18:45 uur
PEC Zwolle
1:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Jesper Drost 1. / Schot met links  (Mustafa Saymak)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Kamohelo Mokotjo 13. / Schot met rechts  (Youness Mokhtar)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Maikel van der Werff 44. / Eigen goal
1 : 3 Torinfos in de Ticker Guyon Fernandez 90. / Schot met rechts

90'
Het is afgelopen in Almelo. PEC Zwolle wint ook de tweede wedstrijd in de Eredivisie en Heracles Almelo verliest voor de tweede keer op rij. Gedeelde emoties in het Polman Stadion, maar PEC Zwolle is de terechte winnaar.
90'
90'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 1:3 door Guyon Fernandez
Het is over en uit. Maar liefst zes minuten extra tijd worden bijgetrokken en in die periode wilde Heracles Almelo alles op alles zetten om de stand gelijk te trekken. Het geeft daarbij teveel ruimte weg achterin en Guyon Fernandez profiteert. Hij bedient zichzelf met een kopbal en speelt daarna doelman Remko Pasveer uit. Het lege doel is niet ver weg en Guyon Fernadez kan de 1-3 rustig inschieten.
89'
Ook Bryan Linssen neemt het doel van PEC Zwolle nu onder vuur. Hij probeert het vanaf de rechterkant, maar ook zijn schot gaat voor het doel langs. Het scheelt echter niet veel, de voorsprong van PEC Zwolle wankelt.
88'
Heracles Almelo en PEC Zwolle hebben het beste voor het laatst bewaard! Matthew Amoah heeft bijna het slotakkoord te pakken, maar zijn schot gaat hard voor het doel langs.
86'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Stef Nijland
86'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Youness Mokhtar
85'
Penalty gemist door Mateusz Klich, PEC Zwolle
Het buitenkansje wordt niet benut door Mateusz Klich! Hij schiet de bal laag in de linkerhoek, maar via de binnenkant van de paal en de rug van Remko Pasveer stuitert de bal uit de doelmond. Dit was de ideale mogelijkheid om de overwinning veilig te stellen, maar het blijft 1-2.
84'
Gele kaart voor Remko Pasveer (Heracles Almelo)
Een gele kaart voor Remko Pasveer, die Guyon Fernandez opvangt. Het gevolg is echter belangrijker: Een penalty voor PEC Zwolle.
79'
Tegen Vitesse was hij onzichtbaar en ook tegen PEC Zwolle zagen de fans hem nauwelijks. Mikhail Rosheuvel moet duidelijk nog wennen in Almelo. Hij wordt tien minuten voor tijd vervangen door Aleksei Kangaskolkka, de lange Fin die deze zomer gehaald werd door Heracles Almelo. Hiermee kan het slotoffensief echt beginnen.
79'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Aleksei Kangaskolkka
79'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Mikhael Rosheuvel
76'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Giovanni Hiwat
76'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Fred Benson
73'
Het slotoffensief van Heracles Almelo is met de wissel Thomas Bruns - Oussama Tannane definitief begonnen. De thuisploeg kreeg veel corners, maar creëerde weinig kansen uit die momenten. PEC Zwolle blijkt levensgevaarlijk te zijn bij snelle uitbraken, maar ook die ploeg weet de score niet uit te breiden.
73'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Oussama Tannane
73'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Thomas Bruns
69'
Het is inmiddels niet meer te geloven, maar Heracles Almelo is al toe aan de tiende corner van de wedstrijd. Geen enkele hoekschop leverde echter een doelpunt of een grote kans op voor de thuisploeg.
65'
Een heerlijke vrije trap van Rochdi Achenteh Rochdi Achenteh, maar Remko Pasveer zit er prima bij. De bal draait richting de rechter kruising, maar met een zweefduik tikt Pasveer de bal over.
62'
Ondanks het feit dat PEC Zwolle lekker draait, wissels Ron Jans. Hij haalt de gretige Mustafa Saymak naar de kant en vervangt hem met Guyon Fernandez. Misschien ruikt de trainer van PEC Zwolle wel zijn kans om de score uit te breiden. Momenteel staat het nog 1-2 in het voordeel van de Zwollenaren.
62'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Guyon Fernandez
62'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Mustafa Saymak
61'
Dario Vujičević laat zich voor het eerst zien in de tweede helft! De middenvelder schiet van afstand met een verraderlijke stuit. Kevin Begois verkijkt zich bijna op de poeier en moet een corner weggeven. Deze levert echter niets op voor Heracles Almelo.
59'
PEC Zwolle kent weer een aantal goede momenten. Met de hulp van verdedigers Rochdi Achenteh en Darryl Lachman creëert de ploeg kans na kans. Het levert echter geen schoten op, want de aanvallen stranden telkens vlak voor het afronden.
54'
Fred Benson lijkt PEC Zwolle op een 1-3 voorsprong te zetten, maar de spits van de Zwollenaren staat buitenspel. De assist kwam bijna op naam van Mateusz Klich, maar de middenvelder wachtte net iets te lang met spelen.
