sc Heerenveen Zondag, 18. Augustus 2013
14:30 uur
Heracles Almelo
2:4
1 : 0 Torinfos in de Ticker Alfreð Finnbogason 3. / Schot met links  (Magnus Eikrem)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Lerin Duarte 45. / Kopbal  (Mikhail Rosheuvel)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Ben Rienstra 62. / Schot met rechts
1 : 3 Torinfos in de Ticker Mike te Wierik 69. / Schot met rechts
2 : 3 Torinfos in de Ticker Joey van den Berg 73. / Schot met rechts  (Rajiv van La Parra)
2 : 4 Torinfos in de Ticker Bryan Linssen 88. / Schot met rechts

90'
Er gebeurt maar weinig in de vijf minuten blessuretijd en daarom eindigt de wedstrijd SC Heerenveen - Heracles Almelo in 2-4.
90'
90'
Er komen maar liefst vijf minuten extra speeltijd bij. Niet zo gek ook, met zoveel doelpunten in de tweede helft. Maar liefst vier keer moest een bal uit het net gevist worden.
88'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 2:4 door Bryan Linssen
Het regent mooie doelpunten in Friesland! Bryan Linssen schiet met zijn eerste doelpunt voor Heracles Almelo de wedstrijd aan gort. SC Heerenveen had nog uitzicht op een punt, maar door de harde knal van Linssen staat het 2-4. Hij krijgt de bal op links, stift de bal over zijn tegenstander heen en knalt de bal direct in de linkerhoek.
82'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Christian Dorda
82'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Mike te Wierik
81'
Gele kaart voor Oussama Tannane (Heracles Almelo)
Een gele kaart voor Oussama Tannane wegens tijdrekken. Heracles Almelo heeft het moeilijk, maar wil koste wat kost de punten meenemen naar Almelo.
76'
Alfreð Finnbogason is dicht bij de gelijkmaker!

Gekkenhuis, zou het best genoemd kunnen worden. Bijna scoort de spits zijn tweede van de middag, maar hij plaatst de bal - die bleef liggen na een duel - rechts naast de paal.
73'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 2:3 door Joey van den Berg
Dit viel niet te verwachten na zo'n eerste helft, maar wat een wedstrijd is dit. Vijf doelpunten na 73 minuten voetballen, de laatste werd gescoord door Joey van den Berg. De invaller krijgt de bal van een andere invaller, Rajiv van la Parra, en Van den Berg rondt beheerst af met rechts.
72'
Beide ploegen besluiten te wisselen. Met nog twintig minuten op de klok komt Edwin Gyasi in het veld bij Heracles Almelo. Hij vervangt Mikhail Rosheuvel. Marco van Basten wisselt bij SC Heerenveen Samir Fazli voor Magnus Eikrem. Dit kan nog een heel interessante slotfase worden.
71'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Samir Fazli
71'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Magnus Eikrem
71'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Edwin Gyasi
71'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Mikhael Rosheuvel
69'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:3 door Mike te Wierik
WAT-EEN-DOELPUNT!! Mike te Wierik haalt verwoestend uit van ruim 25 meter. Op de pantoffel, met rechts, vol in de lange hoek. Kristoffer Nordfeldt zweeft nog naar de linkerhoek, maar is kansloos op de kanonskogel van Te Wierik. 1-3 voor Heracles Almelo.
67'
Het bewijst maar weer hoe gek voetbal kan lopen, zeker in de Nederlandse competitie. SC Heerenveen is geen schim van de ploeg die overtuigend won in de Eredivisie, terwijl Heracles Almelo uit het niets boven zichzelf uitstijgt en met 1-2 voorstaat. Lerin Duarte en Ben Rienstra namen de productie van de uitploeg voor hun rekening.
65'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Rajiv van la Parra
65'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Hakim Ziyech
62'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:2 door Ben Rienstra
Heracles Almelo werd sterker en sterker en Ben Rienstra profiteert van deze situatie. Alfreð Finnbogason legt een lange bal compleet verkeerd terug met het hoofd, waardoor Lerin Duarte de bal kan oppikken. Arnold Kruiswijk probeert met een sliding de bal af te troggelen, maar Rienstra kan oppikken en doorstromen richting het doel. Heel beheerst schiet hij de 1-2 achter Kristoffer Nordfeldt.
61'
Lerin Duarte is dicht bij zijn tweede treffer. Hij krult een vrije trap richting de linkerhoek, maar de bal eindigt een paar centimeter naast de paal. SC Heerenveen komt nauwelijks meer in het spel voor de laatste vijf minuten.
59'
Gele kaart voor Arnold Kruiswijk (sc Heerenveen)
De ervaring van Arnold Kruiswijk is belangrijk voor SC Heerenveen. Oussama Tannane krijgt veel vrijheid op het middenveld en kan een paar teamgenoten oog in oog met doelman Kristoffer Nordfeldt zetten, maar Kruiswijk gebruikt zijn hele lichaam om Tannane tegen te houden. Het gevolg is een gele kaart, maar die zal Kruiswijk voor lief nemen.
54'
Luciano Slagveer krijgt de kans van zijn leven!

