FC Utrecht Zondag, 15. September 2013
16:30 uur
RKC Waalwijk
2:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Steve De Ridder 6. / Schot met rechts  (Willem Janssen)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Steve De Ridder 40. / Schot met rechts
2 : 1 Torinfos in de Ticker Rémy Amieux 63. / dir. vrije trap

90'
FC Utrecht pakt drie kostbare punten maar het had alle moeite met de tegenstander vandaag, RKC. Twee doelpunten van Steve de Ridder in de eerste helft bleken uiteindelijk goud waard, want in de tweede helft had de thuisploeg ongelofelijk veel moeite om op de been te blijven. Ondanks een doelpunt van Amieux, weet RKC geen punt te pakken in de Galgenwaard: 2-1 de eindstand.
90'
90'
Yassine Ayoub is zojuist uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd deze middag tegen RKC. Steve de Ridder zou eerder verwacht worden, maar de nuttige werker Ayoub wordt uiteindelijk gekozen voor deze eervolle titel.
90'
Drie minuten extra speeltijd gegeven door scheidsrechter Liesveld aan een wedstrijd die matig begon, maar vol spanning eindigde. Nu weer een kans voor FC Utrecht op de counter, maar De Ridder bereikt geen medespeler voor het doel van Jan Šeda.
89'
De grootste kans van de tweede helft voor RKC! De Luxemburger Joachim met een goed schot op doel, maar Verhoeven heeft een uitstekende redding in huis. Daarmee redt de doelman misschien wel kostbare punten voor de thuisploeg.
87'
RKC dringt nu aan op de helft van FC Utrecht. De ploeg van Jan Wouters wordt met de rug tegen de muur gezet en krijgt een spervuur van kansen op zich af. Nu een kans voor Joachim, maar die heeft teveel tijd nodig en wordt naar de buitenkant gedreven.
86'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Jean-David Beauguel
86'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Denzel Slager
84'
Duits en Amieux opnieuw achter de bal met z'n tweeën. Dit keer is het Duits die de vrije trap neemt, maar hij passt de bal rechts langs de muur waar Castelen opgesteld stond. De buitenspeler heeft net te veel tijd nodig om uit te halen en zijn schot wordt geblokt. Grote kans voor RKC op de tweede treffer.
83'
Een rommelige fase in de wedstrijd met nog een kleine tien minuten te spelen. De bal vliegt vaak door de lucht, ongecontroleerde slidings van beide kanten en veel overtredingen. Nu is Romeo Castelen de persoon die aangetikt wordt na een mooie een-twee met Joachim. Een vrije trap op de rand van de zestienmeter. De vorige ging erin...
79'
Het spel ligt even stil, want Apau lag ook even stil op het veld. Hij kwam in botsing met Willem Janssen en bleef geblesseerd liggen. De verzorger heeft zijn werk gedaan en de rechtback moest even naar de kant voor verdere behandeling. Inmiddels staat Apau weer binnen de lijnen.
76'
Na al dat wisselgeweld een paar minuten geleden, proberen beide teams weer alles te organiseren en aanvallen op te zetten. Vooral FC Utrecht is erg bedrijvend tot nu toe een kwartier voor tijd. Ayoub stuurt Steve de Ridder weg aan de linkerkant, maar de Belg staat buitenspel.
74'
Wissel in bij FC Utrecht -> Gevero Markiet
74'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Mark van de Maarel
74'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Romeo Castelen
74'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Damiano Schet
74'
Wissel in bij FC Utrecht -> Romano van der Stoep
74'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Bob Schepers
73'
Mickäel Tavares is toch een opvallende verschijning op de Nederlandse velden. De 30-jarige Fransman is na een carrière bij onder andere HSV en Fulham in Waalwijk neergestreken en doet dat tegen FC Utrecht niet onverdienstelijk. Hij brengt rust op het middenveld, zit overal tussen en verovert elke tweede bal. Op het eerste oog een nuttige aankoop!
69'
RKC heeft de geest gekregen met dat doelpunt en dat is een zeer energieke en strijdende geest. De vechtlust is terug en dat zal trainer Erwin Koeman goed doen. Het spel verplaatst zich steeds meer naar de helft van FC Utrecht.
66'
Robert Braber met een gevaarlijk schot op doel. Derijck gooide zich voor die bal en blijft nog even liggen met last aan zijn enkel. De Belgische verdediger is inmiddels weer op de been, geen blessure voor Derijck dus.
65'
Wissel in bij FC Utrecht -> Yoshiaki Takagi
65'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Tommy Oar
63'
Doelpunt voor RKC Waalwijk, 2:1 door Rémy Amieux
Het is weer een wedstrijd in de Galgenwaard! Een vrije trap op achttien meter van het doel van Jeroen Verhoeven en twee man achter de bal. Sander Duits is de persoon die je verwacht, maar het werd Rémy Amieux die schoot. Een lage harde trap en de bal is Verhoeven te machtig: 2-1 na dik een uur spelen.
59'
RKC mag blij zijn dat het nog maar 1-0 staan. Na de rust is FC Utrecht zeer sterk begonnen aan de tweede helft met voldoende kansen. RKC moet hopen op fouten van de thuisploeg, om dan te counteren met de snelheid van onder andere Damiano Schet.
