14.02.2014 08:45

Kraker tussen FC Twente en Vitesse, belangrijk duel in Kerkrade

De Eredivisie is aangekomen bij speelronde 24. Zowel onderin als bovenin de competitie is het dit seizoen ongekend spannend. Dit weekend spelen veel directe concurrenten tegen elkaar: Vitesse tegen FC Twente, RKC Waalwijk tegen NEC Nijmegen en natuurlijk Roda JC – ADO Den Haag.

PSV wil top vijf binnendringen

We beginnen de speelronde met het duel tussen PSV en Heracles Almelo. De Eindhovenaren hebben het kampioenschap al lang uit hun hoofd gezet, maar de Eindhovense club kan nog wel een paar plekjes stijgen op de ranglijst. Aankomende vrijdag kan de ploeg van Phillip Cocu een stap in de goede richting zetten door Heracles Almelo te verslaan. Makkelijk wordt het niet voor de nummer zes van de Eredivisie: eerder dit seizoen hielden de Heraclieden PSV op 1-1 in het Polman Stadion.

Aan- of afhaken voor FC Twente en Vitesse

Het is het uur van de waarheid voor FC Twente en Vitesse. De titelkandidaten leden de afgelopen week duur puntenverlies en beide clubs kunnen het zich niet veroorloven om deze speelronde weer niet te winnen. Aankomende zaterdagavond nemen de Tukkers en de Arnhemmers het tegen elkaar op in de Grolsch Veste. De winnaar van het duel blijft meedoen om het kampioenschap, de verliezer zal voorlopig de titel uit het hoofd moeten zetten.

NEC op jacht naar eerste uitzege                                                  

Samen met SC Cambuur is NEC uit Nijmegen de enige Eredivisie-club die dit seizoen nog geen enkele wedstrijd buitenshuis won. Daar wil de ploeg van Anton Janssen graag verandering in brengen. De Nijmegenaren krijgen daar aankomende zaterdag in het Mandemakers Stadion tegen RKC Waalwijk de kans voor. Makkelijk wordt het niet voor de club uit Nijmegen, want de Waalwijkers zijn in topvorm: het team van Erwin Koeman pakte zeven punten uit de laatste drie duels en scoorde daarin liefst negen keer.

Degradatieduel in Kerkrade

Er zijn dit jaar veel clubs die meedoen in de strijd tegen degradatie. Twee daarvan zijn Roda JC en ADO Den Haag, die het zaterdagavond in Kerkrade tegen elkaar opnemen. Zowel de nummer zestien (Roda JC) als de nummer achttien (ADO Den Haag) heeft de punten keihard nodig. De komende weken zijn met name voor de club uit Den Haag erg belangrijk. De Hagenaren hebben op het einde van het seizoen een loodzwaar programma, dus de punten móeten in de komende speelronden, het liefst zaterdag al, worden gepakt.

FC Utrecht wil negatieve reeks doorbreken

De enige club die in de tweede seizoenshelft nog geen enkele wedstrijd won, is FC Utrecht. De Domstedelingen hebben een vrije val gemaakt op de ranglijst en staan nog maar drie punten boven de degradatiezone. De negatieve reeks moet doorbroken worden, maar dat zal dit weekend erg lastig worden. Zaterdagavond speelt de ploeg van Jan Wouterse in Alkmaar tegen AZ. De Alkmaarders, die op de zevende plaats staan, verloren dit seizoen nog maar twee keer een thuiswedstrijd.

 ‘Middagje NAC’ voor Feyenoord

Titelkandidaat Feyenoord gaat in zondagmiddag op bezoek bij NAC Breda. De Rotterdammers willen in Breda een goed vervolg geven aan de 5-1 overwinning die zij in de vorige speelronde tegen NEC boekten. Tegenstander NAC Breda is echter een geduchte tegenstander. De nummer tien van de ranglijst behaalde zeven punten uit de laatste drie wedstrijden en verkeert dus in goede vorm. Dat geldt echter ook voor Feyenoord, dat net als NAC uit de laatste drie duels zeven punten behaalde.

Ajax sluit speelronde af

De laatste wedstrijd van speelronde 24 is Ajax – sc Heerenveen. Met de weer fitte Mitchell Dijks en Arnold Kruiswijk, reizen de Friezen naar Amsterdam af. Het wordt een flinke kluif voor Heerenveen om in Amsterdam te stunten. Dit seizoen verspeelde Ajax in elf thuiswedstrijden nog maar twee keer punten. Daarnaast incasseerden de Amsterdammers in de Arena nog maar vier doelpunten. De koploper van de Eredivisie heeft een voorsprong van vier punten op nummer twee FC Twente en Ajax wil tegen sc Heerenveen die voorsprong consolideren of vergroten.

Overige wedstrijden

SC Cambuur – PEC Zwolle
FC Groningen – Go Ahead Eagles

 

Door: Vincent Houttuin

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner