PSV Zaterdag, 10. Augustus 2013
NEC Nijmegen
5:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Zakaria Bakkali 6. / Schot met links  (Jürgen Locadia)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Georginio Wijnaldum 61. / Schot met links  (Adam Maher)
4 : 0 Torinfos in de Ticker Georginio Wijnaldum 75. / Schot met rechts  (Jetro Willems)
5 : 0 Torinfos in de Ticker Zakaria Bakkali 82. / Schot met rechts  (Jürgen Locadia)

90'
PSV heeft een hele simpele zege geboekt op NEC. De eindstand bleef na een 1-0 ruststand uiteindelijk op 5-0 steken. Gezien de kansen had de score nog hoger uit kunnen vallen. Grote man aan de kant van PSV was Zakaria Bakkali, die vanavond drie keer scoorde. Georginio Wijnaldum nam de andere twee doelpunten voor zijn rekening.

Bedankt voor het volgen van dit doelpuntrijke duel. Graag tot een volgende keer!
90'
90'
Nog twee minuten extra tijd.
86'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Karim Rekik
86'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jorrit Hendrix Met deze invalbeurt debuteert de 18-jarige Jorrit Hendrix in het shirt van PSV.
82'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 5:0 door Zakaria Bakkali
Wat een formidabele uithaal van Bakkali. Hij bewaart het mooiste van de avond voor het laatst als hij vanaf links naar binnen trekt en de bal met heel veel gevoel in de rechter kruising plaatst. Schitterend!
81'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Seydina Diarra
81'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Marcel Stutter
75'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 4:0 door Georginio Wijnaldum
Een goede combinatie tussen Jetro Willem en Jürgen Locadia eindigt bij Georginio Wijnaldum. De middenvelder bewijst wederom dat hij het vizier op scherp heeft door de bal achter Kalle Johnsson te schuiven.
74'
Michel Breuer ineens met een bijna niet te missen kans. Hij heeft de bal voor het intikken vanuit een corner. De verdediger van NEC lijkt te schrikken van de kans, waardoor hij de bal maar half raakt. Hierdoor kan Jeroen Zoet de bal simpel oprapen.
73'
Een vrije trap van NEC'er Christoph Hemlein gaat naar het hoofd van Rens van Eijden. De verdediger kopt goed, maar de inzet mist de juist richting.
72'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Ola Toivonen
72'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Adam Maher
67'
Een aardige mogelijkheid voor Youri Loen. Aan de linkerkant van het strafschopgebied waagt hij een schot. Omdat Loen uit evenwicht raakt schiet hij hard over.
62'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Florian Jozefzoon
62'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Memphis Depay
61'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 3:0 door Georginio Wijnaldum
Adam Maher neemt een vrije trap snel als NEC niet oplet. Georginio Wijnaldum is attent en komt vrij voor de NEC-doelman Kalle Johnsson, die de 3-0 niet kan voorkomen.
58'
Nu is het Bakkali bijna met de assist. Vanaf links geeft hij de bal hard voor, maar geen ploeggenoot kan bij de bal.
53'
De 3-0 leek in de maak, maar Bakkali geeft in het strafschopgebied niet goed af waardoor het met een sisser afloopt voor NEC.
47'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 2:0 door Zakaria Bakkali
Vanaf rechts trekt Bakkali naar binnen. Hij zoekt het gaatje en plaatst de bal goed in de linkerhoek buiten bereik van doelman Kalle Johnsson. Wedstrijd is nu definitief beslist.
46'
NEC heeft afgetrapt voor de tweede helft. Beide ploegen zijn ongewijzigd.
46'
45'
Het is een wonder dat het in Eindhoven nog maar 1-0 is voor de thuisploeg. PSV is oppermachtig, terwijl NEC naar Brabant is gekomen om alleen maar te verdedigen. De vele kansen voor PSV leverden tot nu toe nog maar één doelpunt op. Zakaria Bakkali nam het doelpunt voor zijn rekening.

Tot straks!
45'
40'
Gele kaart voor Youri Loen (NEC Nijmegen)
Loen is te laat met een tackle op Arias en krijgt de gele kaart gepresenteerd.
37'
Het PSV-publiek vermaakt zich wel. Zojuist werd de teruggekeerde Ji-Sung Park toegezongen. De Zuid-Koreaan, gehuurd van het Engelse QPR, zit vanavond nog op de tribune.
36'
Opeens een kansje voor NEC. Loen straft zwak uitverdedigen van Arias bijna af. Zijn schot in de korte hoek wordt gered door doelman Jeroen Zoet.
34'
Massaal blijft NEC op de eigen helft staan. Het draait bij de ploeg van Alex Pastoor tot nu toe maar om één ding en dat is verdedigen. Een normale aanval hebben we nog niet gezien van NEC.
30'
Vrije trap Bakkali gaat hard op de vuisten van Kalle Johnsson.
30'
Gele kaart voor Daan Bovenberg (NEC Nijmegen)
Bovenberg wordt omspeeld door de handige Bakkali. De NEC-verdediger haalt Bakkali neer en krijgt daarvoor geel.
24'
Een heerlijke knal van Hiljemark. Van ver probeert Hiljemark het maar eens. De bal gaat aardig op weg naar de kruising. Doelman Kalle Johnsson kan net op tijd ingrijpen.
21'
Jetro Willems met een ouderwets puntertje. NEC-doelman Kalle Johnsson kan maar net redding brengen.
21'
Het is wachten op meer doelpunt op meer doelpunten van PSV.
20'
Santiago Arias geeft aan de rechterkant hard voor. Georginio Wijnaldum heeft de bal voor het intikken, maar de middenvelder komt net te laat.
18'
Het doelpunt Zakaria Bakkali in de zesde minuut betekent een evenaring van een record. Door het doelpunt heeft PSV namelijk 31 keer achter elkaar een doelpunt weten te maken.
16'
Doelpunt! Nee, buitenspel. Locadia lijkt de wedstrijd heel vroeg te beslissen als hij op goed aangeven van Hiljemark binnenschiet. De vlag voor buitenspel gaat echter omhoog. Het is moeilijk te zien, maar de grensrechter lijkt mis te zitten.
11'
Dat scheelt een haar! Aan de linkerkant van het strafschopgebied ontsnapt Georginio Wijnaldum aan buitenspel. Helemaal vrij schiet hij de bal met gevoel op het doel van NEC, maar de bal gaat maar net voorlangs.
10'
De bal blijft makkelijk rondgaan bij PSV. NEC beperkt zich, zoals verwacht, tot tegenhouden.
8'
Een poging van Youri Loen levert een corner op voor NEC. De hoekschop zelf levert verder niets op.
6'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:0 door Zakaria Bakkali
NEC komt er via Breuer wederom niet goed uit. De bal belandt bij Jürgen Locadia, die erg handig is in de kleine ruimte en de bal daardoor bij Zakaria Bakkali krijgt. Het schot van Bakkali aan de linkerkant van het strafschopgebied gaat via de onderkant van de lat het doel in.
4'
Een vrije trap aan de linkerkant van Zakaria Bakkali wordt in het strafschopgebied achterwaarts gekopt door Georginio Wijnaldum. De inzet gaat over het doel van NEC.
3'
Maar terug naar de orde van de dag. De eerste mogelijkheid ontstaat na geschutter van Michel Breuer. Jürgen Locadia vergeet echter te profiteren.
2'
Voor aanvang van de wedstrijd was er een eerbetoon aan de overleden stadionspeaker Jan Hunting. De man die 47 jaar lang de stem van het Philips Stadion was, kwam in juni te overlijden.
1'
Aanvoerder Georginio Wijnaldum is met zijn 22 jaar de oudste speler in de ploeg van PSV, dat de eerste hoekschop al heeft mogen nemen. Het heeft echter geen gevaar opgeleverd.
1'
Het jongste team (19,9 jaar) van PSV ooit heeft afgetrapt.
1'
Goedenavond! Welkom bij deze tweede speelronde van de Eredivisie. Om 20.45 uur trappen PSV en NEC af in Eindhoven en van deze wedstrijd doe ik, Steven Koelma, verslag.

NEC komt waarschijnlijk met knikkende knieën naar het Philips Stadion, omdat PSV de laatste weken een uitstekende indruk achterlaat. Behalve de positieve resultaten, is het spel van de Eindhovenaren fris en aanvallend. Met dit voetbal werd in de eerste speelronde van de Eredivisie ADO Den Haag over de knie gelegd (2-3). En in de voorronde van de Champions League tegen het Belgische Zulte Waregem ging het PSV ook al voor de wind. Na de overwinning in eigen huis (2-0) werd er in België ook ruim gewonnen (0-3). PSV moet nog een ronde zien te overleven om het hoofdtoernooi te bereiken, maar dan dient er in de laatste kwalificatieronde wel afgerekend te worden met het grote AC Milan.

Een andere reden waarom NEC met niet al te veel vertrouwen naar Eindhoven komt is het feit dat de laatste periode in Nijmegen behoorlijk rumoerig is. De prestaties van de ploeg van trainer Alex Pastoor zijn erg teleurstellend, want NEC won voor het laatst in februari. In de laatste elf wedstrijden werd er maar een puntje bij elkaar gesprokkeld. Afgelopen week werd er een nieuw hoofdstuk toegevoegd, toen technisch directeur Carlos Aalbers. Hij moet noodgedwongen rust nemen de komende tijd. Rustig wordt het voorlopig nog niet in Nijmegen, maar een stunt in Eindhoven zal met name Pastoor wat meer lucht geven. De positie komt door de slechte resultaten per week onder druk te staan. De statistieken geven NEC maar weinig hoop, omdat PSV op eigen terrein nog nooit verloor van NEC.

Voor het duel met NEC heeft PSV-trainer Philip Cocu drie wijzigingen doorgevoerd. Opvallend daarbij is de afwezigheid van Stijn Schaars. De middenvelder, die gisteren opgenomen werd in de definitieve selectie van Oranje, wordt uit voorzorg aan de kant gehouden. Schaars wordt vervangen Oscar Hiljemark. Ook Joshua Brenet en Tim Matavz hebben geen basisplaats. Het tweetal wordt vervangen door respectievelijk Santiago Arias en Jürgen Locadia.

Na de zeperd in eigen huis tegen FC Groningen (1-4) verandert ook Pastoor zijn basis. Seydina Diarra krijgt de voorkeur boven Cihat Celik, terwijl de geblesseerde Pavel Cmovs wordt vervangen door Michel Breuer, die juist weer terugkeert. Voor de complete opstellingen kunt U op de button 'Wedstrijdgegevens' aan de linkerzijde van deze webpagina klikken.

Graag tot over een klein half uurtje bij PSV - NEC!