Feyenoord Zondag, 30. Maart 2014
12:30 uur
Go Ahead Eagles
5:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Lex Immers 14. / Schot met rechts  (Jean-Paul Boëtius)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Tonny Vilhena 50. / Kopbal  (Ruben Schaken)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Jean-Paul Boëtius 64. / Schot met rechts  (Lex Immers)
4 : 0 Torinfos in de Ticker Mitchell te Vrede 77. / Schot met rechts  (Daryl Janmaat)
5 : 0 Torinfos in de Ticker Miquel Nelom 89. / Schot met links  (Ruud Vormer)

90'

Feyenoord slaat toe in de eigen Kuip en klopt Go Ahead Eagles met maar liefst 5-0. Doelpunten van Vilhena, Boëtius, Te Vrede en Nelom vergrootte de voorsprong voor Feyenoord in de tweede helft. Bij Go Ahead ontbrak het aan strijdlust en creativiteit en voor trainer Foeke Booy is te hopen dat ze die twee factoren heel snel weer vinden.
90'
89'
Doelpunt voor Feyenoord, 5:0 door Miquel Nelom
En het wordt ook nog 5-0 en wel door invaller Nelom. Ruud Vormer heeft een prima steekpass in huis en hij zet de linksback vrij voor de keeper. Nelom schiet erg gecontroleerd binnen en zet zo de 5-0 op het scorebord.
88'
Wissel in bij Feyenoord -> Samuel Armenteros
88'
Wissel uit bij Feyenoord -> Mitchell te Vrede
86'
Samuel Armenteros staat als een tijdje aan de zijlijn klaar, maar de bal moet wel eerst over de lijn heen gaan, voordat de Cubaanse Zweed mag invallen. Hij begint aan zijn tweede warming-up: dat is het enige wat je kan doen in zo'n situatie.
86'
83'
Feyenoord speelt de wedstrijd rustig uit, terwijl 'You'll Never Walk Alone' luidkeels gezongen wordt door het Feyenoord publiek. Je kan het slechter treffen als Feyenoordsupporter vanmiddag: 4-0, prima weertje en een hele middag nog voor de boeg.
80'
Go Ahead zoekt naar de eretreffer, maar op dit moment lijkt het er niet op dat ze die gaan maken. De fut is eruit bij de spelers van Foeke Booy en de creativiteit leek vandaag al helemaal niet aanwezig. Hopen dat ze die voor volgende week wel gevonden hebben, als NAC op bezoek komt in Deventer.
80'
Wissel in bij Feyenoord -> Ruud Vormer
80'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jordy Clasie
77'
Doelpunt voor Feyenoord, 4:0 door Mitchell te Vrede
Het gevaar komt ook vandaag bij Feyenoord vanaf de flanken en Mitchell te Vrede is nu het eindstation. De voorzet van Daryl Janmaat is prima en komt terecht bij de spits die sinds november al niet meer scoorde. Nu dus wel: 4-0 voor Feyenoord en de derde van Te Vrede dit seizoen!
75'
Een Belgische voetballer met Portugese roots. Zoveel zie je ze niet, maar vanmiddag wel in de Kuip. Thomas Azevedo is in het veld gekomen voor Antonia en mag zich aan het publiek tonen bij een 3-0 achterstand, met nog een kwartier te spelen.
75'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Thomas Azevedo
75'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Jarchinio Antonia
73'
Kongolo is maar meteen naar de kant gehaald voor de zekerheid. Miquel Nelom mag het laatste kwartier van dit duel volmaken voor Feyenoord. Laten we hopen dat het niet al te ernstig is voor de jonge Kongolo, die eindelijk een paar wedstrijden achter elkaar in de basis mocht starten.
73'
Wissel in bij Feyenoord -> Miquel Nelom
73'
Wissel uit bij Feyenoord -> Terence Kongolo
72'