56'
En opnieuw de tandem van Toornstra en De Ridder in het strafschopgebied van RKC. Toornstra komt nu vanaf de linkerkant van het veld en geeft de bal met zijn zwakkere linker voor. De Ridder komt weer prima voor zijn man, maar kan zijn voet niet tegen de bal zetten. Bij de tweede paal stond geen speler van FC Utrecht, dus de kans ging uiteindelijk roemloos voorbij.
53'
Daar was De Ridder weer! Het is bij FC Utrecht een soort fuik geworden, met als topje Steve de Ridder. Bij de uitbraak over de rechterkant gaat de blik van Toornstra meteen naar de Belgische spits die bij de eerste paal voor zijn man komt. De Ridder schiet de bal diagonaal in, maar de bal rolt voor het doel van Jan Šeda langs.
50'
Vorig jaar werd dit duel ook gespeeld in de Galgenwaard en toen won FC Utrecht maar nipt. 1-0 werd het toen en de doelpuntenmaker is er vandaag niet bij: Jacob Mulenga. Voor de Utrechtfans is te hopen dat de Zambiaan weer snel terugkeert van zijn blessure, want hij staat garant voor fysiek spel en doelpunten.
47'
Er is afgetrapt voor de tweede helft van de wedstrijd tussen FC Utrecht en RKC. Kan Steve de Ridder voor zijn derde treffer gaan, of kan RKC nog terugkomen in de wedstrijd? We zien het allemaal in de komende 45 minuten in de Galgenwaard.
46'
46'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Mitch Apau
46'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Michael Lamey
45'
Een matige eerste helft tussen FC Utrecht en RKC wordt toch mooi afgesloten met twee doelpunten. De eerste van Steve de Ridder kwam al na zes minuten voetbal. Daarna kakte beide teams in, maar FC Utrecht kwam vlak voor rust nogmaals tot scoren. Het was wederom Steve de Ridder die het doelpunt voor zijn rekening nam, na een prima individuele actie. 2-0 is de ruststand in de Galgenwaard!
45'
44'
Gele kaart voor Michael Lamey (RKC Waalwijk)
Voor Michael Lamey verloopt de wedstrijd nog niet zo lekker. Twee doelpunten tegen en nu houdt hij het shirtje van zijn directe tegenstander. Daarvoor krijgt hij van scheidsrechter Liesveld de gele kaart te zien.
40'
Doelpunt voor FC Utrecht, 2:0 door Steve De Ridder
Er is één man bij FC Utrecht die het verschil deze middag maakt en dat is Steve de Ridder. Hij jaagt, hij rent en hij scoort voor de tweede maal deze middag. Aan de linkerkant van het veld pakt hij de bal af van Lamey en stormt dan op naar het doel. Hij plaatst de bal met de binnenkant van zijn rechterschoen achter doelman Šeda en zo staat FC Utrecht met 2-0 voor.
38'
Steve de Ridder heeft op dit moment een prima moyenne in dit duel: vier keer geschoten, viermaal op doel. Dat percentage past eigenlijk niet helemaal in de lijn van FC Utrecht. Van de 58 doelpogingen die de ploeg ondernam, werden er maar vier verzilverd dit seizoen: een percentage van 6,9 procent. Het is te hopen dat De Ridder deze vorm vasthoudt dit seizoen.
35'
Opnieuw een grote kans voor Steve de Ridder. Jens Toornstra geeft hem de ruimt om op te stomen en dat doet de Belg dan ook. Op de rand van het zestienmetergebied haalt De Ridder uit, maar wel recht op de vuisten van doelman Šeda.
33'
FC Utrecht klopt nu serieus op de deur van RKC. De ploeg van Jan Wouters wil nog een doelpunt meepakken voor de rust en het schot van Tommy Oar is daar een bewijs van. De Australisch international probeert het van 25 meter, maar dat schot verdwijnt naast het doel van Jan Šeda.
30'
Eindelijk weer een gevaarlijke kans voor FC Utrecht. De vrije trap komt vanaf de linkerkant, getrapt door Tommy Oar. Willem Janssen kan inkoppen, maar wordt ook bijna geraakt door een hoog geheven been van een RKC-verdediger. Janssen raakt hij niet, maar wel de bal en zo is de kans verkeken voor FC Utrecht.
27'
Overtreding van Willem Janssen op Damiano Schet op de rand van het strafschopgebied van FC Utrecht. De schoen van Schet is daarmee het voornaamste slachtoffer. Terwijl de aanvaller van RKC probeert de schoen weer aan te doen, fluit scheidsrechter Liesveld voor het nemen van de vrije trap. Die komt goed voor het doel, maar wordt wel weggewerkt door de verdediging van FC Utrecht.
24'
Sander Duits kan vandaag bij een doelpunt een mooie mijlpaal bereiken. Het zou dan zijn vijftigste treffer in het betaalde voetbal zijn. Op dit moment is aanvoerder Duits al de clubtopscorer met drie doelpunten dit seizoen.
