14.02.2014 22:00

PSV met hangen en wurgen langs Heracles

Karim Rekik blijft in tegenstelling tot Oscar Hiljemark wel op de been in duel met Simon Cziommer van Heracles Almelo

Met veel moeite heeft PSV vrijdagavond in eigen huis afgerekend met Heracles Almelo. De 2-1 van Bryan Ruiz in de tweede helft bleek genoeg te zijn voor de overwinning. Het was te danken aan doelman Jeroen Zoet dat de Eindhovenaren in de slotfase de gelijkmaker niet om de oren kregen.

Een vliegende start leverde PSV na vijf minuten spelen de 1-0 op. Aan de linkerkant van het veld werd Memphis Depay bereikt, die naar binnentrok en in twee pogingen Heracles Almelo-doelman Remko Pasveer verschalkte. De thuisploeg bleef na de openingstreffer domineren, maar een tweede doelpunt bleef uit.

Naarmate de eerste helft vorderde, werd de ploeg van Phillip Cocu steeds slordiger en werden de bezoekers steeds brutaler. Dat leverde via Mark Uth en Iliass Bel Hassani al bijna de gelijkmaker op, maar het was Bryan Linssen die met een prachtige treffer voor de 1-1 tekende. De topscorer van de Heraclieden kapte met zijn aanname Jeffrey Bruma uit en schoot vervolgens op fantastische wijze de bal in de rechterkruising.

Na rust liet PSV echter zien dat het niet was aangeslagen door de gelijkmaker. De ploeg van Phillip Cocu bleef de wedstrijd domineren en dat leverde in de zeventigste minuut de 2-1 op van Bryan Ruiz. De Costa Ricaan maakte van dichtbij zijn eerste doelpunt in dienst van PSV, na goede voorzet van Jetro Willems.

In de slotfase van de wedstrijd had het echter slecht kunnen aflopen voor PSV. Heracles Almelo was via Oussama Tannane en Mark Uth nog een paar keer heel dicht bij de 2-2, maar sta-in-de-weg Jeroen Zoet zorgde ervoor dat de drie punten in Eindhoven bleven.

Door de overwinning stijgt PSV ten koste van sc Heerenveen naar de vijfde plaats in de Eredivisie. De Friezen kunnen hun plekje heroveren, maar dan moeten zij zondag in Amsterdam van koploper Ajax winnen. Heracles Almelo blijft door de nederlaag op de elfde plaats staan