21.09.2013 21:01

Fouten breken Heracles Almelo op tegen FC Twente

Heracles Almelo heeft de streekderby tegen FC Twente niet winnend af kunnen sluiten. De Almeloërs kwamen snel op achterstand na een kopbal van Rasmus Bengtsson, maar voetbalden de hele wedstrijd prima mee. Na twee fouten kort achter elkaar stond het een kwartier voor tijd opeens 0-3, waardoor het uitzicht op drie punten een utopie bleek.

Heracles Almelo begon sterk, maar de grootste kans was voor FC Twente. Na een variant op een corner mocht Quincy Promes vanaf zestien meter aanhalen, maar via Remko Pasveer, Shadrach Eghan en weer Pasveer bleef de 0-0 op het scorebord staan. Dit veranderde vijf minuten later, toen Bengtsson in de zeventiende minuut de 0-1 binnen kopte. Hij kreeg de bal van Quincy Promes, die een prima wedstrijd speelde. Bryan Linssen was als enige in de eerste helft ook nog dicht bij een doelpunt, maar zijn stift werd gepakt door Nick Marsman.

Ook in de tweede helft begon Heracles Almelo sterk. Een schot van Mark Uth werd eerst nog gekraakt, maar na een uur spelen raakte de sterke spits het houtwerk. Uit de draai nam Uth het doel onder vuur, maar de bal spatte onhoudbaar voor Marsman uiteen op de lat. Een kwartier na dat moment kantelde de wedstrijd. Heracles Almelo sneed zich in de 72e minuut flink in de vingers, toen het Kyle Ebecilio naar de eerste paal liet lopen na een corner van Dušan Tadić. Ebecilio faalde niet en kopte knap de 0-2 tegen de touwen. Drie minuten later ging het weer mis, toen Milano Koenders Felipe Gutiérrez in de zestien neerlegde. Scheidsrechter Makkelie wees naar de stip en Tadić benutte het buitenkansje. De wedstrijd lag daarna vijf minuten stil omdat de thuissupporters de 0-3 tussenstand niet konden verdragen. Na de hervatting gebeurde er maar weinig, waardoor FC Twente er met de drie punten vandoor ging.

De ploeg kan nu lekker achterover leunen en wachten op de topper PSV - Ajax. FC Twente staat met twaalf punten uit zeven wedstrijden op de derde plek. PSV staar daar nog boven met hetzelfde puntenaantal, maar een wedstrijd minder gespeeld Ajax staat op elf punten en kan bij winst over PSV en FC Twente heengaan. Heracles Almelo zal dit weekend de wonden moeten lukken en kan in het slechtste scenario op de zestiende plek eindigen. Hiervoor moeten NAC Breda en RKC Waalwijk wel winnen.Op dit moment heeft Heracles zeven punten uit zeven wedstrijden.