2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Michiel Hemmen 42. / Kopbal  (Marcel Ritzmaier)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Jason Davidson 88. / Eigen goal

90'
Cambuur Leeuwarden blijft ongeslagen in eigen huis in het huidige seizoen door Heracles Almelo met 2-0 te verslaan. Doelpunten van Hemmen en Ritzmaier zorgden voor hoogtepunten in dit duel na een matige wedstrijd. Cambuur gaat hierdoor over Heracles heen op de ranglijst en wordt zo een degelijke middenmotor. Ik groet u vanuit Leeuwarden!
90'
90'
Drie minuten blessuretijd hebben de mannen van Jan de Jonge nog om een aanval op te zetten en een doelpunt te maken. Twee doelpunten in drie minuten lijkt onmogelijk, gezien het vertoonde spel. Maar zelfs een aanval opzetten bleek vandaag te moeilijk voor de ploeg uit Almelo.
89'
Wissel in bij SC Cambuur -> Mart Dijkstra
89'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Marcel Ritzmaier
88'
Doelpunt voor SC Cambuur, 2:0 door Marcel Ritzmaier
De drie punten zijn binnen voor Lodeweges en de bijna tienduizend Cambuurfans gaan uit hun dak! Marcel Ritzmaier ontsnapt aan de linkerkant en wil de voorzet geven. Davidson gooit zich voor de bal, maar via de Australiër gaat de bal toch richting doel. Pasveer staat geparkeerd en de bal belandt met een mooi boogje in het doel: 2-0 voor Cambuur.
84'
Een serie hoekschoppen van Heracles, maar nog steeds geen doelpunt voor de ploeg uit Almelo. Bel Hassani slingerde ze vanaf de rechterkant in het strafschopgebied en Bryan Linssen probeerde het vanaf links. Beide pogingen werden onschadelijk gemaakt door de verdediging van Cambuur, die zeer gedisciplineerd verdedigt.
80'
Een geweldige knal van Kevin Brands uit een moeilijk hoek! De invaller kapt Te Wierik uit en haalt vanaf de rechterkant van het strafschopgebied uit op het doel van Pasveer. De doelman verwacht de bal niet meer en heeft het geluk dat de paal redding brengt.
78'
Bij Heracles heeft men de meest ervaren speler in het veld gebracht met de Duitser Simon Cziommer. Maar ook bij Cambuur is de meest ervaren Eredivisiespeler in het veld gekomen. Marlon Pereira heeft namelijk 54 Eredivisieduels achter zijn naam staan en is daarmee de koploper in de selectie bij Cambuur. Die wedstrijden speelde hij namens Willem II.
77'
Gele kaart voor Bart Schenkeveld (Heracles Almelo)
Schenkeveld maakt een overtreding op Ritzmaier die niet aan de bal was, maar wel de diepte insprintte. Schenkeveld blokte hem en krijgt daarvoor de gele kaart van scheidsrechter Van Sichem.
75'
Wissel in bij SC Cambuur -> Marlon Pereira
75'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Lucas Bijker
75'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Kwame Quansah
75'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Simon Cziommer
75'
Gele kaart voor Milano Koenders (Heracles Almelo)
74'
Cambuur lijkt wat vermoeid te raken met nog een kwartier te voetballen. Heracles krijgt steeds meer ruimte om te voetballen en schuift stukje bij beetje op in dit duel in Leeuwarden. Ook Simon Cziommer gaat er zo in komen bij Heracles, om voor wat meer creativiteit te zorgen.
70'
Bij Heracles is zojuist Bel Hassani het veld ingekomen voor Rosheuvel. Bel Hassani komt van Sparta en is op de valreep binnengehaald van het geld dat verdiend werd met de verkoop van Duarte. De eerste minuten in het zwart-wit voor de Rotterdammer Bel Hassani.
70'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Iliass Bel Hassani
70'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Mikhael Rosheuvel
68'
Marcel Ritzmaier is dé man voor standaardsituaties bij Cambuur. Bij de vrije trap in de 67e minuut was het de Oostenrijker die de bal hard op doel schoot en Pasveer tot een redding dwong. In de daaropvolgende hoekschop was het opnieuw Ritzmaier die de bal scherp in de zestienmeter brengt. De bal wordt maar net gemist door Hemmen, anders was de volgende gevaarlijke kans voor Cambuur een feit.
65'
Wissel in bij SC Cambuur -> Kevin Brands
65'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Oliver Feldballe
65'
Heracles krijgt een vrije trap aan de linkerkant van het veld en Linssen is de man die dit keer mag trappen. De buitenspeler schiet de bal snoeihard het strafschopgebied in en doelman Nienhuis houdt de bal eruit. Dat doet hij met een uitstekend reflex met zijn voet, om zo de gelijkmaker tegen te houden. Cambuur leidt nog met 1-0 na 65 minuten spelen in Leeuwarden.
62'
Cambuur controleert de wedstrijd en zorgt ervoor dat Heracles geen kansen kan creëren. Zelf is de ploeg van Lodeweges ook niet echt tot grote kansen gekomen, maar het houdt op deze manier wel de nul. Linssen en Uth hebben we al een tijdje niet gezien en de laatste aanval van de ploeg uit Almelo komt uit de eerste helft.
58'
Thomas Bruns lijkt geblesserd, want de middenvelder van Heracles is erbij gaan zitten. Hij kwam in botsing met een speler van Cambuur en het leek mee te vallen. Toch is hij nu naar de grond gegaan en Van Sichem komt even informeren hoe het gaat. De middenvelder krabbelt weer op en kan de wedstrijd weer hervatten.
55'
De wedstrijd kabbelt rustig voort, zonder dat we echt grote kansen te zien krijgen. Cambuur weet dat het niet hoeft. Heracles moet wel, maar het lukt nog niet voor de ploeg van trainer Jan de Jonge. Mark Uth is nog niet in het spel betrokken en dat zou wel iets kunnen zijn waar de ploeg zich op kan gaan richten.
52'
Simon Cziommer is zich aan het warmlopen aan de zijlijn voor Heracles. Als hij vandaag invalt, maakt hij zijn debuut voor de ploeg uit Almelo. Daarnaast zal het ook de zesde club in de Eredivisie waar hij voor aantreedt. De 32-Duitser kwam deze zomer transfervrij over van Vitesse en hopelijk kan hij opnieuw mooie dingen laten zien in de Eredivisie.
49'
Cambuur kan Heracles nu laten komen met die 1-0 voorsprong. Op de counter kunnen Feldballe en Lukoki met hun snelheid voor veel gevaar zorgen en tot die tijd zal Heracles proberen te drukken op de helft van de thuisploeg. Interessant om te kijken wat de strategieën zullen zijn in de tweede helft.
46'
Cambuur heeft afgetrapt voor de tweede helft van dit duel tegen Heracles. Bij de ploeg uit Almelo één wijziging: Oussama Tannane is vervangen door de Duitser Mark Uth. Tannane stond op papier in de spits, maar was geen vast aanspeelpunt en trainer De Jonge wil dat wel bereiken met Uth. De Duitser wordt gehuurd van SC Heerenveen.
46'
46'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Mark Uth
45'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Oussama Tannane
45'
45'
Er komt één minuut extra speeltijd bij, als Cambuur weer eens de aanval zoekt. Michiel Hemmen wordt gezocht in het strafschopgebied, maar niet bereikt. Heracles mag het dan nog een keer proberen. Aan de rechterkant komt de bal bij Rosheuvel, die Bijker voorbij wil. Dat lukt niet en Van Sichem fluit af voor het einde van de eerste helft. Cambuur leidt met een 1-0 voorsprong na een matige eerste helft. Het doelpunt van Michiel Hemmen zorgde voor het enige vertier op de tribunes in Leeuwarden bij het duel met Heracles Almelo.
