0 : 1 Torinfos in de Ticker Felipe Gutiérrez 39. / Kopbal  (Andreas Bjelland)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Dušan Tadić 50. / Kopbal  (Youness Mokhtar)

90'
Samenvatting

FC Twente heeft uiteindelijk een vrij eenvoudige overwinning op NAC Breda geboekt. In de tweede helft kwamen de Tukkers al vrij snel op een 2-0 voorsprong dankzij een doelpunt van Dušan Tadić. Vervolgens mocht NAC Breda het spel maken, maar dat lukte maar zelden. Beide teams kregen nog een aantal kansjes, maar gescoord werd er niet meer.
90'
90'
Van Sichem trekt er nog twee minuten blessuretijd bij.
89'
Wout Brama mag nog eventjes meedoen bij Twente. Ebecilio heeft het veld verlaten.
89'
Wissel in bij FC Twente -> Wout Brama
89'
Wissel uit bij FC Twente -> Kyle Ebecilio
86'
Nog een paar minuten te spelen in Breda. Het lijkt er niet op dat NAC vanavond nog gaat scoren.
84'
Ooohhhh Tadić! De Serviër krijgt de bal op de rand van de zestien meter aangespeeld en heeft een aantal afspeelmogelijkheden. Tadić gaat voor eigen succes en mist. Mokhtar baalt opzichtig en gelijk heeft-ie. Tadić had de bal af moeten spelen.
80'
Marsman is weer aan het grabbelen, maar de doelman van Twente komt er weer mee weg. Man, man, man. Wat een matige doelman.
78'
Nog een klein kwartier te spelen in Breda. Wat kan NAC nog?
75'
De lat! Dat was een fraai eigen doelpunt geweest, mocht die erin zijn gegaan. Het is Boldiszar Bödör die de bal voorgeeft vanaf de linkerflank. Bjelland zet er zijn been tegenaan, maar ziet de bal de verkeerde kant op vliegen. Via de lat ontsnapt Twente aan de 1-2.
73'
Wissel in bij NAC Breda -> Mats Seuntjens
73'
Wissel uit bij NAC Breda -> Rydell Poepon
72'
Wat een pass van Tadić! De Serviër geeft Børven een opgelegde kans. Maar via het been van Henrico Drost gaat het schot van de Noor naast.
71'
NAC zoekende naar een treffer, maar moet oplossen voor de counter. FC Twente lijkt het allemaal wel best te vinden.
68'
Daar is-ie dan hoor. Perica vervangt Hadouir. De Kroaat moet voor oorlog in het strafschopgebied van Twente gaan zorgen.
66'
Wissel in bij NAC Breda -> Stipe Perica
66'
Wissel uit bij NAC Breda -> Anouar Hadouir
66'
Matić kapt twee keer zijn tegenstander uit, maar bij de derde keer gaat het fout. Had hij na de eerste of tweede keer kappen geschoten, was het gevaarlijk geworden. Ondanks de fraaie actie, levert het NAC niets op.
64'
NAC begint wat meer initiatief te nemen. Maar tot echt grote kansen komt De Parel van het Zuiden nog niet.
62'
Weer een mogelijkheid voor NAC. Kwakman kan koppen na een hoekschop, maar zijn poging gaat ruimschoots naast.
61'
Poging van NAC. Hooi gaat aan de wandel en wanneer hij bij de rand van het strafschopgebied uitkomt, schiet hij. De poging van de buitenspeler gaat echter naast.
59'
De verontwaardiging op het gezicht van Ten Rouwelaar als hij weer eens in actie moet komen is geweldig om te zien. Al straalt het niet echt positiviteit naar zijn ploeggenoten uit.
57'
Oef, bijna een Marsmannetje! Een harde vrije trap van Hadouir lijkt een prooi voor Marsman. De sluitpost van Twente verkijkt zicht op het schot en ziet de poging van de middenvelder bijna in zijn doel verdwijnen. Op het allerlaatste moment kan de Twentse goalie redding brengen. Dat scheelde niet veel. Is die Sonny Stevens écht niet beter dan Marsman?!
56'
Wellicht dat Gudelj Stipe Perica kan brengen. De lange Kroaat maakt altijd wat los bij de Bredanaars.
54'
De wedstrijd lijkt gespeeld. Het spelbeeld blijft namelijk onveranderd. Of kan NAC door middel van wissels toch nog in de wedstrijd komen?
52'
Zo was Mokhtar de hele eerste helft onzichtbaar, daar bracht hij in de tweede helft al twee keer Tadić in stelling. Met een doelpunt tot gevolg.
50'
Doelpunt voor FC Twente, 0:2 door Dušan Tadić
Lekker doelpunt van Twente zeg! Mokhtar begint de tweede helft alleraardigst. De buitenspeler heeft een persoonlijke actie in huis en geeft de bal vervolgens voor. Tadić knikt de bal vervolgens richting linkerhoek en laat daarmee doelman Ten Rouwelaar kansloos.
48'
Wat een kans zeg! Het is Mokhtar, ja écht waar, die de bal klaar legt voor Tadić. De Serviër kan van dichtbij raak schieten, maar poeiert de bal naast.
46'
We zijn weer begonnen in Breda. Twente heeft afgetrapt.
46'
45'

