1 : 0 Torinfos in de Ticker Aron Jóhannsson 31. / Penalty
2 : 0 Torinfos in de Ticker Viktor Elm 90. / Kopbal  (Roy Beerens)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Steven Berghuis 90.

90'
Einde wedstrijd Het is afgelopen in Alkmaar! AZ wint weliswaar met 3-0 van Go Ahead Eagles, maar heeft absoluut geen gemakkelijke middag gehad. In de eerste helft kwam de thuisploeg door een benutte penalty van Jóhansson op voorsprong. Go Ahead Eagles probeerde vervolgens terug te komen, maar was niet bij machte om het AZ in de verlegenheid te brengen. In de slotminuut besliste Elm de wedstrijd met een rake kopbal. De 3-0 van Berghuis in de laatste minuut van de extra tijd was puur een doelpunt voor de statistieken.
90'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 3:0 door Steven Berghuis
Vlak voor het einde maakt AZ ook de 3-0. Viergever geeft de bal met een hakje behendig op Beerens, die uithaalt, maar de paal raakt. Uit de rebound scoort AZ echter nog omdat Berghuis goed staat op te letten.
90'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 2:0 door Viktor Elm
Elm beslist de wedstrijd met een rake kopbal! Via Berghuis komt de bal bij Beerens terecht, die de bal hoog voorgeeft op Elm. De Zweed kan op vijf meter van het doel de bal heel simpel binnenknikken: 2-0.
90'
De extra tijd bedraagt vier minuten.
90'
Falkenburg neemt de vrije trap en schiet hem over de kruising! Esteban gaat spectaculair naar de hoek, maar dat is meer voor de show dan dat het nodig is.
89'
Go Ahead krijgt op iets meer dan twintig meter van het doel een vrije trap, nadat Wuytens een overtreding op Kolder begaat.
89'
Het ontbreekt Go Ahead Eagles aan creativiteit en overtuiging voorin.
87'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Mawouna Amevor
87'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Jop van der Linden
86'
Het thuispubliek is allesbehalve tevreden met het spel van AZ, dat zich steeds meer terug laat zakken. 'Voetballen, voetballen', en 'jagen, jagen', wordt er geschreeuwd.
85'
Go Ahead Eagles heeft nog vijf minuten om de gelijkmaker te maken. AZ wordt langzaam maar zeker op de eigen helft teruggedrongen. Het slotoffensief van de Deventenaren is begonnen.
82'
AZ is nog steeds meer in de aanval dan Go Ahead Eagles. Het wordt moeilijk voor de club uit Deventer om de gelijkmaker af te dwingen.
81'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Steven Berghuis
81'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Aron Jóhannsson
80'
Beerens doet wat hij al twee keer eerder deze wedstrijd deed: aan de rechterkant de bal ingespeeld krijgen, naar binnentrekken en met links schieten. De vorige keer moest Room redding brengen, ditmaal schiet Beerens naast en over.
78'
Gudmondsson scoorde vorige week in de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Zwitersland liefst drie keer. Het duel tussen Zwitserland en IJsland eindigde in 4-4.
78'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Jóhann Guðmundsson
78'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Maarten Martens
77'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Jeffrey Rijsdijk
77'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Sjoerd Overgoor
75'
Oh, oh, oh Godee! De invaller krijgt na een mooie aanval de bal in de diepte aangespeeld. De bal is halfhoog en moeilijk aan te nemen, maar als hij dat goed doet, komt het één op één met Esteban. Godee krijgt de bal wel mee, maar Johansson is net op tijd bij Godee en voorkomt dat Godee tot een schot komt.
72'
Het is afwachten wat AZ het laatste kwartier zal doen: de 1-0 verdedigen of op zoek gaan naar de 2-0. Als de thuisploeg gaat hinken op twee gedachten, dan biedt dat mogelijkheden voor Go Ahead Eagles.
69'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Joey Godee
69'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Jarchinio Antonia
67'
Gelukkig voor Go Ahead Eagles komt Schmidt na een korte blessurebehandeling weer het veld op.
66'
Schmidt blijft geblesseerd op de grond liggen nadat Martens hem (per ongeluk) vol de knie raakt.
