0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Mitchell Schet 53. / Schot met rechts

90'
90'
Pluim krijgt nog DE kans op de gelijkmaker in blessuretijd! De middenvelder van Roda staat volledig vrij en kan van dichtbij inkoppen. Hij kopt inderdaad in maar doet dit slecht waardoor Zwinkels nog met de voet kan redden.
90'
Roda heeft nog vier minuten blessuretijd om de gelijkmaker te forceren. Het lijkt er gezien het spelbeeld echter niet op dat die nog gaat vallen.
90'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Wilfried Kanon
90'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Danny Holla
88'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Michiel Kramer
88'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Mathias Gehrt
86'
Het slotoffensief van de thuisploeg lijkt dan nu begonnen. De Limburgers hebben plotseling haast en de Hagenezen doen er alles aan om het spel te vertragen en de voorsprong te behouden.
82'
Direct na de wissels krijgt Donald een grote kans! Een voorzet die lang onderweg is, kan vanuit vrijstaande positie worden ingekopt door Donald. Van dichtbij kopt hij echter recht op Zwinkels af die dan ook weet te redden.
81'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Marc Höcher
81'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Mitchel Paulissen
81'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Ricky van Haaren
81'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Yanic Wildschut
78'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Vasil Skourtis
78'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Guy Ramos
77'
Schet, net zelf nog slachtoffer van een overtreding, begaat nu zelf een smerige overtreding als hij vol op de voet van een tegenstander gaat staan. Hij ontsnapt aan een kaart doordat Blom het niet ziet.
75'
Schet heeft veel pijn nadat hij vol op het been wordt geraakt door Kali. De vrije trap die wordt toegekend, vanaf twintig meter, wordt door Holla tot twee keer toe in de muur geschoten.
71'
Ook Luijckx probeert het eens van afstand. Hij krijgt de ruimte om te schieten en doet dit dan ook. Verdienstelijk is zijn poging niet want het leder vliegt ruim over de Haagse goal.
68'
Wildschut haalt namens de bezoekers uit vanaf ongeveer 25 meter afstand. Hij doet dit nog niet eens zo onaardig want zijn schot vliegt niet ver naast.
67'
Tomasson staat druk coachend langs de zijlijn om zijn ploeg naar de gelijkmaker te leiden. Hij ziet dat zijn elftal wat gevaarlijker wordt maar grote kansen nog steeds uitblijven.
63'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Roly Bonevacia
63'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Arnaud Sutchuin Djoum
62'
Bij de thuisploeg komen veel ballen niet aan en zijn de voorzetten slecht. Hierdoor kan het team van Tomasson nauwelijks voor gevaar zorgen.
58'
Aan de andere kant laat ook Roda zich zien. Donald lost een afstandsschot maar verrast hiermee Zwinkels niet die dan ook gemakkelijk kan pakken.
57'
En het scheelt weinig of Wormgoor verdubbelt de Haagse voorsprong! Uit een vrij trap van Holla kopt de verdediger van dichtbij in maar Kurto weet te redden.
56'
Hoewel de sfeer voorafgaand aan het duel zo gezellig was in Kerkrade, is het nu stil in het stadion. Het zijn de ADO-supporters die het nu gezellig hebben en zich laten horen.
53'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 0:1 door Mitchell Schet
Uit een snelle tegenaanval scoort ADO! Gehrt heeft een mooie steekbal in huis op de snelle Wildschut. Van binnen het Limburgse strafschopgebied schiet hij op doel maar de uitgekomen Kurto redt zijn inzet. Hierna belandt de bal bij Schet en die schiet het leder in het lege doel.
50'
Bij aanvang van de tweede helft lijkt het spelbeeld hetzelfde als in de eerste: Roda maakt het spel en heeft het meeste balbezit terwijl ADO op de counter loert en er soms net zo gevaarlijk als voor rust hoopt uit te komen.
46'
Er wordt weer gevoetbald in het stadion van Roda. Beide elftallen zijn ongewijzigd aan de tweede helft begonnen.
46'
45'
Na 45 minuten voetbal in Kerkrade is er nog niet gescoord. De kans voor beide elftallen om te scoren was er wel, maar die kansen waren zelden groot. ADO was echter het meest gevaarlijk, vooral vlak voor rust toen een inzet van Gehrt door Luijckx van de doellijn werd gehaald. Bovendien verdiende de bezoekers een strafschop na hands van Van Peppen maar Blom zag het niet of vond het geen penalty. Namens Roda was Hupperts het dichts bij een doelpunt maar hij verspeelde zijn mogelijkheid. Zo is de ruststand 0-0.
