05.02.2014 21:40

NEC en NAC delen de punten

In een matige wedstrijd delen NEC en NAC Breda de punten: 1-1. Zo boeiend en spetterend dat de eerste helft was, zo slecht was de tweede helft. In het tweede bedrijf hadden NEC en NAC beide nog de mogelijkheden voor de drie punten, maar de keepers waren niet te verrassen op. Zo spelen NEC en NAC in een matig duel gelijk, een uitslag waar de teams weinig mee opschieten.

Het eerste kwartier van de ‘mini-klassieker’ was bij vlagen slaapverwekkend met twee afwachtende ploegen. In de 17e minuut schudde NAC-aanvaller Rydell Poepon iedereen wakker met een geweldige goal. Hij pegelde van een meter of twintig zijn ploeg op een 1-0 voorsprong.  Lang kon NAC niet genieten van de voorsprong, want zeven minuten later was het alweer gelijk. Michael Higdon bracht met zijn hoofd Rens van Eijden in stelling en de centrale verdediger haalde de trekker over voor de 1-1. NEC kreeg na de gelijkmaker de beste mogelijkheden op een tweede goal. Eerst raakte Jakob Jantscher na een vrije trap van dertig meter de lat en Jeffrey Leiwakabessy was niet koelbloedig genoeg, toen hij oog in oog kwam te staan met NAC-goalie Jelle ten Rouwelaar.

De tweede helft kan niet anders worden omgeschreven als bloedeloos. Laag tempo, slordige passing, nauwelijks mogelijkheden. Alleen Anouar Hadouir en Alireza Jahanbakhsh,  Christoph Hemlein testten de capaciteiten van de doelmannen en zowel Kalle Johnsson als Ten Rouwelaar slaagde voor deze eenvoudige tests. Ook de tweede gele en dus rode kaart van Tobias Haitz bracht geen verandering in het spelbeeld. NAC kreeg nog de beste mogelijkheid voor de drie punten,  maar Poepon kopte na een schoonheidsfoutje van Johnsson naast.

Beide ploegen schieten niets op met deze uitslag. NEC blijft onderin hangen en NAC verliest de aansluiting met de middenmoot. Van het weekend krijgen ze weer een herkansing. NEC gaat zaterdag op bezoek bij Feyenoord en NAC ontvangt Roda JC.

Door: Jesper Davelaar