12:30 uur
PSV
2:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Tim Matavž 9. / Schot met rechts  (Memphis Depay)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Mark-Jan Fledderus 68. / Schot met links  (Guus Hupperts)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Krisztián Németh 85. / Schot met rechts  (Mark-Jan Fledderus)

90'
Er gebeurt maar weinig in de laatste minuten van Roda JC - PSV. De thuisploeg wint, maar de drie punten worden overschaduwd door de nare blessure van Przemysław Tytoń. De goalie kwam in de blessuretijd hard in aanraking met de paal en werd per ambulance van het veld vervoerd.
90'
90'
De wedstrijd is inmiddels hervat. Ola Toivonen staat in het doel omdat PSV al drie keer wisselde. Met Przemysław Tytoń lijkt het ondanks alle voorzorgen toch goed te gaan. Volgens de dokters was hij een minuut 'out', maar daarna wel goed aanspreekbaar. Er werd echter geen risico genomen en daarom werd het protocol gevolgd.
90'
Een heel vervelend gezicht in Kerkrade. Przemysław Tytoń krijgt een nekbrace om, terwijl hij nog steeds in zijn goal ligt. Op zulk soort momenten telt voetbal eigenlijk niet meer. De vriendin van Tytoń wordt inmiddels gerustgesteld door spelers van PSV, wat weer een prachtig beeld oplevert. Waarschijnlijk zal het nog enkele minuten duren, maar daarna zal Roda JC - PSV weer hervat worden. Wij komen dan terug voor de laatste drie minuten.
90'
Het is niet alleen de paal die Przemysław Tytoń pijn doet, maar bij het neerkomen raakt de doelman van PSV ook de stang die het zijnet in tact houdt. De geschrokken reacties volgen natuurlijk ook na het incident van PSV - Ajax enkele seizoenen geleden. Tytoń kwam toen hard in aanraking met Timothy Derijck en werd toen ook afgevoerd met de ambulance.
90'
Toch wat positief nieuws in Kerkrade, want Przemysław Tytoń is bij kennis en aanspreekbaar. Toch mag hij absoluut niet bewegen, want het is niet duidelijk of er nekwervels zijn beschadigd. Omdat PSV al drie keer gewisseld heeft moet een veldspeler zijn positie overnemen. Ola Toivonen heeft het keepersshirt aangetrokken en zal straks gaan keepen. Het is echter wachten totdat Tytoń veilig vervoerd kan worden.
90'
De klok loopt door en we zitten inmiddels al in de 96e minuut. De wedstrijd is echter niet afgelopen omdat Przemysław Tytoń nog steeds op de grond ligt. De blessure is echt serieus, want een brancard van de ambulance komt er nu aan te pas. Dit betekent dat de dokters het risico niet willen nemen om de goalie van PSV op een draagbrancard te leggen.
90'
De doelman van PSV ligt nu al twee minuten op de grond. Dokters over hem heen gebogen en de brancard op het veld. Wat gebeurde er nu precies? Marc Höcher krulde een vrije trap richting de linkerhoek. Tytoń vloog naar de hoek, maar kwam keihard met zijn gezicht tegen de linkerpaal. De dokter van PSV maakte zojuist een gebaar dat de wedstrijd voor de doelman afgelopen is.
90'
Een heerlijke vrije trap van Marc Höcher wordt uit de hoek getikt door Przemysław Tytoń. Een mooie redding, maar de goalie moet het met een pijnlijke blessure bekomen. Er is zelfs paniek op het veld, want de keeper blijft roerloos liggen nadat hij met de paal in aanraking kwam. Niet de fysiotherapeut, maar de dokters komen op het veld. Heel vervelende situatie voor PSV en de doelman.
90'
Roda JC is na de goal uiteraard verdedigend gaan voetballen. Krisztián Németh verlaat het veld en Roly Bonevacia komt voor hem in de plaats. Bij PSV vervangt Zanka de geblesseerde Jorrit Hendrix. Nog vier minuten blessuretijd.
90'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Zanka
90'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jorrit Hendrix
89'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Roly Bonevacia
89'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Krisztián Németh
89'
Gele kaart voor Krisztián Németh (Roda JC Kerkrade)
Om te behoeden dat Jorrit Hendrix kan opbouwen maakt Krisztián Németh een harde overtreding op de verdediger. De bal is niet in de buurt, dus misschien is geel wel een te milde straf.
88'
Met tien man, in de heksenketel van Roda JC. Kan PSV nog een doelpunt scoren en zo een punt uit het vuur slepen? De ploeg heeft er nog maar een paar minuten voor.