45'
45'
Vlak voor rust is daar de grootste kans van de wedstrijd! Bij de tweede paal is Zuiverloon het meest alert en hij geeft de bal hard en laag voor. Bij de andere paal staat Gehrt die van dichtbij inschiet. Op de doellijn voorkomt Luijckx een achterstand van zijn team door de bal naast te werken. Wat een kans voor ADO nog!
43'
Meijers haalt verassend uit vanaf een meter of 25. De ADO-speler ziet zijn inzet echter richting de verkeerde kant van de paal draaien waardoor het schot naast vliegt.
41'
De Limburgers weten maar geen gat te slaan in de hechte verdediging van ADO en zo zien we weinig kansen in Kerkrade. De bezoekers zien er in de eerste helft uit de tegenstoot het gevaarlijkst uit maar zij spelen hun mogelijkheden niet goed uit waardoor er weinig gevaar is voor beide doelen.
37'
ADO is woedend als Blom geen penalty geeft na hands van Van Peppen. En gelijk hebben ze bij de bezoekers, daar had de bal op de stip gemoeten. Zo ontsnapt Roda!
36'
Sutchuin Djoum draait op de rand van het zestienmetergebied weg van zijn directe tegenstander en haalt maar eens uit. Zwinkels ziet de inzet van de middenvelder echter over de grond recht op zich af komen en kan gemakkelijk pakken.
33'
Van Duinen haalt uit van ver, ruim 25 meter, maar hij ziet het leder over de kruising van het Roda-doel vliegen.
30'
De thuisploeg mag niet klagen als Wildschut door de grensrechter wordt teruggevlagd wegens buitenspel. De aanvaller van ADO stond namelijk niet buitenspel en wordt zo een kansrijke doelpoging ontnomen.
28'
Er is bijna een half uur gespeeld in Kerkrade en de wedstrijd kent tot dusver weinig hoogtepunten. Het thuispubliek is het niet altijd eens met het achterin rondspelen en weinig aanvallende spel van hun ploeg en laat dit zo nu en dan ook merken.
24'
Bijna is daar de treffer voor Roda! Een uittrap van Zwinkels wordt door Donald, die zijn kopduel wint, naar voren gespeeld. Hupperts is de verdedigers van ADO te snel af en probeert te scoren. Hij speelt de bal echter te ver voor zich uit en zo is zijn kans verkeken. Dat zag er niettemin gevaarlijk uit!
21'
Een lange bal van de bezoekers belandt achter de Limburgse verdediging en komt zo bij Wildschut terecht. In een duel met Ramos gaat de aanvaller van Den Haag daarna naar de grond maar scheidsrechter Blom fluit, terecht, niet voor een penalty. Wilschut weet dat het geen strafschop was en protesteert dan ook niet.
18'
Uit de tegenstoot moet Kurto in actie komen om Van Duinen van scoren af te houden en hij doet dit succesvol. Een lange bal van achteruit zet de spits van ADO Den Haag vrij voor de keeper maar die komt goed uit zijn doel en maakt de hoek klein. Zo klein dat Kurto kan redden op het schot van Van Duinen. Uit de corner die volgt kan Gehrt bij de tweede paal vrij inkoppen maar hij lijkt zelf van de plotselinge mogelijkheid te schrikken en kopt naast.
17'
Donald slalomt door de verdediging van de Hagenezen maar heeft vervolgens een zwakke voorzet in huis. Daar had meer ingezeten voor ADO.
14'
Al na een kwartier lijkt het spelbeeld van de wedstrijd duidelijk te worden: Roda mag van ADO het spel maken terwijl de bezoekers verdedigen en wachten op fouten van de Limburgers. Dit leidt ertoe dat Roda veel in balbezit is maar nog geen grote kansen heeft gecreëerd.
10'
Na voorbereidend werk van Hupperts haalt Pluim maar eens uit vanaf een metertje of twintig. Van zijn poging zal ADO-keeper Zwinkels niet wakker liggen. De reservekeeper van de bezoekers, die speelt vanwege een blessure van Coutinho, ziet de bal dan ook ongevaarlijk naast gaan.
7'
Aan de andere kant is ook ADO weer gevaarlijk. Malone krijgt de bal randje zestien aangespeeld en haalt in een keer uit. Zijn poging wordt onderweg nog aangeraakt en gaat maar nauwelijks naast.
6'
Sutchuin Djoum kan vanaf het middenveld zomaar doorlopen en besluit maar eens uit te halen vanaf een meter of twintig afstand. Dit doet hij helemaal niet verkeerd want zijn inzet vliegt slechts een klein metertje naast.
5'
Het Parkstad Limburg Stadion is niet uitverkocht. Toch vreemd gezien het belang van deze zo wel bekende 'zes punten wedstrijd'.
2'
ADO is direct gevaarlijk! Een voorzet vanaf rechts kan bijna worden ingekopt door spits Van Duinen. Voordat hij echter kan scoren, kan Luijckx de bal nog ternauwernood voor het hoofd van de spits wegkoppen.
1'
Nadat er vuurwerk heeft geklonken in het Limburgse stadion, is er afgetrapt en wel door de plaatselijke Prins Carnaval die de bal ludiek in het doel schiet. We zijn begonnen!
1'
Goedenavond en welkom op deze zaterdag bij het duel dat wordt gespeeld tussen Roda JC en ADO Den Haag. Deze wedstrijd begint om kwart voor acht en wordt gespeeld in het Parkstad Limburg Stadion te Kerkrade. In de Limburgse stad is Kevin Blom vanavond de scheidsrechter van dienst. Mijn naam is Roel Egberts en ik doe vanavond live voor u verslag van dit zeer belangrijke degradatieduel.

Huidige positie
Dat de confrontatie tussen Roda en ADO een degradatieduel is, is een understatement. Het is namelijk het treffen tussen de nummer laatst en de nummer zestien van de Eredivisie. Bovendien is het verschil tussen beide clubs miniem: slechts één punt. Op de laatste plek van de ranglijst staan de Hagenezen. Ondanks het knappe gelijkspel van ADO afgelopen weekend op bezoek bij titelkandidaat Vitesse, behield ADO de zo gehate laatste plaats. Nummer zeventien, NEC, had na afgelopen speelronde immers evenveel punten maar een beter doelsaldo. De thuisploeg, Roda, heeft dus slechts een punt meer dan ADO. Vorig weekend verloor het elftal van trainer Jon Dahl Tomasson de uitwedstrijd tegen NAC Breda met 2-0. Het team dat vanavond verliest, zit voorlopig echt in degradatiezorgen. Aangezien de verschillen onderin klein zijn, betekent winst eventjes ietwat lucht. Of alle concurrenten van beide ploegen moeten ook punten pakken, iets wat in de huidige competitie geen rariteit is.

Statistieken
De statistieken zijn vanavond allerminst in het voordeel van de club uit Den Haag. Het duel tussen Roda JC en ADO Den Haag in Kerkrade stond in Eredivisieverband 23 maal eerder op het programma. Zestien keer won de thuisploeg en slechts één keer, ruim veertig jaar geleden, wonnen de bezoekers. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in het Parkstad Limburg Stadion in een doelpuntloos gelijkspel. Eerder dit seizoen was er geen gebrek aan doelpunten tijdens de confrontatie tussen deze elftallen in Den Haag. Het werd die dag in augustus maar liefst 0-4 voor de Limburgers.

Selecties
Roda mist vanavond viif spelers in verband met een blessure: Mark-Jan Fledderus, Bart Biemans, Henk Dijkhuizen,Frank Demouge en Anco Jansen. Tevens kan de thuisploeg geen beroep doen op topscorer Krisztián Németh vanwege een schorsing die de spits uitzit. De interim trainer van ADO, Henk Fraser, moet ook twee basisspelers missen als gevolg van een schorsing. Dit zijn verdediger Tom Beugelsdijk en middenvelder Roland Alberg. Tevens ontbreekt Kevin Jansen in verband met een knieblessure. Dit geldt ook voor eerste keeper Gino Coutinho, voor hem keept Robert Zwinkels. De trainer van de bezoekers, Fraser dus, heeft overigens nog een verleden bij de club uit Kerkrade. Tussen 1988 en 1990 was hij speler van Roda JC. Terug naar het heden; de opstellingen van beide teams voor vanavond zijn te vinden onder het kopje ‘wedstrijddetails’.