FC Twente Zaterdag, 12. April 2014
Roda JC Kerkrade
3:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Torgeir Børven 11. / Schot met links  (Robbert Schilder)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Torgeir Børven 25. / Schot met links
3 : 0 Torinfos in de Ticker Kyle Ebecilio 53. / Schot met rechts  (Dušan Tadić)

90'
FC Twente heeft een eenvoudig overwinning geboekt op Roda JC. De Tukkers lieten na de 3-0 van Ebecilio Roda wat meer komen, maar de Limburgers waren zo armoedig dat er geen kans gecreëerd werd door de bezoekers.
90'
90'
Scheidsrechter Danny Makkelie voegt nog drie minuten blessuretijd toe aan de wedstrijd.
90'
Een vrije trap van Tadic wordt prima gekeerd door Kurto.
86'
Daar was weer een kans! Een goede actie van Tadic belandt voor de voeten van Quincy Promes. De buitenspeler schiet met links op de vuisten van Kurto.
83'
Bij Twente lijkt de fut eruit. Het heeft al een tijd geen kans meer gecreëerd.
82'
Younes Mokhtar, die een uitstekende wedstrijd speelde, krijgt een publiekswissel van Michel Jansen. Jesús Corona neemt zijn plek in.
82'
Wissel in bij FC Twente -> Jesús Corona
82'
Wissel uit bij FC Twente -> Youness Mokhtar
79'
Mitchel Paulisen lijkt wat last te hebben van een botsing een paar minuten eerder, waardoor hij vervangen wordt door Wiljan Pluim.
79'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Wiljan Pluim
79'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Mitchel Paulissen
76'
Ook Wout Brama mag nog wat minuten maken. De middenvelder neemt de plek in van doelpuntenmaker Ebecilio.
76'
Wissel in bij FC Twente -> Wout Brama
76'
Wissel uit bij FC Twente -> Kyle Ebecilio
75'
Mokhtar is Van Peppen wederom te slim af en geeft de bal prima voor op Børven. De jonge Noor ziet zijn inzet geblokt worden en krijgt een corner.
73'
Andreas Bjelland lijkt rust te krijgen van Michel Jansen en moet zijn plek afstaan aan Rasmus Bengtsson.
73'
Wissel in bij FC Twente -> Rasmus Bengtsson
73'
Wissel uit bij FC Twente -> Andreas Bjelland
69'
Het is onvoorstelbaar hoe veel er mis gaat bij Roda. Doelman Kurto kan de bal gemakkelijk vangen, maar laat de bal uit zijn handen glippen zonder dat er een Twente-speler bij staat.
65'
Wat een geknoei bij Roda in de defensie. Luijckx speelt de bal veels te kort terug op Kurto, die de bal nog net kan wegschieten. Ebecilio vangt de bal op en schiet over.
63'
Guus Hupperts verlaat het veld. De aanvaller was de gehele wedstrijd onzichtbaar en wordt vervangen door Marc Höcher.
63'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Marc Höcher
63'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Guus Hupperts
61'
Twente laat het initiatief wat aan Roda over. De ploeg van Tomasson dringt wel iets meer aan, maar gevaarlijk is het nog altijd niet geweest.
53'
Doelpunt voor FC Twente, 3:0 door Kyle Ebecilio
Twente gaat vrolijk verder met kansen creëren en met scoren. Kyle Ebecilio schiet de bal snoeihard in het doel van Kurto na een mislukt schot van Tadic.
49'
Arnaud Sutchuin Djoum is geblesseerd geraakt en wordt vervangen door Davy de Beule.
49'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Davy De Beule
49'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Arnaud Sutchuin Djoum
46'
Een vrije trap van Luijckx gaat een paar meter over het doel van Nick Marsman.
46'
45'
Twente is heer en meester na 45 minuten spelen. De ploeg uit Enschede speelt met Roda JC, dat niks in te brengen heeft. Torgeir Børven is met twee doelpunten de grote man aan de kant van Twente.
45'
45'
Uit het niets Roda met een levensgrote kans! Kriztián Németh kapt een Twente-verdediger uit en kan vrij uithalen. De spits schiet echter net naast.
42'
Prachtige aanval Twente! Genieten! Eerst passeert Quincy Promes Ard van Peppen alsof hij er niet staat. Vervolgens leggen Tadic en Børven de bal opzij en mag Mokhthar uithalen. Zijn inzet wordt wederom gekeerd door doelman Kurto.
41'
Wederom neemt Twente wat gas terug. Aangezien Roda toch niet aandringt, kan de thuisploeg simpel de bal rondspelen zonder dat het echt gevaarlijk wordt.
33'
Goede redding Kurto! Torgeir Børven komt knap voor zijn directe tegenstander Timo Letschert, maar de spits ziet zijn schot gekeerd worden door Kurto. Bijna een onvervalste hattrick van de Twente-spits.
31'
Roda heeft na ruim een half uur spelen nog geen enkele keer gevaar gesticht voor het doel van Nick Marsman. De Limburgers stevenen zo wel heel snel af op degradatie.
28'
Daar was het al bijna 3-0! Dit keer kan Cuco Martina een goede voorzet net niet in het netje knikken, omdat Kurto prima redt.
25'
Doelpunt voor FC Twente, 2:0 door Torgeir Børven
Het is ongelooflijk hoe makkelijk Roda het doelpunt weggeeft. Een voorzet van Cuco Martina komt voor de voeten van Roda-verdediger Kees Luijckx. De centrumspeler geeft de bal zomaar aan Torgeir Børven, die de bal aan kan nemen en hard met zijn linker in het doel kan schieten. Het is zijn derde doelpunt dit seizoen.
23'
Twente speelt met Roda. Een schitterende aanval via Youness Mokhtar en Dusan Tadic belandt op het hoofd van Torgeir Børven, maar die kopt op zijn beurt naast.
21'
Twente neemt even wat gas terug. De ploeg lijkt even op adem te willen komen na een sterke beginfase.
17'
Roda JC heeft vooralsnog weinig in te brengen in Enschede. De ploeg van Jon Dahl Tomasson maakt weinig aanstalten om druk naar voren te zetten.
11'
Doelpunt voor FC Twente, 1:0 door Torgeir Børven
Daar is de verdiende voorsprong voor Twente. Het is Torgeir Børven die de bal in tweede instantie in het doel schiet van Kurto, na een afgemeten voorzet van Robbert Schilder.
10'
Het is voorlopig eenrichtingsverkeer in de Grolsch Veste. Twente start veel offensiever dan de bezoekers uit Kerkrade en hadden al op een ruime voorsprong kunnen staan.
7'
Weer een honderd procent kans! Felipe Gutiérrez krijgt de bal prima aangespeeld van Dusan Tadic, maar de Chileen wipt de bal net naast het doel van Kurto. Dit had de 1-0 moeten zijn.
3'
Twente direct gevaarlijk! In eerste instantie schiet Kyle Ebecilio hard op de paal na een lange dribbelactie. Vervolgens kopt Dusan Tadic in de handen van doelman Filip Kurto. Twente begint sterk.
2'
Daar mocht bijna Dusan Tadic al alleen op het doel af. De assistent-scheidsrechter vlagt echter voor buitenspel.
1'
De spelers betreden het veld terwijl de supporters van FC Twente You'll Never Walk Alone zingen.
FC Twente-trainer Michel Jansen heeft dezelfde elf spelers als vorige week in de basis gezet. Dus wederom geen basisplaats voor Rasmus Bengtsson en Luc Castaignos. Bij Roda zien we wel een paar wijzigingen. Zo heeft Jon Dahl Tomasson gekozen voor Kees Luijckx, Roly Bonevacia en Krisztián Németh. Zij nemen de plek in van de geschorste Guy Ramos en de geblesseerde Anouar Kali en Berry Powel.
Goedenavond en welkom bij de confrontatie tussen FC Twente en Roda JC Kerkrade. De ploeg uit Enschede ontvangt in het eigen Grolsch Veste de Limburgse formatie van Jon Dahl Tomasson. Mijn naam is Rijcko Treep en ik zal u live verslag doen van deze wedstrijd, die om 20.45 uur zal beginnen. Als u benieuwd bent naar de opstellingen kunt op deze link klikken: Opstellingen

