3:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Bob Schepers 17. / Schot met links  (Martijn Barto)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Damiano Schet 21. / Schot met rechts
2 : 1 Torinfos in de Ticker Martijn Barto 43. / Schot met rechts  (Elvis Manu)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Jean-David Beauguel 66. / Schot met rechts  (Robert Braber)
3 : 2 Torinfos in de Ticker Elvis Manu 85. / Schot met rechts

90'
Na een heerlijk schouwspel in Leeuwarden heeft Cambuur uiteindelijk gewonnen van RKC. De Waalwijkers kwamen tweemaal terug van een achterstand maar hadden geen antwoord op de derde goal van Cambuur.
90'
90'
In de slotseconde krijgt RKC nog een hoekschop. Alles en iedereen bevindt zich nu in het strafschopgebied van Cambuur, ook keeper Van Dijk. De corner wordt echter afgeslagen en dus wint Cambuur!
90'
Er komen vier minuten blessuretijd bij en dus moet Cambuur nog even alle zeilen bijzetten om de overwinning over de streep te trekken.
89'
Het lijkt er dus op dat Cambuur voor de zesde maal op rij niet gaat verliezen. Hiermee verbreekt het een clubrecord. Tevens staat Cambuur nu op 34 punten, en ook dat is een clubrecord. Nog nooit behaalde de club zoveel punten in de Eredivisie.
89'
Wissel in bij SC Cambuur -> Mart Dijkstra
89'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Elvis Manu
86'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Jos Peltzer
86'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Damiano Schet
86'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Aurélien Joachim
86'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Jean-David Beauguel
85'
Doelpunt voor SC Cambuur, 3:2 door Elvis Manu
Gaat de thuisploeg er dan toch met de overwinning vandoor? Het lijkt er wel op want Manu zet zijn ploeg opnieuw op voorsprong! Een lange bal van achteruit van Leeuwin wordt niet goed verwerkt door de verdedigers van RKC die verkeerd timen. Hierdoor kan Manu, die attent reageert, de bal van dichtbij binnenschieten.
84'
Met een hoog gehalte aanvallers in het veld speelt Cambuur in de slotfase vol voor de overwinning. Gesteund door het thuispubliek gaan de Leeuwarders op zoek naar de drie punten.
81'
Wissel in bij SC Cambuur -> Bartholomew Ogbeche
81'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Paco van Moorsel
79'
Na een combinatie door het midden tussen El Makrini en Barto komt Manu plotseling in scoringspositie. Van erg dichtbij krijgt Manu de bal echter naast. Dat had een doelpunt moeten zijn, wat een kans!
76'
Aan de andere kant is invaller Hemmen dichtbij een doelpunt. Manu snelt langs zijn tegenstander en geeft voor op Hemmen. De spits werkt de bal met zijn borst richting de goal maar Van Dijk weet te redden. Zo blijven beide elftallen gevaarlijk!
75'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Michael Lamey
75'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Mitch Apau
75'
Beauguel profiteert bijna van slecht wegwerken van Leeuwin. Van dichtbij pikt de bal op en schiet op het doel van Cambuur. In de korte hoek is Nienhuis attent en keert de inzet.
71'
Sno maakt een overtreding op Ritzmaier en dus mag Cambuur net buiten het Waalwijkse strafschopgebied een vrije trap nemen. Manu gaat achter de bal staan en schiet over.
68'
Cambuur moet voor de derde maal op zoek naar de voorsprong en is al snel na de goal van Beauguel gevaarlijk. Manu besluit eens uit te halen en doet dit erg hard. Van Dijk heeft dan ook veel moeite met de poging van Manu en heeft de bal niet klem. Zijn verdedigers schieten hem echter te hulp en ruimen op.
66'
Doelpunt voor RKC Waalwijk, 2:2 door Jean-David Beauguel
Het staat weer gelijk! Braber werkt zich aan de linkerflank richting de achterlijn en geeft laag voor op Beauguel. Geheel vrijstaand schiet hij vervolgens de bal van binnen het Friese strafschopgebied met binnenkant voet achter Nienhuis. Het is geen moment saai in Leeuwarden vanavond!
