1 : 0 Torinfos in de Ticker Mitchell Donald 44. / Kopbal  (Marc Höcher)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Kees Kwakman 45. / Kopbal  (Jordy Buijs)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Elson Hooi 67. / Schot met links  (Mats Seuntjens)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Mats Seuntjens 70. / Schot met rechts
1 : 4 Torinfos in de Ticker Stipe Perica 86. / Schot met rechts  (Jeffrey Sarpong)
1 : 5 Torinfos in de Ticker Jeffrey Sarpong 88. / Schot met links  (Elson Hooi)

90'
Een striemend fluitconcert krijgen de spelers van Roda JC na een ruime nederlaag tegen NAC Breda. Een wanvertoning in de tweede helft is de reden daarvoor. De thuisploeg verliest met maar liefst 1-5 van NAC Breda, dat voor de overwinning nog laatste stond in de Eredivisie.
90'
89'
Wissel in bij NAC Breda -> Joey Suk
89'
Wissel uit bij NAC Breda -> Anthony Lurling
88'
Doelpunt voor NAC Breda, 1:5 door Jeffrey Sarpong
Wat is dit pijnlijk voor Roda JC zeg. "Schaam je kapot", scanderen de fans in Kerkrade. NAC Breda komt op 1-5 na een geweldige solo van Elson Hooi. De buitenspeler is door op links, speelt zijn man uit en bereikt met een lage voorzet Jeffrey Sarpong. Hij kan al vallend met links de 1-5 intikken.
86'
Doelpunt voor NAC Breda, 1:4 door Stipe Perica
Wat een heerlijk debuut voor Stipe Perica! De achttienjarige Kroaat staat vijf minuten in het veld, maar krijgt de bal op een presenteerblaadje van Jeffrey Sarpong. Sarpong bereikt de spits met een boogbal over de verdediger heen, die met rechts hard onder Filip Kurto heen schiet.
84'
Is dit de wedstrijd van Roda JC in één beeld? Guus Hupperts heeft aan de rechterkant een geweldige actie in gedachte, maar bij de eerste versnelling struikelt Hupperts over zijn eigen benen. Een pijnlijk en lachwekkend beeld, misschien wel passend voor de situatie bij Roda JC.
81'
En wat doe je als trainer van NAC Breda, wanneer je met 1-3 voorstaat en weinig meer te verliezen hebt? Juist, je geeft jonge talenten een kans. Rydell Poepon gaat naar de kant en Stipe Perica komt in het veld. Hij maakt zijn debuut in het eerste elftal van NAC Breda.
81'
Wissel in bij NAC Breda -> Stipe Perica
81'
Wissel uit bij NAC Breda -> Rydell Poepon
78'
NAC Breda ruikt bloed en weet van geen ophouden. De ploeg blijft aanzetten om de score uit te breiden in Kerkrade. Roda JC heeft zich al bij een nederlaag neergelegd en kan met tien man weinig betekenen in deze wedstrijd.
74'
Voor de fans van Roda JC is de lol er nu wel vanaf. In een paar minuten vergooit hun ploeg alle kansen om de wedstrijd winnend af te sluiten. Twee snelle tegentreffers achter elkaar en een rode kaart voor Frank Demouge.
71'
Rode kaart voor Frank Demouge (Roda JC Kerkrade)
Waar is Roda JC in godsnaam mee bezig? Frank Demouge krijgt een minuut na de 1-3 een directe rode kaart. Frank Demouge trapt Mats Seuntjes neer met een karatetrap, nadat Jelle ten Rouwelaar de bal met een lange trap weer in het spel bracht. Seuntjes kwam voor Demouge met een sprong, waarna de spits van Roda JC zijn uitgestrekte been in de knieholte van Seuntjes drukt. Een terechte rode kaart voor Demouge.
