10.08.2013 23:45

PSV ruim voorbij zwak NEC

Na de zege bij ADO Den Haag PSV heeft ook haar tweede competitieduel gewonnen. NEC was in Eindhoven een makkelijke prooi voor PSV. De thuisploeg hoefde zich niet bovenmatig in te spannen om het zwakke NEC met 5-0 over de knie te krijgen. Met drie doelpunten was de 17-jarige Zakaria Bakkali de grote uitblinker.

NEC was maar voor één ding naar Brabant gekomen en dat was zoveel mogelijk tegenhouden om zo een tegendoelpunt te voorkomen. De ploeg van Alex Pastoor zakte weliswaar helemaal terug op de eigen helft, maar van echt tegenhouden was geen sprake. Want binnen tien minuten lag de bal al in het doel via Bakkali. PSV creëerde daarna kans op kans, maar geen enkele mogelijkheid werd verzilverd. NEC, dat zelf niet aan aanvallen toekwam, mocht daarom ook van geluk spreken dat de ruststand op 1-0 bleef steken.

Na rust vielen de langverwachte doelpunten wel. Vlak na rust besliste Bakkali het duel met een bekeken schot. De score viel nog groter uit via twee doelpunten van PSV-aanvoerder Georginio Wijnaldum. Smaakmaker Bakkali had het mooiste bewaard voor het laatst. Hij maakte zijn derde op formidabele wijze. Met een fraai schot vanaf de linkerkant van het strafschopgebied krulde hij de bal in de rechter bovenhoek.

Door de zege op NEC staat PSV na twee competitiewedstrijden bovenaan, terwijl NEC na twee duels al in zwaar weer verkeert. De Nijmegenaren staan met nul punten uit twee wedstrijden helemaal onderaan.