Er gebeurde weinig in de eerste helft. Beide teams kregen een aardige kans, maar Nick Marsman en Jelle ten Rouwelaar konden redding brengen. FC Twente had overigens het meeste balbezit en probeerde de voetballende oplossing te zoeken, terwijl NAC Breda op de counter aan het loeren was. Vlak voor de rust kwamen de Tukkers op voorsprong. Een hoekschop van Quincy Promes werd op doel gekopt door Andreas Bjelland, maar op het allerlaatste moment van richting veranderd door Felipe Gutiérrez: 0-1.
45'
43'
Sarpong besluit maar eens van afstand te schieten. De bal gaat laag en hard genoeg, maar wordt gepakt door Marsman.
43'
Nog een paar minuten tot de rust. Kan NAC nog op gelijke hoogte komen voor de theepauze?
39'
Doelpunt voor FC Twente, 0:1 door Felipe Gutiérrez
FC Twente komt op voorsprong in Breda. Een hoekschop van Promes wordt richting doel gekopt door Bjelland. Op het allerlaatste moment zet Gutiérrez zijn hoofd nog tegen de bal, waardoor doelman Ten Rouwelaar kansloos is: 0-1.
37'
Kwakman speelde afgelopen week nog op het middenveld, maar door de schorsing van Buijs in de linkspoot een linie gezakt.
35'
Kansen zijn er in de eerste helft niet aan overvloed. Er mag wel een tandje bij, anders wordt er niet gescoord vanavond.
33'
Oef! Aardige mogelijkheid voor NAC. Matić krijgt de bal na een snelle inworp van Sepp De Roover. De Serviër kan vrij gemakkelijk het strafschopgebied inlopen en vervolgens met links uithalen. Het schot van de middenvelder mist venijn, waardoor Marsman redding kan brengen.
33'
Youness Mokhtar schijnt al 33 minuten op het veld te staan. De buitenspeler van Twente wordt echter niet in het spel betrokken. Heeft hij überhaupt al de bal aangeraakt?
29'
Het spelbeeld blijft onveranderd. Het is Twente dat de voetballende oplossing probeert te zoeken en NAC dat loert op de counter.
27'
Het is overigens dat Sarpong er geen grote scoringsmogelijkheid aan over hield, daardoor gaf Van Sichem de doelman slechts de gele kaart. Maar de doelman had ook zomaar rood kunnen krijgen.
25'
Aardige kans voor NAC. Het is Hadouir met een gevaarlijke vrije trap vanaf de linkerkant. Poepon lijkt er zijn voet tegenaan te kunnen zetten, maar mist de bal volledig. Weer een kans verkeken.
24'
Gele kaart voor Nick Marsman (FC Twente)
Marsman wat doe je nu?! De doelman van Twente komt goed weg. Sarpong ontsnapt op de linkerflank. Marsman komt ver uit zijn doel en schoffelt de buitenspeler van NAC onderuit. Scheidsrechter Tom van Sichem geeft de sluitpost van Twente slechts geel.
22'
Weer een aardige kans voor Twente. Felipe Gutiérrez brengt Promes in stelling. De rechtsbuiten van de Enschedeërs glijdt onderuit op het moment dat hij wil schieten. Kans verkeken.
20'
Oei! De eerste grote kans is voor Twente. Een vrije trap van Tadić wordt scherp aangesneden. Andreas Bjelland kan er zijn hoofd tegenaan zetten, maar een katachtige reflex van Ten Rouwelaar voorkomt een treffer.
18'
Weer een kansje voor de Tukkers. Quincy Promes brengt Ebecilio in stelling, die vanuit een moeilijke hoek moet schieten. De middenvelder zet doelman Jelle ten Rouwelaar aan het werk. Maar kan redding brengen.
18'
NAC trekt zich ver terug op eigen helft. De Bredanaars gokken op de snelheid van Hooi en Rydell Poepon en loeren op de counter. FC Twente moet het spel maken.
17'
We waren er nog één vergeten. Rasmus Bengtsson is ook geschorst. Cuco Martina is zijn vervanger.
16'
Overigens is Danny Verbeek er vandaag ook niet bij. Trainer Nebojša Gudelj heeft Jeffrey Sarpong als zijn vervanger aangewezen.
15'
De Andrea Pirlo van Breda, Jordy Buijs, is er vandaag niet bij. De middenvelder annex verdediger van NAC is geschorst en wordt vandaag vervangen door Anouar Hadouir. Eeuwig zonde!
11'
Daar komt Twente goed weg. Kees Kwakman kan, geheel vrijstaand, de bal inschoppen na een hoekschop. Maar maait volledig over de bal heen. Had Kwakman de bal op de pantoffel geraakt, dan had Nick Marsman een probleem gehad.
11'
Uroš Matić heeft net als zijn broer, Nemanja, een aardige linkerpoot. Maar hij is net als zijn broer ook aardig technisch. De Serviër dolde zojuist Breukers. Daar willen we graag meer van zien.
10'
Tim Breukers speelt vandaag op de plek van de geblesseerde Roberto Rosales. Børven is voorin de vervanger van de geschorste Luc Castaignos.
8'
Nog geen grote kansen in Breda, maar het moge duidelijk zijn wie vanavond de favoriet is: Twente.
6'
Twente blijft in de aanval. Twee keer proberen de Tukkers het Bredase doel onder vuur te nemen, maar Robbert Schilder en Tadić krijgen de bal niet tussen de palen.
4'
Weer een kansje voor Twente. Elson Hooi raakt de bal knullig kwijt. Dušan Tadić kan daardoor op avontuur en zoekt Torgeir Børven bij de tweede paal. De spits zet zijn voet tegen de bal, maar heeft het vizier nog niet op scherp staan.
4'
Een avondje NAC, dat ziet men graag in Breda. De sfeer zit er in ieder geval goed in.
2'
Eerst poging komt van de voet van Kyle Ebecilio. Het schot van de verdedigende middenvelder gaat ruim over het doel van NAC.
1'
We zijn begonnen in het Rat Verlegh Stadion. NAC Breda heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd NAC Breda tegen FC Twente. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Vanaf ongeveer één uur voor de wedstrijd kunt u hier de opstellingen van beide elftallen bekijken.

