24.08.2013 21:00

Park redt punt voor PSV in rentree Eredivisie

PSV heeft met 1-1 gelijkgespeeld in het Polman stadion. Lange tijd was Heracles Almelo de betere ploeg, de Almeloërs leken dan ook de overwinning over de streep te kunnen trekken. Het was echter Ji-Sung Park die vlak voor tijd een punt voor PSV wist te redden. De Zuid-Koreaan maakte zijn rentree in de Eredivisie en verving Georginio Wijnaldum, die in de tweede helft het veld met een op het hoog zware blessure moest verlaten.

Heracles Almelo kwam goed uit de startblokken. Vroeg druk zetten van de Almeloërs bracht PSV keer op keer in de problemen. Het goede spel van Heracles bezorgde de thuisploeg al vroeg in de wedstrijd een voorsprong. Na een grove fout van Memphis Depay, vlakbij zijn eigen strafschopgebied, kon Lerin Duarte de openingstreffer op zijn naam schrijven. Kwame Quansah wist Depay door middel van een tackle de bal te ontfutselen. De bal kwam voor de voeten van Duarte terecht, de middenvelder twijfelde niet en schoot de bal achter doelman Jeroen Zoet.

PSV wist in de eerste helft amper kansen te creëren en werd enkel gevaarlijk door middel  van afstandschoten. Een vrije trap van Depay zorgde ervoor dat Remko Pasveer redding moest brengen, maar buiten deze mogelijkheid om was het vooral Heracles dat in de aanval was. Met name Jason Davidson kreeg een levensgrote kans. De verdediger pakte de bal veel te simpel af van Georginio Wijnaldum en kon vervolgens het doel onder vuur nemen, zijn schot was te zwak en makkelijk te pareren voor doelman Zoet. In de blessuretijd kreeg PSV alsnog een grote kans. Florian Jozefzoon bereikte Jürgen Locadia voor het doel. De spits had de bal voor het intikken, maar zag Mike te Wierik de bal op het laatste moment blokken.

Ook in de tweede helft waren de beste kansen voor de thuisploeg. Heracles Almelo raakte namelijk de lat en de paal, een mooi schot van Bryan Linssen belandde op de lat, terwijl Joshua Brenet een Almelose hoekschop via de paal uitverdedigde. Het doelpunt van Duarte bleek uiteindelijk niet genoeg om de overwinning over de streep te trekken. Vlak voor tijd kon Ji-Sung Park op aangeven van Stijn Schaars de bal uit de draai in de verre hoek schieten. Doelman Pasveer was kansloos op het bekeken schot van de middenvelder.

PSV blijft met het gelukkige gelijkspel tegen Heracles ongeslagen in de Eredivisie. De Eindhovenaren hebben nu tien punten, mocht PEC Zwolle winnen van Cambuur Leeuwarden dan zakt PSV naar de tweede plaats. Heracles Almelo heeft nu vier punten en moet het volgende week opnemen tegen ADO Den Haag. PSV moet het volgende week in eigen huis opnemen tegen Cambuur Leeuwarden.