De 30-jarige Franse aanvaller wilde afgelopen zomer eigenlijk vertrekken, maar bleef toch. Door een gebroken middenvoetsbeentje speelde hij dit seizoen nog geen Eredivisie-duel. Vanmiddag begint hij op de bank.

ADO-trainer Steijn verandert niets aan zijn opstelling. Hij stuurt net als tegen Cambuur dezelfde elf spelers het veld in. Benieuwd wie dat zijn? Klik dan even op de button 'wedstrijdgegevens' aan de linkerzijde van deze webpagina.

Ik zie u graag om 12.30 terug als de ploegen aftrappen.