19.10.2013 22:30

Invaller Demouge bezorgt Roda JC drie punten in Waalwijk

Zonder de geschorste Erwin Koeman heeft RKC Waalwijk zaterdagavond voor de zesde keer op rij verloren. De Waalwijkers kwamen vlak na rust op 1-0, maar zagen Roda JC de voorsprong ombuigen naar 1-2. Matchwinner werd invaller Frank Demouge. Met een rake kopbal bezorgde hij zijn ploeg de volle buit.

Na een afwachtend begin van beide ploegen, kreeg zowel RKC Waalwijk als Roda JC een grote kans om op voorsprong te komen. Roda JC-trainer Ruud Brood zag na iets minder dan tien minuten spelen hoe Jan Seda redding bracht op een knappe poging van Krisztián Németh. Vervolgens kreeg aan de andere kant Kenny Anderson een vrije schietkans, maar hij wist oog in oog met Filip Kurto niet een hoek te kiezen en schoot tegen de doelman aan.

Waar in de eerste helft niet werd gescoord, gebeurde dat in de tweede helft heel snel. Met wat geluk bracht Rémy Amieux zijn team op voorsprong. Een vrije trap op twintig meter van het doel werd door Romeao Castelen op de Fransman teruggelegd. Het schot dat daarop volgde, vloog via het been van Fledderus over doelman Kurto in de linkerkruising.

Het antwoord van de bezoekers liet niet lang op zich wachten. Met een goede steekpass bereikte Kees Luijckx Guus Hupperts, die op zijn beurt de bal op de compleet vrijstaande Németh kaatste. Het centrale duo van RKC Waalwijk was nergens te bekennen, waardoor de Hongaar vrij kon doorlopen naar Seda. Met een schijnbeweging speelde Németh de doelman voorbij, waarna hij de bal in een leeg doel kon schieten.

Gezien het veldoverwicht dat Roda JC had, hing een doelpunt van de bezoekers in de lucht. Dat doelpunt kwam er ook. Invaller Frank Demouge kopte vijf minuten voor tijd raak op een voorzet van een andere invaller, Marc Höcher: 1-2. In het restant van de wedstrijd probeerde RKC Waalwijk nog de gelijkmaker te forceren, maar het was tevergeefs. De thuisploeg eindigde het duel met tien man: Frank van Mosselveld kreeg vlak voor tijd zijn tweede gele kaart voor een (mislukte) schwalbe in het strafschopgebied.

De gifbeker is voor RKC Waalwijk nog niet helemaal leeg. De Waalwijkers bezitten op dit moment de zeventiende plaats in de Eredivisie, maar kunnen aankomende zondag door NEC worden ingehaald. Voor Roda JC ziet het er wat rooskleuriger uit: de club uit Kerkrade heeft door de overwinning aansluiting gevonden bij de grote middenmoot in de competitie en bezit met dertien punten de tiende plaats.