SC Cambuur Zaterdag, 12. April 2014
19:45 uur
Vitesse
4:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Kelvin Leerdam 21. / Schot met rechts  (Guram Kashia)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Martijn Barto 25. / Kopbal  (Jody Lukoki)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Kelvin Leerdam 29. / Eigen goal
2 : 2 Torinfos in de Ticker Christian Atsu 39. / Schot met links  (Davy Pröpper)
2 : 3 Torinfos in de Ticker Bertrand Traoré 56. / Schot met links  (Davy Pröpper)
3 : 3 Torinfos in de Ticker Bartholomew Ogbeche 64. / Schot met links
4 : 3 Torinfos in de Ticker Martijn Barto 69. / Schot met rechts  (Jody Lukoki)

90'
Samenvatting

Wat een spektakelstuk in Leeuwarden zeg. Vitesse kwam in de tweede helft weer op voorsprong door een doelpunt van Bertrand Traoré. Cambuur zorgde echter weer voor de ommekeer. Bartholomew Ogbeche en Martijn Barto waren verantwoordelijk voor de 3-3 en de 4-3 voor Cambuur. De Leeuwarders zijn door de zege op Vitesse zeker van nog een jaar Eredivisie.
90'
90'
Hoekschop voor Vitesse. Velthuizen gaat mee naar voren.
90'
Kunnen we niet gewoon nog 45 minuten extra spelen?
90'
Scheidsrechter Blom trekt er nog vijf minuten blessuretijd bij.
89'
Michiel Hemmen mag nog even invallen bij Cambuur. Hij vervangt Ogbeche.
89'
Wissel in bij SC Cambuur -> Michiel Hemmen
89'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Bartholomew Ogbeche
88'
Lukoki lag even geblesseerd op het veld, maar de buitenspeler lijkt door te kunnen.
85'
Nog een paar minuten te spelen in Leeuwarden. Kan Vitesse nog de gelijkmaker forceren?
81'
Wissel in bij Vitesse -> Uroš Đurđević
81'
Wissel uit bij Vitesse -> Bertrand Traoré
81'
Oei! Een vrije trap van Dijkstra dreigt in het doel te vliegen. Velthuizen weet op het allerlaatste moment redding te brengen.
78'
Zeinstra met de redding. Het is Qazaishvili die vanuit een moeilijke hoek de reservedoelman probeert te verschalken. Maar Zeinstra brengt knap redding.
75'
Nienhuis heeft een spierblessure opgelopen en kan daarom niet verder.
74'
Harm Zeinstra moet Nienhuis vervangen in de slotfase.
74'
Wissel in bij SC Cambuur -> Harm Zeinstra
74'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Leonard Nienhuis
73'
Nienhuis ligt geblesseerd op het veld. De doelman van Cambuur lijkt niet verder te kunnen.
72'
Trainer Bosz heeft overigens weer gewisseld. Labyad is vervangen doro Valeri Qazaishvili.
72'
Ongelooflijk. Hier zijn weinig woorden voor. Waarom zijn niet alle voetbalwedstrijden zoals Cambuur - Vitesse?
70'
Wissel in bij Vitesse -> Valeri Qazaishvili
70'
Wissel uit bij Vitesse -> Zakaria Labyad
69'
Doelpunt voor SC Cambuur, 4:3 door Martijn Barto
Nog maar weer een doelpunt! Cambuur besluit inderdaad om maar weer twee keer te scoren. Het is Lukoki die de bal op de rechterflank onderschept. Vervolgens haalt hij de achterlijn en geeft hij de bal op Barto. De spits, die vandaag op het middenveld speelt, schiet de bal vervolgens met een mooie en harde plaatsbal tegen de touwen: 4-3.
67'
Pietje, wat doe je nou?! De doelman van Vitesse verslikt zich bijna in de snelheid van Lukoki en kan op het allerlaatste moment de bal nog wegwerken. Dat scheelde maar weinig hoor!
66'
Man, man, man.. Nog een keertje dan: Wat een heerlijke wedstrijd!
64'
Doelpunt voor SC Cambuur, 3:3 door Bartholomew Ogbeche
En Cambuur komt weer op gelijke hoogte. Een lange bal van achteruit kan worden weggewerkt door Kashia. De bal valt echter precies goed voor Ogbeche, die vervolgens Velthuizen omspeelt en de bal in het doel werkt: 3-3.
61'
Eerste wissel bij Cambuur. Manu heeft het veld verlaten. Bob Schepers komt in het veld.
60'
Wissel in bij SC Cambuur -> Bob Schepers
60'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Elvis Manu
60'
Ook het eerste kwartier na rust is om te genieten. Nu Cambuur maar weer twee keer scoren dan?
58'
Kansje voor Cambuur. Ogbeche kan koppen uit een hoekschop, maar geeft de bal te weinig kracht mee.
56'
Doelpunt voor Vitesse, 2:3 door Bertrand Traoré
Vitesse komt weer op voorsprong. Manu verliest op het middenveld de bal. De Arnhemmers schakelen vervolgens razendsnel om. Het is Pröpper die uiteindelijk Traoré weet te bereiken. De aanvaller schiet de bal vervolgens verwoestend hard in en laat doelman Nienhuis kansloos: 2-3.
54'
Oei! Dit had de 3-2 van Cambuur moeten zijn. Labyad verliest knullig de bal. Erik Bakker kan vervolgens Lukoki op de rechterkant wegsturen. Lukoki kan zelf schieten, maar probeert Manu en/of Ogbeche in stelling te brengen. Beide spelers missen de bal, waardoor een grote kans verkeken gaat.
52'
Mogelijkheid voor Vitesse. Traoré snelt voorbij zijn directe tegenstander en schiet vervolgens vanuit een moeilijke hoek. Hij schiet de bal echter in het zijnet.
50'
Hopelijk wordt de tweede helft net zo enerverend als de eerste.
49'
Labyad! Wat een kans voor Vitesse. Havenaar krijt de bal aangespeeld in het strafschopgebied. De Japanner geeft af op Labyad, die vervolgens uithaalt. Een prima schot van de middenvelder, maar Nienhuis brengt redding.
47'
Vitesse heeft gewisseld. Ibarra zien we niet meer terug in de tweede helft. Havenaar is zijn vervanger.
46'
We zijn weer begonnen in Leeuwarden. Cambuur heeft afgetrapt.
46'
46'
Wissel in bij Vitesse -> Mike Havenaar
46'
Wissel uit bij Vitesse -> Renato Ibarra
45'

