10.08.2013 21:45

PEC Zwolle wint ook tweede duel in Eredivisie

PEC Zwolle heeft de knappe prestatie tegen Feyenoord (2-1 winst) een goed vervolg kunnen geven. Tegen Heracles Almelo won de ploeg uit Zwolle met 1-2. Jesper Drost scoorde al na elf seconde de 0-1, Kamohelo Mokotjo tekende voor de verdubbeling van die score.

Nog lang niet alle fans zaten op hun stoeltjes of de bal lag al in het doel. Jesper Drost werd aangespeeld op links en Bart Schenkeveld stapte compleet verkeerd in. Hierdoor kon Drost direct door en bleef hij rustig door de bal met links in de lange hoek te mikken. Die vroege klap leek Heracles Almelo niet goed te verwerken, want de ploeg speelde erg matig. De 0-2 van Kamohelo Mokotjo was dan ook te verwachten. Youness Mokhtar mocht opstomen, afleggen en zo de assist op zijn naam zetten. Mokotjo bleef oog in oog met Remko Pasveer kalm. Een eigen doelpunt van Maikel van der Werff bracht Heracles Almelo vlak voor rust echter terug in de wedstrijd. De verdediger van PEC Zwolle kon een harde voorzet van Milano Koenders niet verwerken en tikte hem in eigen doel.

Het duurde lang voordat de tweede helft losbarstte, maar toen dat eenmaal gebeurde was het ook meteen feest in Almelo. Niet voor de fans van Heracles Almelo echter, want PEC Zwolle kreeg vijf minuten voor tijd een penalty. Remko Pasveer hield Guyon Fernandez met zijn lijf van de bal en kreeg hiervoor de gele kaart. Voor dat moment bestond de tweede helft vooral uit corners en gemiste kansjes. Mateusz Klich deelde mee in de misère, want de middenvelder miste de penalty. Via de binnenkant van de paal en de rug van Pasveer stuiterde de bal uit de doelmond. Het gaf Heracles Almelo een beetje hoop en na negentig minuten gingen de fans er nog eens goed achter staan. De druk van Heracles was zeker aanwezig, maar één minuut in de extra tijd was het Guyon Fernandez die de wedstrijd op slot gooide. De spits bediende zichzelf met een korte kopbal, speelde Pasveer nu wel uit en kon de bal rustig in het net tikken.