65'
Van een meter of 25/30 probeert Türüc de gelijkmaker te maken, maar zijn schot eindigt twee meter naast het doel van Esteban.
64'
AZ is op zoek naar de 2-0 en krijgt daar de kansen voor. Go Ahead Eagles creëert vrij weinig, maar zolang het slechts 1-0 staat, heeft de club uit Deventer uitzicht op een punt.
61'
Wat een heerlijke redding van Room! Beerens ontvangt aan de rechterkant van het veld de bal, trekt naar binnen en schiet geplaatst in de lange hoek. Met een fantastische redding voorkomt Room echter dat de bal in het doel vliegt. AZ houdt er een corner aan over.
60'
Martens loopt zich vast in een zeer kansrijke positie. Het is drie tegen drie op de helft van Go Ahead Eagles en AZ lijkt het goed uit te spelen. In het strafschopgebied krijgt Martens de bal en wil hij naar zijn rechtervoet kappen, maar Vriends weet de bal te onderscheppen.
59'
Op de helft van AZ krijgt Go Ahead Eagles een vrije trap, waarbij de luchtmacht uit Deventer naar voren wordt gestuurd. Het lijkt alsof Türüc de bal voor gaat geven, maar de middenvelder geeft de bal aan Van der Linden. De verdediger haalt van ver uit, maar schiet de bal meters over.
57'
Houtkoop, die in de eerste wedstrijden van dit Eredivisieseizoen liet zien dat hij heel goed kan voetballen, is vandaag onzichtbaar. De andere buitenspeler van de Eagles, Antonia, is erg actief, maar niet effectief vandaag.
54'
Weer weet Jóhansson met een goede actie een mogelijkheid voor AZ te creëren. De aanvaller van AZ breekt door aan de linkerkant van het veld en legt de bal terug op zestien meter van het doel. Daar staan Martens en Elm, maar die lopen elkaar in de weg. Vervolgens kan de andere Johansson ook nog uithalen, maar zijn schot wordt geblokkeerd.
53'
Het valt op dat veel spelers van Go Ahead Eagles vandaag uitglijden. Antonia wisselde aan het begin van de wedstrijd zijn schoeisel nog, misschien hadden andere spelers van Go Ahead dat ook moeten doen.
49'
Met een afstandsschot probeert Falkenburg AZ pijn te doen, maar de bal vliegt huizenhoog over.
48'
Elm, hoe kan je die kans missen?! Jóhansson is aan de linkerkant van het veld twee spelers van de Eagles te slim af en geeft de bal perfect op maat op Elm. Een paar meter van het doel kan Elm de bal simpel inschieten, maar de Zweed weet tot ieders verbazing de bal naast het doel van Room te schieten.
47'
Türüc blijft op de grond liggen na een ongelukkig duel en wordt op het veld behandeld. Gelukkig voor Go Ahead Eagles kan hij het spel weer hervatten.
46'
En we zijn weer begonnen!
46'
45'
Einde eerste helft Het is rust in het AFAS Stadion. Na 45 minuten leidt AZ de wedstrijd met 1-0. Het is een verdiende voorsprong voor de thuisploeg, die in de wedstrijd meerdere kansen heeft gekregen om te scoren. De ploeg van Gertjan had een strafschop nodig om op voorsprong te komen: in het strafschopgebied haalde Overgoor Jóhansson onderuit, die zelf de penalty binnenschoot. Go Ahead Eagles voetbalt aardig mee, maar is vooralsnog niet erg gevaarlijk geweest in Alkmaar.
45'
De extra tijd van de eerste helft bedraagt één minuut.
45'
Een halve minuut na de mogelijkheid van Go Ahead Eagles, krijgt Beerens de kans om te scoren. Aan de rechterkant van het veld krijgt hij de bal en besluit hij naar binnen te dribbelen. Als hij op twintig meter van het doel komt besluit Beerens te schieten, maar Room weet zijn inzet te keren.
44'
Daar had Antonia de bal veel beter terug moeten leggen! AZ krijgt een corner, maar dat levert de Alkmaarders niets op. In de tegenaanval krijgt Antonia aan de linkerkant de bal en hij snelt langs Johansson richting het strafschopgebied. Daar krijgt Antonia de gelegenheid de bal terug te leggen, maar in plaats van een lage pass met zijn linkervoet, probeert hij met een wippertje met buitenkant rechts een teamgenoot te vinden. Dat is niet de goede keuze van Antonia, die ziet dat een AZ'er de bal wegwerkt; kans verkeken.
41'
We naderen het einde van de eerste helft. AZ staat nog altijd op een verdiende 1-0 voorsprong. Go Ahead Eagles dringt niet aan om de gelijkmaker voor de theepauze te nemen en probeert de eerste helft uit te voetballen.
39'
Op 25 meter van het doel verliest Kolder knullig de bal, maar doordat de bal niet goed wordt weggewerkt komt de spits nog wel tot een schot. Esteban kan lekker in het doel blijven staan, want het schot van Kolder komt niet in de buurt van het doel.
37'
Het spel van Go Ahead Eagles is niet slecht, maar lang niet zo fris en fruitig als tijdens de wedstrijd tegen RKC Waalwijk.
35'
Daar had Jóhansson de score kunnen verdubbelen! Gouweleeuw onderschept de bal en passt op Jóhansson. De IJslandse spits ontvangt in het strafschopgebied, links van het doel, de bal en krijgt alle ruimte om te schieten. De doelpuntenmaker moet met zijn linkerbeen (zijn chocoladebeen) uithalen en doet dat niet goed: Room ligt al op de grond, maar krijgt de bal tegen zich aangeschoten.
31'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 1:0 door Aron Jóhannsson
Het slachtoffer van de overtreding van Overgoor neemt zelf de strafschop. Oog in oog met Room faalt de IJslander niet en schiet hij zijn ploeg op een 1-0 voorsprong.
31'
Gele kaart voor Sjoerd Overgoor (Go Ahead Eagles)
Voor de overtreding van achteren in het strafschopgebied op Jóhansson ontvangt Overgoor een gele kaart.
31'
Penalty voor AZ! Jóhansson speelt in het strafschopgebied Overgoor voorbij. De middenvelder probeert met een tackle van achteren zijn fout te herstellen, maar raakt daarbij niet de bal maar Jóhansson. Terecht wijst Braamhaar naar de stip.
29'
Na een wat minder tweede kwartier van de wedstrijd, lijkt AZ langzaam weer de draad op te pakken.
25'
Martens scoort bijna met een omhaal! Uit een warrige situatie, waarbij Vriends het moet opnemen tegen Beerens en Martens, krijgt Martens een hoge bal op ongeveer tien meter van het doel achter zich. De Belg kan niets anders dan met een omhaal proberen te scoren en doet dat alleraardigst. Room is echter alert en weet de bal met een ultieme poging van de lijn te houden. AZ claimt dat de bal de achterlijn heeft gepasseerd, maar daar is geen sprake van.
23'
AZ is zoekende. De laatste tien minuten heeft de ploeg niet heel veel meer laten zien.
20'
Na een aardige actie van de snelle, wendbare Antonia krijgt Kolder een kansje. De buitenspeler van Go Ahead Eagles is aan de rechterkant van het veld iedereen te snel af en brengt de bal hoog voor. De voorzet is niet echt goed en wordt weggewerkt, maar komt bij Kolder terecht. De spits moet de bal in een keer schieten, maar de positie waaruit hij schiet is een zeer lastige. Uit de volley schiet Kolder de bal de tribunes in.
19'
Go Ahead Eagles laat steeds meer van zich spreken. De laatste minuten is het de club uit Deventer gelukt om AZ terug te dringen op eigen helft.
15'
Met een simpele actie loopt Jóhansson aan de linkerkant van het strafschopgebied Van der Linden voorbij en haalt de achterlijn. Vervolgens legt Jóhansson de bal laag terug, maar er staat geen AZ'er om de aanval af te ronden.
14'
Antonia staat al een tijdje naast het veld omdat hij van schoeisel wil wissen.