Wat een heerlijke wedstrijd zeg. Beide teams kregen een aantal kansen om te scoren, maar er werd 'slechts' viermaal gescoord in de eerste helft. De Arnhemmers kwamen op voorsprong door een doelpunt van Kelvin Leerdam. Maar even later stond het alweer gelijk toen Martijn Barto de bal tegen de touwen knikte. Na 29 minuten spelen scoorde Leerdam weer, maar deze keer in eigen doel. Vlak voor rust kwam Vitesse op gelijk hoogte. Een schitterende steekpass van Davy Pröpper gaf Christian Atsu de mogelijkheid om de gelijkmaker te produceren.
45'
44'
Oei! Bijna komt Vitesse op voorsprong. Een afgeslagen hoekschop komt voor de voeten van Kashia terecht. De centrale verdediger kan geheel vrijstaand inschieten, maar stuit op doelman Nienhuis.
42'
Vitesse komt met een variant op de strafcorner. Een hockey coach zou trots zijn geweest, alleen is de uitvoering matig. Van der Heijden stuurt Atsu weg, maar de Ghanees krijgt de bal niet onder controle. Anders had Vitesse een grote kans gehad.
41'
Traoré wordt door Mart Dijkstra en Van der Laan in de sandwich genomen. Maar gaat te makkelijk liggen voor een strafschop, aldus scheidsrechter Blom.
39'
Doelpunt voor Vitesse, 2:2 door Christian Atsu
Wat een heerlijke treffer van Vitesse. Het is Pröpper met een schitterende steekpass die Atsu weet te lanceren. De Ghanees staat oog in oog met Nienhuis en schuift de bal koeltjes in de linkerhoek: 2-2.
39'
Vitesse is geneigd om de lange bal te spelen. Maar de lange Mike Havenaar zit op de bank. Verkeerde tactiek?
35'
De Arnhemmers staan een donderspeech van Peter Bosz te wachten in de rust. Tenzij Vitesse natuurlijk voor rust nog de gelijkmaker weet te produceren.
34'
En dan te bedenken dat Cambuur vanavond drie spelers (Marcel Ritzmaier, Mohamed El Makrini en Lucas Bijker) moet missen wegens een schorsing. Je zou het niet zeggen...
33'
Van de eerste dertig minuten van Cambuur - Vitesse kan je een mooi promotiefilmpje voor de Eredivisie maken. Ik zeg doen!
32'
Leerdam is nu al twee keer trefzeker geweest vanavond. Alleen mikte de oud-Feyenoorder de bal zojuist in het eigen doel. We hadden het net over dubbele cijfers, maar laten we eigen doelpunten maar niet meetellen.
30'
Gele kaart voor Davy Pröpper (Vitesse)
Davy Pröpper begaat een overtreding op Martijn van der Laan en krijgt daarvoor de gele kaart van scheidsrechter Kevin Blom.
29'
Doelpunt voor SC Cambuur, 2:1 door Kelvin Leerdam (eigen doelpunt)
Haha, wat een heerlijke pot voetbal zeg. Lukoki geeft de bal weer eens voor vanaf de rechterflank. Leerdam moet het duel aangaan met Manu. De rechtsback van Vitesse wint het duel, maar kopt de bal in eigen doel: 2-1.
28'
Oefff! Weer wordt Vitesse vanuit een hoekschop. Het is uiteindelijk Van der Heijden die kan schieten, maar zijn schot wordt geblokt. De rebound komt voor de voeten van Traoré terecht, maar de spits schuift de bal via een been van Cambuur naast.
26'
Wat een heerlijke pot voetbal zeg. Veel kansen en al twee doelpunten. Hopelijk gaat het zo de hele wedstrijd door.
25'
Doelpunt voor SC Cambuur, 1:1 door Martijn Barto