FC Twente richt zich nog vol op de tweede plaats, de plek die recht geeft op de voorronde van de Champions League. De ploeg van trainer Michel Jansen staat wel vier punten achter op de nummer twee Feyenoord. En met nog drie wedstrijden te gaan, wordt het een lastige opgave voor de Tukkers om de Rotterdamse formatie nog voorbij te gaan. Maar aangezien Feyenoord het deze week opneemt tegen PSV, is er nog van alles mogelijk.

Roda JC doet er daarentegen alles aan om niet direct te degraderen. De Limburgers staan momenteel laatste, maar de twee punten achterstand op NEC Nijmegen zijn nog te overbruggen. Wanneer Roda vandaag verliest, zijn de kansen op direct lijfsbehoud verkeken en zal het voor het tweede seizoen op rij nacompetitie moeten spelen.

De laatste keer dat Roda JC in Enschede won, dateert al weer een tijdje terug. In 2007 wonnen de Limburgers met 0-1. Twente is dit seizoen sowieso niet te kloppen in eigen huis. De club verloor als enige Eredivisieclub nog geen thuisduel. In totaal is Twente al 19 duels op rij ongeslagen in eigen huis. Eerder dit seizoen verloor Roda ook al van Twente. Destijds werd een 1-0 voorsprong weggegeven en werd het 2-1 voor de Tukkers.