53'
Remko Pasveer is op tijd uit zijn doel, maar anders was Youness Mokhtar waarschijnlijk trefzeker voor PEC Zwolle. Met een handige voetbeweging zet hij zijn tegenstander te kijk en kan hij door op het doel, maar de goalie staat hem dus in de weg.
52'
Gele kaart voor Darryl Lachman (PEC Zwolle)
Darryl Lachman krijgt de eerste gele kaart in het elftal van PEC Zwolle. De verdediger begaat een harde overtreding in de linkerhoek en gaat hierdoor op de bon.
47'
Zoals verwacht begint Heracles Almelo anders aan de tweede helft dan dat het eindigde in de eerste helft. Milano Koenders wordt geslachtofferd in het elftal, hij wordt vervangen door Dario Vujičević.
46'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Dario Vujičević
46'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Milano Koenders
46'
45'
Ondanks het slechte spel van Heracles Almelo heeft de thuisploeg gewoon nog een kans. Het mag daar Maikel van der Werff voor bedanken, want de verdediger van PEC Zwolle legde de bal vlak voor rust in eigen doel. Daarvoor scoorden Jesper Drost en Kamohelo Mokotjo de 0-1 en 0-2. Vooral het doelpunt van Drost was bijzonder. De middenvelder scoorde al na elf seconde de 0-1. Al met al staat de fans een interessante tweede helft te wachten.
45'
44'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:2 door Maikel van der Werff (eigen doelpunt)
Het doelpunt van Heracles Almelo wordt gescoord door een speler van PEC Zwolle, dat kan geen toeval zijn. Heracles Almelo is in de aanval en vanaf rechts zet Milano Koenders de bal hard voor. Maikel van der Werff kan de bal niet goed verwerken en schiet de bal per ongeluk in de lange hoek van zijn eigen doel.
39'
De buitenspelval van Heracles Almelo mislukt volledig. Milano Koenders heft buitenspel op en Fred Benson kan zomaar door richting Remko Pasveer. Heracles heeft mazzel dat Benson de bal niet goed meeneemt, of geen aandacht heeft voor Youness Mokhtar, anders was de 0-3 een feit. Opnieuw een zwak moment in de verdediging van de thuisploeg.
35'
Het is wel duidelijk dat Heracles Almelo iets moet gaan veranderen in het elftal na de rust. Het loopt gewoon niet bij de thuisploeg vandaag. Technisch begaafde spelers als Lerin Duarte en Kwame Quansah komen niet aan de bal en om die reden komt de aanvallende linie ook niet in het spel voor.
30'
Fred Benson moet zijn ploeg daar op 0-3 zetten!
Een snelle corner wordt voorgezet op de spits van PEC Zwolle, maar die kopt - alhoewel hij helemaal vrijstaat - voor het doel langs. De defensie van Heracles Almelo zag er weer niet goed uit. Zelfs als de ploeg nu scoort bestaat er een grote kans dat PEC Zwolle weer snel iets terug doet.
27'
Een afstandsschot van Bryan Linssen luidt misschien een goed laatste kwartier van Heracles Almelo in. De thuisploeg heeft het nodig, want op dit moment maakt het totaal geen aanspraak op een doelpunt. Het schot van Linssen eindigt overigens op de vuisten van Kevin Begois.
24'
Opnieuw is het Matthew Amoah die zich laat zien. Hij probeert eerst het doel te raken met een normaal schot, maar als dat via een blok omhoog stuitert probeert hij het met een korte omhaal richting de korte hoek. Kevin Begois duikt laat, maar de bal belandt in het zijnet.
20'
Matthew Amoah schoot al één keer op doel, maar Mikhael Rosheuvel en Bryan Linssen komen totaal nog niet in het spel voor. De aanvallers van Heracles Almelo lijken moeite te hebben om zich te onderscheiden.
16'
Heracles Almelo bewijst zichzelf alles behalve een goede dienst in eigen huis. De fans fluiten nog net niet, maar het borrelt al een beetje bij de fans in Almelo.
13'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 0:2 door Kamohelo Mokotjo
Heracles Almelo staat te slapen in de defensie! Youness Mokhtar is op zoek naar het doel en dribbelt richting het strafschopgebied, maar opeens ziet hij Kamohelo Mokotjo aan zijn linkerkant verschijnen. De middenvelder wordt geheel vrij gelaten en kan na de pass van Mokhtar makkelijk de 0-2 achter Remko Pasveer schieten.
11'
Matthew Amoah kan Heracles Almelo bijna op gelijke hoogte brengen. Een hele slechte pass van Youness Mokhtar levert balbezit op voor de spits. Die kan door als Maikel van der Werff wegglijdt, maar zijn schot eindigt op de vuisten van Kevin Begois.