En het staat alweer gelijk in Leeuwarden. Lukoki neemt een vrije trap vanaf de linkerkant. Barto kan zijn hoofd tegen de bal zetten en weet doelman Piet Velthuizen te verschalken: 1-1.
24'
Weer is het Leerdam die scoort uit een standaardsituatie. Dat hebben we eerder gezien dit jaar. Nog even en de rechtsback zit aan de dubbele cijfers.
21'
Doelpunt voor Vitesse, 0:1 door Kelvin Leerdam
Vitesse komt op voorsprong. Atsu neemt een hoekschop vanaf de rechterkant. Guram Kashia kan de bal verlengen, waardoor deze bij de tweede paal bij Kelvin Leerdam terecht komt. De rechtsback schiet de bal vervolgens vrij simpel tegen de touwen: 0-1.
20'
Weer de paal! Deze keer is het Cambuur dat de bal op de paal schiet. Paco van Moorsel brengt Manu in stelling. De huurling van Feyenoord moet scoren, maar schiet de bal op de paal.
17'
Lucas Piazon zit vanavond weer op de bank bij Vitesse. De Braziliaan speelde tot de winterstop alleraardigst bij de Arnhemmers. Op dat moment deed Vitesse nog mee om de landstitel, maar sindsdien heeft Lucas Piazon geen goede wedstrijd meer gespeeld. Of zou dat niet mogen van Chelsea?
15'
De openingsfase is goed te behappen. Zowel Cambuur als Vitesse wil voetballen. Beide teams kregen al een kans om te scoren, maar het staat nog 0-0 in Leeuwarden.
13'
Afgekeurd! Heerlijke aanval van Vitesse. Atsu combineert met Bertrand Traoré en schiet vervolgens de bal in de verre hoek. De Ghanees kreeg de bal echter in buitenspelpositie terug, waardoor de treffer terecht wordt afgekeurd.
12'
De paal! Een afgeslagen hoekschop komt voor de voeten van Jan-Arie van der Heijden terecht. De centrale verdediger haalt uit, maar treft de paal.
12'
Beide ploegen beschikken overigens over veel snelheid voorin. Cambuur heeft Lukoki en Manu op de flanken staan, terwijl bij Vitesse Renato Ibarra en Christian Atsu de vleugelaanvallers zijn.
11'
Het spel gaat over en weer. Een voeg doelpunt valt dan ook niet uit te sluiten.
8'
Eerste poging van Vitesse komt van de voet van Zakaria Labyad. De middenvelder haalt uit vanaf een meter of twintig, maar het schot vorm geen probleem voor Leonard Nienhuis.
7'
Cambuur zet vroeg druk, waardoor Vitesse het moeilijk heeft. De thuisploeg maakt het Vitesse flink lastig. De Arnhemmers komen er nog maar moeizaam uit.
4'
Wat een kans! Bijna komt SC Cambuur op voorsprong. Het is Jody Lukoki die de bal voorgeeft vanaf de rechterflank. Bartholomew Ogbeche gaat onder de bal door, terwijl Elvis Manu net zijn voet niet tegen de bal kan zetten. Dit had zomaar de 1-0 kunnen, misschien wel moeten zijn.
3'
Het begin is in ieder geval veelbelovend. Beide teams zijn fel en gaan de duels aan.
2'
Eerste schot komt van Martijn Barto vanuit de tweede lijn. De spits speelt vanavond op het middenveld en schiet ruimschoots over.
1'
We zijn begonnen in het Cambuurstadion. Vitesse heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd SC Cambuur tegen Vitesse. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Vanaf ongeveer één uur voor de wedstrijd kunt u hier de opstellingen van beide elftallen vinden.

