24.11.2013 16:35

Rode kaart Turuc helpt Vitesse bij Go Ahead Eagles in het zadel

Vitesse is weer koploper in de Eredivisie. De equipe van trainer Peter Bosz won op bezoek bij Go Ahead Eagles eenvoudig: 0-3. Piazón was met twee benutte penalty’s van doorslaggevende waarde voor de Arnhemmers.

Toch was niet Piazón, maar scheidsrechter Makkelie na afloop de meest besproken man. De arbiter gaf Eagles-middenvelder Turuc in de 35e minuut een rode kaart en Vitesse een penalty. Dit leidde tot grote woede bij trainer Foeke Booy, die zag hoe Piazón de strafschop feilloos benutte.

Niet veel later legde Makkelie de bal opnieuw op de stip na een handsbal van Van der Linden. Bij de aanhang van de thuisploeg sloegen toen de stoppen door. Een supporter betrad het veld, negatieve spreekkoren klonken en vuurwerk werd op het veld gegooid. Voor Makkelie was dit aanleiding om de wedstrijd tijdelijk stil te leggen.

Na een kleine tien minuten werd de wedstrijd hervat met de strafschop. Piazón liet ook ditmaal Room volledig kansloos en besliste het duel daarmee vroegtijdig.

Ook in het tweede bedrijf was Vitesse heer en meester. De bezoekers combineerden er lustig op los en kregen genoeg kansen om de score uit te breiden. Nadat Havenaar, Van Aanholt en Piazón goede mogelijkheden hadden laten liggen op de derde treffer, was het na 65 minuten alsnog raak. Invaller Kakuta passeerde zijn tegenstander en schoot in de korte hoek raak: 0-3. Ondanks een aantal grote kansen voor Vitesse werd er in het restant van de wedstrijd niet meer gescoord.