85'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 2:1 door Krisztián Németh
Een stunt is in de maak, want Krisztián Németh zet met zijn zesde treffer van het seizoen de 2-1 op het scorebord. Jorrit Hendrix ruimt een lange bal niet goed op en Németh kan wegdraaien. De spits loopt langs de lijn van het strafschopgebied, creëert ruimte voor zichzelf en haalt met rechts hard uit in de linkerhoek. Przemysław Tytoń is kansloos en Roda JC staat 2-1 voor tegen PSV.
84'
Wat een slotfase wacht ons in Kerkrade. PSV moet alles op alles gooien om een punt uit het vuur te slepen tegen Roda JC. Die ploeg wil natuurlijk het eigen publiek trakteren op drie heerlijke punten tegen 'koploper' PSV.
81'
Wat extra scorend vermogen in het elftal van Roda JC. Guus Hupperts kan mannetjes passeren en bedienen, maar Marc Höcher is van de doelpuntjes. Dat heeft Roda JC nu precies nodig, dus hij komt in het veld na tachtig minuten spelen.
80'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Marc Höcher
80'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Guus Hupperts
80'
Daar is Frank Demouge dan, met een kopbal op de lat!
Guus Hupperts speelt Abel Tamata uit aan de rechterkant alsof hij er niet staat, zet voor richting de tweede paal en vindt Demouge. Die hangt lekker lang in de lucht, stuurt de bal richting de korte hoek, maar treft de onderkant van de lat.
79'
Nu kan Roda JC profiteren van het mannetje meer op het veld. Frank Demouge staat in het veld en met zo'n spits kun je de bal eens lekker voor de pot gooien en hopen dat hij er tegenaan loopt. Roda JC is dan ook vol in de aanval en het is wachten op de 2-1.
78'
Gele kaart voor Ola Toivonen (PSV Eindhoven)
Poeh, ook weer een gemene schop van Ola Toivonen hoor. De middenvelder is gefrustreerd, timet verkeerd bij het uitverdedigen en geeft vervolgens Mark Jan Fledderus een harde schop tegen de schenen. Een perfecte reclame voor scheenbeschermers, want zonder die bescherming mag Fleddures nu met vervroegd pensioen.
76'
Ard van Peppen staat nog steeds langs de kant en Roda JC staat dus even met tien man. PSV echter ook, want Memphis Depay kreeg enkele minuten geleden zijn tweede gele kaart. Van Peppen heeft inmiddels een hoofdband gekregen tegen het bloed dat uit een wond sijpelde.
75'
De wedstrijd ligt even stil omdat Ard van Peppen aan een hoofdwond wordt behandeld. De verdediger van Roda JC wordt hard geraakt door Santiago Arias, die dit niet bewust deed.
72'
Geel-rode kaart voor Memphis Depay (PSV Eindhoven)
De wedstrijd kantelt in vijf minuten! Eerst scoort Roda JC de gelijkmaker en daarna mag Memphis Depay met een tweede gele kaart naar de kant. De eerste kreeg hij voor een schwalbe, de tweede krijgt hij omdat hij gemeen op de voet van Ard van Peppen gaat staan.
71'
Bijna komt PSV weer heel snel op voorsprong!
Florian Jozefzoon krijgt een mooie steekbal op rechts, neemt de bal mee naar binnen, maar vergeet te schieten met links. Filip Kurto kan de inzet blokken, maar kan niet voorkomen dat Tim Matavž wel kan schieten. Hij raakt echter Kees Luijckx, waardoor de stand 1-1 blijft.
68'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 1:1 door Mark Jan Fledderus
Daar is dan de gelijkmaker! Guus Hupperts bedient zijn collega Mark Jan Fledderus en die faalt niet oog in oog met Przemysław Tytoń. Hupperts werd vrijgespeeld en wachtte heel lang met passen. Fledderus had de bal al niet meer verwacht, maar kreeg toch een lage steekbal voor zijn voeten. Hij ziet Tytoń snel op zich af komen, maar prikt de bal met links rustig onder de keeper door. 1-1 na een kleine zeventig minuten speeltijd.
67'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Abel Tamata
67'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jetro Willems
67'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Florian Jozefzoon
67'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Zakaria Bakkali
66'
Omdat Memphis Depay geen strafschop kreeg blijft PSV de enige ploeg in de Eredivisie die nog niet te maken heeft gehad met een penaltysituatie. De Eindhovenaren kregen dit seizoen nog geen penalty mee, maar er dus ook geen tegen.
63'
Gele kaart voor Memphis Depay (PSV Eindhoven)
De tweede gele kaart voor een schwalbe in deze wedstrijd is voor Memphis Depay. De aanvaller van PSV snelt langs Henk Dijkhuizen, die zijn been uitsteekt. Depay gaat gewillig over dit been heen, maar valt veel te snel om een penalty te claimen. Dit doet Depay wel en dus geeft scheidsrechter Liesveld een gele kaart voor een ouderwetse fopduik.
61'
Mitchell Donald speelde een ongelukkige wedstrijd en wordt na een uur spelen vervangen door Frank Demouge. Een aanvallende wissel, waarmee Roda JC hoopt iets te kunnen doen aan die 0-1 achterstand.
61'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Frank Demouge
61'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Mitchell Donald
60'
Roda JC - PSV werd 46 keer gespeeld in de geschiedenis van de Eredivisie. De thuisploeg won 13 duels, terwijl PSV 22 keer de volle buit mee naar huis nam. 11 keer eindigde dit duel in een gelijkspel. Qua doelpunten ligt het dicht bij elkaar. Roda JC scoorde 62 keer, tegen 74 doelpunten van PSV.
57'
Roda JC heeft er weer zin in de tweede helft. De ploeg jaagt de PSV'er met de bal goed op en herovert dan ook snel balbezit. Roda JC gaat dan snel naar voren via de flanken of via Mark Jan Fledderus, die het spel van de thuisploeg grotendeels naar hem toetrekt.
54'
Gele kaart voor Jetro Willems (PSV Eindhoven)
Geen handige actie van Jetro Willems. De linksback wil Memphis Depay inspelen met een balletje breed, maar Guus Hupperts zit daar tussen. De aanvaller van Roda JC is weg, maar Willems herstelt zijn fout met vasthouden. Geel voor de linksback, maar geen gevaarlijke aanval van Roda JC.
53'
Een prima schot van Guus Hupperts vliegt net over. De aanvaller combineert met Mitchell Donald en kan dan met rechts uithalen van net buiten het strafschopgebied. Przemysław Tytoń hoeft echter niet in te grijpen, maar het geeft wel aan dat Roda JC op zoek is naar de gelijkmaker.
50'
Het thuispubliek schreeuwt om een penalty als Jeffrey Bruma een voorzet van Guus Hupperts op onorthodoxe wijze opruimt. De verdediger ligt al als de bal bij hem komt en het leer lijkt zijn hand te raken. Scheidsrechter Liesveld wuift alle smeekbedes echter weg.
49'
Roda JC begint iets voorzichtiger aan de tweede helft dan dat het begon aan de eerste helft. De ploeg wil vooral niet meer teveel ruimte weggeven tussen de laatste linie en het middenveld en speelt daarom iets compacter.
46'
Het zonnetje is gaan schijnen in Kerkrade als Roda JC en PSV zijn begonnen aan de tweede helft. Beide ploegen hebben nog niet gewisseld en de stand is 0-1 voor PSV.
46'
45'
Roda JC en PSV maken er voorlopig een heel interessante wedstrijd van. Tim Matavž was al snel trefzeker na dom balverlies van Mitchell Donald, maar na de openingstreffer kon de wedstrijd twee kanten op. Roda JC bleef na een sterke openingsfase aandringen, maar PSV was via Oscar Hiljemark dichtbij. De middenvelder schoot op de paal nadat - opnieuw - Donald balverlies leed. De thuisploeg kreeg toch ook genoeg kansen, maar Wiljan Pluim schoot volledig vrijstaand recht op Przemysław Tytoń.
45'
44'
Een geweldige rush van Bart Biemans wordt bijna tot doelpunt gepromoveerd door.. Bart Biemans! De verdediger stoomt op, legt af naar links richting Mark Jan Fledderus. De middenvelder zet voor en daar staat Biemans gewoon klaar om in te koppen. Bij de eerste paar kopt hij richting de verre hoek, maar de bal gaat over. Nog een prima kans voor Roda JC in de slotfase.
41'
Oscar Hiljemark krijgt alle ruimte, maar raakt de paal!
Mitchell Donald gaat gigantisch in de fout. Hij wordt ingespeeld op het middenveld, maar de kaats van hem komt terecht bij Tim Matavž. Die dribbelt richting de zestien en wacht op steun. Hiljemark komt via rechts naast hem, krijgt de bal, maar mikt iets te ver naar rechts. Hierdoor belandt de bal niet in de rechterhoek, maar tegen de paal.
