03.08.2013 22:45

Duel in Enschede eindigt in doelpuntloos gelijkspel

In hun eerste wedstrijd van het voetbalseizoen 2013-2014 hebben FC Twente en RKC Waalwijk niet gescoord: het duel eindigde net als vorig jaar in 0-0. In Enschede was FC Twente de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. De thuisploeg wist ondanks de dominantie maar weinig kansen te creëren. RKC Waalwijk stond verdedigend goed en loerde op een snelle omschakeling. De ploeg uit Brabant was echter te slordig in balbezit en zorgde voor weinig aanvallend gevaar.

De eerste helft moest even op gang komen, maar na een kwartier kreeg Willem Janssen de eerste mogelijkheid voor Twente. RKC-keeper Jan Šeda reageerde attent en voorkwam een doelpunt. De thuisploeg, die overigens speelde zonder de niet wedstrijdfitte sterspeler Dušan Tadić, schreeuwde vlak daarna om een strafschop na een overtreding op Luc Castaignos. Scheidsrechter Dennis Higler was zeker van zijn zaak en wuifde de protesten weg: geen penalty. Halverwege de eerste helft kreeg de bezoekende ploeg zijn grootste kans van de wedstrijd. Michael Lamey legde de bal goed klaar voor Kenny Anderson maar de jongeling schoot rakelings voorlangs. FC Twente probeerde daarna tevergeefs gaten te vinden in de verdedigende stellingen van de bezoekers. Grote kansen blijven echter uit.

De tweede helft kende hetzelfde spelbeeld als de eerste helft. Twente probeerde kansen te creëren maar slaagt hier nauwelijks in. RKC Waalwijk komt er sporadisch uit in de omschakeling. Vaak is de ploeg te slordig en dus is het nauwelijks gevaarlijk voor het doel van Nick Marsman. Joshua John is namens FC Twente het dichts bij een doelpunt. Zijn schot belandt via de vingertoppen van Šeda op de lat.

Een teleurstellende start dus voor FC Twente, nog altijd de ploeg met de op twee na grootste begroting van Nederland. RKC Waalwijk zal met een punt tevreden zijn en met een goed gevoel terugreizen naar Brabant. De compleet vernieuwde verdediging heeft immers prima stand gehouden in Enschede. Concluderend: een wedstrijd om snel te vergeten.