14:30 uur
Heracles Almelo
1:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Miquel Nelom 41. / Eigen goal
1 : 1 Torinfos in de Ticker Jean-Paul Boëtius 43. / Schot met rechts  (Tonny Vilhena)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Mikhail Rosheuvel 63. / Schot met rechts  (Mike te Wierik)

90'
Einde wedstrijd Het is afgelopen in De Kuip! Feyenoord verliest zeer verrassend in eigen huis van Heracles Almelo. Vlak voor rust kwamen de bezoekers op voorsprong door een eigen doelpunt van Nelom, maar al snel wist Boëtius de stand recht te trekken.

In het tweede bedrijf kwam Heracles weer op voorsprong: Rosheuvel schoot via de binnenkant van de paal raak. Feyenoord was daarna niet meer bij machte om te scoren, tot frustratie van Pellè. De aanvoerder van Feyenoord kon zijn woede niet beheersen en deelde een kopstoot uit aan Te Wierik, wat hem op een rode kaart kwam te staan.
90'
Maar de vrijetrappenspecialist weet dit keer niet te scoren. Zijn inzet eindigt in de muur.
90'
Op vijfentwintig meter van het doel krijgt Feyenoord een vrije trap. Goossens lijkt de man te zijn die de vrije trap gaat nemen.
90'
In de eerste minuut van de blessuretijd komt Bel Hassani tot een schot. Rechts van het strafschopgebied trekt hij naar binnen en schiet hij de bal met zijn linkerbeen richting de lange hoek. Het schot vliegt een paar meter over het doel van Mulder.
90'
De extra tijd bedraagt vier minuten.
89'
Rode kaart voor Graziano Pellè (Feyenoord)
Wat een oliedomme rode kaart voor Pellè! De Italiaan omdat hij geen penalty krijgt en geeft daarna een kopstoot aan Te Wierik. Blom heeft het incident waargenomen en geeft de topscorer van de Eredivisie een meer dan terechte rode kaart.
87'
Dit was waarschijnlijk dé kans voor Pellè om de gelijkmaker te maken. Schaken geeft van de rechterkant van de bal hoog voor richting de tweede paal, waar de Italiaan zich begeeft. Pellè kopt de bal wel, maar mikt 'm een meter of twee naast het Heracles-doel.
86'
Een schot van Clasie wordt simpel gepareerd door Pasveer. De middenvelder ontvangt de bal via een Heracles-verdediger, die een slechte pass van Immers probeert weg te werken. Het schot van Clasie is niet hard en niet gericht genoeg om Pasveer te verrassen.
84'
Nee, het ziet ernaar uit dat Feyenoord vandaag in de eigen Kuip gaat verliezen van Heracles. De ploeg van Koeman komt zelfs bij een 1-2 achterstand nauwelijks tot kansen.
82'
Mulder houdt de 1-3 uit de goal! In de counter komt Linssen in een één tegen één situatie met Martins Indi. De centrumverdediger houdt zijn man goed voor zich, maar kan niet voorkomen dat hij tot een schot komt. Mulder weet de inzet van Linssen te keren, wat wel ten koste gaat van een corner.
81'
Voor Heracles telt goed voetbal niet meer. Alle ballen worden vanuit de verdediging naar voren gepompt.
79'
We naderen de laatste tien minuten van de wedstrijd. De Rotterdammers hebben in de tweede helft vrij weinig gecreëerd, maar hebben door de inbreng van Goossens en Bakkal twee frisse spelers in de ploeg.
76'
Wissel in bij Feyenoord -> Otman Bakkal
76'
Wissel uit bij Feyenoord -> Stefan de Vrij
76'
Wissel in bij Feyenoord -> John Goossens
76'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jean-Paul Boëtius
76'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Simon Cziommer
76'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Jens Jurn Streutker
75'
Feyenoord claimt een penalty na een duel tussen Te Wierik en Boëtius. De verdediger komt wat wild in op de buitenspeler van Feyenoord, maar het is te licht voor een strafschop. Blom wijst terecht niet naar de stip.
72'
Even later weer een kans(je) voor Uth. Rosheuvel krijgt aan de rechterkant de bal en geeft 'm hard voor. Uth kan koppen, maar kopt niet goed genoeg om de bal richting het doel te laten vliegen.
71'
In de counter maakt Uth bijna 1-3! De sc Heerenveen-huurling wordt door het centrale duo van Feyenoord goed richting de zijkant geduwd, maar alsnog weet hij zich in een goede positie te manoeuvreren. De Duitser komt tot een schot, maar ziet zijn inzet gekeerd worden door Mulder.
