10.04.2014 16:22

Valt de beslissing in de Eredivisie?

Speelronde 32 kan de speelronde van de waarheid zijn in Nederland. Ajax kan bij winst op ADO Den Haag kampioen worden, maar is nog steeds afhankelijk van Feyenoord, dat speelt tegen PSV. We blikken vooruit! 

16.30 en 16.30

Zondagmiddag kan de beslissing vallen in de strijd om het kampioenschap. Ajax zou eerst om 12.30 spelen in eigen huis tegen ADO Den Haag, maar na overleg met betrokken partijen is besloten de wedstrijd vier uur later te laten beginnen. Hierdoor worden Ajax - ADO Den Haag en PSV - Feyenoord tegelijkertijd afgewerkt. Als Ajax zelf wint van ADO Den Haag, dat overigens al negen wedstrijden ongeslagen is, dan kan het kampioen worden. Wanneer Feyenoord niet wint in Eindhoven, is het definitief gedaan aan kop in de Eredivisie.

Plek nummer twee en degradatie

De strijd rondom de tweede plek heeft veel te maken met bovenstaande wedstrijd. Feyenoord is de grootste kanshebber, maar PSV, Vitesse en FC Twente zijn ook nog niet kansloos. Laatstgenoemde is de grootste concurrent van Feyenoord. Zij spelen tegen Roda JC, dat onderaan in de Eredivisie staat. De ploeg uit Kerkrade moet punten gaan pakken, want het einde nadert en een rechtstreekse degradatie is natuurlijk nooit leuk.

Lekker kort affiche

Met maar vijf letters is AZ - NEC één van de kortste affiches in Nederland. Maar verkijk je niet op het kleine aantal letters, want ook dit is een belangrijke wedstrijd. De Alkmaarders zijn op het moment van schrijven nog actief in de Europa League en zullen de krachten dus moeten verdelen. NEC kan vol aan de bak tegen AZ en dat zullen ze ook moeten doen, want Roda JC heeft de ploeg uit Nijmegen in het vizier. Het verschil bedraagt maar twee punten. Degradatievoetbal is al een feit voor NEC, maar de rechtstreekse degradatie kan nog voorkomen worden. 

Voor de eigen geruststelling

Heracles Almelo en FC Utrecht zijn twee ploegen die inmiddels zijn uitgegroeid tot vaste waarde in de Eredivisie. Deze waarde blijft bijna voor een extra seizoen verzekerd, maar toch zijn de ploeg nog niet veilig. Het moet heel gek lopen willen FC Utrecht en Heracles Almelo nog plekken zakken, maar theoretisch gezien zou het zomaar kunnen. De winnaar in dit duel speelt zich definitief veilig en kan zich dus al meteen richten op een extra jaartje op het hoogste niveau dat het Nederlandse voetbal kent. De verliezer moet toch nog angstvallig in die diepe, donkere put kijken. 

Overige wedstrijden:
FC Groningen - NAC Breda
Go Ahead Eagles - sc Heerenveen
SC Cambuur - Vitesse
RKC Waalwijk - PEC Zwolle

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner