20:00 uur
Heracles Almelo
2:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Memphis Depay 5. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Bryan Linssen 42. / Schot met rechts  (Jeroen Veldmate)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Bryan Ruiz 63. / Kopbal  (Jetro Willems)

90'
90'
Weer Jeroen Zoet! Dat had de gelijkmaker kunnen zijn, maar weer staat de PSV-doelman in de weg, nadat Mark Uth van dichtbij bijna scoort.
90'
De extra tijd bedraagt drie minuten.
90'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Florian Jozefzoon
90'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Memphis Depay
90'
Zoet groeit uit tot de held van de avond Wat heeft PSV een geluk dat deze keeper op doel staat. De doelman van de Eindhovenaren verricht in de laatste minuut van de officiële speeltijd twee zeer belangrijke reddingen. De eerste redding is op een hard schot van Oussama Tannane en in de rebound schiet Mark Uth bijna de 2-2 tegen de touwen, ware het niet dat Zoet voor de tweede keer in de weg staat.
89'
Het spel golft op en neer! Aan de ene kant weet Memphis Depay een veelbelovende situatie niet uit te spelen, aan de andere kant bereikt Oussama Tannane bíjna Berry Powel met een voorzet!
88'
Er zijn nog een paar minuten te spelen in het Philips Stadion. Overleeft PSV de slotfase van de wedstrijd?
88'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jorrit Hendrix
88'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Ji-Sung Park
85'
Dat was bijna de 2-2! Met een hard schot in de linkerhoek verschalkt invaller Oussama Tannane bijna Jeroen Zoet, maar met een uiterste krachtinspanning weet de PSV-doelman de bal tot een hoekschop te verwerken.
84'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Berry Powel
84'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Mike te Wierik
83'
Dat scheelt niet veel voor PSV! Ternauwernood kan Jeroen Zoet een voorzet van Heracles met zijn hand wegtikken. Het is maar goed dat de doelman de bal raakt, want een meter verder staat Mikhael Rosheuvel klaar om de bal in te koppen.
81'
Heracles gaat in de laatste tien minuten van de wedstrijd alles op alles zetten om de 2-2 te maken. De ploeg van Jan de Jonge heeft via Oussama Tanane het startschot voor een slotoffensief gegeven. Van een meter of twintig haalt de invaller uit, maar in de baan van het schot staat een PSV'er.
80'
Memphis Depay probeert met een vrije trap van een meter of dertig zijn tweede van de avond te maken. Het schot is hard, maar gaat recht op doelman Remko Pasveer af, die de bal vangt.
78'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
78'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
76'
Heeft Heracles Almelo nog de kracht om de 2-2 te forceren? Daar lijkt het voorlopig niet op. PSV heeft in de tweede helft weinig kansen weggegeven en de tijd begint te dringen voor de bezoekers.
74'
Een kopballetje van Ji-Sung Park levert PSV niet de 3-1 op. De kleine middenvelder kopt de bal uit een hoekschop, maar erg gevaarlijk is zijn poging niet. Zonder al te veel moeite weet Remko Pasveer de bal te vangen, waarna hij het spel snel weer vervolgt.
73'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Thomas Bruns
73'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Simon Cziommer
72'
We zitten in een fase van de wedstrijd waarin er even niet heel veel gebeurd. PSV speelt iets minder aanvallend dan bij de 1-1 en de bezoekers uit Almelo zijn niet bij machte om het spel te maken.
70'
Als PSV de voorsprong vasthoudt, stijgt de ploeg van Philip Cocu ten koste van sc Heerenveen naar de vijfde plaats. De Friezen kunnen dit weekend echter hun plaatsje heroveren, maar dan moeten zij wil in Amsterdam van Ajax winnen.
69'
De bezoekers uit Almelo proberen wat terug te doen, maar PSV staat defensief goed opgesteld.
67'
Een grillige buitenspeler wordt vervangen door een grillige buitenspeler: Oussama Tannane komt in het veld voor de maker van de 1-1, Bryan Linssen.
66'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Oussama Tannane
66'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Bryan Linssen
65'
Bij Heracles Almelo staat Oussama Tannane klaar om in te vallen.
63'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 2:1 door Bryan Ruiz
Bryan Ruiz met zijn eerste voor PSV. En het is een belangrijke hoor! Jetro Willems stoomt aan de linkerkant van het veld op en geeft na een paar schijnbewegingen de bal voor. Het is een goede voorzet op Ruiz, die al bijna op de doellijn staat en de bal alleen maar licht met zijn hoofd hoeft te toucheren om te scoren. Dat doet hij ook en daarmee zet de Fulham-huurling PSV op 2-1.
61'
En even later wéér een kans voor Memphis Depay. De talentvolle buitenspeler krijgt in het strafschopgebied de bal aangespeeld van Bryan Ruiz, die eigenlijk zelf had moeten schieten. Depay kan de bal met zijn linkerbeen voorgeven, maar er staat niemand voor het doel. Daarom besluit hij naar zijn rechterbeen te kappen en uit te halen, maar Mike te Wierik gooit zich voor het schot en helpt daarmee zijn doelman een handje.
60'
De eerste fluitconcertjes klinken van de tribunes na een schot van ver van Memphis Depay. De topscorer van PSV haalt van een meter of 25 uit en schiet de bal ver over het doel van Heracles.
59'
Gele kaart voor Mike te Wierik (Heracles Almelo)
In een vrije sportieve wedstrijd deelt Richard Liesveld na een klein uur spelen de eerste kaart van de wedstrijd uit. Dat doet hij na een lichte overtreding van Mike te Wierik op Memphis Depay.
56'
Weer is Memphis Depay dicht bij zijn tweede van de avond. De buitenspeler krijgt uit een afvallende bal een kans: Depay neemt de bal op zijn borst aan en schiet direct uit de lucht, maar de bal gaat net naast het doel van Remko Pasveer.
55'
Daar had Mikhael Rosheuvel de 1-2 kunnen maken! Vanaf de linkerkant geeft Jason Davidson een hoge voorzet, die lang onderweg is. Jeroen Zoet dreigt zijn doel uit te komen om de bal te vangen, maar krabbelt op het laatste moment terug. Dat kan de reden zijn dat Jetro Willems niet goed op Rosheuvel staat te letten, die voor de linksback van PSV kruipt en de bal op zijn hoofd krijgt. De kopbal van de buitenspeler van Heracles Almelo is echter niet goed, waardoor Zoet niet in actie hoeft te komen.
53'
"Blijft voetballen", zegt Phillip Cocu aanmoedigend vanaf de zijlijn. PSV is op jacht naar de 2-1, maar de bezoekers uit Almelo beseffen dat zij vanavond kunnen stunten.
51'
Een puntertje van Memphis Depay wordt ternauwernood gekeerd door Remko Pasveer. De buitenspeler ontvangt de bal net buiten het strafschopgebied en komt in een één tegen één situatie met Mike te Wierik. In plaats van de verdediger voorbij te spelen, haalt hij verrassend uit. De doelman van Heracles Almelo wordt bijna verrast, maar kan de bal nét met zijn hand wegtikken.
51'
Stijn Schaars is degene die de vrije trap neemt, maar de aanvoerder van de PSV doet dat niet bepaald goed. De linkspoot probeert de bal hoog voor te geven, maar doordat zijn voorzet op borsthoogte wordt voorgegeven, kan Heracles de bal makkelijk wegwerken.
50'
PSV krijgt een vrije trap op een veelbelovende plaats. Op de linkerhoek van het strafschopgebied houdt Simon Cziommer Bryan Ruiz tegen, waarop de scheidsrechter besluit PSV een vrije trap toe te kennen.
48'
Eén kant van het veld is er door de zware regenval er slecht aan toe. Het is voor PSV de rechterkant en voor Heracles Almelo de linkerkant van het veld.
47'
Mike te Wierik heeft vanavond zijn handen vol aan Memphis Depay. De PSV'er is keer op keer zijn directe tegenstander te snel af, maar tot op heden zijn zijn voorzetten niet op maat.
46'
Heracles Almelo heeft afgetrapt voor de tweede helft. Kunnen de bezoekers in de tweede helft nog een keer scoren?
46'
45'
Samenvatting eerste helft Na 45 minuten spelen is de stand bij PSV - Heracles Almelo 1-1. De thuisploeg heeft de goede start geen goed gevolg kunnen geven. Na vijf minuten spelen kwam de thuisploeg via Memphis Depay op 1-0, maar vlak voor tijd trok Bryan Linssen de stand met een heerlijk schot gelijk.
45'
45'
Bryan Ruiz probeert vlak voor rust PSV weer op voorsprong te zetten. De Costa Ricaan loopt het strafschopgebied in en terwijl hij wordt verdedigt door Bart Schenkeveld, schiet hij de bal in het zijnet.
42'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:1 door Bryan Linssen
Zo! Wat een heerlijke pegel van Bryan Linssen! De buitenspeler krijgt de bal van Mark Veldmate, kapt Jeffrey Bruma uit en schiet de bal keihard in de rechterkruising. Dit had PSV natuurlijk nooit mogen overkomen na die geweldige start.
41'
En ook Iliass Bel Hassani denkt: laat ik het eens proberen. De inzet van de middenvelder van Heracles Almelo is alleraardigst. Rechts van het doel, vanaf een meter of twintig haalt hij uit. Het schot is hard, maar gaat anderhalve meter naast het doel van Jeroen Zoet.
40'
Dat was bijna de gelijkmaker! Heracles Almelo wordt wat brutaler en dat levert bijna de 1-1 op. Met een lobje bereikt Iliass Bel Hassani Mark Uth, die met wat geluk de bal meekrijgt. Al vallend probeert de Duitser tot een schot te komen en dat lukt hem ook, ware het niet dat Santiago Arias de bal tegenhoudt.
37'
Ook de bezoekers laten weer wat van zich zien. Met een hoge bal wordt aan de rechterkant van het veld Mikhael Rosheuvel gezocht. Hij neemt hoge pass op zijn borst aan, laat de bal één keer stuiteren en haalt vervolgens met een drop kick uit. Een leuke poging, maar Jeroen Zoet wordt er niet koud of warm: de doelman kan rustig blijven staan en ziet de bal over zijn doel vliegen.
35'
