05.04.2014 21:34

FC Twente eenvoudig langs NAC Breda

FC Twente heeft zaterdagavond een eenvoudige zege geboekt op NAC Breda. De Enschedeërs lopen daardoor uit op PSV Eindhoven, dat met 3-0 verloor van sc Heerenveen. Het gat naar de Eindhovenaren bedraagt nu drie punten. Nummer twee Feyenoord (57) en nummer vier Vitesse (53) komen zondag nog in actie.

In de eerste helft was het vooral FC Twente dat probeerde te voetballen. NAC Breda gokte op de snelheid van Elson Hooi en Rydell Poepon en loerde op de counter. Veel kansen werden er in de eerste helft niet gecreëerd. Een vrije trap van Dušan Tadić belandde op het hoofd van Andreas Bjelland. Maar met een katachtige reflex wist doelman Jelle ten Rouwelaar redding te brengen.

Na ruim een half uur spelen kreeg ook NAC Breda een grote kans. Een snelle inworp van Sepp De Roover kwam bij Uroš Matić terecht. De spelmaker liep vervolgens het strafschopgebied binnen en haalde uit, maar de Twentse goalie bracht prima redding. Vlak voor de rust kwamen de Enschedeërs op voorsprong. Een hoekschop van Quincy Promes werd door Bjelland op doel gekopt. Op het allerlaatste moment veranderde Felipe Gutiérrez de bal van richting en kopte de Chileen zodoende de 0-1 tegen de touwen.

Twente kwam goed uit de kleedkamer. Tadić kreeg al vrij snel in de tweede helft een aardige mogelijkheid op aangeven van Youness Mokthar, maar de Serviër poeierde de bal naast het Bredase doel. Vijf minuten na rust wist Tadić alsnog te scoren. Een fraaie actie van Mokhtar bezorgde Tadić wederom een grote kans. De aanvallende middenvelder kopte de bal in de linkerhoek en liet doelman Ten Rouwelaar daarmee kansloos: 0-2.

Na de 2-0 van Tadić vond Twente het allemaal prima. NAC mocht wat meer aan de bal komen, maar deed hier vrij weinig mee. De bezoekers uit Enschede kregen nog een aantal mogelijkheden. Zo kreeg Torgeir Børven een aardige mogelijkheid en had Tadić een tweede treffer kunnen maken. Het bleef echter bij 0-2, waardoor Twente met drie punten huiswaarts keerde.

Twente komt dankzij de overwinning op de Bredanaars op 56 punten uit 31 wedstrijden te staan. NAC blijft op 34 punten steken, waardoor de ploeg van trainer Nebojša Gudelj nog altijd moet vrezen voor degradatie. NAC mag zich volgende week revancheren op bezoek bij FC Groningen, terwijl Twente degradatiekandidaat Roda JC op bezoek krijgt.

Door: Jurre Hermans