70'
Doelpunt voor NAC Breda, 1:3 door Mats Seuntjes
Wat snijdt Roda JC zichzelf in de vingers. Mitchell Donald gaat gigantisch in de fout op dertig meter van het eigen doel. De middenvelder treuzelt en Mats Seuntjes verovert de bal. Hij kan in één keer door richting het doel van Filip Kurto en blijft kalm. Hij schiet met rechts de bal laag in de rechterhoek.
67'
Doelpunt voor NAC Breda, 1:2 door Elson Hooi
En of Elson Hooi de wedstrijd doet kantelen! Mats Seuntjes gaat via rechts langs zijn directe tegenstander, geeft de bal redelijk zacht voor, maar omdat Hooi zijn snelheid goed gebruikt kan hij voor Bart Biemans komen. Met een sliding prikt hij de bal in de rechterhoek van het doel, waardoor de stand nu 1-2 is in Kerkrade.
65'
Roda JC gaat aanvallender voetballen in de 65e minuut. Middenvelder Wiljan Pluim gaat naar de kant voor aanvaller Krisztián Németh. Ruud Brood gaat vol voor de overwinning het laatste half uur.
65'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Krisztián Németh
65'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Wiljan Pluim
62'
Gele kaart voor Elson Hooi (NAC Breda)
Het eerste wapenfeit van de invaller is niet sterk. Elson Hooi maakt een actie, maar voelt een tackle van Anouar Kali aankomen. Hooi springt op en laat zich dan gemakkelijk vallen. De scheidsrechter ziet dit als een schwalbe en geeft een gele kaart aan Hooi.
61'
Misschien is dit wel de wissel die de wedstrijd kan omgooien. Elson Hooi is een snelle en behendige aanvaller die een goede actie in huis heeft. Hij vervangt Danny Verbeek.
61'
Wissel in bij NAC Breda -> Elson Hooi
61'
Wissel uit bij NAC Breda -> Danny Verbeek
58'
Arnaud Sutchuin heeft een mooie actie aan de linkerkant in huis, maar weet met zijn lage voorzet geen medespeler te bereiken. Zonde, want er lag ruimte in de defensie van NAC Breda.
54'
Anouar Kali is dicht bij de tweede treffer voor Roda JC!
De middenvelder mag heel ver komen met de bal aan zijn voet en besluit dan uit te halen van ongeveer twintig meter. Het schot gaat richting de lange hoek, Jelle ten Rouwelaar moet gestrekt, maar de goalie ziet de bal voorlangs vliegen. Scheelde niet veel en Ten Rouwelaar is boos op zijn verdediging.
51'
De wedstrijd begon net leuk te worden, maar toen werd er gefloten voor de rust. Jammer, want nu beginnen beide ploegen weer met aftasten.
48'
Mark Jan Fledderus kreeg in de eerste helft een aantal tikken te verwerken, waaronder een paar op het hoofd. Dit lijkt de aanvoerder van Roda JC niet goed verwerkt te hebben, want hij wordt na rust vervangen door Guus Hupperts.
46'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Guus Hupperts
46'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Mark Jan Fledderus
46'
45'
Roda JC en NAC Breda begonnen sterk, zakten toen in, om vervolgens weer sterk te eindigen. NAC Breda kreeg in het begin aardig wat kansen, maar de ploeg leek daarna geen gevaar meer te stichten. Roda JC nam langzaam het initiatief over, maar moest tot de 44e minuut wachten voor de 1-0. Mitchell Donald scoorde na een goede voorzet van Marc Höcher. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong, want na een vrije trap van Jordy Buijs scoorde ook Kees Kwakman met het hoofd.
45'
45'
Doelpunt voor NAC Breda, 1:1 door Kees Kwakman
Het venijn zit 'em in de staart! Roda JC kwam een minuut geleden nog op voorsprong, maar één minuut in de extra tijd brengt Kees Kwakman zijn ploeg weer op gelijke hoogte. Jordy Buijs legt een vrije trap op vijf meter van het doel, waar Kwakman gemakkelijk wegloopt van Kees Luijckx. Kwakman kan vervolgens makkelijk de 1-1 achter doelman Filip Kurto koppen.
