14.09.2013 23:45

Veerkrachtig PSV pakt punt in boeiend duel met Twente

Op papier was FC Twente - PSV een echte topper. In de praktijk bleek dat ook het geval te zijn. De twee ploegen schotelden een boeiend duel voor, die uiteindelijk geen winnaar opleverde. Tot twee keer toe nam Twente de leiding, maar beide keren toonde PSV veerkracht waardoor het met een zwaarbevochten punt terugkeert naar Eindhoven.

Zowel Twente als PSV gingen in Enschede vol voor de overwinning en dat resulteerde in een spelbeeld dat heen en weer golfde. Het was Twente die de aanvallende intenties beloond zag worden via een doelpunt van Shadrach Eghan, die de bal na ruim een kwartier achter PSV-doelman Jeroen Zoet schoot. Het doelpunt van Eghan leverde Twente in het resterende deel van de eerste helft een veldoverwicht op. Hoewel PSV wel het meeste balbezit had, was Twente het meest dreigend. Tot uitgespeelde kansen leidde dat echter niet.

Na de rust ging van Twente opnieuw het meeste dreiging uit en leek een tweede treffer van de gastheren eerder in de maak dan de gelijkmaker van de bezoekers. Die gelijkmaker viel toch. Georginio Wijnaldum was het eindstation nadat PSV er snel uit was na een fout van Twente op het middenveld. Nadat Wijnaldum kort daarna een kans op een tweede Brabantse treffer had laten liggen, kon Twente alweer juichen door een doelpunt van Quincy Promes. Het doelpunt van Promes was niet voldoende voor een overwinning van Twente, omdat Memphis Depay met een schot via het been van Roberto Rosales de stand weer op gelijke hoogte bracht. De beide ploegen wilden in de tien minuten daarna nog een overwinning uit het vuurr slepen, maar dat was tevergeefs.

Door de remise in de Grolsch Veste ontloopt de top van de Eredivisie elkaar weinig. PSV blijft met 12 punten uit zes wedstrijden tweede achter koploper PEC Zwolle, dat door de nederlaag bij Ajax een puntje meer heeft dan de Eindhovenaren. Twente is door het gelijkspel gezakt naar de vierde plaats, vanwege de zege van Ajax op Zwolle.

De kans dat Twente na zondag nog steeds vierde staan, lijkt klein. De Tukkers hebben na zes wedstrijden negen punten en hebben hiermee een puntje meer dan sc Heerenveen, FC Groningen en Go Ahead Eagles. Deze drie ploegen komen zondag nog in actie waarvan Heerenveen en Groningen elkaar in een rechtstreeks duel ontmoeten. Ook Vitesse staat met een wedstrijd minder een punt achterstand op Twente, maar de Arnhemmers komen dit weekend niet in actie omdat de wedstrijd tegen ADO Den Haag werd afgelast.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner