NAC Breda Zondag, 18. Augustus 2013
14:30 uur
ADO Den Haag
1:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Aaron Meijers 76. / Schot met rechts  (Ricky van Haaren)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Alex Schalk 85. / Penalty
1 : 2 Torinfos in de Ticker Michiel Kramer 90. / Schot met rechts

90'
Samenvatting

De tweede helft was een stuk amusanter. ADO Den Haag had de wedstrijd grotendeels onder controle, maar de beste kansen waren voor de thuisploeg. Alex Schalk kon na een prima voorzet van Elson Hooi op doel koppen, maar doelman Gino Coutinho kon redding brengen. Even later kreeg NAC wederom een grote kans. Mats Seuntjes zette Jeffrey Sarpong alleen voor de keeper, maar Sarpong schoot de bal slecht in waardoor Coutinho redding kon brengen. Een kwartier voor tijd kwam ADO Den Haag alsnog op voorsprong. Een zondagsschot van Aaron Meijers vloog in het doel, niks leek een overwinning van ADO Den Haag meer in de weg te staan. Vijf minuten voor tijd kon NAC echter toch op gelijke hoogte komen, doelman Coutinho maakte een overtreding op Schalk waardoor Serdar Gözübüyük de strafschop moest toekennen aan NAC. Schalk ging zelf achter de bal staan en schoot de bal feilloos binnen. In de blessuretijd leek NAC de overwinning zelfs nog te kunnen pakken. De Bredanaars kregen een vrije trap op twintig meter van het doel, de vrije trap van Sarpong was matig. ADO Den Haag reageerde bliksemsnel en wist door middel van een counter de overwinning binnen te slepen. Gill Swerts ging gruwelijk in de fout, invaller Michiel Kramer profiteerde en schoot de bal achter Ten Rouwelaar.
90'
90'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:2 door Michiel Kramer
ADO Den Haag komt weer op een voorsprong, na de slechte vrije trap van Sarpong komt ADO er razend snel uit. Swerts gaat gruwelijk in de fout, waardoor invaller Michiel Kramer de 1-2 achter doelman Ten Rouwelaar kan schieten.
90'
Sarpong schiet de bal in de muur, wat een zwakke poging.
90'
NAC krijgt een vrije trap op twintig meter van het doel, de mogelijkheid om de drie punten in Breda te houden.
90'
De scheidsrechter trekt er nog drie minuten blessuretijd bij.
90'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Michiel Kramer
90'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Jerson Cabral
88'
Gele kaart voor Gill Swerts (NAC Breda)
Gill Swerts komt in met een gestrekt been, terechte gele kaart voor de rechtsback van NAC.
86'
Gele kaart voor Mike van Duinen (ADO Den Haag)
Wilde overtreding van Van Duinen op Bödör, terecht de gele kaart voor de spits van ADO.
85'
Doelpunt voor NAC Breda, 1:1 door Alex Schalk
Schalk neemt de strafschop zelf en schiet de bal in de linkerhoek, Coutinho gaat de andere hoek in.
84'
Gele kaart voor Gino Coutinho (ADO Den Haag)
Coutinho begaat een overtreding op Schalk. De doelman krijgt een gele kaart en een strafschop tegen. Onbenullig van Coutinho.
81'
Daar is-ie dan eindelijk, Rydell Poepon. Gudelj haalt middenvelder Buijs naar de kant voor spits Poepon. Alles of niets voor NAC.
80'
Wissel in bij NAC Breda -> Rydell Poepon
80'
Wissel uit bij NAC Breda -> Jordy Buijs
80'
Weer een aardige mogelijkheid voor ADO. Cabral is er vandoor, maar krijgt de bal net niet bij Van Duinen. Dat scheelde maar een haartje.
79'
Ondanks het feit dat NAC de beste kansen heeft gekregen is de voorsprong voor ADO terecht. De Hagenaars hebben de wedstrijd grotendeels onder controle, het had echter een zondagsschot van Meijers nodig om op voorsprong te komen.
76'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 0:1 door Aaron Meijers
Wat een heerlijk doelpunt van Meijers! Linkspoot krijgt de bal aangespeeld van Van Haaren. De bal ligt voor zijn rechter, maar Meijers besluit uit te halen. De bal verdwijnt in de verre hoek en laat doelman Ten Rouwelaar kansloos.
74'
Van Duinen! De spits van ADO krijgt een grote kopkans na een voorzet van Cabral, Van Duinen raakt de bal verkeerd en ziet de bal voorlangs gaan.
73'
Weer een grote kans voor NAC! Seuntjes geeft een prima steekpass op Sarpong. Laatstgenoemde staat oog in oog met Coutinho, maar schiet de bal vervolgens tegen de doelman aan. Wat een misser!
72'
Met nog een kleine twintig minuten te spelen is het de vraag of Poepon nog in het veld gaat komen. NAC kan nog één keer wisselen.
68'
Gele kaart voor Tom Beugelsdijk (ADO Den Haag)
Een licht vergrijp van Beugelsdijk wordt bestraft met een gele kaart. De centrale verdediger heeft alweer zijn derde gele kaart van het seizoen te pakken.
68'
Cabral is nog niet op een hoogstandje te betrappen, de vleugelflitser van ADO wordt telkens te makkelijk van de bal gezet.
66'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Mitchell Schet
66'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Ninos Gouriye
65'
Alex Schalk! De beste kans van de wedstrijd tot dusver. Hooi snelt voorbij Supusepa en geeft een voorzet vanaf de rechterflank. Schalk kruipt voor zijn directe tegenstander en kopt goed in. Gino Coutinho kan echter redding brengen.
64'
De wedstrijd is inmiddels ruim een uur oud, maar nog altijd zijn er geen 100% kansen gecreëerd.
62'
Het meegekomen publiek uit Den Haag roept: 'Alle ballen op Mikey'. Dat lijkt geen slechte optie, aangezien Van Duinen dit seizoen al twee keer trefzeker is geweest.
59'
Er is op dit moment maar één ploeg die aanspraak maakt op een voorsprong en dat is ADO Den Haag. Dan zal NAC Breda zo wel op voorsprong komen, toch?
58'
Op aangeven van Meijers probeert Holla doelman Ten Rouwelaar van afstand te verschalken, de poging van de middenvelder verdwijnt hoog over het doel.
56'
De dubbele wissel bij NAC heeft tot dusver nog geen zin gehad, NAC heeft nog altijd geen kansen gecreerd. De eindpass is werkelijk waar om te huilen bij NAC.
54'
Oef! Wat een kans voor Tom Beugelsdijk. De verdediger kopt een hoekschop van dichtbij over het Bredase doel, gemiste kans.
53'
Aardige mogelijkheid voor de bezoekers. Mike van Duinen ziet in eerste instantie zijn poging geblokt worden. In tweede instantie kan Gouriye schieten, maar ook zijn schot wordt geblokt. ADO gaat slordig om met de kansen die het krijgt.
52'
Gele kaart voor Ricky van Haaren (ADO Den Haag)
Van Haaren begaat een opzichtige overtreding op Jeffrey Sarpong en krijgt de gele kaart.
50'
Ricky van Haaren krijgt de mogelijkheid om uit te halen na een vooractie van Ninos Gouriye. Het schot gaat recht in de handen van Ten Rouwelaar.
47'
We zijn weer begonnen in Breda. NAC heeft een dubbele wissel toegepast. Boldiszar Bödör maakt zijn debuut voor NAC en is de vervanger van Kenny van der Weg. Lurling wordt voorin vervangen door Mats Seuntjes.
46'
Wissel in bij NAC Breda -> Mats Seuntjes
46'
Wissel uit bij NAC Breda -> Anthony Lurling
46'
Wissel in bij NAC Breda -> Boldiszar Bödör
46'
Wissel uit bij NAC Breda -> Kenny van der Weg
46'
45'

Tot dusver is het nog geen leuke wedstrijd om naar te kijken. Beide teams zijn ontzettend slordig in de passing en weten geen grote kansen te creëren. ADO Den Haag had in de eerste helft het meeste recht op een voorsprong, maar de grootste kans was voor NAC Breda. Dion Malone maakte opzichtig hands en dit zorgde ervoor dat NAC Breda een vrije trap kreeg in kansrijke positie. Jordy Buijs ging achter de bal staan en zag zijn poging de paal raken.
45'
45'
De scheidsrechter trekt er nog twee minuten blessuretijd bij.
45'
Vlak voor rust eindelijk een beetje opwinding, hopelijk zien we daar in de tweede helft meer van terug.
44'
Oei! De vrije trap van Jordy Buijs spat uiteen op de paal. Grootste mogelijkheid van de eerste helft!
43'
NAC krijgt een vrije trap op een kansrijke positie, Dion Malone maakt opzichtig hands.
40'
Als er iemand aanspraak maakt op een voorsprong dan is het ADO Den Haag, NAC Breda laat daadwerkelijk he-le-maal niets zien.
37'
Rydell Poepon is zich inmiddels aan het warmlopen. Misschien een boodschap van Nebojsa Gudelj aan zijn spelers dat hij toch meer verwacht van zijn team.
36'
Kleine mogelijkheid voor ADO. Jerson Cabral neemt een vrije trap vanaf de rechterflank. Zijn bal gaat richting de verre hoek, maar verdwijnt voorlangs het doel. Vito Wormgoor kon er net niet aankomen.
36'
Het valt te betwijfelen of er vandaag überhaupt gescoord gaat worden, al weet je dat met spitsen als Mike van Duinen en Anthony Lurling maar nooit.
33'
Eindelijk weer een mogelijkheid voor de bezoekers. Ricky van Haren heeft gisteren het doelpunt van Maarten Martens gezien en probeert deze te imiteren na de voorzet van Holla. De poging van de middenvelder gaat echter ver naast.
32'
Gele kaart voor Elson Hooi (NAC Breda)
De gele kaart voor Elson Hooi zegt eigenlijk genoeg over deze wedstrijd. De rechtsbuiten van NAC maakt een schwalbe en wordt daarvoor bestraft door scheidsrechter Serdar Gözübüyük.
32'
De passing van beide teams is ontzettend slordig, geen wonder dat beide teams geen kansen weten te creëren. De bal wordt telkens te hard of te zacht gespeeld. Als dat niet het geval is, dan wordt de bal wel achter te de man gespeeld. Is dit nou Eredivisie voetbal?
29'
Opvallend genoeg is het meest indrukwekkende moment tot dusver de blessure van Jansen, het is nog altijd geen leuke wedstrijd. Hopelijk komt daar snel verandering in.
28'
Christian Supusepa komt in het veld voor de geblesseerde Jansen, Meijers schuift door naar het middenveld en Supusepa komt als linksback te spelen.
27'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Christian Supusepa
27'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Kevin Jansen
27'
Akelig moment voor de middenvelder van ADO, laten we hopen dat hij spoedig zal herstellen.
26'
Jansen lijkt niet door te kunnen, de brancard moet er aan te pas komen.
24'
Kevin Jansen komt in een kopduel met Henrico Drost verkeerd terecht en moet worden behandeld. Hij lijkt zijn knie te verdraaien bij de landing, dat ziet er pijnlijk uit.
23'
Eindelijk! Een kleine mogelijkheid voor de bezoekers. Aaron Meijers komt opstomen vanaf de linksback positie, hij zit Danny Holla vrij staan op de rand van de zestien meter en stelt Holla in staat om te schieten. Het schot van Holla wordt geblokt door Kees Kwakman waardoor doelman Jelle ten Rouwelaar de bal met gemak kan oprapen.
21'
We kunnen het natuurlijk ook positief bekijken, verdedigend staat het bij beide teams als een huis!
18'
Nog altijd geen kansen, hoelang gaat dit nog duren?
16'
De 22 spelers die momenteel op het veld staan laten hebben totaal geen creativiteit om iets spectaculairs te laten zien. ADO Den Haag mist Tjaronn Chery.
11'
Deze wedstrijd kan wel een doelpunt gebruiken, of een leuke actie zou ook niet verkeerd zijn. Slaapverwekkend tot dusver.
8'
Nee, het is nog geen leuke wedstrijd om naar te kijken. Beide teams hebben nog geen kansen gecreëerd.
4'
Het begin speelt zich vooral op het middenveld af, beide teams zijn zoekende.
1'
We zijn begonnen in Breda, ADO Den Haag heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd NAC Breda tegen ADO Den Haag. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe vandaag live verslag van deze wedstrijd. Onder de knop wedstrijdgegevens kunt u de opstellingen voor deze wedstrijd bekijken.

Beide teams zijn niet goed begonnen aan de competitie. NAC Breda ging op bezoek in Leeuwarden bij Cambuur en kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Vorige week verloren de Bredanaars in eigen huis met 2-0 van sc Heerenveen. NAC speelde niet slecht, maar de effectiviteit van de bezoekers gaf uiteindelijk de doorslag.
ADO Den Haag begon de competitie thuis tegen PSV Eindhoven. De Hagenaars verloren met 3-2, maar deden niet veel onder voor PSV. Een week later werd er echter in Deventer met 2-1 verloren van Go Ahead Eagles. De nederlaag was niet onterecht te noemen. Beide teams zullen erop gebrand zijn om vandaag de overwinning te pakken.

De wedstrijd NAC Breda – ADO Den Haag werd 41 keer eerder in competitieverband gespeeld. NAC won achttien keer, terwijl ADO er slechts elf wist te winnen. De overige twaalf ontmoetingen eindigde onbeslist.
Vorig jaar was ADO Den Haag met 3-0 te sterk in Breda. Tom Beugelsdijk, Tjaronn Chery en Rydell Poepon waren trefzeker voor ADO. Poepon maakte vorig seizoen weinig indruk in Den Haag. De spits scoorde slechts driemaal, terwijl hij het seizoen daarvoor bij degradant De Graafschap nog zeven keer het net wist te vinden. De geboren Amsterdammer speelt inmiddels op huurbasis voor NAC Breda en probeert zijn carrière nieuw leven in te blazen.

Het meespelen van Rydell Poepon was onzeker. De spits is nog niet wedstrijdfit en zal daarom op de bank beginnen. NAC Breda moet het in ieder geval doen zonder Mark Looms (heup) en Anouar Hadouir (lies).
ADO Den Haag moet het doen zonder Stephan Cátalin Tira en Gianni Zuiverloon, beide spelers zijn nog niet speelgerechtigd. Zuiverloon werd afgelopen donderdag voor drie jaar vastgelegd, de rechtsback komt transfervrij over van Real Mallorca.