44'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 1:0 door Mitchell Donald
En dan staat het toch nog 1-0! Marc Höcher ontvangt de bal op rechts na een mislukte voorzet, kapt zijn directe tegenstander uit en zet voor op Mitchell Donald. De speler van Roda JC gebruikt zijn lichaam handig en kan van dichtbij met zijn hoofd de 1-0 op het scorebord zetten.
43'
Jeffrey Sarpong doet het bijna helemaal zelf!
De speler van NAC Breda komt op links door, dribbelt de zestien in en kapt zijn mannetje uit. Sarpong is vervolgens niet bang om uit te halen, maar omdat hij niet volledig achter de bal staat kan hij geen richting geven. Het schot gaat hard, maar over.
40'
Gele kaart voor Anthony Lurling (NAC Breda)
Frustratie bij Anthony Lurling, nadat hij de bal verliest aan Wiljan Pluim. De aanvaller van NAC Breda doet een uiterste poging om de bal terug te veroveren, maar schopt daarbij Pluim onderuit.
39'
Het blijft beide ploegen aan finesse ontbreken. Er ligt genoeg ruimte voor de spitsen, maar die worden simpelweg niet bereikt. Ook acties rondom het strafschopgebied lukken vaker niet dan wel. Het zorgt ervoor dat de wedstrijd langzaam, traag en saai verloopt.
36'
Het publiek in Kerkrade gaat voor de laatste tien minuten in de eerste helft maar eens achter de ploeg staan. NAC Breda loopt achteruit en dat geeft de thuisploeg de gelegenheid om te werken aan een mogelijke openingstreffer.
32'
Gele kaart voor Roly Bonevacia (Roda JC Kerkrade)
Ook een speler van Roda JC gaat nu op de bon. Roly Bonevacia houdt de doorgebroken Mats Seuntjes vast. Omdat er nog genoeg verdedigers mee terug waren krijgt Bonevacia geen rood, maar geel.
31'
NAC Breda heeft het meeste balbezit na een half uur spelen, maar weet - afgezien van het eerste kwartier - maar weinig echte kansen te creëren. Roda JC krijgt daardoor meer de gelegenheid om te voetballen.
28'
Roda JC weet eigenlijk alleen maar kansen te creëren vanuit dode spelmomenten. Mark Jan Fledderus is daarbij belangrijk met zijn goede trap, Frank Demouge met zijn lengte. Erg succesvol is de thuisploeg echter niet.
25'
Gele kaart voor Jordy Buijs (NAC Breda)
Een onbeholpen actie van Jordy Buijs levert hem een gele kaart op. De verdediger zwaait met de armen bij een passeeractie en raakt daarbij Mark Jan Fledderus in het gezicht. Het gevolg is de eerste gele kaart van de wedstrijd voor de speler van NAC Breda.
22'
Eindelijk weer een prima kans op het veld. Frank Demouge krijgt de bal op links van Mitchell Donald, maar omdat de spits van Roda JC met zijn verkeerde been moet uithalen gaat het schot hoog over.
21'
Omdat zowel Roda JC als NAC Breda aanvallender dan normaal voetballen ligt er veel ruimte achter de verdediging en op het middenveld bij een counter. Het voetballende vermogen van beide ploegen is echter niet goed genoeg om daar snel gebruik van te maken. Vaak ontbreekt het aan een goede aanname of pass.
17'
De fans in Kerkrade gaan staan als Mark Jan Fledderus aanlegt voor een vrije trap. De middenvelder behoedde Roda JC vorig seizoen eigenhandig voor degradatie met twee vrije trappen, maar deze vliegt huizenhoog over. Een gemiste kans voor de thuisploeg.
14'
Beide ploegen zetten snel druk op de verdediging, waardoor er veel lange ballen gehanteerd worden. Het maakt deze pot best interessant, maar er mag gerust iets meer gevoetbald worden in deze wedstrijd.
