0 : 1 Torinfos in de Ticker Christian Atsu 3. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Guyon Fernandez 10.  (Jesper Drost)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Patrick van Aanholt 90.  (Jan-Arie van der Heijden)

90'
90'
Een zuur tegendoelpunt voor PEC Zwolle. De ploeg dacht in de slotfase zelfs nog drie punten te kunnen pakken tegen de Arnhemmers. Maar Vitesse heeft vanavond het geluk van een echte titelkandidaat.
90'
Doelpunt voor Vitesse, 1:2 door Patrick van Aanholt. Hij kan vanaf links dichtbij het doel van PEC Zwolle komen en met rechts binnenschieten. De thuisploeg krijgt met deze treffer in de laatste minuut de deksel op de neus.
89'
PEC Zwolle ruikt bloed en krijgt een corner. Broerse kopt naast!
86'
Gele kaart voor Piet Velthuizen (Vitesse). De doelman was betrokken bij het opstootje met Karagounis en wordt daarvoor bestraft.
86'
Gele kaart voor Thanasis Karagounis (PEC Zwolle)
86'
Klein opstootje tussen Karagounis en Leerdam.
86'
Als nummer twee Vitesse de aansluiting op koploper Ajax wil behouden, zal het de laatste vijf minuten toch echt een doelpunt moeten gaan maken. Maar juist PEC Zwolle maakt op dit moment de meeste aanspraak op een treffer.
84'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Mustafa Saymak
84'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Jesper Drost
83'
Het listige schot van Patrick van Aanholt gaat ondertussen net naast.
83'
Saymak staat klaar om in te vallen bij PEC.
81'
En Van der Werff laat weer eens zien hoe je een Vitesse-aanvaller zoals Labyad verdedigt en zo ook nog een inworp verdient. Speelt een prima wedstrijd deze verdediger!
79'
Een slap en voorspelbaar schot van Ibarra vanaf de rechterkant wordt gestopt door doelman Boer.
77'
Het duel startte vanavond spectaculair, maar zakt nu wat in. Vitesse lijkt op dit moment ook even niet beter te kunnen. De fans van PEC Zwolle hebben daar geen moeite mee en zetten het ene na het andere lied in op de tribune.
75'
Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied voor PEC wordt genomen door Bart van Hintum. Zijn inzet wordt gestopt door de muur.
74'
Niet echt een lekker eerste balcontact van invaller Benson. De bal rolt na een slechte combinatie over de zijlijn.
73'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Fred Benson
73'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Guyon Fernandez
72'
Ryan Thomas oogst goedkeurend applaus van het thuispubliek. Hij wordt bedankt voor de inzet in het verloren sprintduel met Leerdam. Vitesse kan weer op gaan bouwen.
70'
Keurig uitverdedigd door Van der Werff. Hij stopt Ibarra af op de rand van zijn eigen strafschopgebied, daarmee komt er een einde aan de snel uitgevoerde counter van Vitesse.
69'
Liesveld durft het niet aan om Vitesse een vrije trap te geven op de rand van het strafschopgebied van PEC. Geen overtreding op Thomas, zo oordeelt de scheidsrechter.
68'
Wat is het toch een nuttige speler: opnieuw een prima onderschepping van Mokotjo. Als je het dan hebt over spelers met rendement..
66'
Niet alleen het publiek gelooft in kansen voor PEC Zwolle. Ook de spelers merken dat er meer ruimte ontstaat als Vitesse meer aanvalt.
64'
Wissel in bij Vitesse -> Zakaria Labyad
64'
Wissel uit bij Vitesse -> Giorgi Chanturia
64'
Vrije trap Van der Werff van PEC Zwolle, net naast!
63'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Thanasis Karagounis
63'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Giovanni Hiwat
62'
Gele kaart voor Guram Kashia (Vitesse)
61'
Drost krijgt een grote kans maar heeft net te weinig tijd om goed uit te kunnen halen. Kasia grijpt vlak voor het doel in met een correcte sliding.
59'
Vitesse voert het speltempo op. De ploeg van trainer Ron Jans lijkt steeds meer moeite te hebben om de beweeglijkeaanvallers af te stoppen.
57'
Oef, daar komt PEC Zwolle goed weg. Chanturia maakt een duwfout en de scheidsrechter fluit voor een overtreding. Meerdere verdedigers waren in het strafschopgebied nodig om de aanvaller van Vitesse onschadelijk te maken. Dan is het natuurlijk oppassen geblazen!
56'
Mooie driehoekjes van Vitesse in het strafschopgebied van PEC Zwolle. Het uiteindelijke afstandsschot van Lucas Piazón wordt gered door de doelman, dat wordt een corner.
55'
Vitesse-trainer Peter Bosz begint zich langzaamaan te ergeren aan het spelbeeld. Het thuispubliek ruikt kansen en begint PEC Zwolle luidkeels aan te moedigen.
53'
De elektronische zender van de grensrechter heeft kuren. De vierde man mag in actie komen!
52'
Inworp voor Vitesse, maar er wordt naar de mening van de scheidstechter iets teveel gesmokkeld. Balbezit weer voor de thuisploeg. Guyon Fernandez wordt in stelling gebracht.
50'
Beroepspingelaar Chanturia raakt de bal weer eens kwijt aan de verdedigers van PEC Zwolle. Hij verslikt zich in zijn eigen ingewikkelde bewegingen.
49'
Lange uittrap van doelman Boer. De bal komt ver maar Vitesse neemt direct de bal rond de middenlijn weer over.
46'
Wat gaat de tweede helft ons brengen? Het spelbeeld begint vertrouwd: Vitesse in balbezit. In de eerste helft was de verhouding balbezit ongeveer 70-30 in het voordeel van de Arnhemmers.
46'
45'