11'
Daar had Türüc kunnen scoren! Op 20 à 25 meter recht voor het doel krijgt Türüc de bal en hij krijgt alle tijd om uit te halen. Het schot gaat weliswaar op doel, maar eigenlijk had Türüc gezien de ruimte en de positie waarop hij stond het Esteban veel moeilijker moeten maken.
9'
Voor de tweede keer deze wedstrijd kan Beerens aanleggen voor een schot. Op de hoek van het strafschopgebied ontvangt hij een hoge bal. Beerens neemt aan, schiet, maar schiet tegen Jóhansson aan, die de bal op zijn arm krijgt.
8'
AZ begint sterk aan de wedstrijd. Go Ahead Eagles loopt niet achteruit, maar heeft vooralsnog niets gecreëerd.
6'
En Beerens is de volgende AZ'er die bijna doel treft! Van een meter of 25 van het doel haalt de rechtsbuiten van AZ uit, maar hij mikt de bal een metertje naast het doel van Room.
4'
Wat een heerlijke poging van Jóhansson! De spits is op snelheid, maar wordt verdedigd door drie spelers van Go Ahead. De Ijslandse spits ziet in zijn ooghoek dat Room wat ver van zijn doel staat, dus probeert Jóhansson de bal over de keeper van de Eagles te stiften. De inzet is echter net niet hard genoeg, waardoor Room redding kan brengen.
1'
En meteen een kansje voor AZ! De corner wordt afgeslagen en komt bij Jóhansson terecht, die hard op doel schiet. In de baan van het schot staat echter Vriends, waardoor Room geen redding hoeft te verrichten.
1'
Binnen tien seconden krijgt AZ de eerste corner van de wedstrijd. Beerens ontvangt na de aftrap aan de rechterkant de bal en probeert de bal voor te geven. Via een Schenk gaat de bal echter over de achterlijn.
1'
AZ trapt af; we zijn begonnen!
1'
Hallo en welkom bij het live verslag van de wedstrijd AZ - Go Ahead Eagles. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik doe vandaag verslag van dit duel. Ik zal jou vanmiddag zo goed mogelijk op de hoogte houden van de gebeurtenissen van AZ - Go Ahead Eagles. Als je wilt weten welke 22 aan de aftrap zullen starten, dan kan je dat onder het kopje 'Wedstrijdschema' zien.

Vandaag komt Go Ahead Eagles op bezoek in Alkmaar. De promovendus kent een verrassend sterke start van het Eredivisieseizoen 2013/2014: uit de eerste vijf duels werden acht punten behaald. Dat is één punt meer dan de tegenstander van vandaag, AZ. De ploeg van Gertjan Verbeek kent een redelijke start van het Eredivisieseizoen en plaatste zich ternauwernood voor de groepsfase van de Europa League.

Twee weken geleden maakte Go Ahead Eagles indruk in Waalwijk door RKC Waalwijk met 1-4 aan de kant te zetten. Grote man bij de club uit Deventer was AZ-huurling Erik Falkenburg, die de eerste drie doelpunten van de Eagles op zijn rekening nam. De aanvallende middenvelder van Go Ahead zal er vandaag op gebrand zijn om dat kunstje in het AFAS Stadion te herhalen. Het andere Go Ahead-doelpunt werd gemaakt door 'good old' Marnix Kolder.

Waar Go Ahead Eagles twee weken won, speelde AZ in eigen huis tegen Vitesse met 1-1 gelijk. En dat was een flinke domper voor AZ. Lang stond de thuisploeg met 1-0 voor, maar drie minuten voor tijd verpestte Jonathan Reis de 1-1 voor Vitesse. Door een doelpunt van Mattias Johansson (de verdediger, niet de spits) was AZ vlak voor rust op 1-0 gekomen.

Foeke Booy heeft geen enkele reden om zijn opstelling aan te passen ten opzichte van de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. Dat heeft de trainer van Go Ahead Eagles dan ook niet gedaan. Gertjan Verbeek heeft zijn elftal wel op één positie gewijzigd: Jóhansson staat in het basiselftal, Gudmondsson zit op de bank. Laatstgenoemde scoorde vorige week in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Zwitserland (4-4) nog een hattrick.