02.11.2013 22:23

FC Twente laat opnieuw punten liggen

De druiven waren erg zuur voor FC Twente. In de eigen Grolsch Veste kwam Twente tegen NEC op een comfortabele 2-0 voorsprong en leek er geen vuiltje aan de lucht. De wereld kwam op zijn kop te staan toen hekkensluiter NEC na een uur alweer op gelijke hoogte stond. Aan die stand kwam geen verandering meer, waardoor Twente twee dure punten heeft laten liggen.

Twente was vanaf de aftrap de betere ploeg en het creëerde al vroeg enkele goede kansen. Deze kansen waren echter niet besteed aan Luc Castaignos en Shadrach Eghan. Tussendoor moest Twente-keeper Nick Marsman gestrekt na een afstandsschot van Kevin Conboy. Na 23 minuten kwamen de Tukkers op voorsprong. NEC-keeper Kalle Johnsson redde nog knap met zijn voet op een schot van Castaignos, maar zag de bal daarna wel bij Eghan terechtkomen. De middenvelder van de ploeg uit Enschede schoot de bal vervolgens in het lege doel.

Tien minuten na het openingsdoelpunt stond het al 2-0. Een voorzet op maat van Roberto Rosales werd door Quincy Promes op fraaie wijze afgerond. Al vallend knalde Promes, in de eerste helft één van de uitblinkers aan Twente-zijde, met een halve volley raak. Ook na de 2-0 waren er nog kansen voor de thuisploeg, maar deze werden niet benut. NEC kwam in de eerste helft niet tot nauwelijks in het spel voor en beperkte zich tot verdedigen. Het elftal van Anton Janssen mocht blij zijn dat het met een 2-0 achterstand ging rusten.

In de eerste minuten na rust leek het spelbeeld van de eerste helft zich voort te zetten. Door een doelpunt uit het niets van NEC kantelde de wedstrijd. Søren Rieks ontliep de buitenspelval, omspeelde keeper Nick Marsman en schoot beheerst raak.

De bezoekers gingen na de aansluitingstreffer wat beter voetballen en dit resulteerde enkele minuten later zelfs in de gelijkmaker. Een hoge voorzet van Rieks werd door Jakob Jantscher, die nauwelijks werd gehinderd door verdediger Rosales, binnen gekopt. Twente leek daarna de kluts kwijt en plotseling lukte er nauwelijks meer iets. Combinaties liepen niet meer soepel en goede kansen werden er, ondanks druk vanTwente, bijna niet meer gecreëerd.

Het vertrouwen van NEC nam na de goals toe en het elftal geloofde in een goed resultaat. . Het laatste half uur van de wedstrijd bleef doelpuntloos en dus eindigde het duel tussen koploper en hekkensluiter in een gelijkspel.

FC Twente baalde duidelijk van het gelijke spel en dit was gezien het spelbeeld van de eerste helft ook logisch. De Tukkers zijn de koppositie door het gelijkspel kwijt. Daarnaast is een serie van drie niet gewonnen wedstrijden zorgelijk te noemen.

De stemming bij NEC zal beter zijn geweest. De Nijmegenaren zullen met een punt op zak tevreden huiswaarts zijn gegaan. Met het behaalde punt heeft NEC na speelronde twaalf evenveel punten als concurrent RKC Waalwijk. Dankzij een slechter doelsaldo blijft NEC wel laatste staan.