42'
Doelpunt voor SC Cambuur, 1:0 door Michiel Hemmen
We leken de rust zonder doelpunten te gaan bereiken, maar op slag van rust komt de thuisploeg dan toch op voorsprong! Ritzmaier combineert aan de linkerkant met Feldballe en wil de bal dan met zijn zwakkere rechterbeen voorgeven. Dat lukt prima en de bal kan binnengekopt worden door Hemmen op vier meter van het doel. Pasveer is kansloos en Cambuur staat met 1-0 voor.
38'
Enorme kans voor Cambuur met de rust in zicht! De goede pass van Bijker splijt de verdediging van Heracles en zet Hemmen voor de doelman. De spits van Cambuur weet de kans echter niet te verzilveren, omdat Pasveer goed zijn doel verkleint. Dit was de kans op 1-0 voor de thuisploeg.
34'
Heracles krijgt een vrije trap op twintig meter van het doel van Nienhuis. Bruns en Tannane staan achter de bal en laatstgenoemde neemt de vrije trap uiteindelijk. De bal wordt door de muur vertraagd en wordt uiteindelijk weggetrapt door de verdediging van Cambuur.
31'
Gele kaart voor Erik Bakker (SC Cambuur)
Heracles zet snel een counter in en Erik Bakker probeert dat te voorkomen met een sliding op Rosheuvel. Hij raakt de aanvaller wel, maar die gaat niet naar de grond. Als de aanval afgelopen is, komt Van Sichem terug op de sliding van Bakker en geeft hem de gele kaart.
31'
De supporters van Cambuur Leeuwarden zullen vooral erg uitkijken naar de verrichtingen van Feldballe op het veld. De 23-jarige Deen is bezig aan zijn eerste seizoen bij Cambuur, nadat hij over was gekomen van FC Randers uit Denemarken. Vier jaar geleden was hij nog op proef bij Liverpool en anno 2013 staat hij op een kunstgrasveld in Leeuwarden te ballen. Benieuwd of Feldballe nu kan laten zien wat hij waard is.
26'
Beide ploegen missen een echte spits: iemand die de bal vasthoudt, klaar legt voor opkomende mensen en vooral iemand die doelpunten kan maken. Op dit moment loopt er geen speler op het veld die meer dan één doelpunt achter zijn naam heeft. Duarte was de topscorer bij Heracles met twee doelpunten, maar de middenvelder is inmiddels vertrokken naar Ajax.
23'
Beide ploegen kunnen de bal maar moeilijk in de ploeg houden. Aanvallers worden erg snel van de bal gezet, zoals Koenders bewijst bij het wegzetten van Oliver Feldballe. Lukoki gaat het nu proberen, maar geeft een slechte pass op Bakker. Heracles weer in de counter.
20'
Gele kaart voor Oussama Tannane (Heracles Almelo)
Tannane kapt vanaf de linkerflank naar binnen en poort daarbij Leeuwin. De aanvaller gaat vervolgens naar de grond terwijl er niks aan de hand is. Scheidsrechter Van Sichem constateerde dat goed en gaf de gele kaart aan Tannane.
19'
De wedstrijd heeft de scherpte en de felheid van de eerste minuten ingeruild voor rustig verlopend duel. Supporters moeten veel naar het middenveld kijken, want daar speelt zich het grootste deel van de wedstrijd af. Er worden nauwelijks kansen gecreëerd en het is wachten op de eerste echte grote mogelijkheid.
16'
Het bestuur van Heracles zal erg blij zijn dat Kwame Quansah na al die jaren nog in Almelo voetbalt. De Ghanees kwam begin deze eeuw naar Nederland om bij Ajax te voetballen. Daar mislukte hij, maar sinds 2004 domineert hij het middenveld in Almelo met zijn onderscheppingen, inzicht en zijn loopvermogen. Het type nuttige speler dat ieder team nodig heeft.
13'
Cambuur met de eerste hoekschop van de wedstrijd. Getrapt door Ritzmaier en gekopt door Leeuwin. De bal wordt bij de tweede paal weggehaald door Rienstra die daar goed opgesteld staat.