21'
De wedstrijd heeft even een momentje van bezinning en van rust. De bekende periode in een duel van veel voetbal op het middenveld, maar weinig kansen voor de beide doelen. RKC probeert het wel zoals nu met Joachim en Braber, maar de ploeg slaagt er niet in om kansen te creëren. Braber wil namelijk uithalen, maar Bulthuis verdedigt goed en schiet de bal over de achterlijn. Hoekschop.
18'
FC Utrecht vindt het fijn om tegen RKC te spelen. Tenminste volgens de statistieken. Vandaag is namelijk voor de vijftiende (!) keer op rij dat de thuisploeg een doelpunt maakt tegen RKC in de Galgenwaard. En nog een hoopvolle statistiek voor de fans van FC Utrecht: in de laatste vier onderlinge ontmoetingen in Utrecht kreeg de ploeg geen treffer tegen.
15'
De ploeg uit Waalwijk zet meer druk naar voren en op de linkerkant combineren Joachim en Amieux prima, zodat er een kans uit kan ontstaan. De Luxemburger wordt in stelling gebracht door de Fransman, maar kan niet genoeg kracht in de bal leggen. Daardoor kan Verhoeven makkelijk op de bal duiken, met als gevolg luid applaus van het Utrecht-publiek.
12'
RKC kruipt wat meer uit zijn schulp na de tegentreffer en schuwt het fysieke spel niet. De wedstrijd gaat nu gelijk op met kansen voor beide teams. De Ridder is nu weer gevaar in de zestien van RKC en haalt uit met zijn linkerbeen. Jan Šeda redt goed op de inzet van De Ridder.
9'
FC Utrecht mag dan een moeilijk begin van de competitie achter de rug hebben, thuis is de ploeg zeer moeilijk te kloppen. In de Galgenwaard is al sinds 10 februari niet meer verloren. Toen was NEC met 3-1 te sterk voor de ploeg van Jan Wouters. In de acht wedstrijden die daarop volgde werd er zeven keer gewonnen en eenmaal gelijk gespeeld.
6'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:0 door Steve De Ridder
RKC Waalwijk krijgt de bal niet weg en dan is Steve de Ridder de beul die het afstraft. RKC krijgt de bal niet weg en via de kluts belandt de bal bij de Belg op de rand van de zestien. Hij maakt een schijntrap, legt de bal voor zijn rechter, kapt nog een man uit en schiet de bal dan diagonaal in de verre hoek. Doelman Šeda is kansloos en de thuisploeg op voorsprong!
4'
Een goede mogelijkheid voor RKC: Damiano Schet troeft Derijck af in een duel aan de linkerkant en kan razendsnel richting het doel van Verhoeven rennen. Hij legt de bal terug op Joachim, maar Van de Maarel maakt een prima sliding om zo een hoekschop af te dwingen.
2'
Er is afgetrapt in de Galgenwaard tussen FC Utrecht en RKC Waalwijk. De grasmat ligt er prima bij, een droge lucht met soms een beetje zon en genoeg supporters die op dit duel zijn afgekomen. We hopen op een mooie pot!
1'
Goedenmiddag dames en heren en welkom bij het laatste duel in speelronde 6 van de Eredivisie. We zijn in Utrecht aanbeland bij het duel in de Galgenwaard tussen de thuisploeg FC Utrecht en de bezoekers uit Waalwijk: RKC. Scheidsrechter van dienst is Richard Liesveld en uw verslaggever voor Voetbal.com heet Brent van Ooijen.

FC Utrecht kan niet terugkijken op een geweldige start van het seizoen. Met vijf punten uit vijf wedstrijden is het de slechtste seizoensopening sinds het seizoen 2005/2006. Mede door het matige spel tegen FC Twente (6-0) en FC Groningen (2-0), bezet de ploeg van Jan Wouters op dit moment de vijftiende positie in de Eredivisie. RKC staat één plekje hoger, met evenveel punten uit vijf wedstrijden. Dit is dus tegelijk een strijd om de plek op de ranglijst, want de winnaar zal vandaag over de verliezer heengaan op de lijst.

De laatste keer dat RKC wist te winnen in de Galgenwaard was twintig jaar geleden. Toen, op 16 mei 1993, werd het 1-0 en was Nico Jalink de doelpuntenmaker voor de Waalwijkers. De zeventien daaropvolgende ontmoetingen in de Galgenwaard werden niet meer gewonnen.

Bij FC Utrecht ontbreken de nodige spelers: Robbin Ruiter is nog steeds geblesseerd aan zijn dijbeen en daarom staat Jeroen Verhoeven nog onder de lat. Ook Mulenga, Van der Gun, Sarota en Duplan zijn niet aanwezig door blessures. Met zo veel aanvallers uit de roulatie kiest trainer Jan Wouters nu voor Bob Schepers en Steve de Ridder in een aanvallende rol. Bij RKC zijn Rodney Sneijder en Rommedahl nog steeds niet wedstrijdfit. Ook zijn Imad Najah en Mart Lieder (allebei knie) nog steeds geblesseerd. We trappen om half 5 lokale tijd af in de Galgenwaard.