71'
De thuisploeg heeft nog een kleine twintig minuten om wat aan de 1-2 achterstand te doen. Nog nooit verloor Feyenoord in De Kuip van Heracles Almelo.
69'
Auw! Na terugleggen van Pellè kan Martins Indi op goal koppen, maar zijn kopbal mist kracht. De verdediger blijft na zijn poging op de grond liggen, omdat hij met zijn hoofd tegen het hoofd van Rienstra is gebotst.
67'
Bij Heracles gaat Streutker op het veld liggen met een krampaanval. Na een korte onderbreking kan het spel worden vervolgd.
63'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:2 door Mikhael Rosheuvel
Wat is de Eredivisie toch een vreemde competitie. Feyenoord heeft vandaag de uitgelezen kans om de koppositie over te nemen, maar komt in eigen huis op achterstand tegen Heracles. Te Wierik geeft van de rechterkant van het veld de bal voor en met wat toeval komt de bal terecht bij Rosheuvel. Vanaf een meter of 15, rechts van het doel, schiet de buitenspeler de bal richting de lange hoek. Via de binnenkant van de paal gaat de bal over de achterlijn, waardoor de bezoekers voor de tweede keer vandaag op voorsprong komen.
62'
Het geloof van Heracles dat het vandaag een punt kan pakken wordt met de minuut groter. De Heraclieden staan achterin georganiseerd te verdedigen en Feyenoord heeft veel moeite met het vinden van een gaatje.
62'
Wissel in bij Feyenoord -> Ruben Schaken
62'
Wissel uit bij Feyenoord -> Samuel Armenteros
60'
Het Feyenoord-publiek begint zich steeds meer te keren tegen scheidsrechter Blom. De leidsman fluit vaak in het voordeel van Heracles, maar bijna elke beslissing die hij neemt is terecht.
58'
De kans is groot dat Feyenoord bij winst de nieuwe koploper van de Eredivisie is. De concurrent voor de koppositie, PEC Zwolle, staat in eigen huis met 0-2 achter tegen AZ.
56'
Ook Heracles komt zo nu en dan aan aanvallen toe. Rosheuvel is snel en heeft een goede techniek, maar zijn voorzetten zijn deze wedstrijd niet erg goed. Dit keer is zijn voorzet wat beter en bereikt hij Davidson. De Australiër schiet van 20 meter op doel. Een verdienstelijk schot, maar het brengt Mulder niet echt in de problemen.
53'
Feyenoord gaat door met waar het de eerste helft mee is geëindigd: aanvallen. Pellè wordt constant gezocht, maar is deze wedstrijd vrij onzichtbaar.
50'
Een klein kansje voor Heracles. Een voorzet wordt door Davidson op doel gekopt. De kopbal komt van een meter of 15 van het doel, dus Mulder heeft alle tijd om zich te positioneren en de bal te vangen.
49'
Immers loopt bij een veelbelovende aanval de bal over de achterlijn. De nummer tien van Feyenoord krijgt de bal van Clasie en probeert doelman Pasveer te omspelen. Dat lukt Immers wel, maar daarbij speelt hij de bal te ver voor zich uit en rolt de bal over de achterlijn. Kans verkeken.
46'
De spelers van Feyenoord hebben afgetrapt voor de tweede helft. Geen wijzigingen in de opstellingen: de trainers van beide ploegen zien geen reden om iemand te wisselen. Heracles-trainer De Jonge wisselde in de eerste helft wel al een keer. Noodgedwongen moest hij de geblesseerde Bruns vervangen voor Bel Hassani.
46'
45'
Einde eerste helft De ruststand bij Feyenoord - Heracles Almelo is 1-1. In een eerste helft waarin Feyenoord op 1-0 had moeten komen, waren het de bezoekers die vlak voor rust brutaal op voorsprong kwamen. Uit een corner van Bel Hassani was het uiteindelijk Nelom die het laatste zetje gaf en daarbij zijn eigen doelman passeerde. Boëtius herstelde de schade echter snel door twee minuten later de bal fantastisch in de kruising te schieten.
45'
Nelom pegelt de bal van dertig meter op de paal! Het schot van de linksback doet heel erg denken aan het doelpunt van Van Bronckhorst op het WK 2010 tegen Uruguay. Helaas voor de linksback van Feyenoord eindigt zijn inzet echter niet in de kruising, maar op de paal. De rebound wordt vervolgens door Boëtius gemist.
