10.08.2013 22:45

Go Ahead Eagles boekt eerste overwinning

Go Ahead Eagles heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. De Eagles waren over negentig minuten beter, al maakte Marnix Kolder pas in de 81e minuut de winnende treffer. In de eerste helft schoot Xandro Schenk de Eagles al op voorsprong, maar na een blunder van Eloy Room kopte Mike van Duinen de Hagenaars op gelijke hoogte. Kolder maakte uiteindelijk op aangeven van Sjoerd Overgoor de winnende treffer vlak voor tijd.

De eerste helft was ontzettend vermakelijk. De terugkeer aan de Vetkampstraat zorgde voor een wedstrijd vol met passie en strijd. Go Ahead Eagles was het eerste half uur beter, dit resulteerde in twee grote kansen voor Jarchinio Antonia. De rappe rechtsbuiten lette goed op toen een diepe bal door niemand werd opgepikt. Antonia was echter te wild en schoot de bal naast. Even later kon hij een voorzet van Xander Houtkoop binnen tikken, maar Aaron Meijers stond goed op te letten en blokte het schot.

De thuisploeg kwam uiteindelijk wel op voorsprong. Deniz Türüç draaide een vrije trap met links voor het doel vanaf de rechtervleugel. Vito Wormgoor probeerde de bal weg te koppen, maar de bal belandde voor de voeten van Xandro Schenk. De linksachter van de Eagles schoot de bal vervolgens verwoestend hard tegen de touwen. Go Ahead Eagles was heer en meester totdat ADO Den Haag op knullige wijze op gelijke hoogte kwam. Een hoekschop van ADO Den Haag werd op doel gekopt door Wormgoor. Eloy Room leek de bal te kunnen pakken, maar liet de bal los. Mike van Duinen profiteerde van de blunder van de doelman en kopte de bal in het doel. De Eagles kregen voor de rust nog een grote kans om weer op voorsprong te komen, Türüç kon op aangeven van Marnix Kolder schieten vanaf de rand van de zestien meter, maar met zijn mindere rechterbeen schoot hij de bal net over het doel.

De tweede helft was een stuk minder amusant als de eerste. Pas een kwartier voor tijd werd er weer een grote kans gecreëerd. Antonia snelde voorbij zijn directe tegenstander en klopte Gino Coutinho met een geplaatste bal in de verre hoek, Tom Beugelsdijk lette echter goed op en werkte de bal van de doellijn af. Even later kreeg ook ADO Den Haag een grote kans. Van Duinen werd aangespeeld in de zestien meter, de spits schoot uit de draai en dwong Room tot een prima redding. Go Ahead Eagles verdiende de overwinning en kreeg deze ook. Sjoerd Overgoor gaf Kolder een opgelegde kans om de Eagles op voorsprong te zetten. De spits schoot de bal vervolgens met zijn linker verwoestend hard in het doel.

Jerson Cabral kreeg vlak voor tijd nog een grote kans op de gelijkmaker, maar wederom bracht Room goed redding. Met deze beslissende reddingen maakte hij zijn fout van in de eerste helft enigszins goed. ADO Den Haag heeft nu nul punten uit twee wedstrijden, de Eagles staan op vier uit twee. Een prima prestatie van de promovendus. ADO Den Haag moet volgende week op bezoek bij NAC Breda terwijl Go Ahead Eagles op bezoek gaat in Eindhoven bij PSV.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner