3:3
1 : 0 Torinfos in de Ticker Cedric van der Gun 13.  (Steve De Ridder)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Krisztián Németh 27. / Kopbal  (Mark-Jan Fledderus)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Filip Kurto 42. / Eigen goal
2 : 2 Torinfos in de Ticker Mark-Jan Fledderus 62. / Schot met links  (Anouar Kali)
2 : 3 Torinfos in de Ticker Krisztián Németh 74. / Schot met rechts  (Guus Hupperts)
3 : 3 Torinfos in de Ticker Jens Toornstra 86. / dir. vrije trap

90'
Einde wedstrijd Het is afgelopen in de Galgenwaard! FC Utrecht en Roda JC maakten er een waar voetbalspektakel van en delen na negentig minuten spelen de punten. Beide ploegen scoorden drie keer: 3-3.

Door een doelpunt van Van der Gun kwam FC Utrecht in de eerste helft op voorsprong. Németh trok al in de eerste helft de stand gelijk met een rake kopbal, en moest daarna ook de 1-2 maken. Hij miste echter een penalty. Het doelpunt viel wel aan de andere kant: een vrije trap van Toornstra kwam op de kruising en ging via Kurto alsnog in de goal.

Dat er in de tweede helft meer doelpunten zouden vallen, zag iedereen aankomen. Roda JC begon beter te voetballen en kreeg kansen op de 2-2. De gelijkmaker viel na een uur spelen, toen Fledderus met een hard schot Ruiter verschalkte. Németh maakte er daarna ook nog 3-2 van en leek het winnende doelpunt te maken, maar Toornstra stak daar een stokje voor. Met een rake vrije trap, dit keer niet via Kurto, zorgde hij vijf minuten voor tijd voor de 3-3.
90'
Van Peppen mist dé kans op de 3-4! De opgekomen linksback gaat de combinatie aan met Fledderus en krijgt de bal terug, maar schiet tegen Ruiter op. FC Utrecht mag zijn doelman dankbaar zijn voor het punt dat de Utrechters waarschijnlijk pakken.
89'
Daar kon Mulenga de matchwinner worden, maar de ingevallen Zambiaan verzuimt om met zijn kopbal de 4-3 te maken. Hij kopt de bal uit een voorzet van Bulthuis recht in de handen van Kurto.
87'
Geel-rode kaart voor Yoshiaki Takagi (FC Utrecht)
Deze overtreding valt in de categorie 'jeugdig enthousiasme'. Net na de gelijkmaker van Toornstra begaat de Japanner een lompe overtreding op Van Peppen. Makkelie kan niets anders dan Takagi zijn tweede gele kaart te geven. FC Utrecht speelt de laatste vijf minuten van de wedstrijd met tien man.
86'
Doelpunt voor FC Utrecht, 3:3 door Jens Toornstra
Ditmaal heeft Toornstra niet het hoofd nodig van Kurto om te scoren! De middenvelder krult de vrije trap van 20 meter keurig over de muur in de linkerkruising. Deze goal past perfect bij dit doelpuntenspektakel!
85'
FC Utrecht krijgt aan de linkerkant van het veld, vlakbij het strafschopgebied, een vrije trap op een veelbelovende positie.
85'
Gele kaart voor Anouar Kali (Roda JC Kerkrade)
Ook Kali krijgt een gele kaart van Makkelie, waarschijnlijk voor praten.
85'
Gele kaart voor Bart Biemans (Roda JC Kerkrade)
De verdediger houdt De Ridder vast, wat hem op een gele kaart komt te staan.
83'
Met een schot van afstand probeert Fledderus zijn tweede van de avond te scoren. De maker van de 2-2 schiet van 25 meter en ziet tot zijn ongenoegen dat de bal ditmaal huizenhoog over het doel vliegt.
81'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Mitchel Paulissen
81'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Krisztián Németh
79'
Een doelpunt van Derijck wordt afgekeurd! De verdediger kopt een voorzet uit een vrije trap van Toornstra achter Kurto, maar de grensrechter heeft gevlagd voor buitenspel. Het publiek is, om het zachtjes uit te drukken, 'not amused' met de beslissing van de vlagger.
78'
Gele kaart voor Roly Bonevacia (Roda JC Kerkrade)
De invaller krijgt een gele kaart van Makkelie voor een overtreding op De Ridder.
75'
Wissel in bij FC Utrecht -> Bob Schepers
75'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Cedric van der Gun
74'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 2:3 door Krisztián Németh
Je voelde dit doelpunt aankomen! Aan de rechterkant van het veld krijgt Hupperts de bal en hij heeft veel tijd om te beslissen wat 'ie ermee gaat doen. Németh zakt uit van de spitspositie naar de rand van het strafschopgebied, waar hij de bal van Hupperts krijgt. De spits, die eerder deze wedstrijd nog een strafschop miste, neemt de bal direct en ziet zijn inzet in de verre hoek eindigen: 2-3.
69'
Gezien het spelbeeld is Roda JC de favoriet voor de zege op dit moment. Roda JC durft, creëert kansen en heeft in de tweede helft weinig te dulden van FC Utrecht.
64'
FC Utrecht heeft in de tweede helft nog geen kansen gekregen. De ploeg van Jan Wouterse leunde in het eerste bedrijf op De Ridder, maar sinds hij wordt verdedigd door Bonevacia is hij niet veel meer in het spel voorgekomen. Dat is natuurlijk de verdienste van de invaller.
62'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 2:2 door Mark Jan Fledderus
En voor de tweede keer deze avond komt Roda JC op gelijke hoogte met FC Utrecht! Op het middenveld krijgt Kali de bal, die dreigt te schieten maar kiest voor een pass op Fledderus. De 30-jarige Fledderus neemt de bal niet aan, maar schiet 'em direct van iets meer dan 20 meter en dat doet hij per-fect. Ruiter keept vanavond geweldig, maar kan het schot dat in de rechterhoek eindigt niet keren.
60'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Frank Demouge
60'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Wiljan Pluim
60'
Wissel in bij FC Utrecht -> Jacob Mulenga
60'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Tommy Oar
57'
Demouge moet zich melden bij Roda JC-trainer Brood en gaat zometeen in het veld komen. De aanvaller staat bekend om zijn kracht in kopduels en kan wedstrijden doen kantelen. In het verleden speelde Demouge 43 competitiewedstrijden voor FC Utrecht.
55'
Twee schoten van afstand van Roda JC volgen elkaar binnen korte tijd op. Eerst probeert Donald het van ver, maar hij mikt de bal over het doel. Even later probeert Fledderus het, zijn inzet wordt gekeerd door Ruiter.
52'
Het kan bijna niet anders dan dat er in de tweede helft ook nog minimaal één keer wordt gescoord. Het spel gaat over en weer en er wordt niet erg sterk verdedigd door beide ploegen. Een uitzondering daarop is natuurlijk Ruiter, die tot nu toe een geweldige partij staat te keepen.
50'
Gele kaart voor Yoshiaki Takagi (FC Utrecht)
De Japanner komt veel te wild invliegen op Van Peppen en haalt hem met een soort van karatetrap onderuit. Makkelie trekt een gele kaart.
48'
Aan de linkerkant van het veld stoomt Fledderus op, die hoopt dat hij met een lage, harde voorzet iemand bereikt. Helaas voor de linkspoot loopt niemand tegen zijn voorzet aan en gaat de bal over de achterlijn.
47'
Bij Roda JC speelt natuurlijk Kali, die vorig seizoen nog elke thuiswedstrijd in de Galgenwaard speelde. Daar ging de middenvelder niet op een plezierige manier weg. Kali wilde graag een stapje omhoog doen en verlengde daarom zijn contract niet. Nu speelt hij bij Roda JC. Dat is waarschijnlijk niet de topclub waar hij op gehoopt had.
46'
45'
Einde eerste helft Het is rust in de Galgenwaard en we hebben een zeer enerverende eerst helft achter de rug. Het spel vloog over en weer, maar uiteindelijk is het toch de thuisploeg die met een voorsprong de theepauze ingaat. De Utrechters kwamen na bijna een kwartier spelen op voorsprong door een doelpunt van Van der Gun. Halverwege de eerste helft trok Németh de stand gelijk, door een voorzet van Fledderus knap binnen te koppen. De Hongaar had ook de 1-2 moeten scoren, maar hij miste een penalty. Aan de andere kant viel het doelpunt wel: Toornstra schoot een vrije trap op de kruising en via het hoofd van Kurto ging de bal alsnog in het doel.
45'
Vlak voor rust scoort Pluim bijna de 2-2, maar wéér is daar Ruiter die de bal tegenhoudt. Het schot van Pluim kwam van een meter of twintig en ging hard richting de linkerhoek, maar Ruiter tikte de bal net naast.
42'
Doelpunt voor FC Utrecht, 2:1 door Filip Kurto (eigen doelpunt)
Wat een ongelooflijk vreemd doelpunt! Halverwege de helft van Roda JC krijgt FC Utrecht een vrije trap. Toornstra neemt de vrije trap en schiet hem via de paal en Kurto in het doel!
40'
Penalty gemist door Krisztián Németh, Roda JC Kerkrade
40'
Németh mist de penalty! De Hongaar schiet in de linkerhoek, maar daar duikt Ruiter ook heen. De doelman doet voor de zoveelste keer waar hij goed in is: de bal uit het doel halen. Ruiter laat zien dat hij wel een stapje omhoog kan.
39'
Németh pakt de bal en gaat voor zijn tweede van de avond. De Hongaarse spits van Roda JC lijkt vastberaden.
38'
Gele kaart voor Dave Bulthuis (FC Utrecht)
Voor de overtreding die Bulthuis in het strafschopgebied begaat, krijgt hij een gele kaart.
38'