Terence Kongolo ligt geblesseerd op de grond aan de linkerkant van het veld. De verdediger verstapt zich terwijl er geen tegenstander in de buurt is en dat kan serieuze blessures opleveren. Kongolo staat inmiddels weer, maar moet samen met de fysiotherapeut even naar de zijkant.
70'
Bij afwezigheid van targetman Pellè is het Lex Immers die de rol voor zich opeist. De Hagenees is voortdurend in beweging, altijd aanspeelbaar en erg belangrijk voor Feyenoord vandaag. Man van de wedstrijd tot dusver in de Kuip na zeventig minuten voetbal.
67'
Feyenoord zit in een zetel met de 3-0 voorsprong en kan nu vrijuit voetballen. De bal in de ploeg houden, Go Ahead geen kans geven en rustig de wedstrijd uitspelen. Ook het publiek is wakker in Rotterdam en de thuisploeg wordt luid bejubeld.
67'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Lars Lambooij
67'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Sjoerd Overgoor
64'
Doelpunt voor Feyenoord, 3:0 door Jean-Paul Boëtius
Go Ahead betaalt meteen de rekening voor het aanvallende voetbal. Immers ontsnapt aan de rechterkant en schudt Türüç van zich af. Immers geeft een afgemeten voorzet aan Jean-Paul Boëtius die niet meer kan missen: 3-0 voor Feyenoord!
62'
Go Ahead gaat wat aanvallender voetballen en waarom ook niet? De ploeg staat 2-0 achter, heeft niets meer te verliezen en kan beter op zoek gaan naar de eerste treffer sinds 1995 in de Kuip, toen ze 2-2 gelijkspeelden hier in de Kuip. Misschien dat invaller Kolder kan helpen om dat doelpunt te forceren.
61'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Marnix Kolder
61'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Jeffrey Rijsdijk
59'
Marnix Kolder staat klaar aan de zijlijn om in het laatste halfuurtje van dit duel nog iets te forceren. De aanvoerder van de ploeg kan met zijn kracht en balbeheersing misschien wel van waarde zijn voor de Eagles.
56'
Lex Immers probeert opnieuw een doelpunt in de korte hoek te maken, maar dat gaat nu niet zo makkelijk meer bij Andersen. De Deense keeper ziet Immers aanleggen en het kan het schot makkelijk pakken en zo het spel weer voorzetten voor de Eagles.
53'
Feyenoord had opnieuw een kans kunnen krijgen na de schitterende pass van Immers, maar Boëtius faalt. Zijn aanname is bedroevend en zo is de kans verkeken. Even later is Martins Indi belangrijk door op de eigen doellijn een bal weg te halen: het tempo gaat omhoog in dit duel!
51'
Gele kaart voor Terence Kongolo (Feyenoord)
Kongolo vliegt met een wilde tackle op zijn tegenstander in en krijgt terecht een gele kaart van Liesveld. De jonge centrale verdediger moet wat meer rust uitstralen in het veld om op dit niveau mee te kunnen.
50'
Doelpunt voor Feyenoord, 2:0 door Tonny Vilhena
Een ouderwetse aanval over de flanken, zoals Go Ahead dat in het begin van het seizoen veel deed, maar nu werkt het tegen ze. Ruben Schaken geeft een afgemeten voorzet en daar is dan Tonny Vilhena die raak kopt: 2-0 voor Feyenoord na vijftig minuten spelen.
49'
Het is niet opvallend dat Feyenoord in de eerste helft al het net van de tegenstander wist te vinden. Van alle ploegen in de Eredivisie dit seizoen, maakte Feyenoord de meeste treffers in de eerste helft: 33 om precies te zijn.
46'
We zijn weer begonnen in de Kuip tussen Feyenoord en Go Ahead Eagles en de thuisploeg staat bijna op 2-0! Schaken geeft de bal voor, Te Vrede mist de bal en Boëtius kan bij de tweede paal raak schieten. Dat doet de flankspeler niet, want hij schiet in het zijnet. Wervelend begin van de tweede helft!
46'
45'

