24.11.2013 12:36

FC Utrecht doortastender dan ADO Den Haag

De Utrechtse Galgenwaard blijft een lastig te nemen vesting. Dat ondervond ADO Den Haag zondagmiddag op bezoek bij FC Utrecht. Hoewel ADO Den Haag af en toe goed liep te voetballen, kreeg het een ruime nederlaag (3-0) te verwerken. Die nederlaag is te wijten aan het feit dat Utrecht een stuk scherper voor het doel was dan ADO Den Haag.

ADO Den Haag deed in de eerste helft niets onder voor Utrecht. De bezoekers maakten zelfs meer aanspraak op een voorsprong dan Utrecht. Grote kansen waren er voor Michiel Kramer, Mike van Duinen en Tom Beugelsdijk. Met name Utrecht-doelman Robbin Ruiter was diverse keren een sta-in-de-weg voor ADO Den Haag. Het duel leek door de goede ingrepen van Ruiter af te stevenen op een doelpuntloze ruststand.

Het duel kantelde echter in de laatste vijf minuten van de eerste helft. De eerste fatsoenlijke aanval van Utrecht leverde meteen een doelpunt op via Steve de Ridder. Hij rondde een zelf opgezette aanval af met het hoofd. Utrecht rook bloed na de openingstreffer en ging op zoek naar een tweede doelpunt, die ook viel. Smaakmaker Yassine Ayoub strafte twijfelend optreden van ADO-doelman Gino Coutinho dankbaar af.

Een vroeg doelpunt in de tweede helft van Utrechter Kai Heerings zorgde ervoor dat het duel gespeeld was. Utrecht kreeg na de derde treffer niet meer levensgrootte kansen om de voorsprong verder uit te breiden. ADO Den Haag had in de laatste twintig minuten nog een paar grote kansen om iets aan de achterstand te doen. Daar slaagde de Redisentieclub niet in, ondanks een man meer situatie vanwege een rode kaart voor Utrecht-verdediger Mark van de Maarel.

Door de zege heeft Utrecht de brede subtop binnen handbereik. Hoewel Utrecht op de twaalfde plaats staat, is het gat met nummer zes Feyenoord maar drie punten. De Domstedelingen hebben na veertien wedstrijden achttien punten.

ADO Den Haag blijft door de nederlaag in de onderste regionen. De ploeg is met dertien punten uit dertien wedstrijden terug te vinden op de zestiende plaats.