14.09.2013 22:45

Cambuur blijft thuis ongeslagen en klopt Heracles met 2-0

Jan de Jonge had meer verwacht van het duel met zijn Heracles in Leeuwarden. De oud-speler en trainer van Heerenveen zou maar wat graag Cambuur in eigen huis willen verslaan, maar dat gebeurde vandaag niet. Heracles was onthutsend zwak, creëerde nauwelijks kansen en stapt na negentig minuten terecht als verliezer van de mat. En dat op kunstgras.

De wedstrijd was in de eerste helft van een bijzonder laag niveau. Weinig kansen, veel balverlies en een saaie vertoning voor de bijna tienduizend supporters die aanwezig waren bij deze wedstrijd. Pas in de 38e minuut kwam Cambuur echt gevaarlijk dicht bij een doelpunt, toen Hemmen op Pasveer stuitte. Vier minuten later was het wel raak voor de spits van Cambuur. Een prima voorzet van Ritzmaier werd binnengekopt door Hemmen, waardoor Cambuur met een 1-0 voorsprong de rust inging.

In de tweede helft leek Cambuur wat controlerender te gaan spelen. Aanvallen werden zorgvuldiger opgezet en het balbezit werd heilig verklaard. En met succes. Heracles kwam niet in het spel voor en de meegereisde supporters mochten blij zijn als de ploeg enigszins in de buurt kwam van doelman Nienhuis van Cambuur. Pas diep in de tweede helft besliste de thuisploeg dit duel. Marcel Ritzmaier stond al aan de basis van de 1-0 en zelf mocht hij de 2-0 maken vlak voor tijd. Daarbij kreeg hij hulp van Davidson, die de bal zodanig van richting deed veranderen, dan Pasveer volkomen kansloos was. Een zakelijke 2-0 overwinning voor de Friezen, waarmee ze zich goed in de middenmoot nestelen. Volgende week mag Cambuur op bezoek bij mede-promovendus Go Ahead Eagles. Heracles mag zich na deze domper opmaken voor de derby tegen FC Twente. Wel in eigen huis, maar het blijft een lastige opgave voor de ploeg uit Almelo. Eerst de lange reis naar huis maar eens maken, na een 2-0 verlies tegen Cambuur Leeuwarden.