FC Twente Zaterdag, 14. September 2013
PSV
2:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Shadrach Eghan 17. / Schot met rechts  (Luc Castaignos)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Georginio Wijnaldum 66. / Kopbal  (Memphis Depay)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Quincy Promes 70. / Schot met rechts  (Luc Castaignos)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Memphis Depay 83. / Schot met rechts

90'
Twente en PSV houden elkaar in evenwicht naar een erg aantrekkelijke tweede helft. Lange tijd leek Twente aan het langste eind te trekken totdat Georginio Wijnaldum de gelijkmaker binnenkopte. Kort daarna schoot Promes Twente wederom op voorsprong. Zijn treffer bleek niet genoeg voor de zege, omdat Depay de tweede van PSV nog binnen wist te schieten.

Bedankt voor het volgen van deze topper in de Eredivisie. Ik wens u nog een fijn weekend en graag tot een volgende keer!
90'
90'
Gele kaart voor Luka Đorđević (FC Twente)
90'
Đorđević probeert de bal naar de linkerhoek te krullen. De bal mist te veel kracht om het Zoet echt moeilijk te maken. Even later profiteert hij bijna van een grote fout van Bruma, die de bal rustig terug denkt te spelen op Zoet.
90'
Drie minuten blessuretijd hebben beide ploegen nog om de volle buit te pakken. Het kan nog alle kanten op in Enschede!
88'
De van PEC Zwolle overgekomen Mokhtar debuteert met zijn invalbeurt tegen PSV voor FC Twente. Hij mag proberen Twente de zege alsnog te schenken.
88'
Wissel uit bij FC Twente -> Luc Castaignos
88'
Wissel in bij FC Twente -> Youness Mokhtar
87'
Inmiddels bereikt Đorđević de achterlijn, maar hij behoudt het overzicht niet waardoor Twente niet in kansrijke positie komt.
86'
Voor het eerst is Bakkali even los van zijn tegenstander. Zijn voorzet gaat richting Locadia, maar hij kan niet koppen.
83'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 2:2 door Memphis Depay
A la Arjen Robben trekt Depay naar binnen. Hij zoekt het gaatje, vindt het gaatje en schiet. Met veel geluk valt de bal ook nog achter Marsman, omdat het schot onderweg van richting wordt veranderd door Rosales.
82'
PSV heeft in de slotfase het meeste balbezit. De defensie van Twente houdt tot nu toe echter moeiteloos stand.
80'
Nog tien minuten heeft PSV om iets aan de achterstand te doen. Dat biedt natuurlijk mogelijkheden voor Twente in de omschakeling. Het gaat in ieder geval nog tien spannende minuten worden in de Grolsch Veste.
79'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Tim Matavž
79'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
73'
Op het moment komen we ogen tekort in Enschede! Tussen de doelpunten door had Wijnaldum de 2-1 voor PSV op zijn schoen, maar hij schoot over. Na de treffer van Promes is het bijna Depay die de gelijkmaker binnenschiet. Hij ziet zijn schot van de lijn gehaald worden door Rosales.
70'
Doelpunt voor FC Twente, 2:1 door Quincy Promes
Tadic staat aan het hoofd van deze treffer. Op links legt hij de bal op het hoofd van Castaignos, die teruglegt op Promes. De rechteraanvaller bedenkt zich niet en schiet vier minuten na de gelijkmaker Twente wederom op voorsprong.
68'
Wissel uit bij FC Twente -> Shadrach Eghan
68'
Wissel in bij FC Twente -> Luka Đorđević
67'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Ji-Sung Park
67'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Zakaria Bakkali
67'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Adam Maher
67'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Ola Toivonen
66'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:1 door Georginio Wijnaldum
PSV is er vliegensvlug uit als Shadrach Eghan onnodig inlevert op het middenveld. Depay, die op links weggestuurd wordt, houdt aan de linkerkant van het strafschopgebied het overzicht en bedient Wijnaldum. De middenvelder kopt de bal koel achter Marsman.
65'
Tadic produceert weer een uitstekende voorzet die voor paniek zorgt in de defensie van PSV. De voorzet van de linkeraanvaller van Twente levert uiteindelijk een corner op, die niets oplevert.
63'
Zoet op het verkeerde been als een voorzet van Castaignos afketst op het been van Hendrix. Tot opluchting van heel PSV gaat de bal naast.
62'
Cocu bereidt een dubbele wissel voor: Bakkali en Toivonen gaan dadelijk komen.
60'
Gutiérrez gaat op links voorbij Park en Brenet waarmee hij de achterlijn haalt. De Chileense middenvelder geeft voor, maar zijn voorzet komt op de schenen van een medespeler waardoor een grote kans uitblijft voor de Tukkers.
56'
Bakkali is inmiddels begonnen aan zijn warming-up. Het is een kwestie van tijd totdat de rechteraanvaller gebracht wordt, want PSV is toe aan verfrissing.
55'
Terwijl PSV denkt aan een strafschop als Depay neergaat via de linkervoet van Rosales, krijgt de aanvaller van PSV een vrije trap tegen vanwege hands.
54'
Gele kaart voor Tim Matavž (PSV Eindhoven)
Terwijl Felipe Gutiérrez over het middenveld dartelt, wordt hij vastgegrepen door Matavž. Daarvoor krijgt hij geel.
47'
Tadic laat zich meteen gelden. Hij komt voor de zoveelste los van Brenet en lijkt met zijn uitstekende voorzet Castaignos te bedienen, maar de spits van Twente kopt niet goed genoeg waardoor een vroeg doelpunt in de tweede helft uit blijft.
46'
De bal rolt weer in Enschede. Beide ploegen zijn ongewijzigd begonnen aan de tweede helft.
46'
45'
Twente leidt halverwege verdient met 1-0. De Tukkers zijn aanvallender dreigender dan PSV en dat resulteerde na ruim een kwartier in een doelpunt via Shadrach Eghan. Daarna waren beide ploegen wel dreigend, maar tot grote kansen heeft dat nog niet geleid.