Extra speeltijd is volgens arbiter Liesveld niet nodig en zo gaan we rusten met een 1-0 voorsprong voor Feyenoord. Lex Immers maakte de enige treffer tot nu toe, door na veertien minuten raak te schieten in de Kuip. We zijn zo terug met de tweede helft tussen Feyenoord en Go Ahead Eagles!
45'
43'
Daar is Te Vrede dan! De vloek van een voetbalverslaggever: je schrijft dat een speler niet lekker in de wedstrijd zit en dan komt ie ineens in het stuk voor! De voorzet van de linkerkant van Boëtius is prima en Te Vrede kopt goed in. Helaas voor hem is de redding van Andersen ook keurig, anders stond het 2-0!
42'
Mitchell te Vrede is nog niet gevaarlijk geweest in dit duel. De spits is opgesteld om doelpunten te maken, maar zijn beste actie was op de eigen helft zojuist. Hij hield vijftien seconden lang twee spelers van de bal, zodat Feyenoord in balbezit bleef. Ook een kwaliteit, maar niet de kwaliteit waar Koeman naar op zoek is.
39'
Gevaarlijke vrije trap van Jordy Clasie, die de bal bij de tweede paal legt. Martins Indi probeert zijn schoenmaat 45 er tegenaan te krijgen, maar hij mist de bal maar net. Go Ahead komt daar met de schrik vrij, vijf minuten voor de rust.
36'
De meegereisde fans uit Deventer laten zich horen voor hun club en zijn al een paar minuten aan het zingen. Negentien jaar geleden konden ze dat voor het laatst doen in de Kuip en dat willen ze niet ongemerkt laten gaan.
34'
Grote kans voor Falkenburg! De eerste grote kans voor Go Ahead Eagles komt na 34 minuten voetbal. Foeke Booy ziet dat Rijsdijk op de rechterkant wordt gelanceerd door Antonia en Rijsdijk is snel. Hij geeft de bal prima voor op Falkenburg die even aanneemt en vervolgens schiet! Net naast het doel van Mulder, hij beroerde het zijnet met zijn uithaal. Gevaar van de bezoekers uit Deventer.
31'
Jean-Paul Boëtius is aardig rap op de linkerflank en Amevor heeft moeite om hem bij te houden. De voorzet van Boëtius gaat naar de tweede paal, maar Vriends wint daar het kopduel van Immers. Feyenoord dringt aan na een half uur spelen.
29'
Go Ahead lijkt ook na de tegentreffer geen trek te hebben in aanvallend voetbal. De ploeg probeert het wel, maar dat doen ze zonder creativiteit en ook zonder idee. Counteren lijkt de enige optie en dat moet Foeke Booy toch aanpassen in de rust, om nog een punt te pakken.
26'
Jeffrey Rijsdijk lijkt op snelheid weg te zijn aan de rechterkant, maar Martins Indi blokt de middenvelder en geeft zo een vrije trap weg. Eigenlijk hoort de verdediger dan geel te krijgen, omdat Türüç dat zo even ook kreeg. Liesveld spaart Martins Indi en houdt zijn kaarten op zak.
24'
Ruben Schaken schermt de bal af van Xandro Schenk en lokt een vrije trap uit. Dat krijgt hij ook van Liesveld en zo kan Feyenoord weer gevaarlijk worden. In theorie dan, want in praktijk is Feyenoord de snel genomen vrije trap erg snel kwijt en zo Go Ahead nu in de aanval.
21'
Gele kaart voor Deniz Türüç (Go Ahead Eagles)
Türüç denkt even slim de aanval van Feyenoord te stoppen, maar doet dat ten koste van een gele kaart. Dom van de middenvelder, want zo mist hij het duel van volgende week tegen NAC Breda.
21'
Schitterende vrije trap! Jop van der Linden probeert het nu van een kleine 25 meter en hij raakt de paal! Over de muur geplaatst en precies op het juiste moment gedaald. Gelukkig voor Mulder en heel Feyenoord dat die bal op de paal belandt.
18'
Een typische actie van Mawouna Amevor: eerst rent hij Vilhena er op snelheid uit aan de rechterflank en dan bedenkt hij dat hij nog wel zestig meter door kan sprinten. Daar dacht Martins Indi toch anders over en Amevor duwt de verdediger van Feyenoord dan erg lomp omver. Een vrije trap voor Feyenoord en Amevor mag weer het hele eind terugsprinten.
16'
Een vrije trap voor Go Ahead, omdat Janmaat iets te opzichtig vasthoudt ten opzichte van Houtkoop. Een mooi plekje voor de specialist Jop van der Linden. Al trefzeker in de Eredivisie vanaf deze positie, maar nu schiet hij hopeloos naast.
14'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:0 door Lex Immers
Zowaar het eerste schot op doel van Feyenoord en meteen raak! Boëtius onderschept de bal halverwege de helft van de Eagles en speelt de bal meteen op Lex Immers. Die draait, gaat lopen met de bal en schiet van twintig meter snoeihard op doel. Andersen is geklopt in de korte hoek en Feyenoord op 1-0 binnen het kwartier!
13'
Tonny Vilhena trapt de bal richting de tweede paal, waar de Deense doelman Andersen die bal weg bokst. Vervolgens probeert Boëtius het in de rebound van twintig meter, maar die bal zeilt naast het doel van Go Ahead. Doeltrap voor Andersen.
12'
Feyenoord probeert zo snel mogelijk op de helft van de Eagles te komen en dat lukt negen van de tien keer ook aardig rap. Ruben Schaken wordt vastgehouden op de rechterflank door Xandro Schenk en krijgt zo de eerste vrije trap van de wedstrijd.
9'
De eerste hoekschop van de wedstrijd is voor Go Ahead Eagles en dan steekt de centrale verdediger Van der Linden het veld over. Hij heeft de beste trap in de benen en zal de hoekschop dus opeisen. Hij legt de bal prima in de zestien, maar Amevor en Falkenburg kunnen niet bij die bal, dus mag Van der Linden weer terug naar zijn eigen strafschopgebied.
8'
Feyenoord begint agressief en aanvallend, precies zoals je verwacht, maar kansen weet de thuisploeg nog niet te creëren. De organisatie bij de Eagles staat goed, dankzij Jop van der Linden en Bart Vriends. Twee centrumverdedigers waar je doorgaans op kunt rekenen.
6'
De laatste twee keer dat de Eagles op bezoek kwamen in de Kuip, wist de ploeg uit Deventer er een gelijkspel uit te trekken. Voor dat feitje moeten we wel negentien jaar terug in de tijd: in 1995 werd het 0-0 en 2-2. Go Ahead zou ervoor tekenen anno 2014.
4'
Feyenoord is vanmiddag de ploeg in balbezit, dat hebben beide teams blijkbaar afgesproken. Go Ahead trekt zich terug op de eigen helft, wachtende op een mogelijke uitbraak. Zeker met de snelheid van Antonia en Houtkoop een goed idee.
3'
Mitchell te Vrede staat in de spits, door de afwezigheid van topscorer Graziano Pellè. Te Vrede moet het doel nog weten te vinden in 2014: zijn laatste doelpunt in Feyenoord 1 dateert van november vorig jaar.
1'
We zijn begonnen in de Kuip bij de wedstrijd tussen Feyenoord en Go Ahead Eagles! De sfeer zit er goed in, veel toeschouwers op dit affiche afgekomen en we gaan kijken naar een mooie voetbalpot, hier in Rotterdam!
1'

