03.04.2014 16:13

Strijd rondom de middenmoot en titelkansen

Na een doordeweekse inhaalronde gaan we in speelronde 31 weer voor de volle pot. Negen wedstrijd staan op het programma, met vooral veel voetbal in de middenmoot. Ook kan Ajax kampioen worden, als het zelf wint van Vitesse en Feyenoord punten laat liggen tegen RKC Waalwijk. We blikken vooruit op speelronde 31!

Kampioen worden in eigen huis of niet?

Dat is de vraag die in Amsterdam vooral gesteld wordt in speelronde 31. Zoals hiervoor besproken, de huidige kampioen kan de landstitel prolongeren bij winst op Vitesse. Het moet daarvoor wel kijken naar Feyenoord en RKC Waalwijk, want de Rotterdammers moeten punten laten liggen. Voor Frank de Boer maakt het niet uit, hij wil zo snel mogelijk kampioen worden. De fans wachten liever een weekje langer, want een week later komt ADO Den Haag naar de hoofdstad van Nederland.

De laatste strohalm 

Voor Feyenoord is winst dus noodzakelijk. Niet alleen voor de strijd om de titel, maar ook voor die belangrijke tweede plek. Deze geeft namelijk recht op het voetbal in de Champions League. Belagers Vitesse, FC Twente en PSV liggen op de loer, maar de Rotterdammers hebben een gat van vier punten geslagen. Tegen RKC Waalwijk moet in eigen huis gewonnen kunnen worden. De ploeg uit Brabant staat op de zestiende plek, maar won dit seizoen in speelronde 14 wel met 1-0 van Feyenoord.

Wie verlaat de gevarenzone?

De puntenverschillen worden groter onderin de Eredivisie, maar toch is het nog spannend genoeg daar. Een strijd tussen ADO Den Haag en FC Utrecht betekent dat de winnaar zich kan opmaken voor lijfsbehoud. De verliezer kan zich echter opmaken voor stevig degradatievoetbal, waar elk (doel)puntje meetelt. Eerder in het seizoen boekte FC Utrecht een klinkende overwinning (3-0) in eigen huis. Maarja, de ploeg uit de Domstad is nou eenmaal erg sterk in eigen huis. ADO Den Haag ontvangt de ploeg met vertrouwen, want in de doordeweekse inhaalwedstrijd speelde het met 1-1 gelijk tegen FC Twente.

Middenmotortje 

De wedstrijd tussen Heracles Almelo en Go Ahead Eagles vindt echt plaats in de middenmoot van de Eredivisie. Heracles staat tiende, tegenover de veertiende plek van de Eagles. Het verschil tussen beide ploegen is slechts twee punten, dus de winnaar loopt uit, of gaat over de tegenstander heen qua punten. Qua ritme is in het in ieder geval eerlijk tussen beide ploegen. Beide formaties speelden woensdagavond een inhaalduel. Go Ahead Eagles won met 2-1 van NAC Breda, terwijl Heracles Almelo met 1-2 onderuit ging tegen Feyenoord. Go Ahead Eagles heeft dus een beter gevoel meegenomen uit de doordeweekse speelronde, maar kan het punten pakken op bezoek in Almelo?

FC Groningen verdedigt Europees voetbal

PEC Zwolle staat in de finale van de KNVB Beker en omdat het bijna zeker is dat Ajax kampioen wordt gaat de ploeg uit Overijssel sowieso Europa in, zelfs als ze de finale verliezen. FC Groningen heeft die luxe niet en staat momenteel op de achtste plek. Deze plek geeft recht op de play-offs voor de tweede voorronde van de Europa League. Een hele mond vol, maar veel stelt het niet voor. Toch leuk voor een ploeg als FC Groningen om zo'n avontuur mee te maken. Om die droom te behouden moet er gewonnen worden van PEC Zwolle. Een verliesbeurt betekent namelijk dat de concurrent direct de achtste plek overneemt. 

Aansluiten of afhaken

Voor zowel FC Twente als PSV staat ook een belangrijke wedstrijd op het programma. Vitesse kan zomaar verliezen van Ajax, waardoor ze afvallen in de strijd om de tweede plek. PSV en FC Twente nemen het op tegen respectievelijk sc Heerenveen en NAC Breda. Winnen beide ploegen hun partij, dan kan het nog heel spannend gaan worden bovenin de Eredivisie. PSV zag tegen FC Groningen een winstreeks van acht wedstrijden verdwijnen na een 2-3 nederlaag. FC Twente verloor in de laatste zes wedstrijden maar liefst twaalf punten. Het wordt dus tijd om het roer om te gooien.

Overige wedstrijden
NEC - SC Cambuur
Roda JC - AZ

Door: Jos Boesveld 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner