NAC Breda
0:0
geen

90'
Het is PEC Zwolle in de tweede helft niet gelukt om de muur van NAC Breda te doorbreken. Zwolle wilde wel, maar stuitte telkens op de goed georganiseerde defensie van de Brabanders. NAC liet halverwege de tweede helft in aanvallend opzicht wel iets meer zien. Dat was van korte duur, omdat de ploeg zich alweer snel beperkte tot verdedigen.

Bedankt voor het volgen van dit duel. Ik wens u nog een fijn weekend en graag tot een volgende keer.
90'
90'
Wissel uit bij NAC Breda -> Jeffrey Sarpong
90'
Wissel in bij NAC Breda -> Joey Suk
90'
Klich met een mooie mogelijkheid aan de rand van het strafschopgebied. De Pool wacht te lang met uithalen en verliest de bal voordat hij kan uithalen.
90'
De vier minuten blessuretijd zijn inmiddels in gegaan.
90'
Wissel uit bij NAC Breda -> Rydell Poepon
90'
Wissel in bij NAC Breda -> Stipe Perica
89'
Ophef in het strafschopgebied van NAC. Eloisghiri gaat naar de grond en daarom schreeuwt Zwolle om een strafschop. Scheidsrechter Kamphuis gaat niet in deze roep mee tot onvrede van de thuisploeg.
87'
De druk van Zwolle neemt iets toe. Eloisghiri op rechts met een lage voorzet, maar die komt in de handen van terecht Ten Rouwelaar. Zwolle dringt dus aan, maar de defensie van NAC houdt uitstekend stand.
84'
Van Polen met een rush door de defensie van NAC. Buiten het strafschopgebied schiet de rechtsback van Zwolle op het doel van NAC. Van Polen is echter moe gestreden en dat levert een zwak schot op dat via een speler van NAC naast het doel gaat.
82'
Gele kaart voor Kenny van der Weg (NAC Breda)
Van der Weg is te laat met een tackle op Van Polen.
81'
Langzaam lijkt dit duel op 0-0 af te stevenen en dat is even geleden dat dat gebeurde in het IJsseldeltastadion. In november vorig jaar vielen hier voor het laatst geen doelpunten.
80'
Een veelbelovende aanval van Zwolle eindigt teleurstellend. Lachman stoomt mee op en heeft de aan de rechterkant de vrije doortocht. Dat wordt goed gezien door Nijland, die de pass geeft. Maar op dat moment heeft Lachman om onbekende reden zijn sprint gestopt.
78'
NAC beperkt zich momenteel tot tegenhouden. Zwolle voetbalt in het laatste kwartier voor de overwinning.
77'
Wissel uit bij NAC Breda -> Anthony Lurling
77'
Wissel in bij NAC Breda -> Elson Hooi
75'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Mustafa Saymak
75'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Leroy Labylle
72'
Nu probeert Zwolle de druk weer wat op te voeren. De thuisploeg kan echter geen gaatje vinden in de defensie van NAC, die in de tweede helft uitstekend staat te verdedigen.
69'
Zwolle komt daarentegen steeds minder vaak voor het doel van Ten Rouwelaar.
68'
NAC raakt steeds beter in de wedstrijd. De Brabanders gaan steeds vaker en dreigender naar het Zwolse doel.
64'
Weer zo'n snelle uitbraak van Zwolle die nu bij Klich eindigt. De Pool produceert een slechte uithaal, die hoog over het doel van Ten Rouwelaar gaat.
62'
Gele kaart voor Jeffrey Sarpong (NAC Breda)
Mokotjo draait weg bij Sarpong en wordt neergehaald. Een terechte kaart.
56'
Eloisghiri laat van zich spreken! Aan de rand van het Brabantse strafschopgebied gaat hij de één-twee aan met Klich. De combinatie wordt vervolgens goed onschadelijk gemaakt door NAC. Het zag er in ieder geval goed uit wat Eloisghiri hier liet zien.
53'
Dé kans voor NAC! Lurling met een prima bal op Verbeek, die op weg is naar Begois. De aanvaller van NAC lijkt in te houden en dit geeft Begois de tijd om succesvol in te grijpen.
49'
Invaller Eloisghiri is voor de tweede keer binnen de lijnen in het shirt van Zwolle. De geboren Rotterdammer debuteerde vorig jaar november voor Zwolle. Toen begon hij in de basis in het uitduel met sc Heerenveen.
47'
Begois wordt voor het eerst aan het werk gezet. De doelman van Zwolle redt een schot van Seuntjes uiteindelijk eenvoudig.
46'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Guyon Fernandez
46'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Mimoun Eloisghiri
46'
45'
In Zwolle is er nog niet gescoord. PEC Zwolle is in de eerste helft wel de betere ploeg. NAC Breda had het in de eerste twintig minuten lastig met het bij vlagen goede combinatievoetbal van de thuisploeg. In het resterende deel van de eerste helft kwam NAC ook meer aan aanvallen toe, maar in aanvallend opzicht kon de ploeg nog geen vuist maken.

Graag tot straks voor de tweede helft!
45'
43'
Nijland komt bijna oog in oog met Ten Rouwelaar, die de snijdende pass op de aanvaller van Zwolle uitstekend onderschept.
40'
Sarpong let even helemaal niet op bij een voorzet van Klich. De bal lijkt een simpele prooi voor de aanvaller van NAC te zijn, maar de gretige Van Hintum troeft Sarpong af en kan door op Ten Rouwelaar. Op dat moment ontbreekt de beheersing en profiteert Zwolle niet.
39'
Inmiddels is Saymak ook alweer in het veld. Het ziet er naar uit dat het allemaal meevalt voor de aanvaller van Zwolle.
38'
Dat ziet er niet heel goed uit voor Saymak. De aanvaller ligt op de grond en grijpt naar zijn knie nadat hij zich lijkt te verstappen.
36'
Saymak probeert het maar eens van ver op het doel van NAC. De bal dwarrelt naar de rechterhoek, maar Ten Rouwelaar is attent en vangt de bal simpel.
35'
Jans laat duidelijk merken dat hij het niet eens is met een beslissing van scheidsrechter Jochem Kamphuis. De leidsman ziet een bal die op het hoofd van Saymak komt als een handsbal. Jans reageert met: 'Opticien?!'
30'
Na een half uur voetbal komt NAC voor het eerst even serieus aan aanvallen toe. Tot grote mogelijkheden lijkt dat nog niet. Aan de andere kant is Zwollet gevaarlijk met een voorzet vanaf rechts van Nijland. Zijn strakke pass gaat voor het Brabantse doel langs zonder dat spits Fernandez zijn voet er tegenaan kan zetten.
28'
Zwolle verzuimt er goed uit te komen als NAC met veel mensen op de helft van Zwolle de bal verliest.
25'
Kwakman brengt bijna Ten Rouwelaar in de problemen met een te korte terugspeelbal. Voordat Saymak profiteert grijpt Ten Rouwelaar op tijd in. Dat scheelde niet heel erg veel.
19'
Hoogstandje van Lachman. De verdediger kapt ver op eigen helft Lurling uit, die op snelheid op de verdediger van Zwolle af komt stormen.
18'
Zwolle bestrijdt de tactiek van NAC dan ook goed door de bal snel te laten gaan.
17'
De kans van Fernandez laat het risico zien wat NAC neemt. De Brabanders verdedigen ver naar voren en dat zorgt voor ruimte voor snelle mensen als Fernandez.
16'
Broerse vanaf eigen helft met een goede pass op de snelle Fernandez. Hij ontsnapt aan Kwakman en Drost. Zijn schot vanaf de linkerkant van het strafschopgebied wordt gekeerd door Ten Rouwelaar.
14'
PEC krijgt langzaam de overhand. NAC weet aanvallend nog geen potten te breken en heeft moeite de bal in de ploeg te houden.
11'
Lachman ligt geblesseerd op de grond na een botsing met Poepon. Het is even schrikken voor trainer Jans, maar het lijkt mee te vallen. Lachman heeft de wedstrijd inmiddels hervat.
10'
Ten Rouwelaar pakt het schot maar net! Zwolle komt er snel uit. Klich kan buiten het strafschopgebied in vrije positie aanleggen voor een schot. Hij kiest de hoek goed, Ten Rouwelaar strekt en redt ternauwernood.
7'
Heel veel gebeurt er nog niet in Zwolle. Ondertussen mag NAC het ook proberen vanuit een hoekschop. Levert net als de Zwolse corner geen gevaar op.
4'
NAC zet net als vorige week tegen AZ vroeg druk op Zwolle en dat zorgt er voor dat Zwolle even moet zoeken naar de ruimte. Inmiddels krijgt de thuisploeg een eerste corner die geen gevaar oplevert.
1'
PEC Zwolle kan door de nederlaag van PSV bij AZ (2-1) weer koploper worden. Om weer alleen aan kop te komen moeten de Zwollenaren wel winnen vanavond.
1'
Goedenavond! Ik heet u van harte welkom bij de wedstrijd PEC Zwolle - NAC Breda. Ik ben Steven Koelma en ik doe verslag van dit duel. De beide ploegen trappen over een half uurtje af, wat ons de ruimte geeft om nog even kort voor te beschouwen.