Graag tot straks bij de tweede helft van dit aantrekkelijke duel, dat nog verre van beslist is!
45'
43'
PSV haalt nog een slotoffensiefje uit de kast. De Eindhovenaren zijn dreigend op zoek naar de gelijkmaker, maar tot grote mogelijkheden heeft dat tot dusver niet geleid.
42'
Gele kaart voor Dico Koppers (FC Twente)
Koppers is op de achterlijn Bruma kwijt en is genoodzaakt de verdediger van PSV neer te trekken. Wel een zware straf gezien de overtredingen van PSV, die op het oog zwaarder lijken.
40'
Wijnaldum komt op knappe wijze nog tot koppen uit een corner van Maher die voorlangs lijkt te vliegen. Door de kopbal moet Marsman nog handelend optreden om de gelijkmaker te voorkomen.
38'
Rosales trekt vanaf rechts naar binnen en ziet ruimte om te schieten. Hoewel de rechtsback van Twente de bal niet helemaal goed raakt is het schot nog lastig zat voor Zoet vanwege een verraderlijke stuit, maar de doelman van PSV laat zich niet verrassen.
35'
PSV oogt weer dreigend via Willems en Wijnaldum. De laatstgenoemde lijkt zijn tegenstander fraai uit te spelen met een knappe aanname, maar hij treuzelt te lang waardoor Bengtsson de Eindhovense aanval onschadelijk maakt.
33'
Willems zet een gevaarlijke aanval op die eindigt bij Wijnaldum, die in het strafschopgebied genoeg ruimte heeft om uit te halen. Zijn schot mist echter de juiste richting om Marsman te kloppen. Het is in ieder geval de grootste kans voor de Eindhovenaren om de stand gelijk te trekken.
29'
Willems komt erg hard in op Promes. Van Boekel geeft slechts een vrije trap, die genomen wordt door Tadic. Vanaf rechts gaat de bal naar de korte hoek. De bal heeft de goede lijn, maar Zoet redt goed.
28'
PSV beschikt over veel meer balbezit, maar optisch is Twente toch de bovenliggende partij.
25'
Schotje uit stand van Adam Maher buiten het strafschopgebied. De bal valt lekker voor de middenvelder, maar hij raakt de bal niet goed waardoor de bal in de handen rolt van Marsman.
24'
Twente probeert het vooral over linkerkant via Tadic, die tot nu toe veel ruimte krijgt van zijn tegenstander Brenet om een voorzet af te leveren.
23'
Gele kaart voor Rasmus Bengtsson (FC Twente)
Bengtsson speelt de bal en raakt dan Maher. Scheidsrechter Van Boekel vindt het genoeg voor geel.
20'
De goal van Eghan, overigens zijn eerste in het shirt van Twente, past bij het spelbeeld. Na twintig minuten willen beide ploegen aanvallen en dat zorgt ervoor dat het spel heen en weer gaat. Na de treffer van Eghan lijkt de defensie van PSV op dit moment kwetsbaar.
18'
Op de achterlijn van PSV treft Rosales de defensie van PSV af en kan Castaignos uithalen vanuit een moeilijke hoek, waardoor Zoet een redding kan verrichten.
17'
Doelpunt voor FC Twente, 1:0 door Shadrach Eghan
Castaignos loopt weg uit de rug van Hendrix en kan aan de rechterkant van het strafschopgebied rustig bedenken wat hij gaat doen. De spits bedient Eghan, die kinderlijk eenvoudig wegloopt van Bruma waardoor hij de bal in vrije positie achter Zoet schiet.
15'
Aan de andere kant duikt PSV op voor het doel van Twente, maar scheidsrechter Van Boekel fluit de dreigende aanval af.
15'
Promes probeert een vrije trap aan de linkerkant op de helft van PSV verrassend in een keer op doel. De vleugelaanvaller verrast Zoet echter niet, die de bal goed vangt.
13'
Dat loopt met een sisser af voor Willems en PSV. Hij speelt te zacht terug op Zoet, maar voordat Twente profiteert is de doelman van PSV op tijd bij de bal.
12'
Brenet levert vanaf rechts, halverwege de helft van Twente, weer een dreigende voorzet af. Hij bereikt bijna Matavž, die niet goed voor zijn man kan komen.
9'
Zoet grabbelt, laat twee keer los, maar heeft de bal dan toch na een gevaarlijke indraaiende vrije trap van Tadic.
7'
Bjelland kopt hem bijna in eigen doel! De Deense verdediger verrast bijna zijn eigen doelman door een voorzet van Brenet op de lat te koppen.
4'
Depay duikt gevaarlijk op in het strafschopgebied van FC Twente. Het was voor de PSV-aanvaller echter niet makkelijk om de controle te krijgen over de bal waardoor van een echte kans geen sprake is.
1'
Twente heeft afgetrapt in een sfeervolle Grolsch Veste. De Tukkers proberen meteen de aanval te zoeken en zitten er fel op als PSV overneemt.
1'
Goedenavond! Welkom bij FC Twente - PSV, de topper van deze zaterdagavond. Ik ben Steven Koelma en ik doe verslag van het duel tussen de nummer 2 (PSV) en 3 (FC Twente) van de Eredivisie.