65'
De verdedigers van RKC dachten dat Ritzmaier buitenspel stond en dus krijgt de middenvelder van Cambuur veel ruimte. Zijn voorzet belandt op het hoofd van Manu maar zijn kopbal wordt gepakt door Van Dijk.
62'
Wissel in bij SC Cambuur -> Michiel Hemmen
62'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Bob Schepers
61'
Er gebeurt na rust van alles in het stadion te Leeuwarden. Het spel golft op en neer en beide ploegen krijgen kansen. RKC is duidelijk niet van plan zich hier zomaar gewonnen te geven.
57'
Van der Laan haalt de bal van de lijn! Uit de hoekschop die volgt haalt Van der Laan een inzet van Braber van de lijn! Eerst is het Apau die kopt maar zijn inzet wordt gekeerd waarna het leder terug schiet in het strafschopgebied. Nienhuis is uit zijn doel en dus kopt Braber van dichtbij richting het lege doel. Van der Laan helpt zijn doelman en voorkomt zo de Waalwijkse gelijkmaker.
56'
Cambuur ontsnapt als Castelen van dichtbij over de bal heen maait. Een inzet van Schet wordt daarna geblokt: hoekschop.
55'
Nu is het RKC weer dat gevaarlijk is middels een vrije trap. Vanaf iets minder dan 25 meter mag Amieux het proberen. Zijn lage harde schot wordt gekeerd door Nienhuis.
54'
Ritzmaier mag na een overtreding van Van Hoevelen op Barto aanleggen voor een vrije bal. Vanaf een meter of twintig afstand schiet de middenvelder recht op Van Dijk af. De doelman pakt het schot dan ook redelijk eenvoudig.
50'
Nadat Castelen zelf is neergelegd op zo'n 23 meter vanaf het Cambuur-doel, neemt hij zelf de vrije trap. Via de muur belandt de inzet van Castelen rakelings naast het doel. Dat zag er gevaarlijk uit.
48'
Cambuur zoekt na rust direct de aanval. Het resulteert onder andere in een schot van Bijker. Vanaf een kleine twintig meter afstand haalt de verdediger uit. Zijn inzet zeilt over de kruising.
47'
Gele kaart voor Sander Duits (RKC Waalwijk)
Duits krijgt geel na een bodycheck op Van der Laan en is geschorst voor het eerstvolgende treffen: de wedstrijd tegen Roda JC.
46'
Er wordt weer gevoetbald in het Cambuurstadion als de thuisploeg heeft afgetrapt. Er is tijdens de rust aan beide zijden niet gewisseld.
46'
45'
Het is rust in Leeuwarden en Cambuur gaat die rust met een 2-1 voorsprong in. De thuisploeg was gedurende de eerste helft de betere partij en de voorsprong is dan ook verdiend. Twee keepersfouten zorgden kort na elkaar voor twee doelpunten. Eerst zag Van Dijk er niet goed uit bij een schot van Schepers en vlak daarna profiteerde Schet optimaal van een fout van Nienhuis. Nadat Duits namens RKC de paal had geraakt, zorgde Barto vlak voor tijd voor de Friese voorsprong.
45'
43'
Doelpunt voor SC Cambuur, 2:1 door Martijn Barto
De thuisploeg staat weer op voorsprong! De verdediging van RKC staat te klungelen en krijgt de bal in het eigen strafschopgebied niet weg. Barto profiteert hier optimaal maal als hij de bal oppikt en van dichtbij langs Van Dijk schiet. Daar zagen de Waalwijkse verdedigers er niet best uit.
40'
Manu speelt zichzelf vrij op de rand van het Waalwijkse zestienmetergebied en haalt uit. Maar hij raakt het leder niet vol en dus kan Van Dijk de inzet makkelijk oprapen.