NAC Breda

Van de laatste vijf wedstrijden speelde NAC er drie gelijk. De overige twee wedstrijden werden door de Bredanaars verloren. Achtereenvolgend speelde NAC tegen ADO Den Haag (1-1), Vitesse (1-2), Ajax (0-0), FC Utrecht (2-2) en Go Ahead Eagles (1-2). Met 34 punten uit dertig wedstrijden moet De Parel van het Zuiden oppassen. Voor aanvang van speelronde 31 staat NAC nog op de dertiende plaats, maar het gat naar nummer zestien RKC Waalwijk bedraagt slechts vier punten.

FC Twente

Bij FC Twente is er sprake van een kleine crisis. Van de laatste vijf wedstrijden wonnen de Tukkers er maar één. Achtereenvolgend speelde Twente tegen FC Utrecht (1-1), Go Ahead Eagles (0-1), AZ (2-1), Ajax (0-3) en ADO Den Haag (1-1). Met 53 punten uit dertig wedstrijden staan de Enschedeërs nog wel op de derde plaats in de Eredivisie, maar het gat naar nummer twee Feyenoord is opgelopen tot vier punten.

Historie

46 keer eerder stond NAC Breda – FC Twente op het programma. Op basis van de historie is NAC de favoriet. Negentien keer kwamen de Bredanaars als winnaar uit de strijd. Daar staan vijftien overwinningen van FC Twente tegenover. De overige twaalf keer eindigde vanzelfsprekend in een gelijkspel. Vorig seizoen wist Twente met 1-0 te winnen in Breda. Leroy Fer nam het winnende doelpunt voor zijn rekening.

Eerder dit seizoen won Twente ook van NAC. In Enschede werd het 5-2. Quincy Promes (2x), Luc Castaignos, Kyle Ebecilio en Dušan Tadić waren trefzeker voor Twente. Kenny van der Weg en Danny Verbeek scoorden voor NAC. De laatste overwinning van NAC op Twente in het Rat Verlegh Stadion dateert van 13 november 2010. NAC won met 2-1 dankzij doelpunten van Ali Boussaboun en Matthew Amoah. Bryan Ruiz was trefzeker voor FC Twente.