SC Heerenveen komt er heel snel uit met twee man en staat slechts tegenover één verdediger van Heracles Almelo. De bal op Alfreð Finnbogason was schitterend en kwam van de voet van Hakim Ziyech. Finnbogason legt vervolgens af op Slagveer, maar die wil te rustig inschieten.
51'
Gele kaart voor Jason Davidson (Heracles Almelo)
Luciano Slagveer kon door op de rechterkant, maar Jason Davidson tilt na een sliding zijn been op waardoor Slagveer ten val komt. Davidson krijgt hierdoor de eerste gele kaart van de wedstrijd.
47'
Kristoffer Nordfeldt verkijkt zich bijna op een voorzet van Mikhail Rosheuvel, maar hij kan de bal wegtikken voordat Bryan Linssen gevaarlijk wordt. De bal eindigde bij de tweede paal en bijna op het hoofd van Linssen, maar Nordfeldt voorkomt dit dus.
46'
Door de late treffer van Lerin Duarte is SC Heerenveen - Heracles Almelo wederom een echte wedstrijd. De thuisploeg moet nu weer op zoek naar de voorsprong.
46'
45'
SC Heerenveen - Heracles Almelo is een wedstrijd met een kop en een staart. Aan de kop kleeft een doelpunt van Alfreð Finnbogason, die in de derde minuut al scoorde uit een corner van Magnus Eikrem. Aan de staart bungelt het doelpunt van Lerin Duarte, die een puntgave voorzet van Mikhail Rosheuvel met het hoofd afrondt in de allerlaatste minuut van de eerste helft. De ruststand is dan ook 1-1.
45'
45'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:1 door Lerin Duarte
Op slag van rust komt Heracles Almelo op gelijke hoogte. Mikhail Rosheuvel maakte nog geen indruk, maar nu zet hij vanaf rechts heel goed voor. Hij vindt in het midden van het strafschopgebied Lerin Duarte, die met een kopbal het net vindt. Duarte mikt goed, want de bal eindigt door de benen van Kristoffer Nordfeldt.
41'
Oussama Tannane komt uit de jeugdopleiding van SC Heerenveen, maar kreeg geen speelminuten bij het eerste elftal. Heracles Almelo nam hem over en nu kan Tannane zijn waarde bewijzen tegen de club waar hij het voetballen leerde. Hij oogt in ieder geval gretig en test Kristoffer Nordfeldt vanuit de draai, maar de goalie ziet de bal recht om hem afkomen.
37'
Bij Heracles Almelo vindt gedwongen een wissel plaats. Matthew Amoah komt hard in aanraking met de paal en moet naar de kant. Spijtig voor de spits, want hij was meerdere keren dicht bij een doelpunt. Hij krijgt echter geen nieuwe kans en wordt vervangen door Oussama Tannane.
37'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Oussama Tannane
37'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Matthew Amoah
35'
Een vreemd moment om een niet geblesseerde speler te wisselen. Marco van Basten kiest ervoor om Yanic Wildschut naar de kant te halen en daar Joey van den Berg voor in de plaats te brengen. Een tactische wissel, of is de trainer van SC Heerenveen niet tevreden?
35'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Joey van den Berg
35'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Yanic Wildschut
34'
Heracles Almelo wordt toch sterker naarmate de eerste helft vordert. Matthew Amoah komt opnieuw oog in oog met Kristoffer Nordfeldt, maar de goalie komt opnieuw als winnaar uit de strijd. Hij tikt de inzet van Amoah naast.
29'
Meteen na dat moment volgt ook het tweede moment voor de uitploeg. Matthew Amoah ontsnapt aan buitenspel, dribbelt de zestien in, maar wacht te lang met schieten. Hierdoor kan Christian Kum met een sliding de bal wegtikken.
28'
Na een klein half uur krijgt Heracles Almelo eindelijk de eerste kans in de wedstrijd. Matthew Amoah legt de bal met de buitenkant van de voet behendig richting de linkerkant, waar Lerin Duarte klaarstaat om in te schieten. De middenvelder haalt uit richting de lange hoek, maar het schot gaat voorlangs.
25'
Zo, Kristoffer Nordfeldt laat zien over stalen zenuwen te beschikken. Remko Pasveer trapt de bal in één keer naar de andere kant van het veld, waar Matthew Amoah al wacht. Nordfeldt moet de bal buiten het strafschopgebied aannemen en lift de bal heel rustig over het been van de aanstormende Amoah heen.
23'
Eindelijk weer een opleving in Friesland. Yanic Wildschut laat zien dat hij nog steeds een turbo heeft en draaft langs het strafschopgebied. Hij haalt vervolgens hard uit met rechts richting de korte hoek, waar Remko Pasveer ternauwernood kan keren.
20'
De wedstrijd is langzaam aan het doodbloeden. Heracles Almelo heeft gewoon nog niet het vertrouwen om het SC Heerenveen moeilijk te maken. De thuisploeg hoeft daarentegen niet te voetballen omdat ze al voorstaan door een vroeg doelpunt van Alfreð Finnbogason.
15'
Een schitterende bal op Marten de Roon wordt niet op waarde geschat door de middenvelder, die de bal niet kan meekrijgen. Anders stond hij meteen één op één met Remko Pasveer, maar die kan opgelucht adem halen.
14'
Alfreð Finnbogason gaat na een lichaamsduel met Bart Schenkeveld naar de grond en claimt een strafschop, maar zo'n bonkige spits kan niet zo makkelijk naar de grond worden gebracht. De scheidsrechter wuift de claim weg en spaart Finnbogason door geen gele kaart te geven.
11'
SC Heerenveen natuurlijk op rozen na de vroege openingstreffer. Het zorgt ervoor dat de thuisploeg iets rustiger kan voetballen. Jammer voor de wedstrijd, want daardoor daalt het tempo.
7'
NEC heeft het moeilijk na een aantal nederlagen, maar na de vroege tegentreffer zal Heracles Almelo het ook zwaar te verduren krijgen. De ploeg draait gewoon niet lekker in de start van het nieuwe seizoen.
3'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 1:0 door Alfreð Finnbogason
Nou, de fans hebben niet lang hoeven wachten. Uit een corner van Magnus Eikrem tikt Finnbogason de bal in met links. Hij houdt zijn man knap van zich af en laat de bal vervolgens op zijn voet vallen. Met een hoge bal is doelman Remko Pasveer kansloos.
2'
De fans in Friesland zingen Alfreð Finnbogason - de topscorer van SC Heerenveen met drie doelpunten - luid toe. Ze verwachten weer doelpunten van de spits in de wedstrijd tegen Heracles Almelo.
1'
SC Heerenveen en Heracles Almelo staan in de derde speelronde van de Eredivisie tegenover elkaar. Een strijd tussen het prima draaiende SC Heerenveen en een kwakkelend Heracles Almelo. Mijn naam is Jos Boesveld en ik zal verslag doen van deze wedstrijd.

