ADO Den Haag
2:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Xandro Schenk 22. / Schot met links
1 : 1 Torinfos in de Ticker Mike van Duinen 37. / Kopbal
2 : 1 Torinfos in de Ticker Marnix Kolder 81. / Schot met links  (Sjoerd Overgoor)

90'
Samenvatting

Go Ahead Eagles heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. De Eagles waren over negentig minuten beter, al maakte Kolder pas in de 81e minuut de winnende. De tweede helft was een stuk minder amusant als de eerste. Pas een kwartier voor tijd werd er weer een grote kans gecreëerd. Antonia snelde voorbij zijn directe tegenstander en klopte Gino Coutinho met een geplaatste bal in de verre hoek, Beugelsdijk lette echter goed op en werkte de bal van de doellijn af. Even later kreeg ook ADO Den Haag nog een grote kans. Mike van Duinen werd aangespeeld in de zestien meter, de spits schoot uit de draai en dwong Eloy Room tot een prima redding. Go Ahead Eagles verdiende de overwinning en kreeg deze ook. Sjoerd Overgoor stelde Kolder in staat om te schieten, de spits van de Eagles schoot met zijn linker verwoestend hard raak. Cabral kreeg vlak voor tijd nog een grote kans op de gelijkmaker, maar wederom stond Room goed te keepen. Met deze beslissende reddingen maakte hij zijn fout van de eerste helft enigszins goed. ADO Den Haag heeft nu nul punten uit twee wedstrijden, de Eagles staan op vier uit twee. Een prima prestatie van de promovendus.
90'
90'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Joran Pot
90'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Deniz Türüç
90'
De scheidsrechter trekt er nog drie minuten blessuretijd bij.
88'
Oei! Cabral maakt bijna de gelijkmaker. De geboren Rotterdammer krijgt de bal op ongeveer veertien meter van het doel. Hij haalt verwoestend uit, maar doelman Room weet redding te brengen.
87'
Het Haags kwartiertje is tot dusver nog niet in het voordeel van de Hagenaars. ADO heeft nog een paar minuten om op gelijke hoogte te komen.
86'
Opmerkelijke wissel van Steijn. Zojuist brengt hij een aanvaller voor een verdediger. Nu vervangt hij een middenvelder voor een verdediger.
85'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Christian Supusepa
85'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Ricky van Haaren
85'
Wat een heerlijke sfeer in de Adelaarshorst, het publiek gaat uit zijn dak.
84'
Alles of niets voor ADO Den Haag. Steijn haalt verdediger Beugelsdijk eruit en zet aanvallende middenvelder annex spits Michiel Kramer erin.
83'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Michiel Kramer
83'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Tom Beugelsdijk
81'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 2:1 door Marnix Kolder
De Eagles komen weer op voorsprong. Kolder maakt zijn eerste doelpunt in de Eredivisie op 32-jarige leeftijd. Sjoerd Overgoor heeft een uitstekende pass in huis om de spits te bedienen. Kolder staat net buiten de zestien en twijfelt niet. Zijn schot met links is te machtig voor Coutinho.
79'
Van Duinen! Daar was hij bijna weer. De spits van ADO krijgt de bal in de zestien aangespeeld van Meijers. Hij schiet de bal uit de draai en dwingt Room tot een redding.
76'
Weer een gevaarlijke vrije trap van Türüç, de bal wordt deze keer door niemand aangeraakt. Coutinho kan daarom de bal oppakken, het had niet veel gescheeld of Kolder had de bal in het doel getikt.
75'
Gele kaart voor Jerson Cabral (ADO Den Haag)
Cabral laat zich opzichtig vallen en krijgt terecht een gele kaart voor een schwalbe.
74'
De kans op een voorsprong! Antonia snelt voorbij zijn directe tegenstander, hij klopt Coutinho met een geplaatste bal in de verre hoek. Beugelsdijk helpt zijn doelman en werkt de bal van de doellijn. Grote kans voor de Eagles!
72'
Gele kaart voor Mawouna Amevor (Go Ahead Eagles)
Mawouna Amevor begaat een harde overtreding op Cabral en krijgt de gele kaart. Hij komt hier misschien wel goed mee weg.
69'
Deze wedstrijd heeft de passie en strijd van de eerste helft nodig, op deze manier is het een stuk minder amusant.
66'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Mitchell Schet
66'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Ninos Gouriye
65'
Cabral heeft inmiddels al drie keer van afstand proberen te schieten in deze wedstrijd. De vleugelflitser produceert enkel afzwaaiers.
64'
Go Ahead Eagles heeft als eerste gewisseld, misschien dat ze met Jeffrey Rijsdijk in het veld weer grip op de wedstrijd kunnen krijgen.
63'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Jeffrey Rijsdijk
63'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Lars Lambooij
61'
De tweede helft lijkt op dit moment nog niet op de eerste. Het leuke voetbal zit nog in de kleedkamer.
56'
ADO Den Haag is iets beter begonnen aan de tweede helft, het creëren van kansen wil echter nog steeds niet lukken.
54'
Beugelsdijk mag dan met zijn kale kop nu wat meer op Jaap Stam lijken, het heeft er niet voor gezorgd dat hij een veel betere verdediger is geworden.
51'
'Go Ahead Eagles maak die goal' roept het publiek. Kolder geeft hier bijna gehoor aan. Hij kopt een hoekschop van Türüç voorlangs.
49'
Mitchell Schet en Christian Supusepa lopen warm bij ADO Den Haag, het lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn voordat Maurice Steijn gaat ingrijpen.
46'
De tweede helft loopt, de Eagles hebben afgetrapt.
46'
45'