40'
Gele kaart voor Guus Hupperts (Roda JC Kerkrade)
Nu gaat het wel heel erg snel met de kaarten. Guus Hupperts gaat een duel langs de zijlijn met Memphis Depay te hard in. Omdat Hupperts ook nog eens van achteren komt kan scheidsrechter Liesveld niet anders dan de derde gele kaart in de eerste helft tonen.
38'
Ongelooflijk, wat een kans voor Roda JC!
Wiljan Pluim hoeft alleen maar stil te blijven staan, Ola Toivonen loopt zomaar bij hem weg. Mark Jan Fledderus wordt ook niet aangepakt en kan Pluim bereiken aan de rechterkant van de zestien. Pluim kan rustig aannemen en een hoek uitkiezen, maar de middenvelder schiet op Przemysław Tytoń, die wederom snel uit zijn doel kwam. De afvallende bal is voor Fledderus, maar hij krijgt te weinig tijd om de bal op doel te krijgen. Dit had de 1-1 moeten zijn, maar het blijft 0-1 in Kerkrade.
36'
Gele kaart voor Jeffrey Bruma (PSV Eindhoven)
Dit kan echter problematisch worden voor de ene helft van het centrale duo van PSV, want Jeffrey Bruma krijgt al voor rust een gele kaart. De verdediger komt hard inglijden als Mark Jan Fledderus wil combineren. Bruma is te laat en krijgt hiervoor de gele kaart.
36'
Verdedigend heeft PSV de zaakjes steeds beter op orde. Jorrit Hendrix en Jeffrey Bruma vormen een steeds beter duo en weten Krisztián Németh beter af te stoppen vandaag.
33'
Memphis Depay lijkt op weg naar de 0-2, maar de aanvaller van PSV wordt afgevlagd voor buitenspel. Het protest van Depay is heftig en het lijkt erop dat de linksbuiten gelijk heeft. Na een splijtende pass van Jetro Willems staat hij niet buitenspel en had dus door mogen lopen richting Filip Kurto.
30'
Gele kaart voor Wiljan Pluim (Roda JC Kerkrade)
Stijn Schaars leek een domme overtreding te maken op het middenveld, maar scheidsrechter Liesveld ziet heel goed dat Wiljan Pluim zich laat vallen en dus een schwalbe maakt. De middenvelder van Roda JC krijgt dan ook terecht de eerste gele kaart van de wedstrijd.
29'
PSV staat met 0-1 voor tegen Roda JC, maar heeft het alles behalve makkelijk tegen de thuisploeg. Via Krisztián Németh komt de ploeg vaak genoeg voor het doel van de Eindhovenaren, maar succesvol is hij niet geweest.
26'
Zakaria Bakkali, heeft hij de vorm weer terug?
De rechtsbuiten stak in een geweldige vorm in de openingswedstrijden van PSV, maar zakte terug na een blessure. Bakkali slalomde zojuist ouderwets weer door de verdediging van een tegenstander heen, maar op het laatste moment werd zijn schot geblokt.
25'
Toivonen moet overigens oppassen dat hij niet tegen een vroege gele kaart aanloopt. In de beginfase maakte hij al een harde overtreding op het middenveld en nu loopt hij te zeuren tegen de scheidsrechter over een overtreding die eerder werd gemaakt.
22'
Grote kans voor Ola Toivonen! De Zweedse middenvelder wordt bediend door Tim Matavž en haalt van buiten de zestien in één keer uit. Filip Kurto moet gestrekt naar de rechterhoek, maar weet te voorkomen dat PSV op 0-2 komt.
19'
Roda JC blijft leuk voetballen, maar lijkt PSV terug in de wedstrijd te brengen met dom balverlies. Mitchell Donald was zojuist bijna de schlemiel toen hij uitgleed op het middenveld. PSV profiteerde echter niet, maar kan dit wel gebruiken als opsteker in deze moeilijke openingsfase.
15'
Bij PSV zijn er overigens niet alleen personele problemen op het gebied van blessures, maar er heerst ook ontevredenheid. Verschillende media hebben opgevangen dat Adam Maher ontevreden is over zijn rol als wisselspeler bij PSV. De middenvelder zou ongeïnteresseerd over het veld hebben gelopen bij de veldinspectie en zou ook op de social media zijn ontevredenheid hebben geuit.