43'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:1 door Jean-Paul Boëtius
En het staat meteen alweer 1-1! Met een fantastisch doelpunt zorgt Boëtius voor de gelijkmaker. In het strafschopgebied speelt de buitenspeler de bal naar Vilhena, die de bal meteen terugkaatst. Boëtius hoeft de bal niet aan te nemen en schiet 'm fantastisch binnen. Doelman Pasveer kan alleen maar kijken hoe de bal via de onderkant van de lat in de rechterkruising vliegt. Feyenoord kan opgelucht ademhalen.
41'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 0:1 door Miquel Nelom (eigen doelpunt)
Feyenoord krijgt de deksel op de neus! Een slechte corner van Bel Hassani komt bij toeval tegen het been van Nelom, die per ongeluk zijn eigen doelman passeert. Heracles neemt brutaal de leiding in De Kuip.
40'
Feyenoord is na een goede eerste 25 minuten wat slechter kan spelen. Heracles Almelo kan steeds vaker aanvallen en heeft ook regelmatig balbezit op de helft van de Rotterdammers.
38'
Ook het tweede Heracles-schot komt van Linssen. Ditmaal is de poging een stuk slechter: van de hoek van het strafschopgebied probeert hij in de korte hoek te schieten, maar een betere optie was een voorzet geweest. Net als bij het eerste schot kan Mulder de inzet van de linksbuiten van Heracles makkelijk keren.
35'
Na een luchtduel met Pellè blijft Streutker op de grond liggen. De verdediger is in zijn gezicht geraakt door de Italiaan. De scheidsrechter kent Heracles geen vrije trap toe en geeft Pellè dus ook geen kaart voor zijn actie.
34'
En daar is het eerste schot van Heracles! Linssen kan buiten het strafschopgebied naar zijn rechtervoet kappen en probeert vervolgens de bal in de lange hoek te schieten. Het is een leuke poging, maar Mulder heeft weinig moeite met de inzet en kan de bal vrij simpel vangen.
32'
Feyenoord hanteert veelvuldig de lange bal op Pellè. De Italiaan heeft vandaag met Veldmate een kopsterke verdediger bij zich staan, die meer luchtduels van de Eredvisie-topscorer wint dan verliest.
30'
Het eerste halfuur van deze wedstrijd zit er op. Feyenoord heeft de touwtjes in handen, creëert kansen, maar heeft nog niet gescoord. De bezoekers proberen niet alleen om Feyenoord tegen te houden, maar zelf ook te voetballen. Dat lukt de club uit Heracles nog niet goed; de Almelose club heeft nog geen enkele kans gehad.
27'
Vilhena neemt de vrije trap en schiet 'm een meter over het doel van Pasveer.
26'
Gele kaart voor Kwame Quansah (Heracles Almelo)
De middenvelder van Heracles verliest voor het eigen strafschopgebied de bal aan Quansah en herstelt het door een overtreding op Immers te maken. Feyenoord krijgt op een meter of 25, recht voor het doel, een vrije trap op een gevaarlijke positie.
25'
Feyenoord heeft in het eerste kwart van de wedstrijd al genoeg goede kansen gehad om op voorsprong te komen. Als het zo doorgaat, dan is de 1-0 alleen maar een kwestie van tijd.
23'
De Jonge moet al vroeg in de wedstrijd noodgedwongen wisselen. Bruns kon had te veel last van een blessure en kon het spel niet vervolgen.
23'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Iliass Bel Hassani
23'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Thomas Bruns
22'
Veldmate haalt de bal van de lijn! Te Wierik wordt op de rechtsback niet goed ingespeeld en verliest de bal aan Boëtius. Die geeft de bal snel voor op de vrijstaande Immers, die de bal over doelman Pasveer wipt en lijkt te gaan scoren. Veldmate is echter attent en weet, voordat de bal de achterlijn passeert, de bal weg te werken.
19'
Doelpunt Feyenoord afgekeurd! De rechtsback stoomt op en krijgt in het strafschopgebied de bal ingespeeld. Daar heeft de Nederlands international iets te veel tijd nodig, waardoor hij verdedigd kan worden door Linssen. Het gevaar is echter niet geweken en in de scrimmage krijgt Immers de bal bij Janmaat, die van dichtbij scoort. Dat doet hij echter wel in buitenspelpositie, dus het doelpunt gaat niet door.
17'
Heracles begint wat brutaler te worden. Eerst is het Linssen die na een goede actie en idem dito voorzet net niet Rosheuvel weet te bereiken, vervolgens verspeelt Bruns de bal bij een kansrijke drie tegen drie-situatie.
15'
Tot de middencirkel laat Feyenoord de bezoekers opbouwen. Het is prijzenswaardig dat Heracles zijn eigen spelletje blijft spelen, ongeacht de tegenstander en het stadion waar het in speelt.