Penalty Roda JC! In het strafschopgebied gaan Bulthuis en Hupperts samen onderuit. Scheidsrechter Makkelie beoordeelt het als een overtreding van Bulthuis, dus krijgt Roda JC een opgelegde kans om op voorsprong te komen.
35'
In de Galgenwaard zien we een wedstrijd met meerdere gezichten: de eerste tien minuten waren voor Roda JC, vervolgens nam FC Utrecht de controle over de wedstrijd. Op dit moment zijn de ploegen weer gelijkwaardig aan elkaar. Dat het een interessant duel is, staat in ieder geval buiten kijf.
33'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Roly Bonevacia
33'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Kees Luijckx
32'
Gele kaart voor Cedric van der Gun (FC Utrecht)
Een domme gele kaart voor Van der Gun, die de bal wegtrapt op het moment dat het spel stilligt.
29'
FC Utrecht laat zich niet gek maken door de gelijkmaker. Via De Ridder lijken de Domstedelingen een grote kans te krijgen, maar de Belg bereikt nét niet Van der Gun. De ploeg van Jan Wouters houdt er nog wel een hoekschop aan over, maar die wordt over het doel gekopt.
27'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 1:1 door Krisztián Németh
Hij miste een paar tellen geleden dé kans op de gelijkmaker, maar nu maakt 'ie 'em alsnog! Fledderus slingert vanaf de linkerkant van het veld de bal hoog voor in het strafschopgebied. De bal komt terecht op het hoofd van Németh, die met een rake kopbal voor de 1-1 zorgt.
27'
Daar had Németh de gelijkmaker moeten maken! De ex-speler van Liverpool is doorgebroken en kan de bal achter Ruiter schieten, maar onder druk van de verdediging lukt het Németh niet om de doelman te passeren.
23'
Roda JC begon de wedstrijd sterk, maar komt steeds meer in de houdgreep van de thuisploeg. De Utrechters ogen fris en voetballen zeer verdienstelijk. Via Ayoub, de verdedigende middenvelder van FC Utrecht, loopt de opbouw. De jonge Ayoub maakte vorige week een prima indruk tegen Feyenoord.
19'
Direct na de kans van Donald krijgt Van der Gun de mogelijkheid om de 2-0 te maken! De tandem De Ridder-Van der Gun zorgt bijna voor een verdubbeling van de score. Voor de tweede keer is De Ridder Luijckx te slim af en legt hij de bal klaar voor Van der Gun. Ditmaal wordt de aanvoerder van FC Utrecht goed verdedigd door Biemans, die de bal tot een hoekschop verwerkt.
19'
En weer krijgt Donald een dot van een kans! Voor de tweede maal stuit de aanvallende middenvelder op Ruiter, die zijn ploeg op de been houdt. Van dichtbij lukt het Donald weer niet om te scoren.
18'
Wissel in bij FC Utrecht -> Yoshiaki Takagi
18'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Willem Janssen
17'
Gele kaart voor Mark Jan Fledderus (Roda JC Kerkrade)
De middenvelder begaat een harde tackle op Derijck en krijgt daarvoor een terechte gele kaart.
15'
Janssen heeft veel pijn en lijkt het spel niet te kunnen vervolgen. Wat er precies aan de hand is met FC Twente-huurling is niet duidelijk.
13'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:0 door Cedric van der Gun
En daar is de 1-0 voor FC Utrecht! Aan de rechterkant van het veld dolt Steve de Ridder eerst Luijckx en daarna Van Peppen. Vervolgens legt de Belg de bal panklaar voor Van der Gun, die de bal alleen maar hoeft binnen te tikken. Alle eer voor dit doelpunt gaat uit naar De Ridder!
11'
En weer een kans voor Roda JC. Ditmaal is het Donald die de kans krijgt. Aan de rechterkant breekt Hupperts door, die de bal laag teruglegt op Donald. De kans is groot voor de middenvelder, maar hij schiet de bal laag en door het midden richting Ruiter, die redt.
8'
Daar was Roda JC dicht bij de 0-1! Derijck tikt een voorzet van Hupperts bijna achter zijn eigen doelman, maar Ruiter kan ternauwernood voorkomen dat het een doelpunt wordt. Vervolgens krijgt Németh nog een kans, maar zijn inzet wordt gekeerd door Ruiter.
4'
Het eerste schot van de wedstrijd komt op de naam van Jens Toornstra. De middenvelder draait bij zijn directe tegenstander weg en schiet, maar Kurto kan de bal wegboksen.
1'
In de Galgenwaard staan vanavond FC Utrecht en Roda JC tegenover elkaar. De twee clubs zijn het seizoen niet denderend begonnen en zijn daarom hard op zoek naar punten. Onder het kopje 'Wedstrijddetails' kan je zien met welke spelers Jan Wouterse en Ruud Brood zullen proberen vanavond drie punten te pakken. Namens voetbal.com doe ik, Vincent Houttuin, verslag voor jullie van deze wedstrijd.

FC Utrecht begon het seizoen 2013/2014 erg zwak. De club uit de Domstad werd in de Europa League uitgeschakeld door voetbaldwerg FC Differdange 03 en begon de competitie ook niet sterk. De Utrechters hebben zich de laatste weken wat hersteld van de slechte seizoensstart. De laatste wedstrijd tegen Feyenoord ging weliswaar met 1-0 verloren, maar daarvoor behaalden FC Utrecht zeven punten uit drie wedstrijden.

In de eerste zeven wedstrijden van het seizoen behaalde Roda JC evenveel punten als FC Utrecht: acht. De Limburgers presteren wisselvallig, zoals ze wel vaker doen. In de de vierde ronde werd bijvoorbeeld met 0-4 van ADO Den Haag gewonnen, twee weken later ging de ploeg van Ruud Brood in eigen huis met liefst 1-5 onderuit tegen NAC Breda. Een wedstrijd met Roda JC is in ieder geval een garantie voor doelpunten: in de eerste zeven speelronden werd er tijdens een duel met Roda JC gemiddeld vier keer gescoord.

Vorige week pakte Roda JC knap één punt in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Waarschijnlijk was Ruud Brood de wedstrijd van vanavond met dezelfde elf spelers vorige week, maar dat kan de Roda JC-trainer niet. Henk Dijkhuizen, die deze zomer overkwam van Sparta Rotterdam, pakte in de bekerwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys een rode kaart en is daarom geschorst. Het was alweer de derde rode kaart voor Dijkhuizen dit seizoen. Op de plek van Dijkhuizen staat vandaag Arnaud Sutchuin.

Waar Roda JC vorige week goed speelde, deed FC Utrecht dat niet. De Utrechters speelden in De Kuip tegen Feyenoord. Een lastige wedstrijd, maar de Domstedelingen creëerden weinig tot niets. Jan Wouterse, de trainer van FC Utrecht, heeft zijn basiselftal op één plaats gewijzigd ten opzichte van het vorige duel. Johan Mårtensson speelde vorige week nog, maar zit vandaag vanwege een blessure op de tribune. Zijn plaats wordt ingenomen door Cedric van der Gun.