Tot dusver is het een vermakelijke wedstrijd in Deventer. De terugkeer aan de Vetkampstraat zorgt voor een wedstrijd vol met passie en strijd. Go Ahead Eagles was het eerste half uur beter, dit resulteerde in twee grote kansen voor Jarchinio Antonia. De rappe rechtsbuiten lette goed op toen een diepe bal door niemand werd opgepikt. Antonia was echter te wild en schoot de bal naast. Even later kon hij een voorzet van Xander Houtkoop binnen tikken, maar Aaron Meijers stond goed op te letten en blokte het schot. De thuisploeg kwam uiteindelijk wel op voorsprong. Deniz Türüç draaide een vrije trap met links in vanaf de rechterkant. Vito Wormgoor probeerde de bal weg te koppen, maar de bal belandde voor de voeten van Xandro Schenk. De linksachter van de Eagles schoot de bal verwoestend hard tegen de touwen. Go Ahead Eagles was heer en meester totdat ADO Den Haag op knullige wijze op gelijke hoogte kwam. Een hoekschop van ADO Den Haag werd op doel gekopt door Wormgoor, Eloy Room moest lossen. Mike van Duinen profiteerde van de blunder van de doelman en kopte de bal in het doel. De Eagles kregen voor de rust nog wel een grote kans, Türüç kon schieten vanaf de rand van de zestien meter, maar met zijn mindere rechterbeen schoot hij de bal net over het doel.
45'
45'
De scheidsrechter trekt er nog één minuut bij.
44'
Tot dusver is het een heerlijke partij. Een wedstrijd tussen dit Go Ahead Eagles en ADO Den Haag zal niet zo snel vervelen.
42'
Wie anders dan Mike van Duinen heeft zijn ploeg op gelijke hoogte gebracht. Vorige week tegen PSV wist 'rooie Mikey' het net ook al te vinden. Kan ADO Den Haag nu doordrukken of herpakken de Deventenaren zich?
40'
Wat een kans voor Türüç! Go Ahead Eagles brengt weer een heerlijke aanval op de mat. Via Kolder komt de bal uiteindelijk voor de voeten van Türüç. De middenvelder staat op de rand van de zestienmeter, maar moet met zijn mindere rechterbeen uithalen. Het schot zeilt over het doel.
37'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:1 door Mike van Duinen
Hoe is het mogelijk? ADO Den Haag komt op gelijke hoogte. Wormgoor kan de hoekschop op doel koppen, Room laat de bal los waardoor Mike van Duinen kan profiteren van de misser van de doelman. Wat een blunder van Room!
37'
Slordig verdedigen van Go Ahead Eagles zorgt voor een aardige kans voor de Haagenaars. Holla schiet op doel, resultaat een hoekschop.
32'
Weer de Eagles! Marnix Kolder stuurt Houtkoop weg in de diepte. De voorzet van de linksbuiten is prima. Antonia zit in de buurt, maar Aaron Meijers is er net op tijd bij om de bal over de achterlijn te tikken.
31'
ADO Den Haag probeert controle te krijgen over de wedstrijd, het creeren van kansen wil nog niet lukken bij de Hagenaars.
26'
De voorsprong van Go Ahead Ealges is niet onverdiend te noemen. De thuisploeg creëert als enige 100% kansen en heeft er nu eindelijk een weten te verzilveren. Er moet wat veranderen bij ADO en snel, anders lopen ze alweer tegen hun tweede nederlaag van het seizoen aan.
23'
Gele kaart voor Tom Beugelsdijk (ADO Den Haag)
Beugelsdijk gebruikt in een duel om de bal zijn arm, hij wordt daarvoor bestraft door scheidsrechter Pol van Boekel.
22'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 1:0 door Xandro Schenk
De Eagles zijn op voorsprong gekomen. Deniz Türüç neemt een vrije trap vanaf de rechterkant en draait deze met zijn linkerpoot gevaarlijk in het strafschopgebied. Vito Wormgoor kan er zijn hoofd tegen zetten, maar de bal komt voor de voeten van Schenk. Hij haalt verwoestend uit en zet de Eagles op voorsprong.
20'
Cabral probeert doelman Room te verrassen met een afstandsschot, de poging van de aanvaller gaat echter ruim over het doel. De Eagles zijn nog niet echt op de proef gesteld.
19'
Kleine mogelijkheid voor ADO Den Haag. Danny Holla geeft een vrije trap vanaf de rechterkant voor het doel. Beugelsdijk kan koppen, maar Elroy Room weet makkelijk redding te brengen.
19'
Het spel gaat snel op en neer en beide teams gaan de duels fel in. Heerlijk potje voetbal.
16'
Simpel balverlies van Ninos Gouriye. De vleugelspits wil een actie maken, maar is veel te doorzichtig. Het is uiteindelijk zelfs Antonia die hem met speels gemak de bal afpakt. ADO speelt tot nu toe erg matig.
13'
Antonia! Wederom krijgt Go Ahead Eagles een behoorlijke kans. Xander Houtkoop geeft de bal voor vanaf de linkerkant, de bal komt voor de voeten van Antonia. Hij kan van dichtbij uithalen, maar zijn schot wordt geblokt. Als de Eagles op deze manier door blijven spelen staan ze binnen de kortste keer op voorsprong.
10'
Een lange bal van Go Ahead Eagles zorgt weer voor problemen bij ADO Den Haag.. Dion Malone, Beugelsdijk en Wormgoor staan te slapen. Dit kan niet lang meer goed gaan!
10'
De supporters van Go Ahead Eagles zijn in ieder geval een versterking voor de Eredivisie. Ze laten zich op positieve wijze horen, chapeau!
8'
Weer de Eagles! Vito Wormgoor en Tom Beugelsdijk staan te slapen. Jarchinio Antonia onderschept de bal en schiet meteen. Zijn poging gaat maar net naast het doel van Gino Coutinho. Wakker worden ADO!
5'
Oef! Daar komt ADO Den Haag goed weg. Go Ahead Eagles komt er goed uit, Xandro Schenk geeft de bal voor vanaf de linkerflank. De linksback van de Eagles weet het voorhoofd van Marnix Kolder te vinden. De spits van Go Ahead kan echter niet genoeg kracht achter zijn poging zetten. Grote kans voor de Eagles!
4'
Het eerste gevaar komt van de bezoekers. Jerson Cabral geeft de bal voor vanaf de linkervleugel, Kevin Jansen staat aan het eind van zijn voorzet. De middenvelder haalt ineens uit, maar mikt de bal over het doel.
3'
De Adelaarshorst is stijf uitverkocht, ook het uitvak zit bommetje vol!
1'
De Eredivisie is terug aan de Vetkampstraat! De sfeer zit er goed in. ADO Den Haag heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd Go Ahead Eagles tegen ADO Den Haag. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe vandaag live verslag van deze wedstrijd. Onder de knop wedstrijdgegevens kunt u de opstellingen voor deze wedstrijd bekijken.