12'
Dan kun je nog zo slecht beginnen, maar als je één kans creëert en dan meteen scoort, dan zit het wel goed eigenlijk. Toch blijft PSV ook na de openingstreffer onder druk staan. Roda JC blijft aanvallend voetballen en daar hebben de Eindhovenaren het moeilijk mee.
9'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:1 door Tim Matavž
Tja, eerste kans, meteen een doelpunt. Dat is dan wel weer lekker beginnen. Tim Matavž zet de aanval zelf op als hij wordt ingespeeld met de rug naar het doel. Hij legt terug op Memphis Depay, loopt zelf door en krijgt de bal vervolgens op het juiste moment van zijn collega. Matavž staat één op één en faalt niet. Met een stift verschalkt hij Filip Kurto. 0-1 voor PSV na een kleine tien minuten spelen.
7'
Wat een vliegende start voor Roda JC. Zal PSV wel door hebben dat ze koploper in de Eredivisie kunnen worden? Zo speelt de uitploeg in ieder geval niet, want ze zijn nog geen seconde aan bod geweest.
4'
Al snel twee hele grote kansen voor Roda JC!
Guus Hupperts krijgt de bal aangespeeld rond het strafschopgebied, maar de speler van Roda JC verrast PSV blijkbaar met zijn aanname. Hij neemt de bal direct mee de zestien in en Jeffrey Bruma is daardoor te laat met zijn sliding. Przemysław Tytoń komt snel zijn doel uit en maakt zijn doel klein genoeg. Hupperts schiet tegen hem op, maar de bal komt bij Krisztián Németh. De spits twijfelt niet en schiet direct richting doel. Tytoń is inmiddels opgestaan en kan de harde knal tot corner verwerken. Dit levert Roda JC niets op, maar wat een begin voor de thuisploeg.
1'
Bij winst is PSV de nieuwe koploper van de Eredivisie. De ploeg komt dan op 21 punten uit 11 wedstrijden. Maar eerst moet er nog gewonnen worden Roda JC.
1'
Na de 3-2 nederlaag van FC Twente op bezoek bij ADO Den Haag en het 0-0 gelijkspel van Ajax tegen RKC Waalwijk kan PSV de lachende derde worden. Bij winst op Roda JC worden de Eindhovenaren namelijk de nieuwe koploper in de Eredivisie. Roda JC zal echter ook willen winnen vandaag, want door de resultaten van concurrenten in de middenmoot kan de ploeg uit Kerkrade een leuke slag slaan. Mijn naam is Jos Boesveld en ik zal Roda JC – PSV voor u volgen vandaag.

Met dertien punten uit tien wedstrijden staat Roda JC op een keurige elfde plek. Winst tegen PSV vandaag kan echter ook betekenen dat de ploeg uit Kerkrade zich definitief in het linkerrijtje van de Eredivisie meldt. Roda JC is al vijf wedstrijden ongeslagen, maar won in die vijf wedstrijden maar twee keer. In de beker werd met 1-2 van Rijnburgse Boys gewonnen en vorige week werd RKC Waalwijk met 1-2 verslagen. SC Heerenveen (3-3), FC Utrecht (3-3) en PEC Zwolle werden allemaal knap op een punt gehouden, waarmee Roda JC aantoont een stugge tegenstander te zijn. De ploeg mist tegen PSV twee spelers met een enkelblessure. Martijn Monteyne en Davy de Beule ontbreken in deze wedstrijd.

Bij PSV zijn de personele problemen wel groter. Karim Rekik, Jeroen Zoet, Ji-Sung Park, Georginio Wijnaldum en Menno Koch zijn allemaal niet inzetbaar tegen Roda JC. Ook Luciano Narsingh is nog steeds niet fit genoeg voor een plek bij de selectie. De flankspeler speelde nog geen minuut dit seizoen, maar zat vorige week wel bij de selectie. Narsingh is door Phillip Cocu niet op de bank gezet. De basisopstelling van PSV kent in ieder geval geen verrassingen. Het middenveld van de Eindhovenaren bestaat uit Stijn Schaars, Ola Toivonen en Oscar Hiljemark. Dit betekent dat Adam Maher plaatsneemt op de bank. In de aanval keert Zakaria Bakkali terug in de basisopstelling. De jongeling vormt samen met Tim Matavž en Memphis Depay de aanvallende linie.

PSV en Roda JC zullen moeten strijden voor elke meter in Kerkrade. Niet alleen vanwege de normale strijd die bij voetbal hoort, maar ook vanwege de weerselementen. Het waait hard en de kans op regen is groot vandaag. Ouderwets bikkelen bij Roda JC – PSV? We shall see.