PEC Zwolle kende een ongekende seizoensstart door de eerste vier competitieduels in winst om te zetten. Heel Zwolle leefde op een roze wolk, want de zegetocht maakte de ploeg Ron Jans de trotse koploper van de Eredivisie. Inmiddels is PEC alweer terug op aarde, omdat de blauw-witte equipe de laatste drie wedstrijden niet wist te winnen. Door de negatieve reeks is PEC koploper af en staat het momenteel tweede achter PSV, wat voor PEC natuurlijk geen beroerde klassering is.

Het is inmiddels wel zover dat PEC, dat thuis dit seizoen nog wel ongeslagen is, op moet passen dat het niet hard terugzakt op de ranglijst. Hoewel de ploeg op een tweede plaats staat, is het gat met de nummer negen AZ slechts drie punten. De boodschap is dus duidelijk voor de Zwolse formatie. Wint PEC sinds drie wedstrijden weer eens, dan kan het zomaar weer koploper zijn in deze gekke competitie waarin ieder weekend weer een verrassing te noteren valt.

Waar PEC vanavond speelt om zich te handhaven in de top, speelt tegenstander NAC om weg te komen uit de onderste regionen. De huidige nummer twaalf van de Eredivisie staat met acht punten uit zeven wedstrijden drie punten boven de streep. De Brabanders zijn inmiddels goed bezig om de onderste plaatsen te ontkomen, want in de laatste drie wedstrijden werden er maar liefs zeven punten gepakt. Met name de laatste twee wedstrijden moet NAC veel vertrouwen geven, omdat er royale zeges werden geboekt op Roda JC (1-5) en AZ (3-0). Een eventuele winstpartij van NAC brengt de ploeg op twee punten van Zwolle, waardoor de ploeg uit Breda na dit weekend voorlopig even helemaal weg is uit de staart van de Eredivisie.

PEC-trainer Jans geeft routinier Joost Broerse opnieuw een basisplaats en dat gaat ten koste van Maikel van der Werff, die in het doordeweekse bekerduel met Fortuna Sittard (2-0) ook al vanaf de bank moest toekijken. In dat bekerduel had Giovanni Gravenbeek ook nog een basisplaats, maar ook hij moet plaatsnemen op de reservebank. Mustafa Saymak vervangt hem. Guyon Fernandez is de spits van Zwolle, omdat Fred Benson geblesseerd is.

NAC-trainer Nebojša Gudelj ziet geen redenen om zijn opstelling te veranderen. De basis van de Brabanders is op een positie gewijzigd vanwege een blessure van verdediger Boldiszár Bodor. Hierdoor verschijnt Kenny van der Weg aan de aftrap. Voor de complete opstellingen kunt u op de button 'wedstrijdgegevens klikken' aan de linkerzijde van deze webpagina. Ik zie u om 20.45 graag terug wanneer beide ploegen aftrappen in het IJsseldeltastadion.