11'
De eerste tien minuten vliegen voorbij in Kerkrade. Roda JC kreeg nog geen goede kans, maar is wel dreigend. NAC Breda is aan de andere kant sterk begonnen met twee kansen. Mats Seuntjes schoot van afstand hard op de vuisten van Filip Kurto, terwijl Henrico Drost uit de draai net naast het doel schoot.
8'
Het duel Roda JC – NAC Breda werd dertig keer gespeeld in Nederland. De thuisploeg won negentien keer, tegen drie overwinningen voor NAC Breda. Acht maal werden de punten verdeeld en in totaal scoorden beide ploegen 88 keer. Roda JC nam 59 doelpunten voor haar rekening, NAC Breda 29.
5'
Maar daar is NAC Breda opeens! Mats Seuntjes schiet van ongeveer twintig meter hard op doel, maar Filip Kurto weet het schot te keren ten koste van een corner. Deze levert NAC Breda echter niets op.
5'
Frank Demouge wordt in de eerste paar minuten vaak bereikt. In de vijfde minuut krijgt hij na een lange trap bijna zijn hoofd tegen de bal, maar via zijn eigen schouder produceert de spits van Roda JC alleen een rollertje. Roda JC begint aanvallender aan de wedstrijd dan NAC Breda.
2'
NEC heeft zojuist met 3-3 gelijkgespeeld tegen Feyenoord en dit betekent dat NAC Breda met twee punten laatste staat in de Eredivisie. De ploeg moet minimaal een punt pakken om hier verandering in te brengen. Dit moet gebeuren tegen Roda JC, veel plezier!
1'
Het affiche Roda JC – NAC Breda zal niet voor alle voetbalfans schitteren. Toch is het voor beide ploegen een heel belangrijke wedstrijd. NAC Breda wacht nog op de eerste overwinning, terwijl Roda JC een aardige start van de Eredivisie een heel mooi vervolg kan geven. Mijn naam is Jos Boesveld en ik doe verslag van deze wedstrijd.

Roda JC draait dus prima in deze jaargang van de Eredivisie. Vorig seizoen wist de ploeg uit Kerkrade ternauwernood degradatie te voorkomen, maar nu staat Roda JC met zeven punten uit vijf wedstrijden op de tiende plek. Drie punten vandaag tegen NAC Breda betekent aansluiting bij de subtop. Iets dat maar weinig mensen voor mogelijk hadden gehouden na het vorige seizoen in de Eredivisie. Daarnaast is het positief dat Roda JC ploegen als Ajax (3-0 verlies) en Feyenoord (4-0 verlies) al heeft gehad. Het aankomende schema, met NAC Breda-thuis, SC Heerenveen-uit, FC Utrecht-uit, PEC Zwolle-thuis en RKC Waalwijk-uit biedt voor Roda JC elke mogelijkheid om na tien speelrondes op een prima positie te staan. Maar vandaag wacht dus eerst NAC Breda als tegenstander.

De ploeg uit Brabant heeft het nog niet dit seizoen. In voetbaltaal moet ‘het’ voldoende zijn, er is geen duidelijke beschrijving voor. Het loopt niet in de ploeg van NAC Breda, punt. De ploeg pakte alleen tegen NEC – op dit moment hekkensluiter – en SC Cambuur een punt en staat daarmee op de zeventiende plek in de Eredivisie. NAC Breda heeft in de interlandweek mooi aan het moraal kunnen werken. De Brabanders speelden een oefenwedstrijd tegen het Belgische Lierse SK en wonnen die met 3-1. Rydell Poepon wist twee keer het net te vinden, waarvan één keer vanaf elf meter. Elson Hooi zette NAC Breda toen op 3-0, voordat Lierse SK iets terug wist te doen. Dit resultaat kan veel betekenen voor de motivatie van de spelers. Wat het precies gaat betekenen is te zien in de aankomende negentig minuten. Veel plezier bij Roda JC – NAC Breda.