18:45 uur
Heracles Almelo
1:4
0 : 1 Torinfos in de Ticker Mark Uth 10. / Schot met links
1 : 1 Torinfos in de Ticker Aurélien Joachim 25. / Schot met links  (Romeo Castelen)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Bryan Linssen 39. / Schot met rechts  (Ben Rienstra)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Mark Uth 53. / Schot met rechts  (Simon Cziommer)
1 : 4 Torinfos in de Ticker Mark Uth 79. / Kopbal

90'
Samenvatting

Ook in de tweede helft golfde het spel op en neer. Al vroeg in de tweede helft kwam Heracles op een 3-1 voorsprong. Een schot van de ingevallen Simon Cziommer belandde voor de voeten van Uth. De Duitse spits schoot de bal vervolgens met rechts in de korte hoek.
RKC Waalwijk paste vervolgens een dubbele wissel toe. Robert Braber en Jean-David Beauguel kwamen in het veld. Beide kregen een grote kans op een doelpunt, maar verzuimden te scoren.
Vlak voor tijd besliste Uth de wedstrijd. Een vrije trap van Jeroen Veldmate kwam via de handen van doelman Šeda op het hoofd van Uth, die zijn hattrick compleet maakte.
90'
90'
Scheidsrechter Sanders trekt er nog één minuut blessuretijd bij.
88'
RKC Waalwijk speelt volgende week in Eindhoven tegen PSV. De Waalwijkers gaan een moeilijk seizoen tegemoet.
84'
De wedstrijd is gespeeld na de derde treffer van Uth. Heracles was vandaag de betere ploeg en dat uit zich ook op het scorebord.
80'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Denzel Slager
80'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Romeo Castelen
79'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:4 door Mark Uth
De ingevallen Veldmate neemt een vrije trap op ongeveer achttien meter van het doel. De bal komt vol op de vuisten van doelman Šeda. In de rebound kan Uth de bal in het doel koppen. De hattrick is compleet voor de Duitser.
78'
Gele kaart voor Frank van Mosselveld (RKC Waalwijk)
Frank van Mosselveld is het niet eens met de beslissing van de scheidsrechter om Heracles een vrije trap te geven. Hij krijgt geel voor protesteren.
78'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Iliass Bel Hassani
78'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Thomas Bruns
77'
Cziommer raakt Castelen in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Sanders geeft geen strafschop. Was dat een juiste beslissing?
72'
RKC blijft aanzetten. Een doelpunt hangt in de lucht, maar scoren is het niet sterkste punt van de geelblauwen.
71'
Gele kaart voor Jeroen Veldmate (Heracles Almelo)
69'
Braber! Wat een kans! Braber krijgt een opgelegde kans op aangeven van Duits kan Braber de bal van dichtbij de bal tegen de touwen koppen. Zijn poging verdwijnt maar net naast het doel. Dit had de 2-3 moeten zijn.
69'
Wederom is het Beauguel met een poging. De Fransman draait weg bij Koenders en schiet op doel. Pasveer kan redding brengen. Als er iemand gaat scoren bij RKC, dan is het de ingevallen spits wel.
68'
RKC moet snel gaan scoren, wil het nog wat uit deze wedstrijd halen. De Waalwijkers kijken nog altijd tegen een 3-1 achterstand aan.
65'
Beauguel! De Fransman valt goed in. Beauguel kreeg een goede pass van achteruit en dacht te gaan scoren. Koenders voorkomt dat op het allerlaatste moment.
63'
Nu is het Heracles weer met een poging. Rienstra schiet vanuit de tweede lijn, maar produceert een afzwaaier.
62'
Braber krijgt een mogelijkheid op aangeven van Castelen. Hij ziet zijn poging echter geblokt worden. RKC zet aan!
61'
Drie wissels achter elkaar. Jeroen Veldmate is de vervanger van Bart Schenkeveld. RKC past een dubbele wissel toe. Middenvelder Jungschläger en Kenny Anderson hebben het veld verlaten. Robert Braber en Jean-David Beauguel komen in het veld. Laatstgenoemde is met zijn eerste actie gelijk gevaarlijk, maar zijn poging verdwijnt over het doel.
59'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Jean-David Beauguel
59'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Peter Jungschläger
59'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Robert Braber
59'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Kenny Anderson
58'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Jeroen Veldmate
58'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Bart Schenkeveld
56'
Gele kaart voor Mike te Wierik (Heracles Almelo)
Mike te Wierik begaat een overtreding op Joachim en krijgt van scheidsrechter Jeroen Sanders de gele kaart.
53'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:3 door Mark Uth
Heracles komt op een 3-1 voorsprong. Cziommer probeert van net buiten de zestien op doel te schieten, maar raakt de bal volledig verkeerd. De bal komt voor de voeten van Uth en die schiet de bal met rechts in de korte hoek.
51'
Nog geen kansen te vermelden in de tweede helft. Hopelijk komt daar snel verandering in.
47'
We zijn weer begonnen in Waalwijk. RKC heeft afgetrapt. Heracles Almelo heeft gewisseld. Kwame Quansah blijft in de kleedkamer achter, Simon Cziommer is zijn vervanger.
46'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Simon Cziommer
46'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Kwame Quansah
46'
45'