Een goede actie levert Jetro Willems geen doelpunt op. De vleugelverdediger stoomt aan de linkerkant van het veld op en krijgt de bal in het strafschopgebied ingespeeld. Willems dreigt de bal met zijn linkerbeen voor te geven, maar kapt naar zijn rechtervoet en schiet de bal vervolgens in de korte hoek. Daar staat echter ook Remko Pasveer, die zonder al te veel moeite de bal tegenhoudt.
34'
Daar was dan eindelijk een typisch 'Depay-momentje'. De buitenspeler krijgt de bal op 25 meter van het doel en ziet zijn kans om uit te halen. De aanloop ziet er veelbelovend uit, maar het schot eindigt meters naast en over het doel van Heracles.
32'
Daar had Bryan Linssen zorgvuldiger de bal voor moeten geven. Via Iliass Bel Hassani en Simon Cziommer komt de bal bij Linssen terecht. De buitenspeler krijgt veel tijd om de bal voor te geven, maar zijn voorzet belandt in de handen van Jeroen Zoet.
30'
Heracles Almelo lijkt zich na een slecht eerste kwartier een beetje te hebben hersteld. PSV heeft nog altijd het betere van het spel, maar de bezoekers geven nu minder kansen weg dan in de beginfase van de wedstrijd.
28'
Twee kansen en twee corners voor PSV! De eerste mogelijkheid is voor Bryan Ruiz, die heerlijk de bal uit de lucht plukt, zijn linkerbeen zoekt en vervolgens uithaalt. Via een Heracles-verdediger gaat de bal echter over de achterlijn. Uit de hoekschop krijgt PSV weer een kans: ditmaal is het Stijn Schaars die tot een schot komt en weer gaat de bal via een Heraclied naast voor een corner.
26'
Het zit Locadia tot nu toe niet echt mee. Een paar minuten geleden voorkwam Remko Pasveer een grote van de PSV-spits, ditmaal zit Jason Davidson er nét tussen.
23'
Lekkere kopbal van Uth! De Duitse spits maakt bijna een doelpunt met een kopbal vanaf een meter of 15. Rosheuvel wordt vandaag veel gezocht bij Heracles en met een goede voorzet bereikt de buitenspeler zijn spits, Uth, die de bal bijna over Zoet heen kopt. De PSV-doelman laat zich echter niet verrassen en tikt de bal over de lat.
22'
Daar wachtte Santiago Arias net iets te lang met het geven van de pass. De rechtsback breekt door aan de rechterkant van het veld en wacht lang met het geven van een voorzet. Uiteindelijk doet Arias het wel, maar op het moment dat Depay wil schieten, wordt hij verdedigt waardoor het schot wordt geblokt.
20'
Daar komt Jetro Willems goed weg. Richard Liesveld spaart de verdediger, die de bal verliest aan Mark Uth en hem daarna vasthoudt.
18'
Ai! Met een lage voorzet bereikt Memphis Depay bijna Jürgen Locadia. Het is dat Remko Pasveer goed uitkomt, anders kon de spits van PSV zijn achtste van het seizoen binnen tikken.
16'
Het is wachten op de 2-0. De bezoekers uit Almelo staan tot op heden erg zwak te verdedigen, wat natuurlijk niet slim is als je op bezoek bent bij PSV.
14'
En daar is het volgende schot van PSV. Uit een afgeslagen corner krijgt Stijn Schaars de bal op twintig meter van het doel. De middenvelder en aanvoerder van PSV wil de bal met zijn linkerbeen in de kruising krullen, maar het schot is niet accuraat genoeg en gaat naast.
13'
De thuisploeg heeft de wedstrijd volledig onder controle. PSV speelt in een hoog tempo en heeft in de beginfase van de wedstrijd al veel mogelijkheden gecreëerd. Dit gaat een lastig avondje worden voor de Heraclieden.
12'
Een schotje van Memphis Depay eindigt naast het doel van Remko Pasveer. De maker van de 1-0 probeert net buiten het strafschopgebied met zijn linkerbeen doel te treffen, maar het schot van Depay is te zacht en mist daarnaast richting. Opvallend bij de actie is dat zijn directe tegenstander, Mike te Wierik, Depay wel heel veel ruimte geeft.
9'
In de laatste vijf keer dat PSV in eigen huis tegen Heracles Almelo speelde, scoorde het minimaal vier doelpunten. Met de vroege goal zijn de Eindhovenaren goed op weg om dat gemiddelde vanavond weer te halen.
8'
Daar had Locadia de 2-0 kunnen maken! Met een steekpass bereikt Bryan Ruiz Jürgen Locadia, die vrij voor de doelman de bal echter niet lekker meeneemt. De spits probeert zijn fout te herstellen door alsnog uit de draai te schieten, maar de inzet gaat naast.
5'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:0 door Memphis Depay
Het staat na vijf minuten spelen 1-0 voor PSV! Jürgen Locadia speelt Memphis Depay aan, die vanaf de linkerkant naar binnenkruipt en zijn rechtervoet zoekt. Het eerste schot van Depay wordt nog tegengehouden door doelman Remko Pasveer, maar in de rebound schiet de buitenspeler wel raak.
4'
Doelpunt Heracles Almelo afgekeurd! Iliass Bel Hassani bedient Mark Uth, die raak schiet, maar dat doet de spits uit buitenspelpositie. Terecht afgekeurd.
2'
Karim Rekik staat bij PSV weer in de basis. De centrale verdediger ontbrak vorige week tegen FC Twente vanwege een schorsing. Zijn vervanger tegen de Tukkers, Jorrit Hendrix, zit vanavond op de bank.
1'
PSV heeft afgetrapt; we zijn begonnen!
1'
Er liggen flinke plassen op het veld in het Philips Stadion! We zullen vanzelf merken of dat de wedstrijd beïnvloedt. De wedstrijd staat op het punt van beginnen!