Een bijzonder goedemiddag dames en heren hier vanuit de Kuip. We volgen vandaag vijf duels in de Eredivisie en de eerste daarvan wordt gespeeld in de Kuip in Rotterdam. Feyenoord gaat het daar opnemen tegen Go Ahead Eagles. Dit alles onder leiding van arbiter Richard Liesveld en uw Voetbal.com-verslaggever Brent van Ooijen. De aftrap vindt plaats om 12:30 uur.

Feyenoord staat op de vijfde positie en kan bij winst vandaag zowel PSV, als Vitesse, als ook FC Twente passeren op de ranglijst. Feit is wel dat FC Twente dan moet verliezen in de wedstrijd tegen Ajax. PSV en Vitesse hebben gister al punten gemorst tegen respectievelijk FC Groningen en SC Heerenveen. Voor Feyenoord wachten vandaag dus drie belangrijke punten in de strijd om de tweede plek in de Eredivisie.

Voor Go Ahead Eagles zijn de punten net zo belangrijk, maar dan voor de strijd onderin de competitie. De ploeg van Foeke Booy staat vijftiende, met maar vier punten voorsprong op de nummer zestien RKC: vier punten voor de degradatiezone dus. De Eagles verloren vorige week van PEC Zwolle en dat deed pijn in Deventer. Ondanks de wedstrijd die ze een week eerder wonnen van FC Twente, gaat de ploeg vandaag op zoek naar wraak voor het verloren duel met Zwolle.

Wedstrijdselectie

Bij Feyenoord ontbreekt voormalig aanvoerder en topscorer Graziano Pellè nog steeds vanwege een schorsing. John Goossens is nog een paar weken uitgeschakeld met een hamstringblessure en ook door de naam van Joris Mathijsen kan een streep. De verdediger was een twijfelgevalletje met zijn knie, maar is voor vandaag toch niet fit genoeg bevonden door de medische staf van Feyenoord.

Dan naar Go Ahead, want ook daar ontbreken de nodige spelers. Doke Schmidt, de vaste rechtsback van het elftal, ontbreekt vandaag in de selectie en voor hem in de plaats speelt Mawouna Amevor. Ook Joost Krijns en Kevin Spanjaard zijn er niet bij door blessures, maar dat waren toch al geen basisklanten in de ogen van Foeke Booy. Wie er wel instaan vanmiddag kan je vinden onder het kopje Wedstrijddetails .