38'
Duits raakt de paal! Na die slechte uittrap laat Nienhuis nu zien toch een uitstekende keeper te zijn. Duits mag van grote afstand aanleggen voor een vrije trap en schiet het leder schitterend richting de hoek. Nienhuis strekt zich tot het uiterste en werkt de bal zodoende met zijn vingertoppen tegen de paal. Dat was een knappe uithaal van Duits met een even zo goede reflex van Nienhuis.
37'
Nienhuis zit vanavond niet lekker in de wedstrijd. Na die fout heeft de keeper van Cambuur al enkele ballen niet goed geraakt. Zijn fout tijdens de goal heeft hem duidelijk onzeker gemaakt.
35'
Schepers krijgt opnieuw de ruimte om uit te halen en besluit dit dan ook te doen. Zijn poging, vanaf ruim twintig meter afstand, vliegt echter ongevaarlijk naast.
34'
Cambuur mag niet klagen als El Makrini in de eigen zestien al liggend de bal met de hand raakt. Van Sichem ziet het in ieder geval niet en dus krijgen de bezoekers geen strafschop.
33'
Ritzmaier is weer terug in het veld nadat hij aan de zijlijn kort behandeld is. Het lijkt er dus op dat de middenvelder van de thuisploeg, voorlopig althans, verder kan.
32'
Het spel ligt stil als Ritzmaier geblesseerd op het veld ligt. Het is te hopen voor Cambuur dat de smaakmaker van de Leeuwarders verder kan.
30'
Opnieuw zorgt Schet voor gevaar namens RKC. De aanvaller kapt zijn tegenstander Droste uit en schiet richting de kruising. Zijn inzet wordt onderweg echter door een rug geblokt en verdwijnt daardoor ruim naast.
27'
Het publiek in Leeuwarden is wat stiller na die onverwachte gelijkmaker van Schet. De thuisploeg zelf lijkt zich wel goed herpakt te hebben van die domper en is op zoek naar de hernieuwde voorsprong.
24'
Gele kaart voor Elvis Manu (SC Cambuur)
Manu krijgt een kaart van scheidsrechter Van Sichem als hij een wegwerpgebaar in zijn richting maakt.
21'
Doelpunt voor RKC Waalwijk, 1:1 door Damiano Schet
Schet brengt RKC weer op gelijke hoogte na een gigantische fout van Cambuur-doelman Nienhuis! De keeper, die het dit seizoen zo goed doet, behandelt een terugspeelbal helemaal verkeerd waardoor Schet van dichtbij de bal in het lege doel kan prikken. Wat een fout!
17'
Doelpunt voor SC Cambuur, 1:0 door Bob Schepers
Schepers, die speelt omdat Lukoki geschorst is, zet de thuisploeg fraai op voorsprong! Barto vangt een hoge bal knap met de borst op en verlengt richting Schepers. De vleugelaanvaller krijgt veel tijd en ruimte om te schieten en doet dit dan ook vanaf ruim twintig meter afstand. Zijn schot is hard en zwabbert door het midden achter de verbouwereerde Van Dijk.
16'
In het eerste kwartier zoeken beide ploegen de aanval en dit maakt de openingsfase aantrekkelijk om naar te kijken. Want hoewel de kansen tot dusver voor de thuisploeg zijn, laat ook RKC zich aanvallend zien. De Waalwijkers hebben echter nog geen kans weten te creëren.
12'
Bijna wordt een fout van Van Dijk afgestraft door Manu. De doelman heeft een hoge voorzet vanaf links niet klem en dus probeert Manu de bal de goal in te schieten. Van Dijk duikt met een uiterste krachtinspanning richting de bal en voorkomt zo dat de aanvaller van Cambuur kan scoren.
9'
De sfeer in Leeuwarden is vanavond, zoals eigenlijk al het gehele seizoen het geval is, erg goed. Het is een van de redenen waarom Cambuur in eigen huis dit seizoen zo goed presteert.
6'
Wat een kans voor Manu! Ritzmaier draait een vrije trap gevaarlijk het zestienmetergebied van RKC in. Volledig vrijstaand kan Manu van dichtbij binnenschieten. Van Dijk laat echter zien dat de keuze van Koeman om hem te laten keepen tot dusver een goede is geweest want de doelman redt knap.
