Go Ahead Eagles
6:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Jop van der Linden 48. / Eigen goal
2 : 0 Torinfos in de Ticker Lesly de Sa 50. / Schot met links
3 : 0 Torinfos in de Ticker Kolbeinn Sigþórsson 52. / Schot met links  (Lesly de Sa)
4 : 0 Torinfos in de Ticker Kolbeinn Sigþórsson 53. / Schot met links
5 : 0 Torinfos in de Ticker Lerin Duarte 64. / Schot met rechts
6 : 0 Torinfos in de Ticker Siem de Jong 69. / Kopbal

90'
Samenvatting

Ajax kwam in de tweede helft goed uit de kleedkamer. Tussen minuut 48 en 53 werd er vier keer gescoord door de Amsterdammers. De 1-0 was een ongelukkige eigen doelpunt van Jop van der Linden. Vervolgens scoorden Lesley de Sa en tweemaal Kolbeinn Sigþórsson.
Daarna was de wedstrijd gespeeld. Ajax hield de bal in de ploeg en speelde de wedstrijd rustig uit. De ploeg van Frank de Boer kwam uiteindelijk een 5-0 voorsprong door een grove fout van Xandro Schenk. De linksback speelde de bal slecht terug op zijn doelman, waardoor Lerin Duarte de bal onderschepte. De middenvelder schoot de bal vervolgens onder doelman Room door. Even later scoorde ook Siem de Jong nog om de 6-0 compleet te maken.
90'
90'
Het is niet de dag van Viktor Fischer. Hij heeft al een aantal grote mogelijkheden gehad. Maar het wil de Deen maar niet lukken. Zojuist miste hij weer een behoorlijke kans.
88'
Go Ahead Eagles heeft nog een paar minuten om een eretreffer te maken. Gaat het de Deventenaren nog lukken?
84'
Eindelijk weer een mogelijkheid van de thuisploeg. Klaassen haalt uit vanaf de rand van het strafschopgebied. Room kan redding brengen.
81'
Falkenburg maakt hands in het strafschopgebied. Scheidsrechter Van Sichem kent Ajax echter geen strafschop toe. De schade is al groot genoeg bij de Deventenaren.
79'
Ajax speelt de wedstrijd rustig uit, als de scheidsrechter nu alvast affluit zal niemand er om malen.
76'
De wedstrijd is al een tijdje gespeeld. Van Sichem doet er verstandig aan vandaag geen blessuretijd bij te trekken.
72'
Eindelijk weer een mogelijkheid voor de Deventenaren. Houtkoop ontdoet zich op de rechterflank van Nicolai Boilesen en geeft vervolgens voor op Kolder. Het schot van de spits is echter te slap en brengt Cillessen niet in de problemen.
71'
Ook Ajax is uitgewisseld. De Sa heeft het veld verlaten en is vervangen door Lucas Andersen. De Sa speelde een goede wedstrijd, zijn voorzetten van de rechterflank waren dreigend.
69'
Wissel in bij AFC Ajax -> Lucas Andersen
69'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Lesley de Sa
69'
Doelpunt voor AFC Ajax, 6:0 door Siem de Jong
Ajax komt op een 6-0 voorsprong. De Sa geeft een goede voorzet vanaf de rechterflank op Fischer. Laatstgenoemde schiet uiteindelijk op doel, maar Room kan redding brengen. De rebound wordt door De Jong in het lege doel gekopt.
68'
Gele kaart voor Xandro Schenk (Go Ahead Eagles)
Schenk krijgt de gele kaart voor een overtreding op De Sa.
66'
Opmerkelijke wissel van Frank de Boer. Hij haalt Sigþórsson naar die kant, die al vroeg in de wedstrijd was ingevallen. Davy Klaassen is zijn vervanger.
65'
Wissel in bij AFC Ajax -> Davy Klaassen
65'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Kolbeinn Sigþórsson
64'
Doelpunt voor AFC Ajax, 5:0 door Lerin Duarte
Een slechte terugspeelbal van Xandro Schenk komt voor de voeten van Duarte terecht. Hij tikt de bal vervolgens onder Room door en laat de doelman van de Eagles kansloos.
59'
Gele kaart voor Deniz Türüç (Go Ahead Eagles)
Türüç krijgt de gele kaart wegens het vasthouden van het shirt van Duarte.
59'
De Amsterdamse storm is gaan liggen. Ajax speelt de bal achterin rustig rond en wacht geduldig af.
57'
Booy grijpt in en plaatst een dubbele wissel. Sjoerd Overgoor en Van der Linden hebben het veld verlaten. Zij worden vervangen door Lars Lambooij en Mawouna Amevor. Go Ahead Eagles is nu uitgewisseld.
56'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Mawouna Amevor
56'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Jop van der Linden
55'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Lars Lambooij
55'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Sjoerd Overgoor
55'
Daar was bijna nummer vijf. Fischer schiet de bal vanuit een moeilijke hoek in het zijnet.
53'
Doelpunt voor AFC Ajax, 4:0 door Kolbeinn Sigþórsson
Daar is de 4-0 alweer. De Eagles verliezen slordig de bal op het middenveld. Via de kluts komt de bal uiteindelijk voor de voeten van Sigþórsson die vervolgens met links de bal onder doelman Room door schuift.
52'
Doelpunt voor AFC Ajax, 3:0 door Kolbeinn Sigþórsson
De doelpunten blijven vallen. Go Ahead Eagles is rijp voor de slacht. De Sa geeft de bal voor vanaf de rechterflank. Sigþórsson staat bij de eerste paal en tikt de bal van dichtbij binnen.
50'
Doelpunt voor AFC Ajax, 2:0 door Lesley de Sa
Het gaat hard nu. Een voorzet van Duarte wordt slecht uitverdedigd waarna de bal voor de voeten van De Sa valt. De rechtsbuiten schiet de bal van dichtbij met links tegen de touwen. Onhoudbaar voor Room.
48'
Doelpunt voor AFC Ajax, 1:0 door Jop van der Linden (eigen doelpunt)
Ajax is op voorsprong gekomen door een eigen doelpunt van Jop van der Linden. Sigþórsson brengt de bal voor het doel, waarna Van der Linden de bal achter zijn eigen doelman trapt. Ongelukkig moment voor de centrale verdediger van Go Ahead Eagles.
47'
We zijn weer begonnen in Amsterdam. Ajax heeft afgetrapt. Foeke Booy heeft gewisseld. Antonia is in de kleedkamer achter gebleven, Joey Godee is zijn vervanger.
46'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Joey Godee
46'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Jarchinio Antonia
46'
45'