SC Cambuur

Cambuur staat momenteel met 36 punten uit 31 op de elfde plaats. De Friezen lijken daardoor zeker van nog een jaar Eredivisie. Het gat naar plaats zestien bedraagt zeven punten. Uit de laatste vijf wedstrijden behaalde Cambuur zes punten. Achtereenvolgend speelden de Leeuwarders tegen Ajax (0-0), RKC Waalwijk (3-2), AZ (0-0), FC Utrecht (0-1) en NEC (1-1).

Vitesse

Vitesse is nog altijd in gevecht om plaats twee. De Arnhemmers hebben 54 punten uit 31 wedstrijden bemachtigd. Vitesse staat daarmee op plaats vier en heeft een achterstand van zes punten op nummer twee Feyenoord. Puntenverlies zou er dus voor zorgen dat Vitesse definitief afhaakt voor de tweede plek. De Arnhemmers hebben in de laatste vijf wedstrijden slechts vijf punten verzameld. Achtereenvolgend speelde Vitesse tegen NAC Breda (2-1), PSV (1-2), FC Groningen (1-3), sc Heerenveen (2-2) en Ajax (1-1).

Historie

Cambuur – Vitesse werd vier keer eerder gespeeld in de Eredivisie. Op basis van de historie is Vitesse favoriet in Leeuwarden. Cambuur won namelijk nog nooit in eigen huis van de Arnhemmers. Twee keer won Vitesse, terwijl het ook tweemaal een gelijkspel werd. De laatste keer dat Vitesse op bezoek was in Leeuwarden dateert van 14 augustus 1999. Destijds werd het 1-1. Robin Nelisse had Cambuur al vroeg in de wedstrijd op voorsprong gezet, maar Pierre van Hooijdonk zorgde vlak voor rust voor de gelijkmaker.

Eerder dit seizoen won Vitesse vrij gemakkelijk van de Friezen. In het GelreDome was FC Hollywood aan de Rijn met 3-0 te sterk voor Cambuur. Marko Vejinović, Kelvin Leerdam en Giorgi Chanturia waren trefzeker. De laatste keer dat Vitesse in Leeuwarden wist te winnen was op 27 maart 1994. Winnie Haatrecht had Cambuur vlak na rust op voorsprong gebracht. Maar dankzij doelpunten van Jerry Simons, Roberto Straal en Hans Gilhaus trokken de Arnhemmers alsnog aan het langste eind.