24.08.2013 21:45

NEC pakt zwaarbevochten eerste punt

NEC heeft na drie competitienederlagen zijn eerste punt van deze competitie gepakt. In eigen huis eindigde het treffen met RKC Waalwijk in een gelijkspel (2-2). Door twee benutte strafschoppen van NEC-spits Michael Higdon leidde NEC bij rust, maar die voorsprong verdween in de tweede helft.

RKC beschikte de hele wedstrijd over een licht veldoverwicht. Het mocht daarom zichzelf aanrekenen dat het bij rust met 2-0 achter stond. Tot twee keer toe ging verdediger Frank van Mosselveld in het strafschopgebied ernstig in de fout, waardoor Higdon succesvol aan mocht leggen vanaf de penaltystip. Aan de andere kant was RKC een paar keer dichtbij de aansluitingstreffer. Peter Jungschläger schoot een keer net voorlangs en Sander Duits schoot een vrije trap via de handen van NEC-doelman Kalle Johnsson op de paal.

Na rust had RKC binnen een half uur twee keer reden tot juichen. Duits benutte de derde penalty van de wedstrijd nadat Aurélien Joachim naar de grond was getrokken in het strafschopgebied. Diezelfde Joachim kopte even later de bal heel fraai achter Johnsson. Door de gelijkmaker van de spits uit Luxemburger kreeg NEC met een mentale tik te maken. Een nieuwe nederlaag leek in de maak, maar zover kwam het niet. NEC had zelfs nog prima kansen om de overwinning alsnog naar zich toe te trekken. Søren Rieks en invaller Alireza Jahanbakhsh vonden beide keren RKC-doelman Jan Šeda op zijn pad.

Op deze manier sluit NEC een bewogen week na het ontslag van trainer Alex Pastoor redelijk af. Door de remise is de Gelderse club in ieder geval even van de laatste plaats af. Die is overgedragen aan Feyenoord, dat zondag in actie komt tegen NAC Breda. RKC blijft door het resultaat in Nijmegen een middenmoter.