Het spel golft op en neer in Waalwijk. Beide elftallen krijgen kansen om te scoren, maar Heracles is effectiever omgegaan met de geboden mogelijkheden.
Mark Uth schoot na tien minuten spelen al de 1-0 achter Jan Šeda. Heracles domineerde het eerste kwartier, maar daarna volgde een sterke fase van RKC. Aurélien Joachim verprutste een aantal kansen, maar op aangeven van Romeo Castelen bracht hij de Waalwijkers uiteindelijk toch op gelijke hoogte.
Beide teams bleven kansen creëren, maar vlak voor rust zorgde een mooie solo van Bryan Linssen voor een Almelose voorsprong.
45'
45'
RKC krijgt weer een goede mogelijkheid. Castelen passeert een aantal tegenstanders en geeft de bal vervolgens terug, maar Milano Koenders zit ertussen. Jungschläger pikt de bal vervolgens op, maar zijn poging gaat naast.
42'
Wat een kans voor Heracles! De Almeloërs moeten op een 3-1 voorsprong komen. Rosheuvel snelt langs zijn directe tegenstander en geeft de bal voor op Uth. De Duitser tikt de bal vervolgens door op Linssen die ene vrije schietkans krijgt. Zijn schot wordt van richting veranderd, maar Šeda brengt goed redding.
39'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:2 door Bryan Linssen
Mooi doelpunt van Bryan Linssen. De Heraclied komt vanaf de linkerflank naar binnen gelopen en passeert Sander Duits en Kenny Van Hoevelen. Vervolgens krult hij vanaf ongeveer tien meter de bal in de verre hoek. Mooi doelpunt van Linssen.
36'
Rosheuvel besluit het doel van Šeda maar eens van afstand onder vuur te nemen. De doelman van RKC moet tot het uiterste gaan om de bal uit het doel te houden.
35'
Nee, het is nog geen wedstrijd van hoogstaand voetbal.
30'
RKC blijft Joachim zoeken. Jungschläger speelt de spits in, die vervolgens uit de draai probeert te schieten. Wederom komt de bal recht op doelman Pasveer af.
27'
Eindelijk weer een mogelijkheid voor Heracles. Rosheuvel geeft een voorzet vanaf de rechterflank. Uth schampt de bal, maar zijn poging gaat voorlangs.
25'
Doelpunt voor RKC Waalwijk, 1:1 door Aurélien Joachim
RKC komt op gelijke hoogte dankzij een goed uitgespeelde counter. Jungschläger onderschepte de bal en leverde de bal in bij Romeo Castelen. Laatstgenoemde zocht zijn directe man op en gaf vervolgens de bal af op de vrijstaande Joachim. De Luxemburger twijfelde niet en schoot de bal in de rechterhoek. Pasveer had geen antwoord op het schot van de spits van RKC.
20'
Wederom Joachim met een poging. De spits draait weg bij zijn directe tegenstander en schiet op doel. De bal gaat recht in de handen van Pasveer.
18'
Afgelopen week werd er pas in de 116e minuut gescoord. Vandaag was het na tien minuten al raak. Daar zullen er vanavond waarschijnlijk nog wel een aantal doelpunten bijkomen. Verdedigend ogen beide teams niet erg sterk.
15'
RKC zet aan! Een voorzet van Mitch Apau wordt opgepikt door Peter Jungschläger. De middenvelder schiet vanuit een moeilijke hoek en dwingt doelman Remko Pasveer tot een redding.
14'
Oef! RKC Waalwijk komt bijna op gelijke hoogte. Aurélien Joachim krijgt een schietkans, net buiten de zestien. Het schot van de Luxemburger verdwijnt maar net naast het doel.
14'
Heracles Almelo domineert de wedstrijd. De Almeloërs hebben veelal balbezit en zoeken geduldig naar een opening in de Waalwijkse defensie.
10'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 0:1 door Mark Uth
Uth maakt zijn eerste competitietreffer voor Heracles. Mikhael Rosheuvel brengt de bal voor vanaf de rechterflank. Uth rommelt wat voor het doel en krijgt de bal uiteindelijk weer voor zijn voeten. Hij schiet de bal vervolgens met links in de korte hoek. Geen kans voor Jan Šeda.
7'
De paal! Heracles Almelo komt bijna op voorsprong. Ben Rienstra geeft Mark Uth een opgelegde mogelijkheid. De Duitser moet vanuit een schieten, maar doet die alleraardigst. Zijn poging in de verre hoek treft de paal.
6'
Nog geen kansen in Waalwijk. Het duel golft op en neer, maar beide teams zijn nog niet in staat om een grote kans te creëren.
3'
RKC Waalwijk - Heracles Almelo werd vijf keer eerder in de Eredivisie gespeeld. Eén keer won RKC, twee keer wonnen de Almeloërs en vanzelfsprekend eindigden de overige duels in een gelijkspel.
1'
We zijn begonnen in Waalwijk. Heracles Almelo heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd RKC Waalwijk tegen Heracles Almelo. Mijn naam is Jurre Hermans en ik zal vandaag live verslag doen van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijdgegevens kunt u de opstellingen vinden van beide elftallen.