SC Heerenveen gaat lekker, simpel gezegd. Ondanks het vertrek van spelmaker Filip Djuricic draait de ploeg weer als een geoliede machine. Het heeft daarbij groot voordeel in de aanwezigheid van spits Alfred Finnbogason. De aanvalsleider is al goed voor drie doelpunten en het gerucht gaat dat er een verbeterd contract voor hem klaarligt. Hoe buitenlandse clubs hun aanvraag ook indienen, SC Heerenveen verkoopt haar veel scorende spits niet snel. Ondanks het sterke spel zal SC Heerenveen niet met veel vertrouwen Heracles Almelo ontvangen. De ploeg is een angstgegner, want vorig seizoen won het twee keer van de Friezen.

Vorig seizoen won Heracles Almelo met 0-1 in Friesland en ook de volgende wedstrijd in het seizoen was een prooi voor de Almeloërs. In een knotsgek duel won de ploeg met maar liefst 6-3. Dit seizoen verloopt nog niet lekker voor de uitploeg op deze zondagmiddag. Met slechts twee doelpunten en helemaal geen punten verblijft Heracles Almelo in de onderste plekken van de Eredivisie. In de aanvallende linie wil het nog niet lopen, met spelers als Bryan Linssen en Mikhail Rosheuvel. In de spitspositie is het kiezen tussen de ervaren Matthew Amoah en de nieuwe, ietwat onwennige Aleksei Kangaskolkka. Al met al heeft Heracles Almelo geen ploeg die hoge ogen gaat gooien dit seizoen. De eerste punten wachten nog, misschien haalt de ploeg ze op uit Friesland.