Na vijf wedstrijden is PSV samen met koploper PEC Zwolle nog de enige ongeslagen ploeg in de Eredivisie. De eerste drie wedstrijden liep de motor van PSV op volle toeren getuige drie overwinningen, maar in de laatste twee wedstrijden is er zand in gekomen. De remises tegen Heracles Almelo (1-1) en promovendus Cambuur Leeuwarden (0-0) mogen gerust teleurstellend genoemd worden. De vraag is PSV na een weekje rust de boel weer op weet te pakken tegen angstgegner Twente. Is PSV klaar voor haar eerste topper?

Twente is de laatste jaren een uiterst lastige tegenstander voor de Eindhovenaren. De laatste keer dat PSV won in Enschede was op 29 oktober 2005 door een doelpunt van Ibrahim Afellay. Daarna werd er niet meer gewonnen van de Tukkers en dat maakt het de langst lopende reeks van PSV tegen een tegenstander in een uitwedstrijd. Sowieso is Twente de laatste tijd lastig te kloppen in eigen huis, want in competitieverband werd er begin maart tegen Vitesse voor het laatst verloren in de Grolsch Veste. Daarbij moet wel gezegd worden dat Twente dit seizoen nog maar een keer won in eigen huis. Naast remises tegen sc Heerenveen (1-1) en RKC Waalwijk (0-0) werd er alleen nog maar gewonnen van FC Utrecht, maar ongeslagen bleef de ploeg wel in Enschede.

Als PSV vanavond een einde weet te maken aan de negatieve reeks in Enschede, dan slaat de 100-jarige club een belangrijke slag. Het verschil tussen Twente en PSV bedraagt maar drie punten. Weet Twente de traditie van de afgelopen jaren in stand te houden, dan kruipt de top van de Eredivisie dit weekend helemaal in elkaar. De ploeg van trainer Michel Jansen wist zich in de laatste week van de transfermarkt nog te versterken met de Mexicaanse aanvaller Jesús Corona en Youness Mokhtar, die overkwam van PEC Zwolle. De twee aankopen beginnen vanavond op de bank, omdat Twente-trainer Michel Jansen geen wijzigingen doorvoert ten opzichte van het duel met Heerenveen.

Bij PSV is de smaakmaker van de eerste competitieduels, Zakaria Bakkali weer fit, maar hij begint op de bank. Ji-Sung Park begint daardoor rechtsvoorin. Hij vormt samen met Tim Matavz, die de voorkeur krijgt boven Jürgen Locadia, en Memphis Depay de Eindhovense voorhoede. In de defensie van PSV moet trainer Phillip Cocu ook noodgedwongen wijzigingen doorvoeren vanwege de blessure van Karim Rekik, die waarschijnlijk nog zes weken is uitgeschakeld. Net als tegen Cambuur vervangt Jorrit Hendrix de geblesseerde centrumverdediger van PSV.

Voor de complete opstellingen kunt u klikken op de button 'Wedstrijdgegevens', die te vinden is aan de linkerkant van deze webpagina. Graag tot over een kwartier wanneer de beide ploegen aftrappen in Enschede!