Het staat nog altijd 0-0 in de Amsterdam ArenA. Viktor Fischer kreeg de beste kansen voor de thuisploeg, maar zijn vizier staat nog niet op scherp. Go Ahead Eagles kreeg één grote mogelijkheid. Jasper Cillessen had moeite met een hoekschop van Deniz Türüç en bezorgde de bal bij Marnix Kolder. De spits van de Eagles kopte de bal richting het doel, waar Christian Poulsen redding bracht.
Ajax, dat Bojan al na vijf minuten zag uitvallen met een hamstringblessure, had de beste kansen en domineerde het spel. Een doelpunt hing in de lucht, maar die viel uiteindelijk niet.
45'
45'
De scheidsrechter trekt er nog één minuut blessuretijd bij.
41'
De wedstrijd begon enerverend, maar er valt inmiddels al een tijdje niks te beleven in de ArenA. Beide teams lijken toe te zijn aan de rust.
38'
Het is bijna rust in Amsterdam. Kan Ajax nog voor de pauze op voorsprong komen?
33'
Het staat nog altijd 0-0 in de ArenA. Ajax moet oppassen dat het zo dadelijk niet tegen een messcherpe counter van de Eagles aanloopt. Met Jarchinio Antonia en Xander Houtkoop hebben de bezoekers veel snelheid in de ploeg.
29'
Prachtige steekbal De Jong! Aanvoerder De Jong zet Fischer alleen voor het doel door middel van een prachtige steekbal. Room is op tijd uit zijn doel om Fischer af te stoppen. De rebound van Lerin Duarte vliegt hoog over het doel.
29'
Eindelijk weer een poging van Go Ahead Eagles. Falkenburg komt vanaf de rechterflank naar binnen gelopen en haalt op de rand van de zestien uit. Zijn schot verdwijnt in de handen van Cillessen.
27'
Wederom een mogelijkheid voor Fischer die wordt weggestuurd door Stefano Denswil. Het schot van de Deen wordt geblokt, resulterend in een hoekschop.
23'
Een afgeslagen hoekschop komt voor de voeten van Ricardo van Rhijn terecht. De rechtsback van Ajax schiet de bal een halve meter over het doel.
23'
Ajax is op zoek naar een opening in de defensie van Go Ahead Eagles en speelt de bal geduldig rond.
19'
Ajax domineert het duel. Ondanks het feit dat ze net dichtbij een achterstand waren. Het is nog altijd wachten op een doelpunt van de Amsterdammers.
16'
Ajax zet weer aan. Fischer krijgt een grote kans om van dichtbij raak te schieten. Eloy Room brengt echter redding.
13'
Was die bal niet over de lijn?! Jasper Cillessen blundert na een hoekschop van Deniz Türüç. Marnix Kolder kopt de bal vervolgens richting het doel, waar Christian Poulsen de bal van de lijn werkt. Het Hawk-Eye systeem had hier uitsluitsel kunnen brengen.
13'
Lesley de Sa viel goed in tijdens het bekerduel met FC Volendam en mag het vandaag vanaf het begin proberen.
10'
Gele kaart voor Erik Falkenburg (Go Ahead Eagles)
Erik Falkenburg attendeert Tom van Sichem erop dat hij al twee keer een foute beslissing heeft gemaakt. De scheidsrechter wil hier niets van weten en geeft Falkenburg de gele kaart. Erg zwak van de scheidsrechter.
7'
Ajax blijft aanzetten. Het ziet er niet naar uit dat de ArenA lang zal moeten wachten op een treffer.
5'
Wissel in bij AFC Ajax -> Kolbeinn Sigþórsson
5'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Bojan
4'
Weer een goede mogelijkheid voor Ajax. Slecht uitverdedigen van Go Ahead Eagles geeft Siem de Jong een goede mogelijkheid. De Jong moet schieten vanuit een moeilijke hoek en ziet zijn poging voorlangs gaan.
4'
Bojan zoekt de kleedkamers op en zal spoedig worden vervangen door Kolbeinn Sigþórsson.
3'
Bojan lijkt zich te hebben geblesseerd aan zijn hamstring. Het ziet er niet naar uit dat hij de wedstrijd kan vervolgen.
1'
Oef! Ajax staat al bijna op voorsprong. Viktor Fischer krijgt een heerlijke crossbal te verwerken en komt vervolgens vanaf de linkerflank naar binnen gelopen. De Deen haalt uit van net buiten het strafschopgebied, maar ziet zijn poging net naast het doel verdwijnen.
1'
We zijn begonnen in de Amsterdam ArenA. Go Ahead Eagles heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd Ajax tegen Go Ahead Eagles. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe vandaag live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijdgegevens kunt u de opstellingen bekijken van beide elftallen.