11'
Het Cambuur-publiek mag voor de eerste keer opspringen! De eerste kans voor Cambuur komt na tien minuten spelen. Oliver Feldballe stormt over de linkerflank en geeft een prima voorzet met links. Lukoki staat bij de tweede paal te wachten, maar de bal komt iets achter hem. Hij kopt nog wel, maar met te weinig kracht om het Pasveer moeilijk te maken.
8'
Eerste kans voor Heracles na zeven minuten voetballen. Mike te Wierik is een opkomende rechtsback en dat zorgt voor genoeg problemen op de linkerflank van Cambuur. Rosheuvel combineert knap met Te Wierik en kan zo zelf schieten op doel. Dat schot is laag en niet zuiver, waardoor de bal enigszins triest langs het doel van Nienhuis rolt. De opbouw was goed, het afwerken wat minder.
6'
Vrije trap voor Cambuur aan de rechterkant van het veld. Marcel Ritzmaier gaat de aangever worden, zoekende naar de verdedigers Leeuwin en van der Laan. De Oostenrijker trapt de bal hoog en recht in de handen van doelman Pasveer die voor het eerst dit duel in actie mag komen.
4'
Ondanks de moeizame start van Cambuur, is de ploeg thuis nog ongeslagen dit seizoen. In het eerste duel van deze jaargang kwam NAC niet verder dan een 0-0, terwijl FC Groningen met 4-1 naar huis werd gestuurd. Heracles is dus opgepast in Leeuwarden.
2'
Scheidsrechter Van Sichem heeft gefloten voor het begin van de wedstrijd tussen Cambuur en Heracles. Rienstra zoekt meteen de aanval met een bal in de diepte aan de rechterkant. Via Rosheuvel komt de bal voor het doel bij Linssen, maar die kan de bal niet richting doel koppen. Een energiek begin!
1'
Goedenavond en welkom bij de vijfde speelronde in de Eredivisie van het seizoen 2013/2014. De interlandweek zit erop, de clubs zijn weer blij met alle teruggekeerde spelers en de supporters kunnen weer uitkijken naar mooie competitiewedstrijden. Cambuur Leeuwarden is één van de clubs die op zaterdagavond in actie mag komen en dat doen ze tegen Heracles Almelo. Uw verslaggever bij deze wedstrijd is Brent van Ooijen, terwijl Tom van Sichem de scheidsrechter is bij dit duel.

Cambuur kan terugkijken op een redelijke seizoenstart. Vijf punten uit vijf wedstrijden is niet denderend, maar de ploeg van trainer Dwight Lodeweges heeft wel PSV op een 0-0 weten te houden, terwijl FC Groningen werd weggespeeld in eigen huis door Cambuur (4-1). Er zit potentie in de ploeg, maar het heeft wat tijd nodig om er rendement uit te halen. Heracles heeft na een lastig begin nu zijn draai te pakken. In de eerste twee duels werd nog verloren van Vitesse en PEC Zwolle, beide wedstrijden eindigden in 3-1, maar vervolgens werden Heerenveen en ADO verslagen, terwijl er tegen PSV gelijk werd gespeeld. Heracles is dus op stoom en kan het Cambuur vandaag lastig maken in Leeuwarden.

Deze wedstrijd is een primeur in de Eredivisie, want nog nooit eerder speelden Heracles en Cambuur tegen elkaar op het hoogste niveau. Het is het eerste duel voor Heracles na het vertrek van smaakmaker Lerin Duarte. We zijn benieuwd hoe de Almeloërs dit vertrek gaan opvangen. Naast het vertrek van een speler zijn er bij dit bijzondere duel een paar spelers van Heracles die niet meedoen wegens blessures. Amoah heeft teveel last van zijn hamstring, net als Vujicevic, terwijl Kangaskolkka met een voetblessure aan de kant zit. Bij Cambuur zijn alleen Chirstovao en van Brakel afwezig, zij hebben nog geen minuten gemaakt dit seizoen bij de ploeg uit Leeuwarden.