Een hele goedenavond en welkom bij het live verslag van de eerste wedstrijd van speelronde 24: PSV – Heracles. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik zal jou gedurende het duel op de hoogte houden van alle gebeurtenissen.

Weg naar boven ingeslagen

Het verhaal van het seizoen van PSV is bekend: de Eindhovenaren begonnen het seizoen uitmuntend, maar kenden daarna een enorme terugval. Het gaat echter weer ietsje beter met de club uit de Lichtstad. De laatste twee wedstrijden werden gewonnen, waardoor PSV is gestegen naar de zesde plaats.

PSV kan vanavond de top vijf binnendringen. Daarvoor moet het echter wel Heracles Almelo verslaan. Gezien de historische resultaten tussen de twee clubs, maken de Eindhovenaren een goede kans: in de laatste 22 Eredivisiewedstrijden wonnen de Heraclieden geen enkele keer. Daarnaast is de ploeg van Phillip Cocu dit seizoen nog maar één keer in eigen huis verslagen.

Heracles mag naar boven kijken

De bezoekers van vanavond staan na 23 speelrondes op de keurige elfde plaats. De Almeloërs mogen dit seizoen echter hopen op een notering in het linkerrijtje. Wint de ploeg van Jan de Jonge vanavond in het Philips Stadion, dan stijgt het naar de achtste plaats. Bij gelijkspel stijgt Heracles naar de negende plaats.

Om naar het linkerrijtje te stijgen, zal de club uit Almelo echter moeten stunten in Eindhoven. Het punt dat de Heraclieden eerder dit seizoen overhielden aan de onmoeting tegen PSV (1-1) biedt echter hoop. Lange tijd mochten de Almeloërs hopen op drie punten, maar met een laat doelpunt zorgde Ji-Sung Park ervoor dat de wedstrijd in een gelijkspel eindigde.

Weer geen Maher

Voor de derde wedstrijd op rij heeft Phillip Cocu ervoor gekozen om de wedstrijd zonder Adam Maher te beginnen. De 20-jarige middenvelder maakt een moeilijke tijd door in Eindhoven en heeft het niveau dat hij bij AZ bereikte, dit seizoen nog niet bij PSV laten zien. Op het middenveld spelen vandaag Stijn Schaars, Oscar Hiljemark en Ji-Sung Park.