Ajax is niet al te best aan de competitie begonnen. Na zeven speelrondes staan de Amsterdammers op de zevende plaats en dat is teleurstellend. Afgelopen week verloor het team van Frank de Boer met 4-0 in Eindhoven van PSV. Eerder verloren de Amsterdammers ook al van AZ en werd er gelijk gespeeld tegen sc Heerenveen en FC Groningen. Met name Kenneth Vermeer staat in een negatieve hoofdrol. De doelman maakte dit seizoen al een aantal grove blunders en zal tegen Go Ahead Eagles worden vervangen door Jasper Cillessen.
De Eagles daarentegen begonnen goed aan het seizoen, al hebben de Deventenaren de afgelopen weken te maken met een kleine terugval. De Eagles wonnen dit seizoen van ADO Den Haag en RKC Waalwijk, daarnaast speelde het team van Foeke Booy gelijk tegen FC Utrecht, FC Groningen en Cambuur Leeuwarden. Go Ahead Eagles staat voorafgaand aan speelronde acht op de elfde plek en daar zijn ze aan de Vetkampstraat ruimschoots tevreden mee. Doelstelling is namelijk directe handhaving.

Go Ahead Eagles wist afgelopen week vrij gemakkelijk de derde ronde van de KNVB beker te bereiken, daar het DVS’33 met 3-0 wist te verslaan. Ajax had meer moeite met het bereiken van de volgende ronde. In de eigen Amsterdam ArenA was FC Volendam de tegenstander. De wedstrijd stond vooral in het teken van het overlijden van Gerrie Mühren. Uitgerekend het neefje van Mühren, Robert Mühren, speelde een hoofdrol in deze wedstrijd. Na negentig minuten spelen was het gelijk. Lucas Andersen had Ajax op voorsprong gezet,maar Mühren wist in de 67e minuut de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Volendam had kansen om de wedstrijd al in de reguliere speeltijd te beslissen, maar verzuimde dit. In de verlening scoorde Mühren zijn tweede van de avond en bracht Volendam in extase. Dit was echter niet van lange duur. Een vrije trap van Lasse Schøne bracht Ajax op gelijke hoogte. Even later scoorde Danny Hoesen en nogmaals Schøne om de wedstrijd in het voordeel van de Amsterdammers te beslissen.

Bij Ajax zal Thulani Serero niet spelen. De Zuid-Afrikaan is geblesseerd aan zijn schouder. Daarnaast zitten Hoesen, Tobias Sana en Ruben Ligeon niet bij de selectie. In tegenstelling tot het bekerduel met FC Volendam zitten Bojan, Nicolai Boilesen en Kolbeinn Sigþórsson wel weer bij de selectie. Davy Klaassen is de vervanger van Serero in de wedstrijdselectie. Joël Veltman is nog altijd geblesseerd.
Go Ahead Eagles moet het in Amsterdam doen zonder Joeri Schroyen. Hij is na zijn rode kaart in het bekerduel met DVS’33 voor één duel geschorst. Daarnaast is Kevin Spanjaard, die een zware knieblessure heeft, nog altijd afwezig.