10'
Er is in ieder geval genoeg actie waar te nemen in Almelo. Lerin Duarte kreeg geel, maar nog belangrijker is de ontzettend vroege goal van Jesper Drost. Een kleine vijftien seconde na de aftrap scoorde de middenvelder van PEC Zwolle de 0-1.
6'
Scrimmage in de zestien van PEC Zwolle!
Na een corner blijft de bal hangen boven de doellijn. Vijf man gaan uiteraard voor de bal, maar Maikel van der Werff komt als winnaar uit de strijd. Hij kan de bal richting de penaltystip koppen, waarna een collega het opruimwerk afrondt.
4'
Gele kaart voor Lerin Duarte (Heracles Almelo)
Het zit Heracles Almelo niet mee in de eerste vijf minuten. Lerin Duarte moet aan de noodrem trekken als Fred Benson ervandoor gaat. Stiekem heeft Duarte nog geluk, want de scheidsrechter kon misschien ook rood trekken, omdat de weg naar het doel vrij was voor Benson.
4'
Dit zou zomaar eens het snelste doelpunt in de Eredivisie kunnen zijn dit seizoen. En dat al in de tweede speelronde.
1'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 0:1 door Jesper Drost
Ongelooflijk, wat een vroeg doelpunt! Na elf seconde legt Jesper Drost met links de bal in het net. Hij wordt aangespeeld op links en door slecht ingrijpen kan hij in één keer door richting Remko Pasveer, die het schot in de lange hoek niet kan keren.
1'
Het is tijd voor de eerste helft van de wedstrijd Heracles Almelo – PEC Zwolle. De nummer zes tegen de nummer zeventien, maar zo vroeg in het seizoen zegt dat uiteraard weinig.
1'
Heracles Almelo en PEC Zwolle spelen zaterdag in de tweede speelronde van de Eredivisie 2013-2014 tegen elkaar. Beide ploegen kenden een totaal verschillende opening van het seizoen in de Nederlandse competitie. Heracles Almelo ging met 3-1 onderuit tegen Vitesse, terwijl PEC Zwolle het kunststukje van vorig seizoen herhaalde, door Feyenoord met 2-1 te verslaan. Grote man aan Zwolse kant was Guyon Fernandez, die in de laatste minuut de winnende treffer tegen de touwen schoot. Hoe snel het kan gaan blijkt maar weer, want die overwinning is inmiddels verleden tijd. Het is nu Heracles Almelo – PEC Zwolle en Jos Boesveld zal deze wedstrijd voor u volgen.

Heracles Almelo moet het dit seizoen doen met een compleet nieuwe aanval. Everton, Geoffrey Castillion, Ninos Gouriye en eerder al Samuel Armenteros vertrokken uit Almelo. De thuisploeg haalde daarvoor in de plaats spelers als Bryan Linssen, Mikhail Rosheuvel, veteraan Matthew Amoah en de onbekende Aleksei Kangaskolkka, maar die wisten in hun eerste wedstrijd niet te overtuigen. Amoah was dan wel trefzeker als invaller, maar de andere aanwinsten konden geen indruk achterlaten op het veld. Gelukkig voor Heracles Almelo werd deze week ook Edwin Gyasi van FC Twente gestrikt. Bij de Tukkers kon hij geen indruk maken, maar op de website van Heracles Almelo staat dat de club verwacht veel plezier aan hem te beleven.

PEC Zwolle is dus in de winning mood. Een overwinning op Feyenoord staat altijd mooi op je cv, maar in eigen stadion de buit pas op het allerlaatste moment veiligstellen, dat is een heerlijk gevoel voor de fans. De uitploeg heeft goede zaken gedaan op de transfermarkt. Het leverde weliswaar Denni Avdic in, maar kreeg daar een paar voetballers die het niet redde bij hun topclub voor terug. De eerder genoemde Guyon Fernadez bijvoorbeeld, die bij Feyenoord niet kan rekenen op speelminuten. Ook Stef Nijland (PSV) en Kamohelo Mokotjo (wederom Feyenoord) versterkten de Zwolse formatie. Ook op keepersgebied deed PEC Zwolle goede zaken. Vorige week viel vaste keeper Diederik Boer geblesseerd uit, maar de van FC Den Bosch overgekomen Kevin Begois staat al klaar om zijn vertrek op te vangen. Al met al lijkt PEC Zwolle weer een leuk seizoen in de Eredivisie te beleven.

Niemand in de huidige selectie van Heracles Almelo scoorde in dat shirt tegen PEC Zwolle. Vorig seizoen waren de enige twee confrontaties tussen beide ploegen in de Eredivisie. Thuis bleef Heracles Almelo nog steken op een 1-1 gelijkspel door doelpunten van Samuel Armenteros en Youness Mokhtar, in de uitwedstrijd wonnen de Almeloërs met 3-0 van PEC Zwolle. Armenteros was tweemaal trefzeker, de andere treffer kwam op naam van Ninos Gouriye.