3'
Ritzmaier krijgt alle vrijheid van RKC om vanaf een kleine twintig meter afstand uit te halen. Zijn schot is niet zuiver genoeg en gaat naast. Maar wat kreeg de middenvelder van Cambuur daar een ruimte en als RKC zijnde zou je toch moeten weten dat je juist hem die ruimte niet moet geven.
3'
Bij de bezoekers staat vanavond Van Dijk onder de lat. Vaste keeper dit seizoen, Šeda, is door Koeman gepasseerd. Hij is van mening dat een trainer een doelman net zo gemakkelijk moet kunnen wisselen als een veldspeler en zo is dus geschied.
1'
Er is door RKC afgetrapt in een volledig uitverkocht Cambuurstadion. Gaat RKC de eerste uitoverwinning van 2014 behalen of blijft Cambuur voor de zesde maal op rij ongeslagen? We gaan het zien!
1'
Goedenavond en welkom bij het duel dat wordt gespeeld tussen SC Cambuur en RKC Waalwijk. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het Cambuurstadion te Leeuwarden en zal starten om acht uur. Scheidsrechter Tom van Sichem is de man die de confrontatie in goede banen moet leiden. Mijn naam is Roel Egberts en ik doe op deze vrijdagavond live voor u verslag van dit treffen.

Huidige positie
Een echt degradatieduel kunnen we SC Cambuur – RKC Waalwijk niet noemen want de Leeuwarders staan elfde en de Waalwijkers zestiende. Ondanks de goede klassering van promovendus Cambuur is het verschil in punten tussen beide elftallen echter klein, namelijk vier. Dit betekent dat zowel de Friezen als de Brabanders nog volop aan de bak moeten om de nacompetitie te ontlopen, al geldt dit vooral voor RKC. Het team uit Waalwijk zit momenteel in slechte fase want uit de laatste vier wedstrijden werd slechts één punt gepakt. Dit gebeurde afgelopen zondag thuis tegen ADO Den Haag. Cambuur presteert daarentegen op het moment prima. De mannen van trainer Dwight Lodeweges zijn al vijf wedstrijden op rij ongeslagen. De laatste nederlaag dateert al van ruim een maand terug, toen er werd verloren tegen PSV. Als de Leeuwarders ook vanavond niet verliezen, betekent dit een nieuw clubrecord. Nog nooit wist Cambuur in de Eredivisie namelijk zes wedstrijden op rij ongeslagen te blijven.

Statistieken
In Eredivisieverband werd de wedstrijd tussen Cambuur en RKC in Leeuwarden nog niet zo vaak gespeeld. Dit gebeurde pas vier keer en de balans is in evenwicht. Beide ploegen wonnen eenmaal en twee keer eindigde het treffen in een gelijkspel. In het seizoen 1999-2000 kwamen ze voor het laatst tegen elkaar uit. In Leeuwarden werd het destijds 2-1 in het voordeel van Cambuur en in Waalwijk behield RKC de drie punten in eigen huis, het werd toen 3-2. Eerder dit seizoen eindigde het duel tussen beide elftallen in Waalwijk in een 2-2 gelijkspel. De bezoekers kwamen in die wedstrijd op een 2-1 voorsprong maar Sander Duits zorgde tien minuten na rust voor de eindstand.

Selecties
Lodeweges kan vanavond niet beschikken over Jody Lukoki, hij is geschorst. Tevens mist hij Erik Bakker, Jeremy de Graaf en Oliver Feldballe, zij zijn allen niet wedstrijdfit. Ook zijn collega van RKC, Erwin Koeman, mist de nodige spelers. Hij kan geen beroep doen op maar liefst acht geblesseerde spelers te weten Nils den Hartog, Imad Najah, Mart Lieder, Dennis Rommedahl, Peter Jungschläger, Mickaël Tavares, Prince-Désir Gouano en Daniël de Ridder. Hoe Koeman dit heeft opgelost en wie er wel spelen is te lezen onder het kopje ‘wedstrijddetails’. Hier vindt u de volledige opstellingen van beide elftallen.