De hoogtepunten in de eerste helft waren allemaal te zien in het eerste kwartier van het duel. Vitesse begon voortvarend en kwam al in de derde minuut op voorsprong door een treffer van Christian Atsu (0-1). Hij kon zo het strafschopgebied in dribbelen en afronden met zijn rechterbeen. Lang kon de ploeg van Peter Bosz niet genieten van de voorsprong: in de tiende minuut zorgde Guyon Fernandez al voor de gelijkmaker (1-1). Lucas Piazón had zijn ploeg op voorsprong kunnen zetten, maar hij verzuimde na ongeveer een kwartier spelen een strafschop te benutten. Vitesse neemt het meeste initiatief en heeft veel balbezit, maar PEC Zwolle heeft een geheim wapen: de snelle counters met Guyon Fernandez. We zullen in de tweede helft zien welk wapen het meest effectief is.
45'
44'
Guyon Fernandez leek op tijd te zijn vertrokken maar wordt buitenspel gegeven. Deze aanvaller speelt graag op het randje. En dan weet je: hij kan zomaar vallen, een doelpunt dan.
42'
Gele kaart voor Jesper Drost (PEC Zwolle). Hij voert een tackle uit op de doorgebroken Atsu. Een nuttige overtreding, want hij onderbreekt hiermee een razendsnelle uitbraak.
40'
Kamohelo Mokotjo verovert zoals wel vaker deze wedstrijd de bal en geeft een prima pass. Aanval wordt net voorbij de middenlijn onderbroken door een overtreding op Thomas. Vrije trap voor PEC.
39'
Handsbal, jammer maar de aanval van PEC Zwolle mag niet verder.
37'
Spelmaker Lucas Piazón komt de bal zo af en toe maar eens halen in de achterhoede van Vitesse. Het baltempo ligt soms erg laag. Maar hoe kan Vitesse de muur van PEC Zwolle doorbreken zonder in een messcherpe counter te lopen? Guyon Fernandez ligt op de loer.
35'
Misverstand in de voorhoede van PEC Zwolle. Bij een lange pass kijkt iedereen kijkt naar elkaar, maar niemand doet uiteindelijk iets. Volgende keer beter!
34'
PEC Zwolle wordt achterin al in de opbouw flink onder druk gezet en raakt de bal dan ook weer snel kwijt aan Vitesse.
33'
Vrije trap voor PEC Zwolle, op ongeveer tien meter van het strafschopgebied. De boogbal is een makkelijke prooi voor Piet Velthuizen .
31'
Schot van Ibarra gaat net naast!
30'
Joost Broerse wordt vermanend toegesproken door scheidsrechter Liesveld. Hij mag Chanturia niet meer vastpakken. Hij moet op zoek naar een andere danspartner.
28'
Opnieuw een grote mogelijkheid voor Guyon Fernandez. Hij mag sprint op Piet Velthuizen af, maar de doelman houdt zijn doel klein en de aanvaller krijgt de bal niet in het kleine gaatje. PEC moet het doen met een corner.
27'
Chanturia probeert de verdedigers van PEC dol te draaien. Die laten zich niet kisten door de aanvaller van Vitesse.
25'
Lucas Piazón gaat gewoon lekker verder waar hij was gebleven en lijkt zich niet druk te maken om de gemiste penalty. Hij geeft een aardige steekpass op Davy Pröpper, maar die komt net te kort. Doeltrap!
23'
De trap van Lucas Piazón is een makkelijke bal voor doelman Boer.
23'
Overtreding op Davy Pröpper. Vrije trap voor Vitesse vanaf ongeveer 30 meter.
21'
PEC Zwolle kiest er weer voor om de verdedigende linies te formeren en wacht af wat de Vitessenaren gaan proberen.
19'
Vitesse tikt even weer rustig rond ter hoogte van de middenlijn. Trainer Peter Bosz gebaart dat het tempo omhoog moet.
17'
Een corner van Vitesse wordt weggewerkt. De rebound van Marko Vejinović, geschoten vanaf ruim twintig meter, gaat ruim naast.
16'
Deskundigen menen dat je aan de aanloop van de speler kunt zien of hij een penalty wel of niet gaat benutten. Die van Lucas Piazón zag er in ieder geval al niet erg goed uit, veel te twijfelachtig.
14'
Levensgrote kans voor Guyon Fernandez van PEC Zwolle, maar net naast geschoten!
14'
Penalty gemist door Lucas Piazón, Vitesse Hij schiet de bal slap in en doelman Boer kan de bal linksonder stoppen. Wat doet dit met zijn zelfvertrouwen?
13'
Overtreding op Ibarra in het strafschopgebied, penalty!
12'
En zo staat het weer gelijk! PEC Zwolle lijkt door de treffer meer zelfvertrouwen te krijgen en heeft wat meer in te brengen.
10'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 1:1 door Guyon Fernandez. Hij kan de bal half liggend in het doel frommelen na een pass van Drost. Doelman Piet Velthuizen is kansloos.
9'
Corner voor Vitesse. Bram van Polen werkt de voorzet weg.
8'
PEC Zwolle heeft even balbezit maar wordt direct vastgezet door Vitesse, dat het balbezit weer overneemt. Het tekent misschien wel de verhoudingen voor vanavond.
7'
De uitspelende ploeg tikt de bal rustig rond. De spelers van Peter Bosz kunnen na deze snelle treffer even rustig aan doen.
5'
Het balbezit in de openingsfase is voor Vitesse, dat de intenties voor vanavond duidelijk maakt: aanvallen.
3'
Doelpunt voor Vitesse, 0:1 door Christian Atsu
Een geweldige start voor Vitesse door een fraai doelpunt van Atsu. Hij krijgt alle ruimte om het strafschopgebied in te dribbelen en met rechts uit te halen. De verdedigers van FC Zwolle hebben het nakijken.
2'
Vitesse heeft in de aanloop naar dit duel getraind op kunstgras. PEC Zwolle is dat natuurlijk wel gewend en heeft wellicht een klein thuisvoordeel.
1'
We zijn begonnen! Tijdens de laatste drie ontmoetingen was Vitesse steeds de sterkste. Wat wordt het vanavond?
1'
Goedenavond! Welkom bij het Eredivisieduel tussen PEC Zwolle en Vitesse. Ik ben Maarten Gerats en ik doe vanavond live verslag van deze wedstrijd!