Go Ahead Eagles speelt vanavond haar eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen, dit betekend dat de Eredivisie terugkeert naar de Vetkampstraat. Zowel Go Ahead Eagles als ADO Den Haag heeft enigszins een goed gevoel aan de eerste speelronde overgehouden. Go Ahead Eagles kwam met 1-0 achter in Utrecht, maar vocht zich terug naar een gelijkspel. De Deventenaren hadden zelfs met drie punten huiswaarts kunnen keren als het vizier op scherp hard gestaan. Na de zeventienjarige afwezigheid van de Eagles op het hoogste niveau tekende Xander Houtkamp voor het eerste doelpunt voor de Deventenaren. ADO Den Haag speelde in eigen huis tegen titelfavoriet PSV, de Hagenaars kwamen terug uit geslagen positie, maar verloren uiteindelijk met 3-2. Danny Holla scoorde twee doelpunten, waarvan één in eigen doel. De Haagse topschutter Mike van Duinen was ook als doelpuntenmaker terug te vinden op het wedstrijdformulier. Ondanks de nederlaag kon ADO toch een aantal positieve punten uit deze wedstrijd halen.

Go Ahead Eagles – ADO Den Haag werd 29 keer eerder in competitieverband gespeeld. ADO wist tien keer de winst mee naar Den Haag te nemen, vijftien keer waren de Eagles in staat de punten in Deventer te houden. In de overige vier duels werden de punten vanzelfsprekend gedeeld. In het seizoen 2007/2008 werd deze wedstrijd voor het laatst gespeeld. Destijds kwamen beide teams uit in de Jupiler League, ADO Den Haag wist de wedstrijd met 2-1 te winnen door doelpunten van Lex Immers en Richard Knopper.

Bij Go Ahead Eagles ontbreken er een aantal spelers. Kevin Spanjaard is er niet bij, hij heeft zijn kruisband afgescheurd en is de rest van het seizoen uitgeschakeld. Joey Godee is er ook niet bij. De aanvaller is herstellende van een liesblessure, maar is wel op de weg terug. Deniz Türüç viel vorige week geblesseerd uit, maar is op tijd hersteld. Naast Türüç keert ook Bart Vriends terug in de selectie. Beide spelers beginnen bij Go Ahead Eagles in de basis, de terugkeer van Vriends zorgt ervoor dat Doke Schmidt plaats moet nemen op de bank. ADO Den Haag heeft geen blessures of schorsingen, Ninos Gouriye zal daarom wederom in de basis beginnen. De aanvaller die overkwam van Heracles Almelo was vorige week ziek en werd in de rust gewisseld. Aanwinst Stephan Cátalin Tira is er echter nog steeds niet bij.