12'
Overigens is de kans ook zeer aanwezig dat Feyenoord na vanmiddag de koploper van de Eredivisie is. De Rotterdamse club is echter wel afhankelijk van het resultaat bij PEC Zwolle - AZ. Wint Zwolle niet en de ploeg van Koeman wel, dan neemt Feyenoord de koppositie over.
11'
Feyenoord heeft vandaag meer dan genoeg motivatie om te winnen. Zowel Ajax, PSV als FC Twente verspeelde eerder dit weekend punten, wat betekent dat bij winst Feyenoord deze clubs inhaalt op de ranglijst.
10'
Heracles Almelo wordt in de eerste tien minuten van de wedstrijd achteruit gedrongen. De bezoekers proberen er voetballend uit te komen, maar dat lukt vooralsnog niet goed.
7'
En daar is al de tweede enorme mogelijkheid voor Feyenoord! Na een mislukte Rotterdamse corner krijgt Feyenoord balbezit op de helft van Heracles. De bal wordt hoog ingebracht en doordat Immers zijn lichaam uitstekend gebruikt, ontstaat er een enorme kans voor Martins Indi. Bijna lopen Immers en Martins Indi elkaar in de weg, maar het is de verdediger die er beter voorstaat en tot een schot komt. Van tien meter lukt het hem echter niet om doelman Pasveer te passeren, waardoor de stand nog altijd 0-0 is.
4'
Met een lange bal wordt Pellè bereikt, die met zijn rug naar de tegenstander het strafschopgebied in loopt. Daar probeert de Feyenoord-topscorer te draaien, maar wordt hij goed verdedigd waardoor de Italiaan geen kans krijgt om de bal te schieten.
1'
Wat een kans voor Pellè! Feyenoord krijgt een vrije trap aan de linkerkant van het veld en op het moment dat die genomen wordt, stapt de verdediging van Heracles. De buitenspelval werkt niet helemaal goed, want Pellè ontkomt eraan en ontvangt, zonder tegenstander in de buurt, in het strafschopgebied de bal. De Italiaan heeft de keuze om te schieten of de bal af te spelen aan een compleet vrijstaande medespeler, maar kiest voor de eerste optie. Dat is niet de juiste keuze geweest, want het schot gaat naast. Dat had al de 1-0 moeten zijn!
1'
Een hele goedemiddag en welkom bij het live-verslag van het duel tussen Feyenoord en Heracles Almelo! Mijn naam is Vincent Houttuin en ik zal jou gedurende deze wedstrijd zo goed mogelijk op de hoogte houden van alle gebeurtenissen. Onder het kopje 'Wedstrijddetails' kan je zien welke spelers om 14:30 aan de aftrap zullen staan in De Kuip.

De Rotterdammers kunnen vandaag uitstekende zaken doen in de strijd om het kampioenschap. Zaterdag verspeelden concurrenten Ajax en FC Twente dure punten tegen respectievelijk RKC Waalwijk en ADO Den Haag. Daar kan Feyenoord vandaag van profiteren: bij winst haalt de Rotterdamse club de concurrenten in op de ranglijst.

Het zal voor Heracles Almelo ongetwijfeld een lastige middag worden in De Kuip. De club uit Almelo won in het verleden nog geen enkele keer in Rotterdam. Daarnaast is Heracles de laatste weken niet in vorm: al drie wedstrijden op rij heeft de ploeg van Jan de Jonge niet meer gewonnen. De laatste driepunter dateert van 28 september, toen werd er uit tegen RKC Waalwijk gewonnen (1-4).

Feyenoord-trainer Erwin Koeman maakt vooralsnog nog geen gebruik van Otman Bakkal in zijn basisopstelling. Ten opzichte van vorige week heeft Koeman zijn elftal op geen enkele positie gewijzigd. Dat betekent dat Armenteros en Boëtius op de links- en rechtsbuiten zullen spelen. In de vorige wedstrijd speelde Feyenoord gelijk tegen Go Ahead Eagles (2-2). In de laatste minuten van het duel kwam de club uit Deventer op gelijke hoogte in De Adelaarshorst.

Ook Heracles Almelo kon in de vorige speelronde niet winnen. De Heraclieden speelde het overgrote deel van de wedstrijd tegen tien man van NEC Nijmegen. Het lukte de club uit Almelo in eigen huis wel om de 1-0 achterstand weg te werken, maar niet om de volle drie punten te pakken. Ten opzichte van die wedstrijd heeft trainer De Jonge zijn opstelling op één positie moeten wijzigen. Bart Schenkeveld kan vanwege een hamstringblessure niet spelen en zijn plaats wordt ingenomen door Jens Jurn Streutker.