Voor één speler heeft het duel tussen PEC Zwolle en Vitesse een bijzonder tintje. Rochdi Achenteh speelt nu met Vitesse tegen de ploeg die hij deze winterstop verliet. De 25-jarige linksback had bij PEC Zwolle een aflopend contract. Omdat hij weigerde te verlengen, belandde hij op een zijspoor. Door hem in de winterstop te verkopen, kon PEC Zwolle nog geld verdienen aan Achenteh.

Aan de kant van Arnhemmers kan nieuweling Bertrand Traoré (gehuurd van Chelsea) niet worden ingezet. Het toptalent uit Burkina Faso was afgelopen week in Mali om zijn overschrijving volledig af te ronden, maar dat is niet op tijd gelukt. Ook Udros Djurdjevic, de andere aanwinst, is nog niet speelgerechtigd.

Door de kenners worden Traoré en Lucas Piazon (ook gehuurd van Chelsea) gezien als de spelers die de ploeg van trainer Peter Bosz na de winterstop wel eens de titel zouden kunnen bezorgen. Wie wel zijn debuut zou kunnen maken, is oud-PSV’er Zakaria Labyad, hij wordt gehuurd van Sporting Lissabon. Bij de Vitessenaren is Mike Havenaar geschorst en zit Theo Janssen nog in de lappenmand. PEC Zwolle moet het doen zonder de geblesseerde Darryl Lachman en Furdjel Narsingh.

De ploeg uit Arnhem staat momenteel tweede, maar behaalde even zoveel punten als koploper Ajax. De Amsterdammers hebben een beter doelsaldo. PEC Zwolle mocht zichzelf aan het begin van dit seizoen ook even koploper noemen, maar is afgezakt naar de elfde plek. In de laatste veertien duels werd er slechts één keer gewonnen door de ploeg van trainer Ron Jans.

Eerder dit seizoen verloor PEC Zwolle het uitduel met Vitesse op kansloze wijze (3-0). PEC Zwolle kan dus wel wat eerherstel gebruiken, Vitesse zal er in ieder geval alles aan doen om de aansluiting op Ajax te behouden.