RKC Waalwijk en Heracles Almelo zijn niet goed aan de competitie begonnen. De Waalwijkers zijn terug te vinden op de zestiende stek, terwijl de Almeloërs het met een vijftiende plaats moeten doen. RKC won slechts één keer, maar deed dit wel met 4-2 van Vitesse. De geelblauwen wisten tijdens speelronde één FC Twente al op gelijkspel te houden. Daarna volgde een matige periode. Er werd verloren van AZ, Go Ahead Eagles, FC Utrecht en FC Groningen, daarnaast speelde RKC gelijk tegen NEC.
Heracles won dit seizoen pas twee keer. De Heraclieden versloegen sc Heerenveen en ADO Den Haag. Ook speelde het team van Jan de Jonge gelijk tegen PSV, maar verloor Heracles wel van Vitesse, PEC Zwolle, Cambuur en FC Twente.

Opmerkelijk genoeg werd de wedstrijd RKC Waalwijk – Heracles Almelo afgelopen dinsdag ook al gespeeld. In de tweede ronde van de KNVB Beker trok Heracles uiteindelijk aan het langste eind. In de 116e minuut scoorde Thomas Bruns de beslissende treffer. De Waalwijkers zullen dus gebrand zijn op revanche. De Almeloërs zullen het in de derde ronde van de KNVB beker overigens opnemen tegen Excelsior ’31 uit Rijssen, een Overijsselse derby.

RKC Waalwijk moet het doen met een vijftal afwezigen. Mart Lieder, Imad Najah, Dennis Rommedahl en Damiano Schet zijn geblesseerd, daarnaast is Jonas Ivens geschorst.
Heracles Almelo heeft een fitte selectie, enkel Dario Vujičević is geblesseerd en kan niet in actie komen. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Sanders uit Doetinchem.